Postări

Se afișează postări din iulie 6, 2009

AJUTATI LA SALVAREA UNUI CATELUS, DON, ARE UN MEMBRU AMPUTAT

Don, catelul nevoit sa se deplaseze in doua labute.(06 07 2009 )

In urma cu ceva timp am primit un apel pentru a ajuta un caine accidentat la ambele membre anterioare. Colega noastra Miki Georgescu ne-a ajutat cu capturarea si transportarea lui la Universitatea Spiru Haret, unde a fost preluat de dl. dr Bercaru.

Mai multe amanunte despre actiunea de capturare a catelul Don puteti afla chiar din relatarile colegei noastre Miki. Dati click pe :

http://www.animapro.org/voluntar/?p=4543
http://www.animapro.org/voluntar/?p=4595

Din data de 28 iunie, Don este internat la Spiru Haret. In urma investigatiilor dl. dr. Bercaru a ajuns la urmatoarele concluzii : membrul drept este rupt dar se poate reface, membrul stang este compromis, cea mai buna solutie in cazul lui fiind amputarea.
Don nu este un caine docil asa incat manevrarea lui este destul de grea. Dupa externare va avea nevoie de un spatiu doar pentru el, aceasta insemnand un tarc doar al lui si o casuta speciala cu dimensiuni m…

despre animalute comunitare, preluare din ZIUA

Un animal de companie de rasa din 15 ajunge pe drumuri din pricina saraciei proprietarilor; potrivit reprezentantilor primariei exista informatii ca, in Bucuresti, sunt adusi cu camioanele si eliberati pe strazi zeci de caini comunitari din comunele limitrofe.
Cazurile de caini abandonati pe strada pot fi semnalate, in sectorul 2, la numarul de telefon gratuit 0800.800.772, infiintat pentru a ajuta la scaderea numarului de cani fara stapan din Capitala.
Persoanele care observa masini din care sunt aruncate animale de companie sunt rugate sa sune la numarul 0800.800.772 care apartine Politiei Comunitare a sectorului 2, pentru a ajuta la identificarea acestor autovehicule.
Echipaje mobile ale primariei vor interveni pentru preluarea animalelor si ingrijirea lor, iar prin intermediul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei vor fi identificati proprietarii autovehiculelor in cauza si adresa de domiciliu a acestora pentru a fi sanctionati potrivit legii in vigoare.
Potrivit Ordonantei de U…