marți, 20 octombrie 2009

APEL UMANITAR FETITA BOLNAVA, preluare de pe mail

Oricat de putin , conteaza daca suntem multi!


www.ajutorpentruana .info;

conturile bancare sunt la sfarsitul mailului

"Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!"
O familie din Hunedoara uraste de moarte ticaitul ceasului. Chiar în clipele astea, cancerul osos al fetitei lor de 9 ani, Anamaria Boca, galopeaza spre metastaza. Noua zile, atat i-au mai ramas pana atunci. Ultima sansa: operatia la Viena, musai peste noua zile. Nici o zi în plus. Doctorii romani au trimis-o acolo, aici n-au ce-i mai face. Clinica vieneza cere 30.000 de euro; parintii fetei castiga împreuna nici 2.000 de lei: ea lucreaza la croitorie, el - în fabrica. Deocamdata au avut noroc, 5.000 de euro s-au strans în cateva zile, de la prieteni, primarie si cativa oameni de afaceri. Dar atat costa doar primele consultatii la Viena. Mai ramane de strans restul... o avere pentru un orasel ca Hunedoara.
"Mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari"
Pana acum trei saptamani, familia Boca era fericita. Anamaria, singurul lor copil, nu facuse o injectie în viata ei în afara de vaccin si nici nu calcase vreodata într-un spital. Sarea coarda, mergea pe bicicleta, se dadea cu rolele. Într-o seara s-a plans ca o doare piciorul drept. A doua seara la fel. În a treia zi, mama a dus-o la doctor.
Dupa aia au curs toate, pe rand, ca într-un film de groaza: radiologii, analize, ecografii, EKG-uri si la urma biopsia. Anamaria, copil alintat pana acum, la spital a uimit pe toata lumea. La tomograf, de pilda, cand au bagat-o în cutia aia pentru 45 de minute, zambea si îsi încuraja mama: "Vezi, mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari".
La spital, cat a dormit cu mama în pat, o învelea peste noapte, sa nu raceasca. Cand o vedea obosita, ea, copil, o trimitea pe mama la somn, îngrijorata, ca un om mare. "La final, biopsia tesutului moale tumoral a aratat clar ca e cancer cu grad înalt de malignitate la peroneu. Zena, mama, m-a sunat imediat: sunt tampiti ca în cinci zile pot sa spuna asa ceva, mi-a spus. Nu credea ca e adevarat. Petre, tatal, sta si acum pe calmante. Piciorul drept al fetitei e mai îngrosat cu doi centimetri decat cel sanatos. Medicina nu-si poate explica de ce a aparut tumora si cand. Asta îmi spune ca se poate întampla oricui, oricand, din senin", ne spune Dana, prietena a familiei. Lucreaza cu Zena în fabrica de confectii. În trei saptamani, fetita s-a maturizat cat în cinci ani, zice. "Dupa tot setul acela de analize, dupa doua saptamani de spitalizare, Anamaria atat a zis: «Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!»"
10 lei, donatia pensionarei amarate
De sase zile, de cand a început campania de donatii pentru fetita, familia se bate cu timpul. Un adevarat razboi. Se numara banii stransi si zilele ramase pana la metastaza. Primul s-a miscat învatatorul, Tiberiu Dîscu: "Marti, la ora 9, am aflat. Pana la 11 împartisem deja 450 de biletele elevilor, cu anuntul umanitar, sa le dea parintilor si dirigintilor; am continuat sa împart pe la toate scolile. Xeroxul din cancelarie a mers continuu, topurile de hartie se duceau vazand cu ochii. Asa, am strans 3.000 de lei numai din clasa noastra. Un copil a venit cu 1.000 de lei, altul, sarac, cu 4 lei. Directorul a sunat pe la ziare, un jurnalist de la Radio Romania ne-a ajutat sa facem un site de campanie. Vorbesc zilnic cu atatia oameni, încat seara îmi încarc telefoanele si dupa-amiaza, pe la trei, trebuie sa le reîncarc".
De miercuri încolo, toate s-au derulat rapid, naucitor aproape. Mama a fugit la banci, sa deschida conturi, apoi iar la spital si iar pe la rude si prieteni... "Într-o zi am facut sute de afise gratis, o inginera ne-a tradus fisele medicale pentru Viena tot benevol. Duminica, la slujba, se vor face colecte pe la toate bisericile din oras, ortodoxe, catolice, penticostale sau reformate. Primaria ne-a dat 4.000 de lei. De la o singura banca s-au strans 5.000 de lei, în doua ore jumate. La o întrunire a oamenilor de afaceri într-o singura ora am strans 2.100 de lei. O pensionara amarata a trimis 10 lei, ca atat mai avea. Doar o singura institutie s-a suparat ca am îndraznit sa punem un afis pe geam", zice Dana. Ieri era în centrul orasului cu o cutiuta pentru donatii. O parte din bani au sosit datorita site-ului www.ajutorpentruana .info; sute de persoane au aflat povestea fetitei si mai departe au trimis linkul pe e-mail. În redactia Gandul, de exemplu, mesajul s-a ivit din senin, pe mailul unui coleg.
Donatorul de la miezul noptii
Alaltaieri la miezul noptii, telefonul Danei a sunat din nou - era un donator din alt oras, primise linkul pe e-mail, încercase sa doneze online si nu reusise. Încapatanat, omul încerca sa afle de la Dana cum poate face sa dea si el un ban. În timp ce vorbeam cu familia Boca, iar a sunat mobilul Danei. Erau trei maicute de la o manastire din Moldova . Voiau sa doneze. Nimeni din familie nu le cunoaste pe calugarite. "Varul din Iasi trebuie sa fie. Sigur el a anuntat, ca n-avea cine altul", a soptit tatal. Apoi si-a plecat privirea, ca si cum ar fi multumit unei persoane invizibile.
Dar toate acestea sunt donatii mici si în ritmul asta e greu de spus daca se vor strange toti banii în 14 zile. Mai toata Hunedoara a aflat de Anamaria, dar bogatii orasului n-au aparut pana acum cu o suma mai importanta.
Ce poti cumpara cu 25.000? Raspuns: "Operatia mea"
În vremea asta, din dormitorul ei, fetita viseaza la ce se va face cand va creste. Politista. Dar ca sa ajunga la asta stie ca e musai sa fie joi la 11 la spital la Viena. Si e chiar bucuroasa, fiindca la joaca fetitele i-au povestit cum ca orasul e plin de carusele si de parcuri pentru distractii. Si-a calculat ea ca Viena trebuie ca e un oras ceva mai mare decat Hunedoara si cu mai multe ambulante decat Timisoara . La spital o sa-si ia cu ea "patul mare" - un cearceaf cu clovni colorati de cand era ea bebelus, un pui de pernuta de acasa si... pe iepurasele de plus Ana si Alexandra. "Ana e cea roz, Alexandra cea alba, amandoua sunt la fel de pufoase. Acum stau îmbratisate fiindca sunt verisoare", rade fetita. L-ar lua cu ea la spital si pe motanul viu Jonica, si pe cainele Nero, si pe hamsterii Tuta si Tutu, sa fie acolo toti cand îsi revine din anestezie. Asta, desigur, daca se vor strange toti banii pentru interventie. "Ce poti cumpara cu 25.000 de euro: o casa, o masina?", am întrebat-o pe fetita. "Operatia mea", ne-a raspuns.

Donatiile se pot depune în conturile urmatoare:

RO61 BTRL 0630 1201 U109 90XX RON

RO36 BTRL 0630 4201 U109 90XX EUR, Banca Transilvania sucursala Hunedoara, Boca Zenaida Daniela

Cod Swift Banca Transilvania BTRLRO21HD1

RO19 RNCB 0160 1122 8164 0001 RON

RO89 RNCB 0160 1122 8164 0002 EUR, BCR, sucursala Deva, Boca Zenaida Daniela

Cod Swift BCR, RNCBROBUXXX

www.ajutorpentruana .info

ADAPOST CATEI MAIDANEZI IN COVASNA INAUGURAT ]N SF. GHEORGHE DE ASOCIATIA PENTRU ANIMALE NEZ PERCE CU O CAPACITATE DE 140 DE LOCURI - HARANA, MEDICAMENTE,CURSURI DE SOCIALIZARE ...

APEL SANGE pentru 1 CATEL ,preluare din revista Formula As

Nu stiu daca mai este de actualitate, desi a aparut abia sambata 17 octombrie 2009, Doina tel. 0721427018 sau 0752088881, badea_doina@yahoo.com, solicita urgent 200 ml sange de la 1 catel vindecat de boala lui Carrel - jigodie pentru catelusa Astrid din varsta de 8 luni care urmeaza tratment cu Canglob fiind in faza acuta la dr. Fulger.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini