marți, 24 septembrie 2013

tipologia si importanta zilelor de nastere

Cei nascuti in zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31
Tipologia A 1 - Curgere si apa
Dintre toate tipologiile, oamenii A1 sunt cei care au viziunea cea mai calda si mai frumoasa asupra iubirii. Pentru ei insisi, intregul lor destin se rezuma la “a iubi”, iar daca nu reusesc acest lucru se simt nefericiti, neimpliniti, traind cu sentimentul ca nu si-au atins menirea in viata. Se indragostesc de multe ori in viata, cu prea multa usurinta am putea spune, de fiecare data ca si cand ar fi prima si ultima oara, insa dezvolta relatii sentimentale de o natura neobisnuita, adesea furtunoase si intense.
Au o natura prietenoasa si adora sa traiasca in mijlocul celorlalti,
inconjurati de viata, de tumult, de agitatie si de complicatii. Sunt precum apa… dinamici, plini de viata, agili, se strecoara prin stanci si oameni si in ciuda obstacolelor reusesc cumva sa iasa la suprafata. Chiar daca nu realizeaza, au capacitatea de a-i modela pe ceilalti, contribuind la evolutia lor interioara. Sunt insa si schimbatori, iar uneori, in ciuda unor calitati remarcabile, prea umili, modesti si sensibili la gesturile si cuvintele celor din jur.

Cei nascuti in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27
Tipologia A2 – Foc si visuri
Oamenii A2 au visuri inalte, asteptari si cerinte de proportii cosmice de la ei insisi, iar viata lor intreaga se construieste in jurul implinirii ambitiilor si dorintelor lor secrete. S-au nascut sa descopere noi orizonturi, sa transforme in totalitate, sa arda, sa consume, sa nu se lase modelati si sa nu isi lase spiritul sa se stinga. Sunt perfectionisti innascuti si atunci cand vine vorba de ceea ce-si doresc rareori fac lucrurile pe jumatate.
Oamenii A2 sunt precum focul… spontani, minunati, puternici, creativi dominanti pana la cotropire, crezand intens in propria putere, impunand respect si admiratie, dar totodata si teama. Nu multi sunt cei care le stau neconditionat in preajma fara a nu se simti folositi, manipulati, influentati chiar si la un nivel inconstient. Cu greu incredinteaza unei persoane, fie ea si prieten, increderea lor. Pot fi numiti oricum, numai naivi nu. Isi cunosc interesele si stiu sa puna in balanta atat aspectele pozitive cat si pe cele negative ale unei chestiuni.
Iubirea si implinirea sentimentala ocupa un loc important in viata
oamenilor A2, insa intotdeauna cautarea persoanei potrivite se aseamana prea mult cu cautarea perfectiunii. Iubirea le survine pe o cale mai anevoioasa si de multe ori constata cu tristete ca au iubit cu adevarat atunci cand relatia respectiva se afla la final. Este foarte posibil ca de-a lungul vietii sa dezvolte tendinta spre egoism, malitiozitate, insensibilitate si sa emita exigente prea mari de la partenerul de viata.

Cei nascuti in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28
Tipologia C3 – Aer si libertate

Oamenii C3 sunt nascuti sa fie liberi, sa-si exprime sentimentele, sa
spuna deschis ceea ce gandesc, sa circule dupa bunul plac, sa calatoreasca, sa cunoasca, sa experimenteze dupa legile propriului arbitru, sa transmita mai departe cunostintele pe care le detin. De multe ori, idealurile lor de viata nu cunosc o reprezentare concreta si materiala, ci sunt simbolizate e alte persoane. Oamenii C3 sunt totodata extrem de pasionali si impulsivi si pot deveni dependenti de cei pe care ii iubesc, avand tendinta de a-i sufoca, de a-i absorbi spiritual.
Chiar daca detin arta stapanirii si a controlarii emotiilor, uneori
deciziile pe care le iau ii sperie pe cei din jur prin necunoscutul si
controversele carora le dau nastere. Daca vrei sa te iubeasca, lasa-i liberi si nu le ingradi spiritul. Sunt facuti sa simta, sa vada, sa guste, sa se delecteze cu tot ce este mai frumos pe lumea aceasta, sa
experimenteze senzatii si emotii supreme. Cu greu poti fi legati de un loc, insa daca isi gasesc aici rostul, dupa lungi peregrinari, se intorc de buna voie la ceea ce au lasat in urma.

Cei nascuti in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29
Tipologia D4 – Pamant si stabilitate

Oamenii D4 sunt precum pamantul -consistenti, vitali, esentiali pentru
existenta celorlalti, stabili, exercitand un magnetism aparte, toleranti
pana la extreme, cu o minte ascutita si patrunzatoare. Sunt oameni practici, calmi, pacifisti, echilibrati, cu un simt al judecatii si al
ratiunii foarte bine dezvoltat, stapanindu-si emotiile si exteriorizandu-le doar in fata acelor persoane pe care le considera a avea o afinitate cu ei. Cred in prietenie, in stabilitatea ei si o plaseaza adesea asupra tuturor celorlalte relatii interumane. Sunt insa adesea greoi, prea cerebrali, lipsiti de spontaneitate, luand deciziile cu mintea si mai putin cu sufletul.
Felul lor de a iubi este unul loial, stabilind relatii de lunga durata cu o persoana care le aduce liniste si armonie. Chiar daca vor iubi intens si se vor simti atrasi de o persoana cu o personalitate opusa lor, vor avea tendinta de a se retrage la primul semn de conflict sau neintelegere. Foarte probabil ca se vor sustrage dintr-o relatie prea pasionala sub pretextul ca nu este ceea ce isi doresc de la viata. Nu inteleg flacarile,trairea intensa si pun pe prim plan trairea echilibrata, armonioasa.

Cei nascuti in zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30
Tipologia E5 – Lemn si comunicare
Oamenii E5 sunt neprefacuti, sinceri pana aproape de naivitate si cred cu adevarat in existenta unei laturi pozitive in fiecare din oameni. Vor fi foarte indragiti tocmai din cauza dragalaseniei si a naivitatii lor. Dar
pentru ca asteapta mult de la ceilalti, poate prea mult, se vor lovi de mai multe dezamagiri de-a lungul periplului lor existential. Experienta este cea care ii poate invata sa fie mai critici, mai putin sensibili, mai putin modelati de dorintele celor din jur. Nu-si pierd insa puritatea sufleteasca si, cu oarecare efort, vor reusi sa-si pastreze neschimbata si bunatatea interioara.
Se tem de viata in sine pe care o percep prea scurta, prea fragila, prea neprevazuta pentru a realiza tot ceea ce isi doresc. O iubesc insa si incearca sa profite de fiecare clipa pe care o petrec. Cred in fatalitate si in coincidente, avand o inclinatie catre lucrurile mistice, spirituale.
Uneori se percep pe ei insisi ca pe niste inadaptati. Anii copilariei sunt cei care vor influenta in mod decisiv dezvoltarea si evolutia personalitatii lor. Pun de aceea pasiune in orice lucru marunt pe care il fac. Nu privesc oricum o floare, ci ca si cum ar vrea sa extraga printr-o simpla privire misterul existentei sale. Nu percep “oricum” nici iubirea.
Nu o privesc ca pe o experienta, ci ca pe “acea” experienta. Chiar daca isi gasesc cu greu sufletul pereche, relatia cu persoana iubita va fi unica prin esenta sa.

28.09.2013 ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR LA CARTURESTI

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR – LINGUA FEST 2013
28 septembrie 2013, 11.00 – 17.00, Grădina Verona – în incinta librăriei Cărturești
(str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, București)
Ziua Europeană a Limbilor adună anual, pe 26 septembrie, milioane de oameni în toată Europa. Începând cu anul 2001, se organizează evenimente care au scopul de a sensibiliza publicul față de plurilingvism în Europa, de a cultiva diversitatea culturală și lingvistică și de a încuraja învățarea limbilor străine de către toți europenii, la școală și în afara acesteia.
Pe 26 septembrie, Reprezentanța Comisiei Europene din București va găzdui ceremonia de acordare a Certificatelor lingvistice europene și Cafeneaua literară cu tema « Cetățenia europeană și dialogul intercultural ».
Institutele culturale și reprezentanțele diplomatice membre ale Clusterului local EUNIC vor organiza pe data de 28 septembrie, de la 11.00 la 17.00, la Grădina Verona, cursuri de limbi europene, jocuri și concursuri cu premii atractive și își vor prezenta activitățile la standurile proprii.
Delegația Valonia-Bruxelles va organiza un mini-curs de limba franceză în intervalul orar 14.30-15.00 în librăria Cărturești, jocuri lingvistice și va oferi la standul său informații despre Valonia-Bruxelles și oferta culturală, educativă, turistică și gastronomică.
Vă invităm să petrecem pe data de 28 septembrie o zi plină de activități și de diversitate europeană !
Programul evenimentului : www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti
Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro și tel.: 021 314 06 65.
LA JOURNEE EUROPEENNE DES LANGUES – LINGUA FEST 2013
le 28 septembre 2013, de 11h à 17h, à la librairie Cărturești – jardin Verona
(13-15 rue Arthur Verona, Sector 1, Bucarest)
La Journée Européenne des Langues rassemble annuellement, le 26 septembre, des millions de gens dans toute l’Europe. A partir de 2001, on organise un peu partout des événements dans le but de sensibiliser le public au plurilinguisme en Europe, de cultiver la diversité culturelle et linguistique et d’encourager l’apprentissage des langues étrangères par tous les Européens, à l’école et en dehors de l’école.
Le 26 septembre, la Représentation de la Commission Européenne de Bucarest accueillera la cérémonie de remise des Certificats linguistiques européens et le Café littéraire avec le thème « La citoyenneté européenne et le dialogue interculturel ».
Les Instituts culturels et les représentations diplomatiques membres du Cluster local EUNIC organiseront le 28 septembre, de 11h à 17h, au Jardin Verona, des cours de langues européennes, des jeux et des concours avec des prix attirants et présenteront leurs activités sur leurs stands.
La Délégation Wallonie-Bruxelles organisera un mini-cours de langue française de 14h30 à 15h00 dans la librairie Cărturești, des jeux linguistiques et offrira sur son stand des informations sur Wallonie-Bruxelles et son offre culturelle, éducative, touristique et gastronomique.
Chaleureuse invitation à tous pour passer ensemble une journée remplie d’activités et de diversité européenne !
Le programme de l’événement : www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti
Plus d’information : Gabriela Dobre, Délégation Wallonie-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro et tél.: +40 21 314 06 65.

EXPO FELINA LA PLAZA ROMANIA 28-29.09.2013

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151929172981318&set=a.10150762435441318.456449.91510776317&type=1&theater

Starkatz / Cat-Stanta Cat Club 8:47pm Sep 23
WOW !! Am sarit de 1500 de pisicari si pisicarese care au dat "vin. Urmatoarea tinta 5000 !! Daca dati 'share", vor veni si prietenii vostri, si prietenii lor. Si atunci ne vedem cu totii la super evenimentul pisicesc de la la Plaza Romania pe 28 si 29 Septembrie, si mai ales la mangaiat pisici. Haideti, nu fiti timizi !!

http://www.facebook.com/n/?events%2F415390225232154%2Fpermalink%2F426461260791717%2F&aref=138651252&medium=email&mid=8aa79eeG5af31bdfb9b7G843a674Ge5&bcode=1.1379957952.AbnYoJiNWS-rMpXP&n_m=liliana.deac%40gmail.com

alte legi

Bula, “Marele Erou National”, s-a apucat sa studieze filosofia. Dintre toate operele studiate, cel mai mult i-au placut Legile lui Murphy. A scris si el cateva legi, pe care le-a publicat sub pseudonimul Bulphy, fiind constient de faptul ca numele de “Bula” nu poate fi luat in seros.
Iata mai jos, primele Legi ale lui Bulphy.
LEGEA SPAŢIULUI
a) Este loc sub soare pentru toată lumea.
b) Inutil, pentru că toată lumea vrea la umbră.
LEGEA REVOLUTIEI nr, 1
"Orice revoluţie esre începută de naivi, continuată de impostori şi exploatată de escroci."
LEGEA REVOLUTIEI nr. 12/1989
Toată lumea a tras:
armata - în unii,
securitatea - în alţii,
justiţia - de timp,
nomenclatura - foloase,
poporul - nădejde.
LEGEA PRIVATIZĂRII
Dacă din ceva scoţi o parte, poti fi prins. Mai bine iei cu totul.
LEGEA 1-a A STATICII
Tot ce e de stat - stă.
LEGEA 1-a A DINAMICII FLUIDELOR
Dacă nu curge, pică. Cand curge, nu pică.
LEGEA PARTIDELOR
Unde nu e cap, sunt mai multe aripi.
LEGEA 1-a A GEOMETRIEI
Un cap rotund ridicat la putere, devine pătrat.
LEGEA 2-a A GEOMETRIEI
O dreaptă nu poate să fie paralelă cu o stângă.
TEOREMA LUI TÖKES
Îi dai ungurului dreptul, el vrea sa-i dai şi stângul !
LEGEA STEMEI DE STAT
Stema de stat a Romaniei este secera şi ciolanul.
LEGEA CASELOR NAŢIONALIZATE (modificată si republicată)
Cui o are, nu i se va mai lua. Cui i s-a luat, nu i se va mai da.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
În faţa porţii Raiului, stăteau un popă şi un şofer de autobuz.
Vine Sfantu' Petru şi zice :
- Tu, şoferule, poţi să treci, iar tu, părinte, mai aşteaptă.
Popa, indignat:
- Cum aşa, Sfinte Petre, eu care mi-am închinat toată viaţa bisericii?
- Ei, şi?... La tine în biserică, toată lumea dormea, iar la el în autobuz, toată lumea se ruga.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Doi prieteni stau de vorbă:
- Cum a fost BAC-ul în sesiunea asta?
- S-a scumpit!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
O soţie îşi dojeneşte soţul:
- Ştii, vecinul nostru îi aduce tot timpul flori soţiei sale şi o duce prin tot felul de locuri frumoase. N-ai putea să faci şi tu la fel?
Uşor încurcat, soţul îi răspunde:
- De mulţi ani mă gândesc s-o fac, dar mă temeam ca tu şi cu el să nu vă supăraţi dacă o copleşesc cu cadouri şi o duc în vacanţe...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tatăl este chemat la şcoală:
- Fiul dumneavoastră a desenat pe bancă o muscă, foarte reală, şi mi-am zdrobit pumnul încercând s-o omor.
- Ehe! Să mă fi văzut pe mine, când am intrat în baie şi văzând în cadă un crocodil pictat, am ieşit de frică printr-o uşă pictată pe perete...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I: Cum se defineşte un evreu degenerat ?
R: Unul căruia îi plac mai mult femeile... decât banii...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rashela se duce la Rabbi:
- Rabbi, învaţă-mă ce să fac, Ițic şi Ștrul sunt îndrăgostiţi de mine, iar eu nu ştiu pe care să-l aleg. Care să fie cel ales?
- Cred că te vei căsători cu Ițic, răspunse bătrânul Rabbi... Strul ăsta... a fost întotdeauna așa un norocos...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pe vreamea lui Brejnev, pe o stradă lăturalnică din Moscova, opreşte o Volgă neagră din care este aruncat un individ, apoi pleacă în viteză.
Iţic, care tocmai trecea pe acolo, se uită la tipul căzut şi îl recunoaşte pe Ştrul, care era bătut măr.
- Măi Ştrul, da' ce-ai păţit, măi?
- Nu ştiu nimic, n-am văzut nimic.
- Nu mă cunoşti? Eu sunt Iţic, prietenul tău încă de la grădiniţă.
- Nu ştiu, nu cunosc.
- Măi Ştrul, nu ştii că noi am fost colegi de bancă la şcoală, ne-am însurat în aceeaşi zi, am avut prăvălii pe aceeaşi stradă.
- Nu ştiu, n-am văzut, n-am auzit.
- Măi Ştrul, eu sunt Iţic, colegul tău de suferinţă de la Auschwitz.
- Eee... ci vremuri, ci vremuri....!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I: Care sunt cele mai mari sărbători evreieşti?
R: Sabatul şi Oscarul
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A fost înfiinţat un post de radio al evreilor originari din România.
- Aici „Radio Israel” transmitem pe lungimea de undă de 1238 kHz! Pentru ascultătorii fideli.... lăsăm la 1200...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Preşedintele Bush îl întreabă pe şeful CIA:
- Cum naiba de ştiu evreii tot ce facem, înainte chiar să acţionăm?
Generalul îi răspunde:
- Domnule Preşedinte, evreii au o expresie: „Vus tutuh?” (adică „ce se-ntâmplă?”). Când se-ntâlnesc, şi-o adresează unul altuia - şi aşa ştiu tot!
Bush se decide să verifice personal dacă aşa stau lucrurile. Se deghizează în evreu habotnic, cu pălărie, perciuni şi tot ce trebuie şi se duce într-un cartier evreiesc din Brooklyn.
Vede un evreu bătrân cu tichiuţă în cap şi-l întreabă în şoaptă:
- Vus tutuh?
Bătrânul, tot în şoaptă, îi răspunde:
- Umbla Bush prin Brooklyn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I: Ce este un Perpetuum mobile?
R: Este un scoţian care aleargă după un evreu care îi datorează 10 cenţi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Împrumută-mi 100 $.
- Am numai 30.
- Dă-mi 30, cu restul de 70 îmi rămâi dator.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
O doamnă cam plinuţă merge pe stradă... De ea se apropie un cerşetor:
- Doamnă, de cinci zile nu am mâncat nimic.
- Ehee, de-aş avea şi eu atâta voinţă...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cinci chirurgi, fosti colegi de facultate, dupa niste ani de practica, se intalnesc la un simpozion. Spre seara merg impreuna la o bere si despre ce crezi ca discuta? Bine'nteles tot despre meserie.
Primul zice: "Mie, pe masa de operatie, imi plac contabilii - cand ii deschizi, inauntru totul este numarat, totul este ordonat."
Al doilea: "Eu prefer electricienii - cand ii deschizi, totul este codificat pe culori... nu poti sa te incurci."
Al treilea, zice: "Mie imi plac bibliotecarii - inauntrul lor, toate organele sunt plasate in ordine alfabetica... e usor de lucrat."
Al patrulea, se baga si el in vorba: "Mie imi plac aia din constructii - cu ei
te-ntelegi usor daca mai raman ceva piese in plus..."
5. Al cincilea, isi da si el opinia: "Orice ati zice, baieti, mie imi plac politicienii - sunt cel mai usor de operat; astia, cand ii deschizi, n-au mai nimic inauntru... nici maruntaie, nici creieri, nici fudulii, nici sira spinarii... Si unde mai pui ca la ei capul si curul sunt piese interschimbabile - in orice ordine le-ai pune, functioneaza la fel.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Omul nostru visează numărul 7. Se trezeşte buimac, se uită la ceas şi era 07:07; se uită în calendar şi vede că este 7 iulie. Dându-şi seama că este un semn, se urcă în autobuzul 7, ajunge la hipodrom şi pariază 7.000 de lei pe calul cu numărul 7 din cursa a 7-a. Calul iese al 7-lea…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anul 2025, guvernul italian face o ancheta cetatenilor:
- Imigrantii din Romania reprezinta o problema?
35% au raspuns: Si, un grande problema!
65% au raspuns: Absoluto nicio problemo, manca-ti-as!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Însfârşit, o veche zicală englezească a devenit realitate:
'' I'am starving, I could eat a horse... ''
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Matrimoniale:
Daca nu esti prea tanar dar esti foarte bogat, o superba vaduva de 20 ani va deveni cu placere si vaduva ta!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Soțul ideal și soția ideală.
- Dragul meu, du-te să bei berea aia, că te așteaptă prietenii!
- Stai puțin, iubito, mai am de spălat vasele!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sotia cu lacrimi in ochi, ii zice sotului:
- Nesimtitule, nici macar nu iti pasa de ce plang! Vrei sa iti zic de ce plang?
- Femeie, nu ma intereseaza, oricum n-am atatia bani!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
După jucători, şi arbitrii din Liga I se plâng că Dinamo nu i-a mai plătit de câteva luni bune.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apocalipsa 2012... iarasi nimeni n-a ghicit. Marele premiu a fost reportat!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Blocurile din Europa sunt prevazute cu sisteme de monitorizare, camere video, interfon, etc.
Blocurile din Romania sunt prevazute cu cate o baba.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Un grup de turisti romani faceau turul orasului Praga. La un moment dat ghidul spune:
- In acest moment trecem pe langa o renumita berarie pragheza.
Din multime se aude vocea lui Bula :
- Si de ce, ma rog frumos, trecem pe langa ??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Întrebare la Radio Erevan:
- Dacă o să continuu să fac sex de 10 ori pe noapte pot avea probleme mai târziu?
- Sperăm că da. Aşa ar fi corect!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inginerul, de câtva timp se uita într-o fântână largă și foarte adâncă.
- Nu înțeleg, zice el în cele din urmă. De ce ați instalat o lumină atât de puternică pe fundul fântânii?
- Nu știu, răspunde muncitorul. Am făcut totul în conformitate cu desenele dv.
Ia inginerul planul construcției, se uită un pic, îl întoarce cu susul în jos si zice:
- Bă idioților! Trebuia să construiți un far!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Italienii au cele mai frumoase femei. Majoritatea românce. Restul sunt poloneze.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De la poliția rutieră am primit o fotografie, pe care eram surprins depășind viteza. Le-am trimis înapoi un video, pe care era înregistrat cum am platit amenda în numerar, direct inspectorului.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Tati, Tati, imi cumperi si mie un iPhone 5 de 32 Gb, camera 8 Mp si ecran de 4 ţoli ??
- De ce nu te droghezi si tu ca ceilalti copii?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Intră un tip în biserică pentru a se spovedi. Preotul îl întreabă:
- Cu ce ai păcătuit fiul meu?
- Părinte, eu sunt foarte lacom.
- Lăcomia este un păcat greu. Pentru a te ierta, trebuie să dai 50 de euro primului om întâlnit în calea ta.
- 50 de euro, unui necunoscut????
- Fiul meu, dacă vrei să ajungi la calea cea dreaptă, anume cu asta trebuie să începi.
Iese tipul din biserică, afară nimeni, merge un pic vede o femeie, pantofi cu tocuri, fustă mini, câteva straturi de cosmetice, se apropie de ea, îi întinde 50 de euro și-i spune:
- Poftim, tineti vă rog.
- Nu, e prea puțin, trebuie minim 100
- De ce 100??? Părintele a zis 50.
- O fi zis, dar el are reducere, fiind client fidel.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sfantul protector al zodiilor

Stiai ca fiecare zodie are propriul ei Sfant care o vegheaza zi si noapte ?
Berbec – Sfantul Apostol Petru
Apostolul Simon Petru este asemanat cu zodia berbecului. Asemeni unui berbec veritabil, Apostolul Petru era o fire impulsiva, dar reusea sa se impuna prin simpla prezenta datorita calitatilor de lider. Ne este cunoscut faptul ca Apostolul Petru a fost imputernicit de catre Dumnezeu pentru a decide cine intra sau nu pe portile Raiului. Ca atare, berbecul este o fire autoritara, care se aprinde repede.
Taur – Sfantul Apostol Simon Zilotul
In Biblie, Sfantul Apostol Simon Zilotul, mai este cunoscut si ca Apostolul Simon Canaanitul, o personalitate increzatoare in propriile forte. Este un simbol al determinarii si al entuziasmului. De asemenea, Apostolul Simon este un personaj care pune accent foarte mare pe partea materiala. Prefera confortul material si este o fire foarte incapatanata.
Gemeni – Sfantul Apostol Iacob
Dintre cei 12 Apostoli, Iacob ( cel Tanar, fiul lui Alfreu ) reprezinta tipul intelectualului. Chiar daca era un intelectual si avea o abilitate extraordinara de a-si expune ideile, Apostolul Iacob era instabil, nestatornic si schimbator. Gemenii dau dovada de o energie inepuizabila, sunt inventivi si spontani.
Rac – Sfantul Apostol Andrei
Sfantul Andrei, cunoscut la noi si ca ocrotitorul Romaniei, este un familist convins, un pacifist ce prefera linistea. Este dependent de casa si de familie, este sensibil, linistit si predispus la meditatie. Este in stare de orice pentru cei dragi, fiind in acelasi timp si o fire fidela. Daca ei nevoie de o persoana care sa te inteleaga, nativul din zoia racului este cea mai potrivita persoana.
Leu – Sfantul Apostol Ioan
Prezenta leului este de fiecare data remarcabila, la fel ca si a Sfantului Apostol Ioan. Era un bun orator si se simtea in largul lui atunci cand era in centrul atentiei. Cu o personalitate puternica, prea aspru uneori, incerca sa-i convinga pe ceilalti de ideile sale. Cu toate acestea, era o personalitate generoasa, iubitoare si respectata de catre cei din jur.
Fecioara – Sfantul Apostol Filip
Apostolul Filip este prin definitie tipologia omului precaut, profund si calculat. Se pricepe de minune sa isi organizeze activitatile pana la cel mai mic detaliu. Asemeni Apostolului, fecioarele sunt persoane meticuloase, rabdatoare. Sunt atente la detalii, devenind astfel perfectioniste. Au tendinta de a-i critica pe cei din jur, ajungand sa se critice si singure de cele mai multe ori.
Balanta – Sfantul Apostol Bartolomeu
Balantele sunt cunoscute pentru diplomatia lor, pentru tactul si puterea de convingere de care dau dovada la fiecare pas. La fel si Sfantul Apostol Bartolomeu, care avea o personalitate echilibrata si nu accepta inselaciunea si minciuna. Balantele sunt persoane corecte, foarte buni conducatori si pot ajunge pana la manipulare atunci cand vor sa obtina ceva.
Scorpion – Sfantul Apostol Toma
Cunoscut in popor sub denumirea de "Toma Necredinciosul ", Apostolul Toma nu era numai indoielnic (de unde si denumirea populara), dar era si o fire orgolioasa, ambitios si pasional in acelasi timp. Chiar daca i se potriveste de minune expresia " nu cred pana nu vad", atunci cand se convinge de ceva, scorpionul da dovada de un devotament incredibil care va dura toata viata.
Sagetator – Sfantul Apostol Iacob (cel Batran, fiul lui Zevedei )
Este unul dintre cei trei Apostoli (Petru, Ioan si Iacob) care au intemeiat biserica, fiind considerat patron spiritual al acesteia. Este cunoscut pentru spirilul cooperativ extrem de dezvoltat, pentru dreptatea de care dadea dovada, pentru onestitate si consecventa. Asemeni Apostolului, sagetatorul este un luptator convins, un iubitor al calatoriilor si deplasarilor.
Capricorn – Sfantul Apostol Matei
Apostolul Matei era insarcinat cu colectarea taxelor in guvernul Romei. Acesta era foarte mandru de pozitia pe care o ocupa, de puterea si statutul pe care aceasta i le oferea. Cu toate acestea, Apostolul Matei nu facea abuza de functia lui, ba mai mult, era o persoana corecta, integra si onorabila. Prin urmare, capricornul este o fire ambitioasa, corecta si constiincioasa, intotdeauna orientata catre succes.
Varsator – Sfantul Apostol Iuda (Tadeu)
Apostolul Iuda Tadeul a fost cela care s-a preocupat si s-a implicat in acelasi timp de bunastarea celor neajutorati. Este, de asemenea, protectorul cauzelor nobile fiind intotdeauna dispus sa ii ajute pe cei necajiti. Varsatorii sunt persoane creative, cu o dorinta de cunoastere nebanuita, dar au tendinta de a se descuraja foarte repede.
Pesti – Apostolul Iuda Iscarioteanul
Cunoscut si drept cel care l-a vandut pe Iisus pe 30 de arginti, Iuda Iscarioteanul avea un spirit organizatoric foarte bine conservat. Totodata, el este si o persoana sensibila, retrasa si timida, usor influentabil, cu o mare predispozitie de a intra in depresii. Pestii sunt persoane familiste, intelegatori, insa de cele mai multe ori nu se regasesc in realitatea inconjuratoare, fapt ce declanseaza si depresiile despre care va vorbeam.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini