miercuri, 9 ianuarie 2019

https://youtu.be/MdCTt46c_fc

INTERESANT

https://playtech.ro/stiri/un-fizician-roman-iti-explica-de-ce-timpul-trece-mai-repede-cand-imbatranesti-4937

Grocery Pickup - Famous Cars


Românii de la Pegas prezintă o bicicletă inteligentă la târgul de tehnologie din Las Vegas

Românii de la Pegas prezintă o bicicletă inteligentă la târgul de tehnologie din Las Vegas: Startup-ul care a reinventat brandul românesc Pegas a prezentat la CES Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, un nou proiect – o bicicletă inteligentă, de antrenament. Proiectul ar urma să fie lansat curând pe o platformă de crowdfunding.

Anul cărţii

Anul cărţii: Către sfârşitul anului trecut, vestea că 2019 va fi Anul Cărţii în România s-a strecurat în fluxul de ştiri ca un purice obraznic. A fost, desigur, îmbucurător să aflăm că demnitarii autohtoni au consimţit să aprobe lansarea programului „România citeşte“. Chiar şi parlamentarii neştiutori de carte au votat „pentru“. Totuşi, iniţiativa prin care elevii vor fi implicaţi în lecturi publice pare mai degrabă simbolică decât pragmatic orientată către efecte durabile. Cel mai consistent din cele trei articole ale legii prin care se instituie Anul Cărţii prevede că elevii din şcolile primare şi gimnaziale vor participa săptămânal la sesiuni de lectură organizate de voluntari, aceştia din urmă putând fi părinţii, personalităţi publice, jurnalişti ş.a. Va fi, îmi imaginez, un soi de „Şcoala Vedetelor“.

Creşte numărul virozelor la copii în tot judeţul. Ce ar trebui să facă părinţii?

Creşte numărul virozelor la copii în tot judeţul. Ce ar trebui să facă părinţii?: Virozele respiratorii încep în ultima perioadă să-şi facă simţită prezenţa în rândul copiilor care ajung la Spitalul „Sfânta Maria”. Dacă la finalul anului 2018, în perioada 24 - 30 decembrie, erau înregistrate 125 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în săptămâna 31 decembrie - 6 ianuarie, numărul acestora a fost mai mare, ajungând la 150 de cazuri.

Urmărirea tensiunii arteriale acasă: cum se face corect

Urmărirea tensiunii arteriale acasă: cum se face corect: S-a constatat că riscul de evenimente ulterioare (accident vascular cerebral, infarct miocardic) scade cu 20-30% la cei care îşi menţin tensiunea arterială în valori optime, comparativ cu persoanele care au valori mai mari ale tensiunii arteriale chiar dacă se află sub tratament antihipertensiv. Din aceste motive persoanele hipertensive este bine să-şi monitorizeze constant tensiunea arterială pentru a şti dacă valorile se încadrează în cele recomandate de medic sau dacă există oscilaţii frecvente. Măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu trebuie însă să respecte anumite reguli pentru o înregistrare corectă. De asemenea, automonitorizarea nu trebuie să se transforme într-o obsesie: nu este nevoie ca pacientul să-şi măsoare tensiunea arterială de câteva ori, în fiecare zi.

2019, anul călătoriilor în Cosmos. Leonardo DiCaprio şi Justin Bieber, înscriși pe listă

2019, anul călătoriilor în Cosmos. Leonardo DiCaprio şi Justin Bieber, înscriși pe listă: Promisiunile de transport în spaţiu ale turiştilor încep să se apropie de realitate. Toate cele trei firme care lucrează la astfel de proiecte spun că până la sfârşitul anului vor face primele curse. Desigur, cei interesaţi trebuie să deţină foarte mulţi bani. Şi să se înscrie pe lista de aşteptare, pentru că sunt deja zeci de locuri vândute.

Margot Robbie va interpreta rolul celebrei păpuşi Barbie în primul film consacrat acesteia

Margot Robbie va interpreta rolul celebrei păpuşi Barbie în primul film consacrat acesteia: Actriţa australiană Margot Robbie va interpreta rolul celebrei păpuşi Barbie în primul film consacrat acesteia din distribuţia căruia vor face parte actori în carne şi oase, au anunţat într-un comunicat producătorul de jucării Mattel şi studioul Warner Bros.

Animalele nu sunt cadouri ! PETA trage un semnal de alarmă

Animalele nu sunt cadouri de Crăciun! PETA trage un semnal de alarmă: Crăciunul ne bate la ușă și, ca în fiecare an, câini, pisici, iepuri, cobai, hamsteri și alte animale se află pe primele locuri pe listele de dorințe ale multor copii. Cei care doresc să-și ia un animal de companie ar trebui, totuși, să evite cumpărăturile impulsive de Crăciun. Gândiți-vă că animalele sunt creaturi sensibile și nu haine sau păpuși, care pot fi ușor schimbate după sărbători. Prin urmare, PETA face apel la toată lumea să nu dea drept cadou animale.

iPhone-uri premium vor fi fabricate în India de o compania chinezească

iPhone-uri premium vor fi fabricate în India de o compania chinezească: Apple va începe să asambleze pentru prima oară iPhone-uri premium în India prin intermediul diviziei locale a companiei taiwaneze Foxconn, cel mai devreme în 2019, potrivit unei surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Primul telefon cu cameră de 41 de megapixeli. Va avea un preţ de 490 de euro

Primul telefon cu cameră de 41 de megapixeli. Va avea un preţ de 490 de euro: Nova 4 întrece astfel vechiul Nokia Pureview 808, care s-a lansat în 2012 cu o cameră de 41 de megapixeli.

Televizoarele 8K, noile vedete la Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas

Televizoarele 8K, noile vedete la Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas: Nici bine nu ne-am obişnuit cu tehnologia 4K că, deja, marii producători mizează pe extrem de detaliatul 8K. Unii dintre ei şi-au prezentat deja vârfurile de gamă în Las Vegas, la CES 2019, cel mai mare eveniment al anului dedicat noilor tehnologii.

Google+ se va închide mai devreme ca urmare a descoperirii unei noi probleme de securitate

Google+ se va închide mai devreme ca urmare a descoperirii unei noi probleme de securitate: Google a decis să-şi închidă reţeaua eşuată de socializare chiar mai devreme decât anunţase iniţial, după ce a descoperit un bug care dădea acces la datele a 52,5 milioane de utilizatori.

Smartphone-ul cu două fețe - inovație a chinezilor de la Vivo

Smartphone-ul cu două fețe - inovație a chinezilor de la Vivo: E bătaie mare pe inovaţie în domeniul smartphone-urilor. Producătorii vin cu idei din ce în ce mai neobişnuite doar ca să reuşească să îşi vândă produsele care şi-au atins cumva limita - de la telefoane pliabile până la cele cu 16 camere foto.

VIDEO: Poți să transformi orice poză într-o animație 3D cu această aplicație

VIDEO: Poți să transformi orice poză într-o animație 3D cu această aplicație: Software-ul „Photo Wake-Up” îți permite să transformi orice fotografie într-o animație – mai exact, personajul dintr-o fotografie poate pur și simplu să iasă din cadru și să pășească în afară, fără să lase în urma sa o gaură inestetică.

Rex, unul dintre cei mai pricepuți câini poliţişti își încheie cariera cu o poveste tristă

Rex, unul dintre cei mai pricepuți câini poliţişti își încheie cariera cu o poveste tristă: După aproape 10 de ani în care a fost de mare ajutor polițiștilor de la serviciul de Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Brăila, şi după numeroase cazuri de crimă rezolvate, patrupedul îşi încheie activitatea cu probleme medicale grave.

Animalele se tem de artificii și petarde. Ce să faceți pentru a le calma

Animalele se tem de artificii și petarde. Ce să faceți pentru a le calma: Artificiile si petardele sunt periculoase atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie! Iata 5 recomandari pentru a trece cu bine de sezonul sarbatorilor si de cumpana dintre ani, momente in care sunt utilizate foarte multe materiale pirotehnice!

FOTO&VIDEO: Povestea unui cuplu de guguștiuci din Iași

FOTO&VIDEO: Povestea unui cuplu de guguștiuci din Iași: Un cuplu de guguștiuci s-a mutat de câțiva ani într-un copac din Iași. Din povestea lor însă au și oamenii de învățat.

Sezonul rece pentru animalele de companie

Sezonul rece pentru animalele de companie: Sezonul rece și-a intrat în drepturi de ceva timp și, așa cum noi luăm măsuri specifice sezonului pentru a ne proteja de frig și umezeală, trebuie să luăm în calcul o serie de măsuri și pentru animalele de companie pentru a le proteja de principalele pericole ale acestui sezon.

Huhurez mare surprins de un fotograf într-o pădure din Dobrovăț

Huhurez mare surprins de un fotograf într-o pădure din Dobrovăț: Huhurezul mare, Strix uralensis, are dimensiuni medii, cu o lungime a corpului de aproximativ o jumătate de metru și o anvergură a aripilor de peste un metru. Penajul este gri spre maroniu, cu striații, iar ciocul este galben.

FOTO: Vacanță de vis în Moldova - vizitarea parcului cu zimbri din Neamț

FOTO: Vacanță de vis în Moldova - vizitarea parcului cu zimbri din Neamț: Parcul Natural Vânători Neamț, singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, se află în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil. Vedeți fotografii extraordinare cu zimbri în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț realizate de Emil Ionescu, fotograf de wildlife.

România prezintă astăzi, la Bruxelles, priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

România prezintă astăzi, la Bruxelles, priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE: Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, prezidează, marţi, reuniunea Consiliului Afacerilor Generale, de la Bruxelles. Partea română va prezenta priorităţile privind Preşedinţia Consiliului UE şi stadiul discuţiilor privind cadrul financiar multianual.

Zăpadă de peste trei metri în Germania și Austria. Este emis codul roșu

Zăpadă de peste trei metri în Germania și Austria. Este emis codul roșu: Ninsorile şi frigul pătrunzător continuă să provoace probleme uriaşe în Europa.

Îngeri păzitori pentru oamenii străzii din Iași. Fac și împart mii de porții de hrană caldă

Îngeri păzitori pentru oamenii străzii din Iași. Fac și împart mii de porții de hrană caldă: Voluntarii din două organizaţii oferă mâncare ieşenilor fără adăpost. De la venirea frigului au pregătit peste 500 de litri de ciorbă. Orice ajutor este binevenit.

Cățeii din Adăpostul Public Miroslava au nevoie de tine. Cum îi poți ajuta

Cățeii din Adăpostul Public Miroslava au nevoie de tine. Cum îi poți ajuta: Vrei să fii VOLUNTAR? Te plictisești sau îți dorești să te implici mai mult pentru a schimba lumea ce te înconjoară? Vrei să lași ceva în urma ta? Nu mai sta pe gânduri!!! Cățeii din Adăpostul Public Miroslava au nevoie de tine

Este nevoie de ajutorul vostru! Fetița a cărei mamă a fost ucisă pe trecere e tot în comă

Este nevoie de ajutorul vostru! Fetița a cărei mamă a fost ucisă pe trecere e tot în comă: Larisa, fetiţa femeii-jandarm ucisă pe trecere la Suceava, e tot în comă. Apeluri pentru salvarea ei au fost lansate de colegii tatălui micuţei de doar un an şi jumătate.

Un proiect de la TUIASI care i-ar putea ajuta pe nevăzători, cel mai inovativ din Europa

Un proiect de la TUIASI care i-ar putea ajuta pe nevăzători, cel mai inovativ din Europa: Un proiect realizat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii ieşene a fost desemnat cel mai inovativ din Europa.

Sfatul psihologului: unde să se interpună părintele în relaţia copil - tabletă?

Sfatul psihologului: unde să se interpună părintele în relaţia copil - tabletă?: Specialiştii de la Institutul de Psihiatrie „Socola“ oferă câteva sfaturi celor care au copii: cum să folosim în beneficiul tuturor aceste ultime zile de vacanţă de iarnă a celor mici?

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu doi ani

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu doi ani: Reprezentanţii CNAS au reamintit zilele acestea că valabilitatea cardurilor a fost prelungită de la cinci la şapte ani, fiind o decizie luată la finalul anului 2018.

Cataracta: ce se întâmplă dacă se amână operaţia?

Cataracta: ce se întâmplă dacă se amână operaţia?: Dacă se amână intervenţia chirurgicală, cataracta poate duce în timp la creşterea presiunii intraoculare (glaucom), inflamaţii oculare (uveite), decolare de retină. Pentru a evita aceste complicaţii este bine să optaţi din timp pentru operaţie.

Aplicaţia cu care poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge, relansată

Aplicaţia cu care poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge, relansată: S-a relansat aplicaţia cu care poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge.

Kar gezisinde olan köpekler Dogs on snow trip


O fotografie surprinsă în Iași, acceptată de National Geographic

O fotografie surprinsă în Iași, acceptată de National Geographic: O imagine surprinsă de artistul fotograf Nicu Spînu în Iași a apărut în National Geographic. Cadrul este de pe strada Cuza-Vodă.

Video Primul show Eurovision România, la Iași

Video Primul show Eurovision România, la Iași

Topul celor mai comune parole pe Internet este condus de ''123456'', pentru al cincilea an consecutiv

Topul celor mai comune parole pe Internet este condus de ''123456'', pentru al cincilea an consecutiv

Video Ropote de aplauze pentru muzicienii români

Video Ropote de aplauze pentru muzicienii români

Video Noroc imens pentru un român

Video Noroc imens pentru un român

Video Ecograf cumpărat din donații

Video Ecograf cumpărat din donații

Video Polițiști speriați de o veveriță

Video Polițiști speriați de o veveriță

Video Cum rezolvi un cub Rubik

Video Cum rezolvi un cub Rubik

Video Monede de colecție

Video Monede de colecție

Video Primul carnaval din Europa

Video Primul carnaval din Europa

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini