luni, 6 iulie 2009

AJUTATI LA SALVAREA UNUI CATELUS, DON, ARE UN MEMBRU AMPUTAT

Don, catelul nevoit sa se deplaseze in doua labute.(06 07 2009 )

In urma cu ceva timp am primit un apel pentru a ajuta un caine accidentat la ambele membre anterioare. Colega noastra Miki Georgescu ne-a ajutat cu capturarea si transportarea lui la Universitatea Spiru Haret, unde a fost preluat de dl. dr Bercaru.

Mai multe amanunte despre actiunea de capturare a catelul Don puteti afla chiar din relatarile colegei noastre Miki. Dati click pe :

http://www.animapro.org/voluntar/?p=4543
http://www.animapro.org/voluntar/?p=4595

Din data de 28 iunie, Don este internat la Spiru Haret. In urma investigatiilor dl. dr. Bercaru a ajuns la urmatoarele concluzii : membrul drept este rupt dar se poate reface, membrul stang este compromis, cea mai buna solutie in cazul lui fiind amputarea.
Don nu este un caine docil asa incat manevrarea lui este destul de grea. Dupa externare va avea nevoie de un spatiu doar pentru el, aceasta insemnand un tarc doar al lui si o casuta speciala cu dimensiuni mai mari pentru a putea sta confortabil in ea.

Salvarea acestui catel inseamna pentru noi urmatoarele cheltuieli :

- operatia pentru refacerea membrului drept = 350 ron

- operatia de amputare a membrului stang = 150 ron

- internarea + tratament (40ron/zi ) = 400 ron

In total doar pentru aceste interventii avem nevoie de 900 ron.
In cel mult doua zile Don va fi externat si noi va trebui sa achitam suma de 900 ron.

Daca doriti sa ajutati la salvarea ghinionistului catel Don puteti dona :

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

CIF 13765439 BCR 2
Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001
Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005
Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004
sau prin serviciul online PayPal

Multumim anticipat celor care nu raman indiferenti fata de soarta acestui catel care s-a luptat sa supravietuiasca in conditii cumplite pentru el.
Te-ai saturat sa mai vezi caini si pisici fara stapan? E problema ta.
Te astepti ca autoritatile sa-ti rezolve problema? Ai f.f. mult de asteptat.
Impreuna insa o putem rezolva. Cum? Click aici: www.4animals.ro si vei afla.

despre animalute comunitare, preluare din ZIUA

Un animal de companie de rasa din 15 ajunge pe drumuri din pricina saraciei proprietarilor; potrivit reprezentantilor primariei exista informatii ca, in Bucuresti, sunt adusi cu camioanele si eliberati pe strazi zeci de caini comunitari din comunele limitrofe.
Cazurile de caini abandonati pe strada pot fi semnalate, in sectorul 2, la numarul de telefon gratuit 0800.800.772, infiintat pentru a ajuta la scaderea numarului de cani fara stapan din Capitala.
Persoanele care observa masini din care sunt aruncate animale de companie sunt rugate sa sune la numarul 0800.800.772 care apartine Politiei Comunitare a sectorului 2, pentru a ajuta la identificarea acestor autovehicule.
Echipaje mobile ale primariei vor interveni pentru preluarea animalelor si ingrijirea lor, iar prin intermediul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei vor fi identificati proprietarii autovehiculelor in cauza si adresa de domiciliu a acestora pentru a fi sanctionati potrivit legii in vigoare.
Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, persoanele care abandoneaza animale pe domeniul public sunt pasibile de amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei.
La acelasi numar de telefon pot fi anuntate cazurile de animale abandonate pe domeniul public si a caror viata este pusa in pericol de indiferenta proprietarilor lor.
Conform datelor Vier Pfoten, in acest moment, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, dintre care 10.000 sunt deja sterilizati, iar restul cainilor vagabonzi ar putea fi sterilizati intr-un an.
Potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala, zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini.
Organizatiile neguvernamentale estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini comunitari.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini