marți, 24 februarie 2009

APEL DIRECTIONARE 2 % catre ANIMED ARAD

Va rugam sa directionati catre asociatia Animed Arad 2% din impozitul pe venit pe care il platiti statului. Astfel, ne puteti sprijini financiar activitatea caritabila, fara a trebui sa cheltuiti 1 leu in plus. Detalii si formular gasiti pe www.animed.ro, la sectiunea Donatii. Cu ajutorul iubitorilor de animale din tara si din strainatate am reusit pana acum sa salvam 1.583 de animale si sa prevenim nasterea a sute de mii de pisici si caini nedoriti. Am atasat la acest mesaj declaratia 230 pentru contribuabilii cu venituri numai din salar si declaratia 200 pentru contribuabilii care au venituri din mai multe surse.Optiunea de a directiona catre noi 2% din impozitul pe profit pe care il platiti vi-o puteti exprima numai pana pe data de 15 mai a fiecarui an, dar ne puteti contacta oricand pentru donatii si sponsorizari in bani, produse si servicii.Va rugam sa va contactati toti cunoscutii salariati, pentru a-i informa de posibilitatea sprijinirii organizatiei locale de protectie a animalelor. Mai mult chiar, oricine din Romania poate directiona cei 2% catre noi, nu doar salariatii din Arad.Va stam oricand la dispozitie pentru intrebari si va multumim inca o data pentru sprijin. Fiind o organizatie caritabila, non-profit, neguvernamentala, ne bazam numai pe donatii si sponsorizari.Va multumim. Claudiu Iosim Environmental EngineerVeterinary StudentFounder & Managing DirectorANIMED ARAD - the first and only animal welfare charity in Arad, Romania that runs a neutering program for stray and feral cats, stray dogs and cats & dogs with human companions on low incomes.www.animed.roaradanimals@yahoo.com Phone/Fax: 004.0357.421.204Mobile: 004.0766.581.545 HQ: Arad, 310091 Blanduziei Street No.3, Romania

NOUTATI de la ROBI - COMUNICAT DE PRESA + APEL VOLUNTARI

Bucuresti = un oras norocos privind fagasul luat de protectia animalelor.
Oprescu = un primar hotarat, asa cum n-am mai vazut.
Azi 23 02 2009 la Primaria Municpiului Bucuresti a avut loc o dezbatere publica referitoare la Proiectul de hotărâre privind deţinerea şi controlul reproducţiei câinilor şi pisicilor în Municipiul Bucureşti. Au luat cuvantul atat personae fizice interesate de spinoasele probleme ale animalelor cu si fara stapan mai pecis :
- PROBLEMA CAINILOR CU STAPAN care din cauza abandonului perpetuu pe domeniul public a acestora genereaza cea de-a doua problema si anume
- PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN,
, cat si autoritati si ONG_uri.
Concluzia finala :
este o premiera la nivelul consiliilor locale si un model demn de urmat de catre toti primarii din toata tara .
Primarul Oprescu ne-a demonstrat cel putin noua care cunostem toate dedesupturile gestionarii cainilor fara stapani, ca : este un primar in slujba oamenilor.
Ne straduim de ani buni sa avem un dialog cu autoritatile. Drumul ne-a fost deschis de catre senatorul Marius Marinescu atunci cand s-a hotarat sa schimbe soarta animalelor napastuite. Pana in prezent tot ce am obtinut legat de protectia animalelor a insemnat un efort urias pentru noi, a insemnat deasemenea un consum nervos dus la extrema, a insemnat tot doar pentru noi, umilinte, griji si nevoi, dar a insemnat si credinta ca vom reusi sa aducem lucrurile in starea de normalitate.
Suntem la inceput de drum bun si avem nevoie de mult ajutor din partea tuturor celor care doresc sa nu mai vada animale chinuite, abuzate si nici oameni terorizati de haitele de caini. Noi dorim sa ajungem in situatia de a controla inmultirea cainilor si pisicilor, asa incat sa apara pe lume doar atatia cati isi vor gasi stapani. Nu este un obiectiv ambitios ci doar unul de bun simt,…. umanitar.
Nu intelegem atitudinea reprezentantilor Consiliului Medicilor Veterinari care au adus amendamente acestei hotarari dintre care unele, in opinia noastra nu fac nimic altceva decat sa tergiverseze punerea in aplicare a acestei hotarari . De altfel am fost avertizati ca vor contesta hotararea, daca nu se va tine cont de amendamentele dumnealor, ceea ce va insemna ca punerea ei in aplicare va avea de asteptat. In acest rastimp multe animale vor aparea pe lume si mai apoi vor fi abandonate pe domeniul public, ceea ce va fi in detrimentul tuturor.
Ne asteptam de la Consiliul Medicilor Veterinari sa vina cu propuneri de colaborare.
Nu ne-am gandit ca tocmai reprezentantii acestora vor veni , in loc de propunere de colaborare cu ….bete-n roate.
Ne asteptam ca facultatile de mdicina veterinara, spitalele de medicina veterinara si societatile comerciale de profil sa isi aduca aportul. Speram sa fie un “hei rup” general venit chiar din partea cabinetelor veterinare care sustin ca actioneaza in slujba bunastarii animalelor.
” Clientiul nostru, stapanul nostru “. Asa sa fie oare ?
Speram de asemenea ca mass media sa promoveze aceasta hotarare nu doar acum ca stire , ci mult timp de acum inainte ca pe o necessitate .
Traim cu speranta ca oamenii se vor trezi, si ca tot ceea ce am visat pentru ei dragii si bunii nostri prieteni catelusi si pisicute, va deveni realitate.
Doar aceasta speranta ne-a adus pe drumul cel bun. Vom veghea ca ea sa devina realitate asa cum am facut-o si pana acum.
Nu uitati nu vrem nimic altceva decat normalitate.
In data de 27 02 2009 hotararea va fi pe ordinea de zi in Consiliul de Administratie al PMB. Speram ca va fi votata in unanimitate si nimeni nu va indrazni sa o conteste.
Va rugam sa faceti cunoscut abonatilor dvs. prin canalele specifice de presa , cele mentionate mai sus.
Cu multa consideratie Marilena Cristian 0740 035 400
Presedinte Asociatia Robi.: e-mail office@4animals.ro
www.4animals.ro
Te-ai saturat sa mai vezi caini si pisici fara stapan? E problema ta.Te astepti ca autoritatile sa-ti rezolve problema? Ai f.f. mult de asteptat.Impreuna insa o putem rezolva. Cum? Click aici: www.4animals.ro si vei afla.

apel catre toti voluntarii sa faca un mic efort si sa mearga sambata asta la Glina si sa reusim sa facem ceva klumea. De cate ori mergem suntem 3 sau 4 si nu reusim foarte multe. Daca macar o data am fi mai multi, am reusi sa facem o schimbare.
Trebuie sa le dam de mancare, sa facem curat in tarcuri si pe langa, sa ii deparazitam intern/extern, dar si custile - DE URGENTA.
Pentru asta avem nevoie atat de mana de lucru cat si de maturi sanatoase si forase, saci mari de gunoi, pastile de deparazitat intern, praf/fiola/spray pt deparazitarea externa si orice altceva ce mai aveti pe acasa si credeti ca ar putea ajuta.
Va rog mult, daca reusim macar o data sa ne organizam si sa facem ceva bine, le dam si amaratilor din adapost o sansa!
Se baga cineva?
Pt cei care nu au fost niciodata, iata cateva poze care sper sa va convinga: http://picasaweb. google.com/ oanna.iacob/ GLINA

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini