luni, 19 noiembrie 2018

Video Spania și Bulgaria, avertizări de vreme rea

Video Spania și Bulgaria, avertizări de vreme rea

Video Gabriela Firea, declarație

Video Gabriela Firea, declarație

Video Greva la metrou, ilegala

Video Greva la metrou, ilegala

Video S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Video S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Video Feerie de Crăciun la Sibiu

Video Feerie de Crăciun la Sibiu

Video Jucăriile viitorului

Video Jucăriile viitorului

Video Vacanță în țara lui Moș Crăciun

Video Vacanță în țara lui Moș Crăciun

Video Târgul Gaudeamus, la final

Video Târgul Gaudeamus, la final

Video Prognoza meteo

Video Prognoza meteo

19 noiembrie, Ziua Mondială a Toaletelor. Peste 2 miliarde de oameni nu au acces la servicii sanitare de bază

19 noiembrie, Ziua Mondială a Toaletelor. Peste 2 miliarde de oameni nu au acces la servicii sanitare de bază

Video Zăpadă în București

Video Zăpadă în București

alt stand dragut cu personal amabil de la targul de carte

http://tinkerbella.ro/


aveau reduceri si articole f dragute de calitate f buna

au magazin si in Promenada

de la targul de carte

https://www.cartepedia.ro/edituri/marketing-management-europe-4919/

recomandare urmare targului de carte

http://nautilus.ro/non-fictiune/animale


https://carturesti.ro/product/search/bathersea

pentru fani si nu numai

https://www.amstadion.com/shop/real-madrid.html

https://www.infotour.ro/ghid-turistic/muzee-si-galerii-de-arta/muzeul-echipei-de-fotbal-real-madrid-6009

https://shop.realmadrid.com/stores/realmadrid/en

https://www.r-gol.com/ro/magazinul-fanului-real-madrid


eu am fost la recomandarea unor prieteni si a meritat - e bestial

wow

The Republic of Children also known as the City of Children, is a theme park located in La Plata, Argentina. The theme park represents a city (proportionally sized for children) with all its institutions: parliament, government house, the courthouse, church, port, theater, airport, restaurants, hotels, etc.
The Republic of Children was built by Eva Perón Foundation on 52 hectares (130 acres) of land that was formerly a part of Swift Golf Club. On November 26, 1951, the park was officially opened by the then President Juan Domingo Perón.[1] Eva Perón was unable to attend because she was already suffering from the cancer that would end her life several months later.

interesant


https://uti24.ro/stiri/albert-einsteincoincidenta-este-felul-lui-dumnezeu-de-a-ramane-anonim-un-articol-genial-despre-strania-si-inexplicabila-lume-a-coincidentelor/
În 1974, Tom Leonard, profesor de statistică la universitatea din Warwick (Anglia), i-a trimis confratelui său Arthur Koestler următoarele observaţii, însoţite de o anecdotă:
„Un fenomen de coincidenţă are, prin definiţie, probabilităţi infinitezimale de a se produce. Există însă o infinitate de evenimente susceptibile să apară ca şi coincidenţe în viaţa unui individ, dar care în cele din urmă nu i se întâmplă.
Dacă am face bilanţul tuturor coincidenţelor posibile, am afla probabilitatea ca cel puţin una dintre ele, absolut remarcabilă, să se producă în decursul vieţii unui individ. Aş fi surprins să existe mulţi oameni cărora să nu li se fi întâmplat nicio coincidenţă extraordinară.
Iată cel mai frumos caz de coincidenţă pe care-l cunosc:
În timpul primului său curs la universitate, un nou profesor de statistică le prezenta studenţilor legile probabilităţii. El scoase o monedă din buzunar şi o aruncă în aer. Moneda căzu la sol, se învârti o vreme şi, sub un ropot de aplauze, se imobiliză în plan vertical, pe muchie. Era una dintre numeroasele posibilităţi de oprire a mişcării .” Matematicianul Warren Weaver a calculat că şansele ca o monedă perfect rotundă să se oprească pe muchie în asemenea condiţii sunt de aproximativ una la un miliard. (Alan Vaughan, Incredible Coincidence, p. 198-199).
Potrivit unora, astfel de coincidenţe au o motivatie prea importantă, sunt prea ordonate, pentru a fi un produs al întâmplării. Atunci însă, cum le putem explica?
Întrebarea pe care si-au pus-o mulţi oameni a fost aceea dacă ar putea exista o astfel de lege care să guverneze totul, sau scepticii au  dreptate în ceea ce priveşte coincidenţa, pe care o privesc ca pe un capriciu al norocului, o pura întâmplare?
Daca ne uitam în natură vedem ca în spatele evenimentelor exista legi care le guvernează.
Mişcarea materiei – de la celulele, molecule, atomi etc, pâna la plante şi Univers – este guvernată de legi bine stabilite, doar că multe nu au fost încă descoperite.
De foarte multe ori Universul ne-a aratat ca exista o ordine în modul cum se desfasoara lucrurile. Iar daca toata materia este guvernata de anumite legi, nu este oare rezonabil sa credem ca si omul, care este format tot din materie, precum şi destinul acestuia, este guvernat de astfel de legi care sunt pentru moment invizibile? Sau este aceasta afirmaţie o speculaţie nerezonabilă?
Din Antichitate se crede ca ceea ce oamenii numesc noroc sau ghinion, de fapt nu există, ci sunt evenimente guvernate de astfel de legi si principii ale Universului – Calea Universului, dupa cum o numeau anticii.
Exemple sunt nenumărate…
În 1660, o corabie s-a scufundat în strâmtoarea Menai. Toti cei 81 de pasageri au murit, cu exceptia unui om numit Hugh Williams. În 1767, un al doilea vas s-a scufundat în strâmtoarea Menai si din nou singurul supravietuitor era un barbat pe nume Hugh Williams. În 1820 un al treilea vas, cu 25 de pasageri, s-a scufundat în strâmtoarea Menai. Singurul supravietuitor se numea Hugh Williams.
În 1940, un vas a fost distrus de o mina germana. Singurii doi supravietuitori, un om si nepotul sau, se numeau amândoi Hugh Williams.
Când regele Franţei, Ludovic al XVI-lea era copil, a fost avertizat de un astrolog să fie atent în fiecare a 21-a zi a fiecărei luni. Ludovic s-a speriat de această previziune încât  evita orice fel de activitate în acea zi. Cu toate acestea, a fost arestat pe 21 iunie 1791, dupa Revolutia franceza, pe 21 septembrie 1791 regalitatea a fost abolita, iar pe 21 ianuarie 1793 cand a fost executat.
În 1913 Hitler, Stalin, Troţki, Broz Tito şi Sigmund Freud au fost vecini în timp ce se aflau în Viena, iar unii din ei erau clienţii fideli ai aceloraşi cafenele. Stalin şi Troţki se ascundeau acolo de organele de represiune ruseşti. Fondatorul psihanalizei, Sigmund Freud, practica la Viena medicina, iar viitorul preşedinte comunist al Iugoslaviei,Tito, era în căutarea unui loc de muncă şi a unei vieţi mai bune. Hitler avea pe atunci 24 de ani, nu fusese admis de două ori la Academia de Artă din Viena şi trăia de azi pe mâine.
În anul 1930, Joseph Figlock mergea pe o stradă din Detroit (SUA), când un un bebeluş a căzut peste el de la etajul doi al unui imobil. Un an mai târziu, acelaşi bebeluş, de la acelaşi etaj a căzut peste acelaşi om. Din nou, cei doi au scăpat cu bine.
În iarna lui 1933, cargoul englez Saxilby a naufragiat în timp ce traversa Atlanticul. Nu a existat niciun supravieţuitor. Totuşi, un membru al echipajului, numit Joe O’Kane, a reușit să scrie un mesaj prin care îşi lua rămas bun de la fratele, sora şi logodnica lui, anunțându-i că nava pe care era îmbarcat tocmai se scufunda. El a pus mesajul într-o cutie metalică. Straniu, dar după trei ani de la naufragiu, coincidența a făcut ca ultimele cuvinte ale acestui marinar să ajungă pe o mică plajă din Ţara Galilor, la aproximativ 1,5 km de satul de origine al acestuia, Aberavon, în apropiere de Swansea.                                                      Cutia conţinea următorul mesaj: „SS Saxilby se scufundă undeva pe coasta Irlandei. Vă iubesc. Pentru surorile, fraţii şi logodnica mea, Dinah. Joe O’Kane.”
Genialul compozitor  Richard Wagner a fost urmărit toată viaţa de cifra 13… S-a născut în anul 1813. Cifrele care compun anul naşterii sale însumează numărul 13. Numele său era compus din 13 litere. A scris 13 opere. A suferit 13 ani în exil. Teatrul din Riga unde a fost director al orchestrei, a fost inaugurat pe data de 13 septembrie. Acesta a murit pe data de 13 februarie 1883, în al XIII-lea an al unificării Germaniei.
În 1883, un oarecare Henry Ziegland a încheiat relaţia pe care o avea cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezând ca l-a omorât , fratele şi-a luat apoi propria viaţă. De fapt, Ziegland nu a fost omorât. Glontele i-a atins doar faţa, oprindu-se într-un copac. Ani mai tarziu, Ziegland a decis să taie acelaşi copac, care încă mai avea glontele în el. Uriasul arbore  era atât de mare, încât a decis să il arunce în aer cu dinamită. Explozia a propulsat glontele chiar în capul lui Ziegland, ucigându-l  pe loc !
In 1895 în tot statul american Ohio erau doar 2 automobile… care …. au intrat unul în celalalt.
Cometa Halley trece pe lângă Pământ o dată la 76 de ani, astfel că puțini sunt cei care prind trecerea ei de două ori în viață. O astfel de persoană a fost Mark Twain. Marele scriitor american s-a născut în anul 1835, în ziua în care a apărut cometa Halley şi a murit în anul 1910, când aceasta a reapărut. În anul 1909, pe când cometa se apropia de Pământ, Twain şi-a prezis moartea spunând: „M-am născut odată cu cometa Halley în 1835. Ea vine din nou anul viitor şi mă aştept să părăsesc lumea aceasta odată cu ea. Va fi cea mai mare dezamăgire din viaţa mea dacă nu plec odată cu cometa Halley.
Cel Atotputernic a spus, fără îndoială: Acum se află aici aceşti doi ciudaţi de neînţeles, ei au venit împreună şi trebuie să plece împreună.”
Din cauza unei erori de calculator doua femei din America, ambele numite Patricia, au primit acelasi număr de securitate socială.
Când cele doua femei s-au reunit într-un birou pentru a rectifica greseala au descoperit că:
– Ambele au fost botezate Patricia Ann Campbell
– Taţii ambelor femei se numeau Robert Campbell
– Ziua lor de naştere era pe 13 martie 1941
– Ambele s-au măritat cu militari, în anul 1959
– Ambele aveau doi copii de aceleasi vârste
– Ambele erau interesate de pictura în ulei
– Ambele au studiat domeniul cosmeticelor
– Ambele lucrau pe post de contabili
Prezicerea victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale  în serialul american de succes The Simpsons.
Realizatorii serialului glumeau într-un episod din anul 2000 – „cum ar fi dacă Donald Trump ar deveni președintele Statelor Unite”…Nu aveau de unde să știe că această premoniţie va deveni realitate !

campanie

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini