marți, 1 aprilie 2014

Molly The Wally. The Little Dog With A Blog!: Pigs Will Fly On Tasty Tuesday!

Molly The Wally. The Little Dog With A Blog!: Pigs Will Fly On Tasty Tuesday!: Sometimes you just couldn't make it up like when a woman named Crispi tried to burn down her ex-boyfriend's home using bacon. E...

Day to Day with Winchester Feline: They Came Home!

Day to Day with Winchester Feline: They Came Home!: (1) Late Sunday night Mom and Daddy came home! I was so happy! When I woke up yesterday morning I thought maybe I had dreamt ...

Pasiunea in culori: Pestisorul fricos

Pasiunea in culori: Pestisorul fricos: Brosa realizata din argila,pictata si vernisata.Lungime- 3,5 cm,latime 2.5 cm.

CAT CHAT: Happy Birthday Cody!!! We're Celebrating With A Wo...

CAT CHAT: Happy Birthday Cody!!! We're Celebrating With A Wo...: Today is my precious boy's SEVENTH birthday!!!! Instead of becoming all misty-eyed, ( as I already am! ) Cody and I want to celebr...

THEjeweller: How it’s made: MĂMĂRUŢA – broşă din argint 925 cu ...

THEjeweller: How it’s made: MĂMĂRUŢA – broşă din argint 925 cu ...: Odată cu venirea primăverii, natura se trezeşte la viaţă… De câte ori nu am auzit această frază? Pentru mine, primăvara reprezintă o...

4zampedisimpatia: Graeme il gattino che accompagna la padroncina all...

4zampedisimpatia: Graeme il gattino che accompagna la padroncina all...: La meraviglia degli animali,io qadoro i gatti con il loro portamento fiero e orgoglioso ma che sanno donare amore e tenerezza dove trovan...

articol interesant primit prin mail

Cum definesc oamenii o femeie matura? Au drept criteriu principal varsta, nu? La fel poate fi o femeie matura intelectual sau emotional. Eu, acum, pentru ca m-am maturizat odata cu anii, am castigat intelepciune.
Asta e disponibilitatea emotionala, aceea de a privi cu deschidere tot ce te inconjoara. Tu crezi ca, la 30 sau 40 de ani, eu vedeam si iubeam ce e in jurul meu asa, ca azi? Nu, nici vorba… Azi privesc cu mai multa lejeritate totul. Numai pentru familie ma mai supun regulilor. De frica sa nu li se intample celor dragi ceva, sunt grijulie si tensionata.
Altfel, nu. Intelepciunea inseamna sa ai o bucurie deplina pentru tot ce te inconjoara. Azi, cand vad un conflict intre cei tineri, ma lipseste de energie. Incerc sa impac pe toata lumea, sa avem caldura unii pentru altii. Ar trebui sa avem toti empatie si compasiune, sa fie legile de baza ale functionarii noastre ca oameni. Daca avem asta, suntem fericiti.“
Azi nu mai sunt conflictuala. Nici nu cred ca am fost vreodata. Sunt un om pozitiv, asa m-am nascut. In mintea mea e un mare… soare. Un cerc luminos, simt aceasta caldura. Si cei din jur simt asta. Oriunde ma duc, simt ca dau atentie si caldura. Si o primesc si eu, la randul meu. Cred ca si constructia mea psihica ma ajuta in acest sens, am noroc de o fire calda.
Odata cu anii, castigi bucurie de viata. Ta­nara, nu aveam mult timp de asta, atunci traiam intens; acum sunt lucruri marunte, dar care fac mare diferenta. Lucrurile simple imi dau bucurie, ma trezesc, imi fac un ceai si citesc cateva pagini dintr-o carte care imi place. Citesc, ma alint cu senzatiile mele de bine si zic «ce bine de mine!».
Nu sunt intr-un hotel de sapte stele, dar sunt intre lucrurile mele intime, familiare, iubitoare. Zic: «Doamne, Iti multumesc ca sunt sanatoasa si am energie». Astept fiecare zi cu o bucurie grozava. Am cateva lucruri care ma incarca: sa vorbesc cu prietenii, cei foarte apropiati, sa comunic mai degraba lucruri bune.
Prefer sa nu discut lucruri neplacute sau sa compensez eu ce nu e facut bine. Fac toate eforturile de a transmite pozitivitate. Daca dau un lucru bun, la fel il si primesc. Nu mai este, astfel, timp de conflicte la aceasta varsta, de resentimente… nu mai exista loc. Tratez lucrurile cu mult mai multa relaxare. Tinta mea e sa vad numai atributele placute.
Iata ce castigi cand devii senior. Altadata, la varsta mea, femeile erau trecute de mult «dincolo» sau intr-o categorie de… abandon. Dar ceea ce au adus timpurile moderne (si noi suntem beneficiarele lor fericite) este aceasta prelungire a starii fizice si psihice bune. Eu, in acest moment, am exact acelasi nevoi emotionale ca ale fiicei mele. Iubesc cu aceeasi exuberanta. Dragostea, credeti-ma, e la fel la orice varsta!
Nevoile mele mele sufletesti sunt la fel ca ale altor femei, indiferent de varsta. Si mentalitatea se schimba in prezent, din fericire. Azi, cele tinere sunt prinse cu job-ul, sunt mereu sub presiune. Cele din generatia noastra au depasit stresul, dar beneficiem de bucuria de viata! Avem maternitatea traita din plin, cariera este bifata. Si intervine in plus… desteptaciunea.
Da, desteptaciunea, care apare din pastrarea exuberantei si disponibilitatii. Oameni buni, sentimentele nu au varsta! Parca acum, avand experienta, eu le traiesc cu o savoare absolut speciala… Ma bucur de orice, sunt gata sa merg prin parc, sa alerg printre frunzele de toamna, sa culeg castane, sa ma duc la malul marii si sa admir cu o bucurie intensa marea, rasaritul, apusul, luna.
Stiu sa apreciez un pahar cu vin, conversatia la un pahar, sa ma bucur de un tango… Au, toate astea, o alta savoare, sa stiti. Dragilor, voi nu stiti inca, dar voi pasiti si mergeti inainte catre o dimensiune absolut fabuloasa! Pana azi, am spus ce aveam de spus in profesie, mi-am iubit cu pasiune meseria, am o familie minunata. Cand femeile asteptau sa isi vada baiatul si fetita, eu am avut gemeni: si fata, si baiat… Mai am si niste nepoti minunati.
Iata ce inseamna maturitatea: e bucurie, frumusete, candoare. Aduce multe lucruri bune. In plus, ai mai multa libertate. Ai detasare, un ritm mai lent, iti poti permite sa imparti energiile acolo unde vrei tu. Te reincarci din tot ce imparti si se intoarce spre tine insutit.
Sfat pentru tineri? Sa isi asigure satisfactia interna, personala, cea care vine din profesie, familie, din frumosul pe care inveti si stii sa il vezi. Fiica mea e artista si are o notiune personala de frumos, din care se nutreste. Tinerii trebuie sa aiba pasiune, satisfactie in ceea ce fac si duc la final. Cine isi face job-ul cu pasiune, e salvat. Familie, meserie, eul personal.
Astea trebuie alimentate, si atunci viata e buna… Dar trebuie sa stii sa regenerezi energia. Un lucru bine facut iti da o mare bucurie, care iti da apoi motivatia de a merge mai departe. Eu am pus mereu pe primul plan profesia, care mi-a adus energie, m-am simtit sociala, activa. Apoi, a fost important sa vad ca familia mea are un sprijin real in mine. Si, cu titlu particular, eu am fost mereu bine cu mine.
Am evitat sa intru in conflict cu mine insami. Mi-am respectat valorile, principiile. Fiecare are asa ceva. E esential sa cauti sa nu intri in conflict cu tine insuti. Am azi o franchete mare in dialogul cu mine… Imi spun ca am, poate, o trasatura care nu imi place foarte mult, dar e a mea. Ma accept total. E esential sa te accepti si sa te iubesti.
Ceea ce-mi incalzeste sufletul este ca timpul mi-l dedic descoperirii lui Dumnezeu. Vreau sa imi intaresc credinta, asta imi aduce multa liniste. Imi place definitia data de Apostolul Pavel iubirii, ca «e profund iertatoare». Vreau astfel sa vad numai ceea ce este bun in fiecare obiect, om, pom… Daca pot sa fac eu ceva in plus, fac si nu cer altora. Prefer sa consum eu energie si bani, fara masura, numai sa existe armonie si pace si energie buna in jur.“

cele mai frumoase animalute salbatice pe caplimpede

http://www.caplimpede.ro/cele-mai-frumoase-animale-salbatice-surprinse-in-imagini-spectaculoase/

articol interesant primit prin mail


> Pentru inceput nu-i rau, mai ales ca peste 80% dintre romani nu au
> inca toate aceste informatii !
CA SA VEZI...

> > Americanul Justin Carmack este pasionat de călătorii şi, în 2011, când a plecat într-o excursie organizată de Universitatea sa în Africa de Sud, a realizat care este cea mai mare dorinţă pe care o are. De atunci, Justin bate lumea-n lung şi-n lat. A vizitat până acum 63 deţări de pe şase continente, iar spre sfârşitul anului trecut a ajuns şi în România. Cel mai probabil, Carmack a poposit la noi în ţară spre sfârşitul lunii septembrie, atunci când protestele anti şi pro câini vagabonzi erau la ordinea zilei la Bucureşti, şi nu numai, după cum menţionează chiar el la punctul 25, unde îşi spune părerea referitor la acest subiect.
> >
> > Sunt bucuros că am văzut această ţară minunată unde am rămas, într-un final, aproape două luni", mărturiseşte americanul.
> > 1. Cele mai cunoscute cărţi inspirate de România sunt "Castelul din Carpaţi", scrisă de Jules Verne, şi "Dracula" lui Bram Stocker.
> > 2. România este a noua cea mai mare producătoare de vin din lume.
> > 3. Bancnota de 10 bani, emisă în 1917, este cea mai micăbancnotă printată vreodată (dimensiuni 27,5 x 38 mm )
> > 4. Motorul avionului cu reacţie a fost inventat, în 1910, de Henri Coandă, un inventator născut la Bucureşti.
> > 5. Bucureştiul deţine locul al patrulea în topul european alvitezei medii de conectare la internet
> > 6. Soprana Alma Gluck, prima artistă lirică ce a reuşit săvândă un million de discuri, s-a născut la Bucureşti, în data de 11 mai 1884
> > 7. Braşovul este casa uneia dintre cele mai mari biserici gotice (Biserica Neagră-nr.) situate între Viena, în Austria şi Istanbul, Turcia
> > 8. Castelul Peleş a fost primul castel european luminat în întregime de curent electric. Electricitatea a fost produsă de propria centrală a palatului, iar sistemul de încălzire, construit în 1888, este încă funcţional şi este folosit şi în ziua de azi.
> > 9. Al doilea cel mai mare gheţar subteran, de la Scărişoara, se află în Munţii Bihor, în România. Are un volum de 75.000 de metri cubi şi numără 3.500 de ani.
> > 10. Vampirul Contele Dracula, creat de Bram Stoker, a fost inspirat de prinţul român Vlad Ţepeş, cunoscut ca Vlad the Impaler pentru că îşi trăgea duşmanii în ţeapă şi îi lăsa pe marginea drumului.
> > 11. Oraşul Timişoara a devenit, în 1889, primul din Europa care a introdus iluminatul electric stradal.
> > 12. Timişoara a fost şi primul oraş european care a introdus, în 1869, tramvaiele trase de cai.
> > 13. Stiloul a fost inventat de craioveanul Petrache Poenaru, care a trait între 1799-1875, şi a fost patentat în mai 1827
> > 14. Cea mai înaltă biserică de lemn din lume şi a doua cea mai înaltă structură din lemn din Europa se găseşte la Săpânţa Peri, în nord-vestul României, în Maramureş. Are o cruce cu o înălţime de şapte metri, care cântăreşte 400 de kilograme, în vârful edificiului de 78 de metri.
> > 15. Mini-serialul de televiziune american "Hatfields & McCoys", cu actorii Kevin Costner şi Bill Paxton, s-a filmat în România.
> > 16. Omul de ştiinţă care a descoperit insulina a fost Nicolae Paulescu, un român, care a botezat-o iniţial pancreină. Chiar dacă doi cercetători canadieni au primit premiul Nobel, în 1923, pentru studiul insulinei, munca de pionierat făcută de Paulescu în domeniul diabetului a fost pe deplin recunoscută.
> > 17. Filmul Could Mountain s-a filmat în România
> > 18. Canalul Dunăre - Marea Neagră, din sud-estul României, este a treia cea mai lungă rută navigabilă făcută de mâna omului, dupăSuez şi Canalul Panama.
> > 19. Cele mai timpurii fosile ale lui homo sapiens de pe teritoriul Europei, cunoscute până în prezent, au fost descoperite în 2002, în sud-vestul României, în Peştera Oaselor. Vechimea fosilelor este estimată între 37.800 şi 42.000 de ani.
> > 20. Biserica Unitariană a fost fondată în Transilvania, unde s-a născut Francis David, în 1510 .
> > 21.Oraşul Constanţa din ziua de azi a fost asociat, în vechime, cu legenda Iason şi Argonauţii, care s-au îmbarcat într-o călătorie lungă din Grecia către actuala Georgie, de-a lungul coastei Mării Negre, în căutarea Lânii de Aur.
> >
> > 22. Munţii Carpaţi adăpostesc una dintre cele mai mari păduri virgine din Europa, în adâncurile căreia sălăşuiesc 400 de specii de mamifere, inclusiv capra neagră românească. Aproape 60% din populaţia de urşi bruni din Europa trăieşte în Munţii Carpaţi.
> > 23. Limba română are o vechime de 1.700 de ani
> >
> > 24. Biserica Neagră din Braşov deţine cea mai mare orgă din Europa, cu 4.000 de tuburi. Tot aici se găseşte şi cel mai mare clopot din România, care cântăreşte 6.3 tone.
> > 25. Bucureştiul este vestit pentru miile de câini vagabonzi. Anual, se estimează că 9.000 de oameni sunt muşcaţi de aceşti câini abandonaţi. Când am fost acolo, Guvernul încerca să omoare unele animale, acţiune care a iscat proteste din partea iubitorilor de câini. Eu le-am numit revoltele pro rahat de câine, pentru că este rahat de câine peste tot.
> > 26. Fluviul Dunărea se întinde pe 2.860 de kilometri de la punctul din care izvorăşte, în Pădurea Neagră din Germania, până la Marea Neagră. Chair înainte să ajungă la mare formează a doua cea mai mare şi mai bine conservată deltă din Europa: 5.050 de kilometri pătraţi de râuri, canale, insule de stuf şi mlaştini.
> > 27. Actorul care a interpretat pentru prima dată rolul lui Tarzan a fost românul Johnny Weissmuller, care a jucat în filmul "Trazan, omul maimuţă", în 1932.
> > 28. Statuia regelui dac Decebal, săpată în malul stancos al Dunării, este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa: 55 de metri.
> > 29. România este cunoscută pentru că are una dintre cele mai mari populaţii de ţigani din Europa.
> > 30. Inventatorul român Traian Vuia a fost primul european care a construit şi a zburat cu un aeroplan automobil autopropulsat, cu aripi fixe, la 18 martie 1906.
> > 31. Prima notă de 10 de la Jocurile Olimpice de Gimnastică a fost obţinută de gimnasta Nadia Comăneci din România. Nota a fost primită după evoluţia de la Montreal, în Canada, în 1976.
> > 32. Numele România vine din cuvântul latin "romanus", care înseamnă cetăţean al Imperiului Roman.
> > 33. Mănăstirea Voroneţ din Moldova este considerată varianta românească a Capelei Sixtine.
> > 34. Trei tăbliţe din lut, din jurul anului 5.300 înainte de Hristos, descoperite lângă satul Tărtăria, în centrul României, au iscat discuţii aprinse între arheologi, printre aceştia fiind şi unii care susţin că simbolurile ar reprezenta cea mai veche formă de scriere din lume.
> > 35. Palatul Parlamentului din Bucureşti este a doua cea mai mare clădire din lume, după cea a Pentagonului din SUA.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini