Postări

Se afișează postări din octombrie 9, 2009

SAMBATA ANIMALUTELOR LA PALATUL COPIILOR

Sâmbătă, 10 octombrie este Ziua Mondială a Animalelor. Whiskas şi Pedigree te invită la sărbătoarea prietenilor necuvântători! Între orele 9:00 şi 12.00, la Palatul Naţional al Copiilor, poţi veni cu câinele sau pisica din dotare pentru socializare şi jocuri de societate, lecţii de dresaj, sesiuni foto şi alte activităţi chic.

Totodată, dacă eşti în căutarea unui animal de companie, vei putea adopta un căţel sau o pisică. Sunt cei mai buni prieteni pe care îi vei avea vreodată.

NOUTATI MEDICALE PENTRU ANIMALUTE din ziarul Telegraph UK si de pe 121.ro

Vindecarea catelului Henry, cu ajutorul unei noi metode terapuetice experimentate la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, da sperante si pacientilor umani paralizati.

Soricarul Henry, in varsta de sase ani, a ramas paralizat in luna noiembrie a anului trecut, datorita rupturii unui disc intervertebral.
Recent, el a beneficiat insa de interventia lui Nick Jeffery si Robin Franklin, profesori la Universitatea Cambridge, care l-au tratat cu ajutorul unei noi metode: au extras din nasul cainelui celule pe care le-au injectat in coloana vertebrala. Aceste celule de un tip special s-au dovedit capabile sa ajute la regenerarea fibrelor nervoase.
Ca urmare, cainele poate face acum cativa pasi si poate sa dea din coada. El urmeaza sedinte de fizioterapie si este monitorizat permanent de medicii veterinari.
Cei doi specialisti experimentasera metoda, anterior, pe sobolani si au decis sa o incerce si pe caini, deoarece unele rase sufera frecvent de leziuni ale coloanei vertebrale.
S…