marți, 6 ianuarie 2009

2% - ONG

Puteţi oferi 2% din impozitul ce-l achitaţi deja la stat unei organizaţii nonprofit aleasă de către dvs. – www.doilasuta.ro -
Ce înseamnă 2% pentru contribuabili. Prevederea 2% este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să directioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). Puteţi astfel decide către cine merg (2%) din impozitele dvs.! De ce e bine să folosiţi această prevedere? Nu va costa nimic! • Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.! • Puteţi ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. direcţionând 2% către o organizaţie care lucrează în acel domeniu. • Vă puteţi asigura că acei bani ramân în comunitatea dvs. direcţionându-i către o organizaţie locală. • Puteţi ajuta oameni în nevoie direcţionand 2% către o organizaţie care lucrează pentru ei! Ce trebuie să faceţi? Pasul 1. Alegeti un domeniu si o organizaţie către care vreţi să directionaţi 2% din impozitul dvs. Citiţi secţiunile cum se alege organizaţia şi cum aleg o organizaţie bună sau consultaţi baza de date. Dacă doriti puteti răspunde uneia din cererile pe care probabil le veţi primi sau despre care veţi citi sau auzi. • Direcţionarea a 2% din impozitul dvs. este o opţiune şi nu o obligaţie. • Nici o autoritate a statului, nici o organizaţie sau angajatorul dvs nu vă pot obliga să faceţi acest lucru. • Alegeţi organizaţia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.! Pasul 2. Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii: • Numele organizatiei • Codul de identificare fiscala (codul fiscal) • Contul organizatiei în format IBAN. Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit: daca aveti venituri din salarii: • completati declaratia 230 (punctele A si B). Nu vă faceţi probleme dacă atunci nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa casuţa necompletată. Daca aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, etc): • completati declaratia 200(punctul III). Cei care obţin, pe lângă salarii, şi alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate în anul 2007, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III, Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat. Vă rugăm să completaţi cu atenţie toate datele, inclusiv datele organizaţiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atenţie contul bancar în format IBAN are 24 de cifre! Asta-i tot! Pasul 4. Trimiteţi prin poşta declaraţiile administraţiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneţi-o chiar dvs. Termenul limită este 15 mai !"
ATENŢIE: nu 2% din cei 16% datoraţi drept cotă unică de impozitare! şi restul de 14% să meargă la stat, ci 2% din suma ce reprezintă total impozit datorat. Această sumă reprezentând 2% o calculează fiscul şi este obligat s-o vireze în contul entităţii nonprofit indicat de contribuabil în această declaraţie. Nu vă speriaţi că nu sunt sume mari, veţi vedea după ce calculaţi! Dar pentru o asociaţie orice sumă e binevenită.

URGENTA

Ofer spre adopite catelusa dragutza,are 2 luni, de talie mica, cafenie si rotunda ca o bila , nr de contact 0724.56.36.20 Irina; urgent !Daca poate sa o i-a cineva macar provizoriu, pt ca eu sunt plecata toata ziua de acasa si nu pot sa am grija de ea; urgent! anunt valabil pana in seara asta 6.01.2009; pls help! chiar nu pot sa o mai tin !

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini