vineri, 26 iunie 2009

despre raze, articol primit prin mail

În Europa, de vreo 2 sau 3 săptămâni este o alertă generală privind concentraţia fără precedent de raze ultraviolete provenite din emisiile solare.
Se pare că pe o scală care porneşte de la 1 la maximum 10, emisiile au ajuns, acum 2 săptămâni, la valoarea de 9,4 deasupra Ungariei, Poloniei şi Austriei, nivel de radiaţii de 9 ori mai mare decât poate suporta pielea umană în condiţii normale. România este şi ea în zona afectată.
Este vorba de raze ultraviolete de tip UVB, extrem de penetrante, care afectează inclusiv retina oculară.
O expunere de zece minute la soare, între orele 11.30 şi 16, poate produce o arsură solară ce poate transforma orice neg pigmentar într-unul malign. Două arsuri solare la copii sub 14 ani duc la înzecirea riscului de apariţie a melanomului malign după 20 de ani.
Medicii dermatologi, care au constatat o recrudescenţă a bolilor de piele ca urmare a expunerii la razele solare, au încercat să alerteze autorităţile.
Stupoare: autorităţile române, NU MONITORIZEAZĂ aceste radiaţii. Pe domnii ăştia pe mâna cărora ne lăsăm sănătatea tocmai îi doare la patină de soarta noastră. Ei sunt chipurile îngrijoraţi de febra porcină şi de examenul de BAC, pe care l-or fi trecut cumva, înghesuiţi, mai pe la seral.
Nu sunt în măsură să dau sfaturi medicale, dar ar fi bine să staţi în casă în această perioadă şi să nu lăsaţi copiii în soare.
Citiţi articolul pe această temă din săptămânalul „Punctul” care a intervievat un medic dermatolog.
Mai jos aveţi un link interesant.

http://www.idokep.hu/?oldal=uv&lang=ro

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini