vineri, 22 mai 2009

despre turismul umanitar, preluare din ziarul Click editia on-line

În vacanţă pentru a salva câinii fără stăpân
O agenţie de turism din statul american Colorado oferă o vacanţă unică „turism umanitar”: publicul ţintă sunt iubitorii de animale care, pentru o sumă de bani, pot merge în Grecia pentru a îngriji câinii fără stăpân.
Amatorii de excursii vor ajunge în provincia greacă Zagoria, un loc încă neatins de turismul de masă.
Pe lângă cultură şi gastronomie locală, turiştii umanitari vor avea merge în adăposturile pentru animale fără stăpân pentrui a-i ajuta pe voluntarii greci.
Zagoria este o provincie din nordul Greciei care a devenit cunoscută pentru iubitorii de animale nu atât pentru numărul foarte mare de câini şi pisici care trăiesc pe străzi ci pentru condiţiile inumane de tratament a acestor animale.
Prin contract, jumătate din timp turiştii îl vor petrece pentru a da o mână de ajutor voluntarilor greci.
unul dintre cei care au plătit pentru vacanţă a explicat că a lucrat ca voluntar cu animalele fără stăpân mai bine de 10 ani … A fost atrasă în această de combinaţia dintre aventură şi pasiunea ...
Banii plătiţi de turişti vor merge sub formă de donaţii direct către adăposturi.

caut parinti; sunt adoptabil !


Cookie - cel mai iubaret catel
Ofer spre adoptie cocker in varsta de 3 ani, tricolor, extraordinar de lipicios si iubaret. Este plin de energie, rasfatat, pupacios si este companionul perfect pentru cineva care stie sa il aprecieze. Ii place la nebunie sa fie mangaiat, tinut in brate, plimbat. Este foarte sociabil cu toti cateii si cu pisicile si nu are nici un pic de agresivitate sau rautate in el. Are carnet de sanatate, este vaccinat si sterilizat.
Se ofera NUMAI PERSOANELOR RESPONSABILE, IUBITOARE, cu experienta si cu posibilitati de intretinere corespunzatoare a unui catel. Anunt valabil pentru Bucuresti.
Alexandra 0724.04.62.65

ORASUL ANIMALELOR by GIA - 30 MAI 2009 - PARCUL CAROL

pe 30 mai Orasul Animalelor, in Parcul Carol cu Program variat si surprize !
Pt. alte informatii:
- daca vreti sa va oferiti ajutorul da-ti un mail la office@gia.org.ro cu subiectul Voluntariat
- daca vreti sa ajutati in promovarea evenimentului (cu bannere web, postere prin diverse institutii) scrieti tot la office@gia.org.ro cu subiectul Promovare Orasul Animalelor si nu uitati sa mentionati dimensiuni bannere, etc.
-vizitati blog-ul!

JURASSIC PARK - BAZILESCU in Bucuresti 22 mai - 1 iunie 2009

32 de dinozauri în mărime naturală, unii dintre ei se mişcă şi scot sunete - protagonişti ai filmului „Jurassic Park” -, precum si fosile, in Parcul Bazilescu din Capitală, de azi până pe 1 iunie.
Preţul biletului de intrare este 15 lei, iar în cadrul expoziţiei copii vor putea chiar să dezgroape oase ascunse în nisip.
Vor rula pe un ecran instalat în cortul dinozaurilor imagini din celebrul film, unele care nu au mai fost văzute, alături de documentare despre istoria uriaşelor reptile.

decese

- creatorul Societatii Pariziene a Iaurtului Danone (Société Parisienne du Yoghourt Danone), specializat la Institutul Pasteur in practicile bacteriologice si
creatorul Danone, în Franţa, în 1929, la vârsta de 25 de ani, totodata preşedinte de onoare al grupului agroalimentar, Daniel Carasso a decedat duminică la venerabila vârsta de 103 ani; tatăl sau, Isaac, crease în 1919 marca Danone în Spania, dându-i prenumele fiului său, 'Danon', care înseamnă în catalană 'micuţul Daniel'.

- cea de-a treia voce a personajului de desene animate, după ce însuşi Walt Disney a făcut acest lucru, chiar de la debutul lui Mickey, în 1928, asadar vocea lui Mickey Mouse timp de 32 de ani, in “Mickey's Christmas Carol” (1983), "Who Framed Roger Rabbit"(1988) şi "The Prince and the Pauper" (1990), dar şi în parcurile tematice Disney, la radio, televiziune şi în spectacole live,Wayne Allwine, câştigator al unui premiu Emmy în 1986, apreciat şi de şefii de la Walt Disney Company care au spus despre el că i-a dat lui Mickey Mouse “vocea, dar şi sufletul său”, a decedat la varsta de 62 de ani, in urma complicatiilor datorate diabetului; sotia lui, Russi Taylor, a imprumutat vocea sotiei soricelului, Minnie Mouse.

zilele Italiei : reduceri in magazine, expozitii - chihlimbar - la Muzeul National de Istorie - Calea Victoriei

cruzimi

Suntem un popor crud, barbar, necivilizat ......... si nu ma pot opri ....din pacate ...... Joi seara, la ProTv, si vineri in ziarul Ziua, editia on-line, era povestea unui barbat din Hunedoara care schingiuie un catel amarat, in vazul tuturor, ba chiar filmat fiind, fara interventia cuiva; un spectacol grotesc !!!
Tot zilele trecute, culmea : la o gradina zoologica din Braila, un cal este ucis si servit apoi in meniul "locatarilor" !!! Mamele isi ucid pruncii cu bestialitate aruncandu-i in latrine ... In timp ce in strainatate sunt create conditii pentru abandonarea civilizata a bebelusilor in locatii special amenajate = cutii cu sonerii ; animalutelor le sunt recreate conditiile din salbaticie prin reconsiderarea arealurilor din parcuri/gradini zoologice ; vizitati/vizionati pentru ca avem de invatat ! In tara noastra degeaba se creaza conditii pentru ca nu sunt respectate, neexistand educatie in acest sens ! Degeaba exista legi ... daca nu exista educatie, spirit civic, bun-simt, suflet, desigur si fonduri, administrare judicioasa ...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini