luni, 25 ianuarie 2010

HOROSCOP 2010 ATRIBUIT URANIEI, PRIMIT PE MAIL

Horoscop Urania - 2010


Bebecul in 2010

Pana in 10 martie 2010 multe din actiunile voastre nu isi vor atinge tinta in aceasi maniera directa in care sunteti obisnuiti. Va fi nevoie sa recurgeti la modalitati ocolite pentru a va atinge tintele, sa va stapaniti impulsivitatea si sa va reanalizati initiativele. Motviul: Marte, guvernatorul zodiei voastre este retrograd. Dupa acea perioada, pana in 8 iunie veti putea sa faceti uz de capacitatea voastra de autoexprimare, de energie, iar zona principala evidentiata va fi legata de copii, de distractii, de legaturi sentimentale sau, pentru cei care au investitii, de zona speculativa. Spiritul de competitie va creste, mai ales in relatiile romantice si aceasta este o zona in care trebuie sa va domoliti tendinta de dominare sau orgoliile pentru a nu va antrena in conflicte. Veti aspira la experiente puternice si pline de pasiune insa nerabdarea, pripirea sau aruncatul cu capul inainte in valtoarea acestor senzatii poate atrage dupa sine o alegere gresita sau, in cadrul unei relatii deja existente, cel vizat s-ar putea sa se simta invadat si sa intre intr-o stare defensiva. De aici pot aparea dezamagirile. Alte probleme sunt legate de dobandirea de obiceiuri, incuvintare fata de slabiciunile emotionale, atasament excesiv fata de placeri sau pierderi frecvente la jocurile de noroc. In ceea ce priveste copiii, acestia vor deveni mai neascultatori, mai individualisti si este o perioada in care este necesara supravegherea lor si directionarea acestor energii spre o zona productiva, transformarea lor in ambitie personala.
Intrarea lui Saturn in Balanta a adus o crestere a responsabilitatii voastre in relatiile cu ceialalti. Acesta este un an in care puteti avea parte de lupte de putere pentru suprematie si conducere, de conflicte in zona de parteneriate/cariera, de tendinta de a respinge noile metode si schimbarile chiar si atunci cand acestea sunt o imbunatatire necesara, si de o scadere a oportunitatilor sociale. Modul in care totusi puteti profita de pe urma acestui an este prin serioazitate si afisand o imagine de incredere si stabilitate. Nu este tocmai atitudinea specificia voua, dar aceasta este provocarea perioadei.
Jupiter in Pesti (18 ianuarie – 7 iunie si din 8 septembrie), va va oferi suport in toate situatiile dificile. Este asemeni unui „inger pazitor”, ajutor venit din surse neobisnuite si prin conjunctia sa cu Uranus, destul de neasteptate, va fi o perioada buna pentru vindecare si renastere la nivel spiritual si psihologic. Daca munciti in singuratate sau faceti o munca “in spatele scenei” puteti avea rezultate favorabile acum. Daca locuiti in strainatate, aceeasi perioada este ceva mai nefavorabila si s-ar putea sa va simiti mai izolati sau dezamagiti.
Din punct de vedere medical, intrarea lui Saturn in retrogradare (14 ianuarie – 30 mai) va ofera sansa sa dati de cap unei probleme medicale mai vechi sau sa faceti un control medical si sa va rezolvati carentele din organism. Pentru voi, in acest an, vor functiona mai bine medicamentele si terapiile naturiste sau neconventionale.
Alte perioade importante in acest an, care ii vor afecta mai ales pe cei nascuti in primele 10 zile ale zodiei sau care au ascendentul in primele grade din Berbec, sunt intrarea lui Jupiter si Uranus in zodia lor. Din 28 mai pana in 15 august, Uranus va fi in Berbebc si deseori semnifica o perioada interesanta, cand evenimentele se succed unul dupa altul. Apare ceva neasteptat, dar este greu de anticipat daca este ceva pozitiv sau negativ. Are de-a face cu felul in care percepeti voi schimbarea. Daca preferati lucrurile standard, aceasta perioada poate fi destul de suparatoare dar va ofera sansa de a scapa de rutina pentru o vreme. Puteti gasi modalitati noi de a va exprima si rezultatul este ca obiectivele voastre se schimba destul de mult. Daca altii incearca sa va restrictioneze va veti simti rebeli. Evitati sa faceti planuri inaintea acestui tranzit deoarece este o pierdere de vreme. Din 7 iunie pana in 8 septembrie, Jupiter va fi in Berbec, si va aduce o perioada de optimism, crestere a ambitiei si o abordare pozitiva a vietii. Trebuie sa aveti grija la tendinta de extravaganta si optimism exagerat deoarece puteti sa va asumati mai multe decat puteti sa faceti.
Financiar, Serviciu, Cariera
Aspect general: Aveti capacitatea de a obtine bani folosindu-va intuitia, gasind solutii originale si uneori prin transformarea unor resurse. Puteti sa schimbati circumstantele unor situatii in favoarea voastra.
In 17 februarie, Venus este conjuncta cu Jupiter si aduce beneficii finanicare sustinute de sansa si din relatiile cu strainatatea, partenerii straini, publicitate sau politica. Veti atrage resursele spre voi cu usurinta si veti avea o abordare optimista a planului finanicar.
Prezenta lui Venus in Berbec, in perioada 8 martie – 31 martie, aduce o serie de initiative financiare care se pot pune in aplicare prin eforturi proprii, mai ales ca tot acum va iesi si Marte din retrogradare. Rezultatele intreprinderilor de acum pot aparea relativ repede, in perioada 1 aprilie – 25 aprilie cand Venus este in Taur. Vor trebui supravegheate cheltuielile excesive. Desi aceasta pozitie pare a aduce bani, puteti avea dificultati in a-i pastra deoarece veti fi atrasi de lucrurile frumoase si puteti da dovada chiar de tenacitate atunci cand vreti sa achizitionati ceva.
Venus retrograda (9 octombrie – 8 noiembrie) va obliga sa va reevaluati chestiunile financiare, poate aduce controale si verificari, amenzi. Nu trebuie facute imprumuturi. Perioada este buna pentru a controla daca politele sint la zi. Inceputul lunii octombrie poate aduce si castiguri financiare in situatii extreme daca veti stii sa profitati de schimbarile bruste de situatie si mai ales de conjunctura sociala.
In perioada 8 aprilie – 30 iulie nu este recomandata inceperea unor noi planuri legate de cariera sau serviciu decat daca au fost incepute inainte si anumite obstacole au impiedicat punerea lor in aplicare dar in general acum este momentul pentru a reorganiza si a replanifica aceasta zona. Lucruri de anul trecut revin in actualitate si va solicita rabdarea si atentia.
Pana in 7 iunie si apoi din 8 septembrie pana la sfarsitul anului veti avea tendinta de a va asuma destul de multe la locul de munca si exista riscul ca uneori sa aveti incredere in anumite situatii sau colegi si ulterior se poate dovedi ca nu ati avut sustinere in aceasta decizie . pe de alta parte, in relatiile cu colegii vi se va intampla sa faceti anumite servicii insa avand o motivatie ascuna deoarece veti avea tendinta de a-i face sa se simta obligati si sa le cereti anumite lucruri in momentul oportun.
Perioadele de retrogradare ale lui Mercur, (pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 - 11 mai 2010, 22 august 2010 - 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 - 30 decembrie 2010) aduc ca avantaje: rezolvarea unor situatii de la locul de munca create anterior. Ofera oportunitatea de a vedea lucrurile din alt punct de vedere. Dezavantajele sunt legate de posibilele erori pe care puteti sa le faceti in luarea deciziilor la munca, in alegerea unui loc de munca sau de blocajele si intrazierile care pot aparea. In cazul in care va aflati sub tratement medical si acesta nu ofera rezultate asteptate acum puteti sa faceti ajustarile necesare. Trebuie insa sa fiti prudenti deoarece analizele facute acum pot fi eronate. Perioada in care veti simti cel mai puternic aceste efecte este 22 august 2010 - 12 septembrie 2010 cand retrogradarea are loc chiar in semnul Fecioarei.
Marte in Fecioara, 8 iunie – 30 iulie, provoaca o stare de tensiune la locul de munca: subordonatii si colegii de munca sunt destul de individualisti si au o cantitate mare de energie. Voi veti fi mai ambitiosi in ceea ce priveste munca voastra si aveti spirit competitiv. Este destul de greu sa va impuneti in fata lor acum. Evitati conflictele. Trebuie sa va educati rabdarea si impulsivitatea si sa va canalizati energiile.
Avansarea in cariera va fi mai dificila in acest an chiar daca ambitia voastra este mare. Va trebui sa stiti cand sa nu insistati si sa nu dati crezare promisiunilor lipsite de acoperire. Nu va aflati pe o zona stabila si orice victorie poate fi de scurta durata. Este mai indicat sa icnercati sa va consolidati pozitia decat sa incercati sa obtineti una noua deoarece situatia este destuld e riscanta. Daca intentionati sa faceti schimbari radicale in cariera asigurati-va ca planurile voastre sunt realiste.
Iubire, Relatii
Tranzitul lui Saturn in Balanta (pana in 8 aprilie si din 23 iulie) aduce o schimbare destul de mare in zona de parteneriate. Nu este neaparat vorba de evenimente desi sunt specificie acestui tranzit terminarea unor parteneriate care nu au functionat; asumarea de responsabilitati legate de partener, casa parintilor, bunici sau imagine publica; realizarea de noi parteneriate cu persoane mature, cu pozitie sociala sau mai in varsta; obstacole sau intarzieri in relatiile cu partenerii etc. Cei care se casatoresc sub influenta acestui tranzit, o fac de obicei in urma unei relatii lungi sau a unei analize destul de serioase, este o casatorie „cu ochii deschisi”. In orice caz, schimbarile la care ma refeream sunt in mare masura legate de perceptia personala. Lucruri care inainte nu va deranjau incep sa va calce pe nervi, deveniti mai stricti cu ceialalti, aveti senzatia ca cererile lor va apasa si va ingradesc, si de multe ori aveti tendinta sa ii indepartati. Vi se pare ca nu vi se raspunde destul de repede sau pe masura asteptarilor si de aici concluzia ca va trebui sa va bazati mai mult pe fortele proprii. Daca aspecte legate de cariera voastra sau de avansare depind de un partener, ar trebui sa incercati sa gasiti o cale de va planifica actiunile impreuna sau veti avea neplacerea a numeroase intarzieri si obstacole.
Din 30 iulie si pana in 15 august, (Uranus in Berbec, Marte in Balanta si Saturn in Balanta) veti avea o perioada destul de dificila la modul ca aspectele descrise mai sus raman valabile si se adauga o impulsivitate personala care va poate face sa deveniti imprudentei. Aceasta poate fi o perioada destul de conflictuala in relatia cu ceialalti si in parteneriate daca nu initiati proiecte comune acum. Exista o tendinta spre individualism si egoism in aceasta directie iar voi puteti fi perceputi destul de agresivi, incapatanati si individualisti. Evitati conflictele pentru cateva zile si incearcati sa deveniti mai flexibili.
Venus retrograda (9 octombrie – 8 noiembrie) afecteaza si aceasta zona si toate problemele nerezolvate vor cere o solutie. Prezente lui Mercur in Balanta in aproximativ aceeasi perioada va facilita insa comunicarea in relatii. Ca posibile probleme sunt indecizia in relatia de cuplu, interventia rudelor in relatie, calomnii. Ar fi bine sa se evite semnarea de contracte.
In ceea ce priveste relatiile emotionale si cele de scurta durata, conjunctia Jupiter – Uranus in Berbec, 7 iunie – 5 iulie poate provoca o atractie brusca fata de o persoana de sex opos si creaza oportunitatea unei noi relatii.
Casa, Familie
Majoritatea eclipselor din acest an vor avea loc pentru Berbeci pe axa familiei (15 ianuarie eclipsa de soare; 26 iunie eclipsa de luna; 11 iulie eclipsa de soare) asa ca putem spune ca anul va duce la o rearanjare din aceasta perspectiva a relatiilor de familie si o serie de modificari legate de casa. Eclipsa din 31 decembrie 2009 si poate aduce încercări şi provocări în relatiile de familie în primele luni ale anului 2010. Asociata cu clelelalte tranzite putem spune ca exista o serie de nemultumiri legate de casa sau chiar tara in care locuiti.
Eclipsa din iulie este o provocare care poate aduce sfarsitul unei etape. Unii vor decide sa se mute in alta casa sau isi vor dori sa plece din tara pe cand in cazul altora aspectul se va referi la relatia cu parintii sau anumite lucruri din trecutul lor care se vor se vor finaliza. Oricare ar fi cazul, contextul acestui an va crea destul de multa neliniste si provocarea Berbecilor va fi aceea de a-si pastra echilibrul si de a-si gasi sau mentine resursele. emotio

Taurul in 2010
Anul 2010 aduce pentru Tauri, odata cu intrarea lui Jupiter in Pesti, o perioada in care se pot baza pe ajutorul prietenilor si a sponsorilor, a grupurilor si societatilor din care fac parte. Este o perioada in care planurile voastre iau amploare si pot beneficia de sansa si oportunitati. O stare de optimism va oferi suportul de care aveti nevoie pentru a depasi provocarile acestui an, oricare ar fi ele. Intre 25 iulie si 8 septembrie, Jupiter se va afla in Berbec si aceea este o zona in care veti primi sustinere si ajutor in situatii neobisnuite insa tot in acea perioada este bine sa efectuati controale medicale daca exista vreo problema de sanatate.
In perioada de retrogradare a lui Venus, 9 octombrie – 8 noiembrie, trebuie sa va reevaluati deciziile si sa tineti cont de faptul ca actiunile voastre directe si tenace nu vor da rezultate. Este bine sa abordati situatiile pe ocolite, prin intermediari sau anticipand rezultatele.
Majoritatea eclipselor acestui an, pe axa Rac – Capricorn vor afecta zona de comunicare, relatiile cu cunostiintele si cei din imediata apropiere, studiile si calatoriile. Aici va fi vorba de multe schimbari, de terminarea unor etape si inceperea altora noi, de o transformare a atitudinii voastre de la nehotarare pana la radicalism. Trebuie mentionat faptul ca Saturn, cel care reprezinta pentru voi aceste zone, va face cateva aspecte destul de dificile si ar fi bine sa va consultati Horoscopul saptamanal inainte de a efectua calatorii pentru a nu avea parte de surprize neplacute. In ceea ce priveste studiile daca aveti examene pe care trebuie sa le repetati, perioada 8 aprilie – 30 mai va mai ofera o sansa. Acelasi lucru este valabil si pentru chestiunile de afaceri care au legatura cu strainatatea si care nu sunt finalizate sau necesita reajustari. Totusi aceeasi perioada nu este propice pentru a incepe ceva cu totul nou in aceste directii.
In ceea ce priveste sanatatea, intrarea lui Saturn in Balanta va atrage atentia asupra faptului ca nu este o perioada pentru excese sau exagerari de nici un fel, ca metodele traditionale si consacrate in medicina sunt cele mai indicate si ca s-ar putea sa existe anumite demineralizari. Este posibila si o sensibilitate crescuta la frig. In cazul in care faceti exercitii fizice evitati sa va suprasolicitati. Unii dintre voi vor fi tentati sa exagereze cu munca dar atentie veti simti acum mai mult ca altadata efectele oboselii acumulate.
Financiar, Serviciu, Cariera
Acesta este ultimul an in care Neptun isi face simtita prezenta in zona de cariera. Poate ca ar trebui ca inainte sa analizam celelalte aspecte sa punctam aceasta influenta deoarece fie ea sub auspicii bune sau nu, unii dintre voi s-ar putea sa isi doreasca sa beneficieze de acest aspect chiar si acum deoarece Neptun se va mai afla in aceasta pozitie abia peste aproximativ 140 de ani. Probabil ca ati trecut printr-o perioada de confuzie in legatura cu directia in viata sau cu cariera. A trebuit sa faceti eforturi pentru a va pastra obiectivitatea sau ati avut parte de dezamagiri. Totusi ati putut da dovada atunci cand a fost cazul de viziune, ati avut capacitatea de a beneificia de suportul si ajutorul prietenilor in zona de cariera si nu in ultimul rand, este o pozitie favorabila pentru a obtine popularitate, realizarea de campanii publicitare, inceputurile unei cariere politice etc.
In perioada 28 mai – 15 august, Uranus in Berbec va marca o crestere a ambitiei in zona de cariera si dorinta de a va remarca, va potenta anumite scopuri individuale insa trebuie sa fiti precauti deoarece nu este o perioada propice pentru a iesi in fata, este mai degraba un timp prielnic pentru a lucra din umbra. Saturn in Balanta poate marca sfarsitul unei activitati sau cresterea responsabilitatilor in zona de munca. Pana in 8 aprilie si din 23 iulie va va fi destul de dificil in cazul in care va cautati un loc de munca si s-ar putea sa fie nevoie sa insistati pentru a obtine ceea ce va doriti. Totusi, daca dupa data de 23 iulie veti gasi un loc de munca convenabil, poate fi un angajament pe termen lung. In alta ordine de idei, situatia de la locul de munca va fi mai apasatoare, mai stricta si mai restrictiva. Va trebui sa fiti extrem de seriosi si responsabili cu sarcinile care vi se atribuie deoarece altfel puteti intampina dificultati la acest nivel.
In ceea ce priveste aspectele financiare, pana in 15 ianuarie, 19 aprilie - 11 mai; 22 august - 12 septembrie; 12 decembrie - 30 decembrie exista posibilitatea de a intampina amanari sau blocaje in ceea ce priveste finantele, erori de calcul sau estimari in administrarea veniturilor mai ales in ceea ce priveste activitatile noi. Factorii care va afecteaza sunt: nenintelegeri sau lipsa de comunicare, greseli in acte, rationamente gresite sau dispersarea atentiei si incapacitatea de a va focaliza asupra unei singure directii. Problemele financiare care nu si-au gasit solutionare pana acum pot beneficia acum de o rezolvare prin abordarea lor din alt unghi. Nu este o perioada favorabila achizitionarii de aparatura electronica dar se pot repara defectiunile existente in cazul celei pe care deja o aveti.
Cresterea financiara va fi lenta si stabila. Tot ceea ce este construit pe o fundatie solida are mari sanse pentru a va aduce profit in timp. Puteti fi prevazatori si calculati in chestiunile finanicare.
Iubire, Relatii
Cu Saturn in Fecioara în 2007, in zona relatiilor romantice, a existat o selectie in aceasta zona. Pretentiile voastre au fost legate de maturitate, seriozitate, angajament si asumare. Unele relatii au devenit mai profunde, altele au fost eliminate in functie de felul in care ele au coincis sau nu cu pretentiile voastre din acea perioada. Altii au intampinat dificultati in a-si stabili o relatie de acest gen si s-au simtit singuri. Odata cu intrarea lui Saturn in Balanta multe dintre aceste aspecte s-au risipit, insa in perioada 8 aprilie - 23 iulie exista posibilitatea reluarii unor situatii sau evenimente din perioada respectiva care vor oferi sansa de a finaliza ceea ce a ramas in aer.
Zona de parteneriate sau partenerul in sine vor trece in continuare prin schimbari in acest an si acestea vor continua pentru perioada extrem de lunga de timp. Relatiile au devenit mai practice sau atitudinea partenerilor vostri s-a modificat. Se poate spune ca pana prin 2023, Taurii vor adauga criterii practice atunci cand isi vor alege partenerii fie ca este vorba de sot/sotie sau de relatii de afaceri. Vor fi mai responsabili si mai maturi in luarea unor astfel de decizii. Eclipsa din iunie poate aduce o schimbare fundamentala in aceasta zona. Poate fi vorba de incheierea unei astfel de relatii si inceputul alteia, de provocari si transformari. Anul acesta in particular, patratul Pluto - Saturn care se activeaza de cateva ori va aduce intarzieri, blocaje si uneori senzatia ca nu vi se raspunde asa cum va asteptati sau asa cum va doriti de catre partenerul de viata.
Intrarea lui Marte in semnul Fecioarei (8 iunie - 30 iulie), aduce o activare a unei legaturi sentimentale. Se creaza premisele realizarii unei relatii sentimentale. Deveniti mai incisivi, intensi si mai temeramentali in relatiile sentimentale. Daca aveti grija sa va temperati impulsivitatea poate fi un moment bun sa incepeti noi intiative in aceste directii. Sunt indicate activitatile comune cu iubitul/iubita pentru a da un sens pozitiv acestei energii.
Tinand cont ca Mercur este guvernatorul relatiilor sentimentale, perioadele sale de retrogradare sunt extrem de importante in acest sens (pana in 15 ianuarie, 19 aprilie - 11 mai; 22 august - 12 septembrie; 12 decembrie - 30 decembrie). In aceste perioade relatiile pot stagna, puteti sa fiti intelesi gresit sau nu reusiti sa comunicati cu iubitul/iubita care devine analitic si priveste situatiile in retrospectiva.
Din 8 octombrie pana in 18 noiembrie, Venus este retrograda si o mare parte din acest tranzit se desfasoara in casa parteneriatelor. Fiind guvernatorul propriei zodii, sunt mai ales actiunile si deciziile voastre cele care pot crea probleme in aceasta perioada. Pe partea pozitiva puteti sa va rezolvati neintelegerile si problemele care au survenit anterior insa nu este un moment prielnic sa incepeti ceva nou in aceasta directie. Pot aparea lucruri din trecut care sa va tulbure linistea si care trebuie incheiate.
Casa, Familie
Pana in 8 iunie actiunile voastre in sfera familiala sau cele legate de casa, locuinta vor fi guvernate mai mult de instinct si de subconstient asa ca s-ar putea sa deveniti mai defensivi si mai protectori sau s-ar putea ca intentiile voastre in aceste directii sa poarte o incarcatura secreta, ascunsa pe care nu sunteti gata sa o impartasiti celorlalti. Veti munci mai mult pentru a va crea un sentiment de siguranta, veti avea mai multa energie pentru a va imbunatati conditiile de acasa sau veti putea chiar sa desfasurati o activitate creativa acasa daca aveti preocupari in acest sens. veti avea o necesitate puternica de a fi voi insiva, va veti amenaja probabil un colt personal in casa sau va veti bucura de cel pe care il aveti. Conflictele care apar in mediul domestic in aceasta perioada sunt generate de nemultumiri si de orgolii. In unele cazuri este posibil sa va ingrijorati pentru o ruda bolnava. Daca situatia de acasa devine prea apasatoare sau tensionata va veti simti incorsetati iar problemele mai vechi sau suparari emotionale din trecut vor iesi din nou la suprafata. Trebuie sa gasiti o cale de echilibru, sa va acceptati asa cum sunteti si sa ii tolerati pe ceialalti. Daca in aceasta perioada va doriti sa achizitionati o locuinta s-ar putea sa fiti tentati sa faceti compromisuri contractuale pentru a obtine ceea ce va doriti, insa intre 7 iunie si 5 iulie situatia este mult mai favorabila la acest nivel si puteti beneficia de oportunitati neasteptate.

Gemenii in 2010
Tranzitul lui Saturn in Balanta (pana in 8 aprilie si din 23 iulie) ii face pe Gemeni sa devina mai prevazatori si mai grijulii atat in exprimare cat si in relatiile personale. Se vor axa mai mult asupra securitatii si stabilitatii. Beneficiile vin in urma relatiilor cu persoane mai in varsta, care au deja o anumita pozitie in viata. Este un timp favorabil pentru comunicare cu superiorii sau cu cei care detin putere si au autoritate. Tendinta este de autodisciplinare in afacerile importante din viata lor. Ideile de afaceri si avansare profesionale pot fi implementate intr-o maniera practica. Este o perioada buna pentru stabilirea relatiilor de afaceri.
Anul acesta mercur are 4 perioade de retrogradare si fiind guvernatorul vostru determina momente in care va trebui sa fiti mai precauti atat in actiunile voastre cat si in modul in care relationati. Atunci cand Mercur este retrograd modalitatea in care analizati situatiile se face de multe ori prin anticiparea rezultatului, intr-o maniera recursiva. Din punct de vedere al comunicarii exista riscul de a se comite erori, a vorbi fara a lua in calcul toti factorii si de a face gafe. De asemenea, este bine ca in aceasta perioada sa se acorde o atentie mai mare traficului, semnarii de acte, inscrisurilor de orice tip si activitatilor comerciale. Pe de alta parte, daca s-au comis aceste erori in perioada anterioara acum este timpul pentru corectii. Mercur ne mai da o sansa pentru a reveni asupra tuturor activitatilor pe care le guverneaza. S-ar putea ca in aceste zile sa avem senzatia ca ne scapa lucrurile din mana (la propriu), ca nu reusim sa comunicam asa cum ne dorim sau sa ii gasim pe cei cu care dorim sa vorbim sau ca suntem impiedicati de obstacole minore in ceea ce intentionam sa facem. Trebuie sa dam dovada de atentie si pe cat posibil, daca nu avem de facut corecturi sa evitam initierea de activitati mercuriene acum. Uneori exista tendinta de a reveni obiceiurile din trecut. Aceste perioade sunt: pana in 15 ianuarie, 19 aprilie - 11 mai; 22 august - 12 septembrie; 12 decembrie - 30 decembrie.
Financiar, Serviciu, Cariera
Intrarea lui Jupiter in Pesti, din 18 ianuarie, aduce progres in afaceri si in chestiunil profesionale. S-ar putea sa deveniti mai ambitiosi si sa va soriti sa obtineti un anumit tip de prestigiu si recunoastere. Acestea pot fi obtinute in primul rand datorita relatiilor voastre, a contractelor si a imaginii pe care v-ati creat-o. Va exista si o tendinta de a abuza de putere in anumite cazuri insa aceasta este o zona care trebuie gestionata cu prodenta deoarece poate atrage dupa sine o pierdere a pozitiei. Nu trebuie sa uitam ca totusi, Uranus in continuare se va afla in Pesti si acea instabilitate pe care o resimtiti de ceva vreme inca exista. Vor aparea oportunitati pentru avansare profesionala.
Pana in iunie situatia de la locul de munca suporta destul de multe schimbari si este necesar sa dati dovada de prudenta, sa va stapaniti impulsivitatea si sa evitati sa va antrenati in discutii marunte care pot sa va creeze ulterior neplaceri (mai ales in perioada 8 iunie – 30 iulie cand veti fi si mult mai ambitiosi).
Apoi, din 30 iulie pana in 15 septembrie situatia devine destuld e tensionata, aveti senzatia ca intampinati obstacole si va este destul de dificil sa stabiliti un echilibru. Nu incercati sa grabiti lucrurile. Este preferabil sa evitati pe tot parcursul perioadei deciziile importante legate de serviciu.
Din 15 septembrie pana in 28 octombrie subordonatii si colegii de munca vor fi destul de individualisti si vor avea o cantitate mare de energie. Vei fi mai ambitios in ceea ce priveste munca ta si vei avea spirit competitiv. Va fi destul de greu sa te impui in fata lor. Va trebui sa iti educi rabdarea si impulsivitatea si sa iti canalizezi energiile.
Din 8 octombrie pana in 8 noiembrie, Venus este retrograda in zona care raspunde de munca si poate crea dificultati in relatiile de serviciu. Gesturi care sunt percepute gresit, atitudini interpretate si nu de putin ori puteti ajunge subiectul unei situatii stanjenitoare fara sa aveti cea mai mica idee cum s-a intamplat acel lucru sau de ce. Pe de alta parte perioada este oportuna pentru a rearanja aceste contacte si a rezolva situatiile create anterior acestei retrogradari. Incercati sa nu luati decizii importante legate de munca acum si nu va bazati pe sprijinul persoanelor de sex feminin.
In perioada 7 iunie – 8 septembrie trebuie sa incercati sa mentineti o perspectiva realista asupra situatiilor legate de munca, daca sunteti in cautarea unui loc de munca nu va bazati pe promisiuni lipsite de acoperirie si nu promiteti mai multe decat puteti duce la indeplinire.
In chestiunile financiare veti adopta o pozitie mai conservativa fata de bani si posesiuni. Veti cauta lucruri care dureaza si simtiti ca munciti pentru banii vostri si refuzati sa ii risipiti.
Majoritatea eclipselor acestui an vor avea loc pe axa Rac – Capricorn si vor produce diverse etape in ceea ce priveste castigurile. S-ar putea sa cautati noi modalitatid e castig sau surse alternative iar tranzitul lui jupiter in Pesti va facilita gasirea de surse de venit prin oportunitatile pe care le va aduce.
Iubire, Relatii
Viata amoroasa va avea un ton mai serios in acest an. Saturn influenteaza zona relatiilor romantice inca de anul trecut si aspectul se continua si in 2010 pentru cea mai mare parte a anului. Aspectele care se formeaza in prima jumatate a anului sunt destul de stresante si pot aduce provocari in aceasta zona. Unele relatii, care nu corespund asteptarilor si standardelor voastre sau sunt prea frivole se vor incheia, altele pot deveni mai serioase si mai puternice. Unii pot intalni un nou partener mai matur si mai responsabil sau pur si simplu se pot decide ca vor sa isi asume anumite relatii pe care inainte le-au respins. Oircare ar fi situatia, veti fi mai prudenti in acest an.
Perioada de retrogradare a lui Venus (8 octombrie - 18 noiembrie) poate sa incetineasca lucrurile care tin de relatiile romantice sau sa aduca in prim plan elemente mai vechi pentru a finaliza sau a rezolva anumite lucruri. Cea mai probabila perioada pentru aceste evenimente este intre 8 si 18 noimenrie cand venus este retrograda in Balanta. Nu se recomnada luarea de decizii definitive in acest interval.
Jupiter, guvernatorul zonei de parteneriate va schimba din 18 ianuarie semnul si va intra in Pesti si acest lucru se poate manifesta in mai multe feluri. In primul rand exista posibilitatea ca relatiile sa devina mai vagi, mai evazive sau ca partenerul vostru sa experimenteze aceste trairi sau poate deveni mai creativ, mai mistic, gradul vostru de apropiere sa creasca si in orice caz exista o nevoie de izolare sau de retragere alaturi de partener si de a intelege lucrurile la un nivel aproape senzorial. In perioada 7 iunie - 25 iulie, Jupiter va fi in Berbec, in miscare directa iar relatia va deveni mai activa; acela este timpul de initiative comune deoarece in cazul in care aceasta energie nu este folosita se poate ajunge la egoism in relatie sau competitivitate. Perioada retrogradarii (25 iulie - 19 noiembrie), face ca aspectele legate de parteneriate (fie ele de viata sau de afaceri), de contracte sau imagine publica care au fost tratate cu prea mult optimism sau neglijate tind sa creeze probleme. In aceasta perioada ar fi bine sa va restructurati si sa va reganditi atitudinea in aceste domenii altfel veti avea parte de neplaceri. Cererile excesive sau dezechilibrele va vor da peste cap din acest punct de vedere.
Jupiter va fi conjunct cu Uranus de două ori în acest an (28.04 - 27. 05 si 07.06 - 05.07) şi aduce mult entuziasm şi spontaneitate, precum şi un anumit nivel de rebeliune sau de instabilitate in viata amoroasa.
Anul 2010 poate aduce schimbari neasteptate si este mai degraba un an de tranzitie. Numeroasele schimbari fac ca asezarea relatiilor sa fie destul de dificila in cazul casatoriei; mai stabila este in cazul relatiilor sentimentale care nu implica casatoria.
Familie, Casa
Saturn va reintra in Fecioara, (8 aprilie – 23 iulie) si va reactualiza anumite probleme de anul trecut legate de casa sau familie care au ramas nerezolvate. Daca v-at angajat in constructia unei case spre exemplu, atunci va trebui sa feceti anumite reparatii sau sa replanificati termenele anumitor lucrari.
Jupiter in pesti va face ca asteptarile voastre de la familie sa fie destul de mari, dar totusi va trebui sa aveti grija la nivelul pretentiilor si sa pastrati un echilibru.
Perioadele de retrogradare ale lui Mercur (pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 - 11 mai 2010, 22 august 2010 - 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 - 30 decembrie 2010) afecteaza si viata de familie si nu sunt indicate pentru achizitia unei case. In aceste perioade in relatiile de familie pot exista neintelegeri, lipsa de comunicare sau sunteti intelesi gresit; daca sunteti preocupat de probleme care implica locuinta - exista amanari, blocaje sau nu reusiti sa va focalizati. Din punct de vedere emotional lucrurile nerezolvate se reintorc si necesita solutionare ca dealtfel orice eroare sau judecata gresita care are legatura cu cele mentionate mai sus. Nu este o perioada optima pentru achizitionarea unei locuinte decat daca aceste formalitati au fost initiate inainte de retrogradarea mercuriana si acum se finalizeaza depasindu-se dificultatile anterioare. In general, in relatia cu mama, puteti lasa senzatia ca sunteti nehotarati deoarece pe perioada in care Mercur este in miscare de retrogradare le reanalizati si le judecati dintr-o perspectiva indirecta. Tot acum trebuie sa finalizati lucruri incepute anterior. (Asemeni celor din zodia Pesti, Gemenii au casa a 4-a guvernata de Mercur, a patra zodie de la Pesti sunt Gemenii iar a patra zodie de la Gemeni este Fecioara. Influentele sunt aceleasi, difera insa zonele de manifestare. Spre exemplu daca in cazul primei retrogradari, la Pesti, aspectul care poate cauza probleme este in conexiune cu prietenii, asteptarile Pestilor sau sperantele lor legate de casa, in cazul Gemenilor este legat de o mostenire, un imprumut sau un aspect financiar legat de casa. i
Racul in 2010

Influenta lui Pluto in Capricorn este deja ceva cu care v-ati obisnuit si care se va face simtita pana in 2023 devenind o parte din personalitatea voastra. In toata aceasta perioada veti fi obligati sa va transformati, sa va schimbati la un nivel profund prin prisma a diverse evenimente care vor avea loc. Relatii vechi se vor termina si se vor forma altele noi. Veti fi atrasi de persoane mai puternice si mai intuitive. Metodele voastre de a lucra cu oamenii se vor schimba si vor contribui in final la succesul vostru.
Deja va aflati sub influenta eclipsei din 31 decembrie 2009 care a avut loc pe axa Rac – Capricorn. Anul acesta majoritatea eclipselor vor avea loc pe aceasta axa si cum eclipsele tin de sfarsituri si noi inceputuri multe se poate spune ca veti avea parte de mai multe etape. Beneficiile pot aparea din felul in care percepti aceste schimbari si modul in care va veti adapta. Cu Nodul de Sud in zodia voastra, tendinta va fi de rezerva, prevedere si o maniera conservatoare. Veti evalua tendintele curente, le veti raporta la propria voastra experienta si le veti folosi in avantaj personal.
Din 18 ianuarie pana in 7 iunie si din 8 septembrie, Jupiter in pesti va aspecteaza pozitiv zodia si se poate spune ca rand pe rand, toti Racii beneficiaza de un timp de succes sau avansare. Nu este neobisnuit sa fiti promovati la un rang sau pozitie superioara. Este o perioada in care veti avea parte de oportunitati si in care adoptarea unui stil traditional despre care mentionam anterior poate sa va aduca beneficii. Zona in care trebuie sa fiti mai prudenti este 7 iunie – 8 septembrie cand veti avea predispozitia de a face promisiuni pe care va va fi imposibil sa le respectati, veti avea incredere in anumite lucruri fara a avea sustinerea necesara sau fara a evalua situatiile la o scara reala si puteti lasa impresia de neseriozitate.
Intrarea lui Saturn in Balanta inca de anul trecut este inca un semnal care indica aceleasi tendinte pentru acest an. Saturn va fi in Balanta pana in 8 aprilie si apoi din 23 iulie. Aparent aceasta influenta este contracdictorie cu beneficiile aduse de Jupiter dar de fapt, nu va face decat sa va forteze sa va pastrati proiectele in limitele propriilor posibilitati si sa va oblige sa va asumati responsabilitatea pentru actiunile voastre. Saturn ne invata despre limite, ale noastre, ale realitatii, ale celorlalti. Daca veti invata sa faceti ajustarile necesare si sa va incadrati in resursele de care dispuneti acest an poate fi o perioada de crestere stabila dar daca veti dori sa obtineti mai multe decat este posibil va veti izbi de refuzuri, obstacole, intarzieri si in final veti ajunge la frustrari.
Financiar, Serviciu, Cariera
Din punct de vedere financiar cel mai interesant aspect al anului este conjunctia Jupiter – Uranus din Berbec, din perioada 7 iunie – 5 iulie(ambele in miscare directa) si care se suprapune din 15 iunie cu tranziul lui Venus in Leu. Aspectul poate aduce oportunitati financiare neateptate dar materializarea lor depinde de actiunile personale. Provocarea aici este de a va adapta unei situatii noi care va poate aduce beneficii caci patratul Soare – Uranus din aceeasi perioada desemneaza o poasibila situatie neasteptata care necesita un raspuns rapid din partea voastra. In unele cazuri poate fi vorba de o achizitie in altele de reviziuriea unui contract financiar sau de niste lucruri cu care ati avut de-a face anul trecut.
In prima jumatate a anului, tranzitul lui Marte in Leu are legatura in principal cu propria voastra valoare si cu situatia ta financiara. Simtiti nevoia sa va aparati valorile, sa va exprimati principiile legate de bani si sa va demonstrati capacitatiile in aceasta zona. S-ar putea sa va identificati cu ceea ce detineti dar trebuie sa fiti prudenti sa nu dati dovada de grandomanie. Daca apar conflicte in aceasta perioada ele se refera in principal la disputarea proprietatii, la utilizarea resurselor altora sau la competitii. Sunteti mult mai ambitiosi din punct de vedere financiar si unii s-ar putea sa prinda curaj in zona de investitii sau speculatii dar trebuie sa evalueze corect situatiile. Evitati cheltuielile excesive si sa cautati motivatia care se afla dincolo de impulsurile voastre financiare. In caz contrar propriile achizitii se pot dovedi mai degraba paguboase si va pot aduce pierderi financiare. Puteti chiar sa va pierdeti autoritatea datorita unei aviditati excesive. In timpul aspectelor bune puteti sa va folositi de propriile resurse pentru a lua decizii in problemele importante. Spre exemplu, calitatile si talentele voastre va pot fi de un real folos in cariera acum si daca le exploatati asa cum trebuie la finalul acestui tranzit va asteapta recunoasterea meritelor.
O alta perioada benefica este legata de tranzitul Soarelui : 22 – 26 iulie cand Soarele in Leu este aspectat pozitiv de Jupiter si Uranus care va va oferi oportunitatea sa reveniti asupra situatiei din 7 iunie – 5 iulie si sa faceti ajustarile necesare daca nu ati profitat atunci de conjunctura creata.
In ceea ce priveste serviciul, Jupiter va intra in Pesti si se poate vorbi de calatorii in acest an, de cursuri de specializare, de relatii cu strainii sau de un anumit tip de mentor, indrumutaor, de aplicarea unor ideologii sau concepte in munca voastra. Conjunctia Jupiter – Uranus (28 aprilie – 27 mai si 7 iunie – 14 august) poate aduce situatii inedite si creeaza o oarecare instabilitate in aceasta zona. Va fi nevoie sa va adaptati rapid la conjuncturile create si sa dati dovada de originalitate.
Jupiter retrograd (25 iulie – 19 noiembrie) face ca lucruri pe care le-ati acceptat din comoditate sau sarcini pe care vi le-ati asumat avad senzatia ca puteti sa le duceti la indeplinire va vor creea in acea perioada neplaceri. Trebuie sa reganditi aceste aspecte ale vietii voastre si sa luati masuri. Daca alegeti sa urmati aceeasi cale veti avea parte de blocaje, de intarzieri sau abuzuri in aceasta zona. In ceea ce priveste sanatatea ar fi bine ca in acea perioada sa va ocupati de ceea ce ati neglijat sau ati ignorat. Este o perioada buna pentru a va schimba stilul de viata sau a incepe o dieta.
Intrarea lui Jupiter in Berbec 7 iunie – 8 septembrie va face sa fiti mai ambitiosi si mai individualisti in relatiile cu colegii si in munca pe care o depuneti. Este o perioada buna sa incepeti proiecte noi, dar doar pana in 25 iulie caci dupa aceea miscarea retrograda va va forta sa reveniti asupra lor si sa reluati ceea ce incepeti acum in 2011.
In zona de cariera s-ar putea ca inca din acest an sa existe niste semnale pentru ceea ce va deveni una din principalele voastre preocupari in 2011. Fie ca este vorba de o idee care incepe sa incolteasca in mintea voastra in legatura cu o schimbare, fie ca este vorba de o noua pozitie sau de o colaborare.
Iubire, Relatii
Planeta care guverneaza zona parteneriatelor voastre, inclusiv a casatoriei, este Saturn care in acest an va vizita doua zodii: Balanta si Fecioara. Din 14 ianuarie intra in miscare retrograda si va ramane astfel pana in 30 mai. Aceasta perioada nu este propice realizarii de noi contracte si mai degraba reasezarii relatiilor existente si stabilizarii lor. Pana in 8 aprilie si din 23 iulie va fi in Balanta si spre desosebie de anul trecut, relatiile voastre vor fi mai a sezate, orientate spre familie si traditie, mai deschise spre compromisuri si echilibrare. Veti cauta in partenerul de viata o persoana cu care sa puneti bazele pentru a va intemeia o familie, a construi o casa, a incepe o afacere. Intre 8 aprilie si 23 iulie pot sa mai apara aspecte din anul trecut care au ramas nerezolvate si relatia poate sa suporte mici modificari sau schimbari.
Pluto, cel care guverneaza relatiile voastre sentimentale (de dinainte de casatorie) se afla pentru urmatorii 13 ani in casa parteneriatelor indicand ca exista o tendinta generala in aceasta perioada de a va orienta mai mult spre relatii care au potentialul de a se materializa in ceva mai serios. Nu este o grantie faptul ca lucrurile vor decurge in acest sens ci mai degraba o provocare. Este practic o lupta intre dorinta de a va simti bine si nevoia de a va asuma responsabilitatea in relatii. Pe de alta parte, in cazul celor casatoriti este un avertisment asupra faptului ca actiunile egoiste pot crea situatii tensionate in casatorie. Dorinta de control in casnicie poate fi un factor care sa tulbure linistea acestei zone. Provocarea este de a mentine echilibrul de a nu avea resentimente si de a face fata schimbarilor din relatii.
Pana in Luna Decembrie a acestui an, toate eclipsele vor avea loc pe axa Capricorn – Rac (15 ianuarie eclipsa de soare; 26 iunie eclipsa de luna; 11 iulie eclipsa de soare). Cum eclipsele tin de sfarsituri si noi inceputuri, zona de cuplu va fi supusa provocarilor de acest gen in acest an. Prima eclipsa va crea o noua etapa in care relatiile de parteneriat, inclusiv de casnicie devin mai dinamice si s-ar putea sa va confruntati cu reprosuri vis-a-vie de comportamentul vostru. E randul vostru sa fiti analizati acum si va trebui sa incercati, pe cat posibil sa mutati aceste aspecte in zona comunicarii pentru ca aceasta va fi solutia.
A doua eclipsa, va face ca nemultumirile acumulate sa va faca sa deveniti mai radicali in relatie si sa va doriti sa obtineti totul sau nimic. O dorinta subtila de dominare emotionala poate cauza anumite discutii cu partenerul de viata si uneori gesturi dramatice. Trebuie evitate tendintele de dominare si incearcati sa formati parteneriate bazate pe egalitate deoarece dezechilibrele la acest nivel nu vor avea un efect favorabil asupra voastra. Aspectele pozitive care se genereaza se refera la intensitatea cu care puteti trai momentele placute in relatie.
Ultima eclipsa va va centra destul de mult asupra propriei persoane si va crea o stare de nesiguranta si oscilatie in relatia de cuplu. Pe de o parte nu va veti simti bine in absenta unui partener iar pe celalata parte veti fi intr-o oarecare masura destul de individualisti. Emotiile vor fi destul de puternice dar schimbatoate. S-ar putea sa fiti catalogati drept capriciosi sau dificili de catre partener deoarece desi uneori veti cauta ocrotirea si un sentiment de securitate atunci cand veti avea senzatia ca nu vi se raspunde cu suficienta promptitudine veti deveni orgoliosi si mandrii fara a da vreo explicatie asupra faptului ca v-ati modificati comportamentul.
Venus este in rac intre 20 mai – 14 iunie si in aceasta perioada sunteti mult mai populari, simtiti nevoia de a fi placuti si admirati. Sunteti sociabili si prietenosi. Va simtiti putin mai lenesi si mai indolenti, sunteti tentati sa cedati cu usurinta placerilor personale. Sunteti mai receptivi la frumos. Iubirea pare sa vina spre voi fara a fi necesar sa faceti eforturi prea mari.
Intre 8 si 18 noiembrie Venus este retrograda asa ca nu luati decizii majore in ceea ce priveste iubirea si finantele.

Leul in 2010

Pana in 8 iunie, Marte in Leu face ca dorinta de afirmare personala, de initative personale sa fie mai intensa. Veti fi capabili sa va afirmati si veti avea mai multa energie la dispozitie iar uneori, veti reusi chiar sa va impuneti. Trebuie totusi sa aveti grija, deoarece natura voastra deschisa si sincera, ar putea sa devina impulsiva sub influenta martiana si sa raneasca. S-ar putea sa spuneti lucrurilor pe nume cu o sinceritate totala lipsindu-va orice urma de diplomatie. Da, veti fi multumiti ca ati spus adevarul dar felul in care ati facut-o poate avea consecinte asupra relatiilor voastre. Aveti un anumit grad de mandrie care pe durata acestui tranzit poate deveni orgoliu in cazul aspectelor negative sau in cazul celor pozitive va va predispune la acte de marinimie si generozitate, dar o geneorizate care nu va veni din mila ci din pozitia aceluia care intinde o mana celui cazut pentru ca poate, pentru ca urmeaza un ideal. In aceasta perioada veti lupta pentru acel ideal, il veti apara si veti incerca sa-l impuneti. Veti dori sa va faceti simtita prezenta sau sa va lasati amprenta intr-un anume fel. Sunteti gata sa va asumati riscuri si sa va implicati mai mult in activitatiile voastre dar trebuie sa tineti cont de faptul ca dupa un consum mare de energie urmeaza extenuarea, epuizarea asa ca ar fi bine sa va evaluati corect energiile si sa raspundeti intr-un mod potrivit provocarii martiene. In relatiile sentimentale incearcati sa nu provocati conflicte pentru ca sentimentele voastre sunt mai usor de stranit acum.
Pana in 6 aprilie va confruntati cu prima intrare a lui Saturn in Balanta care a inceput deja de anul trecut. Acest aspect asociat cu cele de mai sus poate sa duca la probleme cu cei din imediata apropiere, cu rudele sau cu vecinii, in calatoriile de scurta durata sau in chestiunile care tin de acte. Impulsivitatea generata de Marte asociata cu necesitatea de responsabilitate si seriozitate impusa de Saturn poate duce la greseli taxate chiar si prin racirea sau terminarea unor relatii sau, in cazul calatoriilor, poate provoca accidente asa ca va fi nevoie sa dati dovada de stapanire de sine si sa va controlati impulsurile.
Din 23 iulie, cand Saturn intra din nou in Balanta, veti da dovada de mai multa responsabilitate in ceea ce priveste mediul vostru si aveti capacitatea de a depasi multe obstacole. Cateodata s-ar putea sa va simtiti agasati de ceialalti. Puteti sa intampinati anumite blocaje in comunicare. In aceste directii sunt favorizate actiunile facute cu calm, tenacitate, perseverenta si rabdare.
Un alt aspect care trebuie tratat cu atentie in acest an este legat de zona medicala. Tinand cont ca majoritatea eclipselor sunt pe axa Capricorn – Rac, care pentru Leu reprezinta zona sanatatii, va fi necesar sa va ocupati de posibilele de probleme de sanatate, sa nu faceti excese si sa nu ignorati semnalele pe care vi le transmite corpul vostru.

Financiar, serviciu, cariera
O influenta mare in ceea ce priveste zona financiara in cazul vostru o are Mercur care este raspunzator de castigurile voastre, astfel ca pana in 15 ianuarie, din 19 aprilie pana in 11 mai; din 22 august pana in 12 septembrie si din 12 decembrie pana in 30 decembrie exista posibilitatea de a intampina amanari sau blocaje in ceea ce priveste finantele, erori de calcul sau estimari in administrarea veniturilor mai ales in ceea ce priveste activitatile noi. Factorii care va afecteaza sunt: nenintelegeri sau lipsa de comunicare, greseli in acte, rationamente gresite sau dispersarea atentiei si incapacitatea de a va focaliza asupra unei singure directii. Problemele financiare care nu si-au gasit solutionare pana acum pot beneficia acum de o rezolvare prin abordarea lor din alt unghi. Nu este o perioada favorabila achizitionarii de aparatura electronica dar se pot repara defectiunile existente in cazul celei pe care deja o aveti.
Saturn a parasit zodia Fecioarei si multe din dificultatile pe care le-ati avut in anii trecuti se vor risipi, Totusi, intre 8 aprilie si 23 iulie el va mai vizita odata aceasta sectiune si poate reactualiza aspecte financiare pe care nu le-ati finalizat anul trecut. Dupa acea data, perioada voastra de austeritate se apropie de final. Tranzitul lui Jupiter prin Pesti scoate in evidenta aspectele legale ale finantelor rezultate din parteneriate. Posibilitatea de a castiga/primi bani din straintate, in urma unor activitati legale, banci sau din publicitate/publicare. De asemenea vor fi favorizate investitiile. Totusi, in acest caz, va trebui sa luati in considerare toti factorii si sa nu intrati pe zone de risc.
In ceea ce priveste serviciul, odata cu intrarea lui Pluto in Capricorn, pentru voi, aceasta zona a devenit mai intensa, au aparut diverse situatii care va provoaca sa va transformati, sa va schimbati. Se va afla aici pentru urmatorii 13 ani iar la sfarsitul perioadei veti fi complet diferiti fata de momentul anterioir acesui aspect. Acum atitudinea voastra vis-a-vie de munca si stilul de viata trebuie sa se schimbe. Munca va presupune transformare si va va afecta mult personalitatea si stilul de viata. De multe ori acest tranzit debuteaza cu o schimbare majora. Veti avea parte de o munca interesanta, de descoperiri, de capacitatea de a modela si de a reforma diverse conditii, situatii sau in anumite cazuri persoane; daca va aflati intr-o pozitie de conducere sau aveti angajati acestia vor avea resurse neasteptate si vor da dovada de corectitudine. Factorii care va vor determina sa va indreptati spre aceasta schimbare pot fi o munca intensa, presiuni asupra voastra, situatii periculoase, manipulare si tradari din partea colegilor sau subordonatilor, lupte de putere la locul de munca.
Guvernatorul muncii voastre, Saturn, se va afla o mare parte din acest an in Balanta si atentia voastra se va indrepta mai mult asupra relatiilor de munca, a comunicarii si a zonei de contracte.
In ceea ce priveste cariera, intre 8 si 18 noiembrie Venus este retrograda asa ca nu luati decizii majore in aceasta directie. Exista posibilitatea ca unii dintre voi sa cocheteze de ceva vreme cu ideea de schimbare a directiei lor in viata dar inca nu este cel mai favorabil moment cu exceptia cazului in care aveti de gand sa initiati proiecte legate de comunicare, transport, internet, educatie.
Iubire, relatii
Jupiter va parasi in 18 ianuarie Varsatorul, zona care tine de parteneriate, casatorie si va intra in Pesti, zona relatiilor intime. Daca au exista probleme de echilibru in relatie, intre ceea ce oferiti si ceea ce vi se ofera, aceste influente se vor diminua.
Intre 28 mai si 15 august, Uranus, guvernatorul relatiilor voastre va intra in Berbec, si poate declansa activitati in zona de casatorie, parteneriate. Fie ca relatia voastra dvine mai activa si sau partenerul vostru de viata mai independent si individualist, aceste momente vor fi un semnal pentru felul in care va evolua aceasta zona in 2011. Prezenta lui Uranus in Varsator a facut ca pentru o perioada lunga de timp sa aveti o mare nevoie de liberate si originalitate in relatiile tale de parteneriat; ati avut parte de schimbari bruste la acest nivel si de multe ori relatiile au trecut printr-un proces de innoire sau au avut intreruperi. Anul acesta este ultima oara cand Uranus mai poate declansa evenimente de acest gen.
Atat Jupiter (care guverneaza zona sentimentala) cat si Uranus (care guverneaza parteneriatele inclusiv casatoria) vor fi conjuncte in acest an de 2 ori si vor schimba zodia in care se afla. Aceste aspecte pot aduce o schimbare in tipul de parteneri fata de care sunteti atrasi, in atitudinea partenerilor vostri sau in relatiile voastre. Prima conjunctie are loc in Pesti si defineste o persoana mai spirituala, plina de compasiune, posibil secretoasa sau introvertita, artistica sau singuratica pe cand a doua conjunctie se va realiza in Berbec desemnand o persoana activa, independenta. Pentru unii poate semnifica o intalnire cu un nou partener dar nu este necesar ca relatia sa inceapa acum, pentru altii insa poate insemna (si chiar ar fi indicat) intreprinderea de diverse activitati impreuna cu partenerul.
Venus este retrograda in acest an din 8 octombrie pana in 18 noiembrie, aspect care ne afecteaza pe toti la capitolul relatii romantice. In aceasta perioada nu este indicat sa luati decizii definitive in ceea ce priveste o relatie sentimentala, exista riscul sa fiti intelesi gresit de catre un partener sau ca gesturile voastre romantice sa fie interpretate insa, partea buna a acestui tranzit este ca veti putea rezolva neintelegerile anterioare sau ceea ce ati lasat in asteptare.
Luna Neagra in Varsator aduce pentru Lei provocari din zona parteneriatelor, lucrurile ascunse sau neintelese ies la iveala si declanseaza o dorinta de a se elibera, dar solutia este rezolvarea problemelor ivite, nu fuga din fata acestor situatii; femeile Leu vor manifesta o dorinta de a conduce in relatie si de a se impune iar barbatii Leu pot dezvolta o intoleranta la orice critica care vine din directaia partenerei sau o obsesie legata de o anumita situatie; in ambele cazuri sunt comune indeciziile.
Familie, casa
In ceea ce priveste casa si familia, Jupiter in Pesti imbunatateste aceasta zona si va poate aduce si realizari in aceasta directie prin partenerul de viata. Cele mai favorabile perioade in acest sens sunt:
18 ianuarie 2010 Jupiter in trigon cu cu cuspida casei a 4-a poate aduce o oportunitate legata de casa sau pentru mama;
05.02.2010 Jupiter in sextil cu Pluto guvernatorul de 4 – atmosfera de acasa este mai armonioasa. Stabilitatea va creste, relatiile cu parintii se vor imbunatati. Este o perioada buna pentru a-ti extinde locuinta sau a va muta intr-un spatiu mai mare.
20.04 – 28.04.2008 contract legat de casa, in anumite cazuri mostenire, imprumut, mutare (Soare, Mercur in trigon cu Pluto, guvernatorul casei a 4-a)
09.09.2010 atmosfera sociala placuta in familie, decorare.
15.09.2010 - Initiative legate de casa, familie; uneori situatii conflictuale.

Fecioara in 2010

Intrarea lui Jupiter in Pesti va face ca fiecare dintre voi sa fie marcat la un moment dat de opozitia lui Jupiter. Aceasta va fi o perioada in care va trebui sa fiti extrem de atenti la exagerari in ceea ce priveste importanta de sine, sa nu va limitati viziunile din punct de vedere religios, educational, politic sau cultural si sa tineti sub control tendinta generala de expansiune. Unii dintre voi pot fi tentati de speculatii lipsite de intelepciune sau pot fi cuprinsi de un optimism fara fundament si sa dea dovada de extravanganta financiara care poate cauza pierderi si situatii stanjenitoare ulterior. Se poate sa va folositi de anumite persoane si sa afisati o generozitate urmata de motive ulterioare. Va exista tendinta de a considera prea multe drept o garantie in relatii fapt care poate cauza probleme. S-ar putea sa incercati sa ii controlati in mod subtil pe ceialalti prin crearea unui simt al obligatiei. Aceasta fapt poate duce la resentimente.
Pana in 8 iunie, tranzitul lui Marte in casa a 12-a poate face ca rezultatele actiunilor voastre trecute sa va ajunga din urma, dar acest lucru nu este neaparat ceva negativ sau s-ar putea sa va doriti sa va desfasori activitatea departe de privirile indiscrete sau va ocupati de chestiuni private, actionati in secret si cu discretie. Oricare ar fi cazul, este o perioada in care va veti dori sa stati mai mult in umbra. Poate fi o perioada in care sa refelectati mai mult la scopurile voastre, la ambitii, la ceea ce va doriti sa faceti in viitor. Veti avea capacitatea de a va eschiva de limitarile impuse de altii, de a va ascunde profiturile, de a limita informatiile legate de afaceri, fie constient sau inconstient, de a prezenta o imagine falsa in fata altora. Elemente din subconstient va vor afecta comportamentul de zi cu zi. Fie e vorba de acele lucruri pe care nu vreti sa le scoateti la iveala, fie ca e vorba de temeri nu le veti explica altora si uneori nu veti intelege nici voi care este motivatia actiunilor voastre. Cel mai bine ar fi sa incercati sa va intelegeti si sa va analizati. In anumite cazuri acest tranzit poate aduce o preocupare pentru bunurile care rezulta in urma unui parteneriat sau pentu o zona financiara mai obscura, totusi trebuie sa fiti prudenti si sa va controlati impulsivitatea. Puteti sa ajungeti in posesia unor informatii pe care nu sunteti pregatiti sa le dezvaluiti altora dar care va pot fi folositoare.
Din punct de vedere medical Marte in Leu va poate crea probleme cu tensiunea, vederea, coloana sau inima si boli inflamatorii dar in acest caz se poate referi si la afectiuni cronice care se reactualizeaza sau la debutul unor boli. Trateaza cu atentie aspectele legate de sanatate.
Odata cu intrarea lui Marte in Fecioara, (8 iunie – 30 iulie) veti fi mult mai energici, mai impulsivi si mai individualisti. va fi o perioada buna sa incepeti noi initiative.
Saturn a parasit semnul Fecioarei si v-a eliberat de povara unui tranzit care presupunea respunsabilitate, constanta si obstacole dar intre 30 aprilie si 23 iulie el va reveni prin miscarea sa retrograda si va va oferi ocazia sa corectati si sa reveniti asupra anumitor aspecte din viata voastra care au legatura cu anul care a trecut.
In perioadele de retrogradare a lui Mercur, (pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 - 11 mai 2010, 22 august 2010 – 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 – 30 decembrie 2010) exista pericolul de a va pierde in detalii, sa nu puteti vedea situatia de ansamblu, sa va ingrijorati in mod inutil si aveti predispozitia de a renunta daca in initiativele voastre intalniti obstacole fie ele cat de mici. Daca in schimb, in activitatile voastre ati facut anumite erori in perioada anterioara atunci va fi momentul sa faceti corecturile necesare, veti fi capabili sa sesizati greselile si sa gasiti modalitati alternative de a rezolva lucrurile. De multe ori retrogradarea lui Mercur aduce repetitie, lucruri care trebuie facute de doua ori asa ca daca initiati proiecte noi (desi nu este cea mai benefica perioada in acest sens) trebuie sa incearcati sa evaluati situatiile de mai multe ori. Perioada in care veti simti cel mai puternic aceste efecte este 22 august 2010 – 12 septembrie 2010 cand retrogradarea are loc chiar in semnul Fecioarei.
Financiar, serviciu, cariera
Din punct de vedere financiar, Saturn in Balanta va aduce o crestere a responsabilitatilor financiare, puteti da dovada de mai multa organizare si simt practic. Totusi va fi nevoie sa fiti economi si prudenti si modul in care va puteti bucura de o imbunatatire a situatieie ste fie prin munca grea, organizare, retinere si rabdare. Puteti experimenta intarzieri sau dificultati si cu siguranta va veti ingrijora in anumite momente.
Venus este retrograda in acest an din 8 octombrie pana in 18 noiembrie si afecteaza sectorul financiar, astfel cva in acea perioada nu sunt indicate deciziile financiare sau intiativele noi in acest sens. Este insa o perioada buna pentru a va verificia starea finantelor.
Conjunctia Jupiter – Uranus (7 iunie – 5 iulie) in Berbec lanseaza o provocare in ceea ce priveste castigurile in sensul ca veti fi destul de cheltuitori si uneori prea generosi pentru prorpiul vostru bine. Va existai predispozitia sa va asumati riscuri care va pot genera pierderi finanicare greu de recuperat. Posibile litigii daca incalcati procedurile legale. Tendintele nonconformiste pot crea iregularitati si intreruperi in castiguri. Exista rsicul de a comite imprudente si de a avea pierderi bruste. Solutia? Trebuie sa va adaptati tendintelor societatii si sa nu va aventurati in speculatii riscante.
In ceea ce priveste cariera revenim asupra perioadelor de retrogradare ale lui Mercur (pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 - 11 mai 2010, 22 august 2010 – 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 – 30 decembrie 2010) cand in relatiile cu superiorii, figura paterna sau autoritatea puteti intampina blocaje, intarzieri sau confuzie. Ceea ce nu ati rezolvat anterior va creaza neplaceri si trebuie sa priviti totul intr-o perspectiva noua. Daca va ganditi sa faceti schimbari majore legate de cariera ar fi bine sa astepti iesirea lui Mercur din retrogradare iar daca ati facut anumite schimbari in perioada anterioara atunci veti putea sa le definitivati. De asemenea, daca aveti cereri nerezolvate in legatura cu cele mentionate anterior, puteti sa le revizuiti si sa incercati sa obtineti un raspuns pozitiv. Nu este insa un moment propice pentru a depune altele cu un subiect nou.
Pana in 8 aprilie si dupa aceea din nou din 23 iulie Saturn va face un trigon cu Mijlocul Cerului si va aduce o stabilizare a zonei de cariera, posibile beneficii din relatiile cu superiorii sau persoanele mai in varsta sau care detin putere sau autoritate. Progres lent si stabil.
In ceea ce priveste serviciul, perioada 28 mai – 15 august va creste ambitia legata de munca si de obtinerea unei recunoasteri, initiativele personale si dorinta de afirmare. Veti fi mai competitivi si mai individualisti.
Iubire, relatii
Aspectul cel mai longeviv care va afecteaza zona relatiilor sentimentale este Pluto in Capricorn. Pana in 2023, atitudinea voastra fata de relatii va fi intr-o transformare continua si va scoate la suprafata dorinele si nevoile voastre cele mai adanci. Va doriti sa puteti controla aceasta zona dar in acelasi timp exista riscul unor dependente in aceste relatii. Tot in aceasta zon veti avea parte de 3 eclipse pe parcursul lui 2010 care vor provoca sfarsituri si noi inceputuri in relatiile cu iubitul/iubita. Fie ca va fi vorba de sfarsitul unei relatii si inceputul alteia sau al unei etape din relatie, zona este destul de instabila si veti resimti aceste aspecte destul de profund.
Intrarea lui saturn in Balanta a determinat ca atitudinea voastra vis-a-vie de persoana iubita sa fie mai posesiva, daca pana anul trecut o considerati mai mult ca o reflexie a propriei voastre personalitati acum este mai degraba o expresie a propriei valori, a respectului de sine. Perioada 14 ianuarie – 30 mai poate aduce in prim plan o relatie emotionala din trecut sau aspecte din viata amoroasa care au ramas neterminate.
In acest an, Jupiter in Pesti (18 ianuarie – 7 iunie si din 8 septembrie) va influenta sectorul care tine de parteneriate, casatorie. Pentru unii dintre voi Va aduce oportunitati si ocazii de a va bucura alturi de sotul/sotia dvs, pentru altii va aduce ocazia de a va muta cu un iubit/iubita sau chiar mai mult. Relatiile cu partenerii sunt bune atata timp cat se mentine un echilibru. jupiter este in general o influenta benefica, aduce sansa si deschidere spre domeniile pe care le influenteaza dar riscul care vine odata cu ele este fie ca increderea sa fie prea mare sau pretentiile exagerate si de aici se poate ajunge la dezechilibre. Totodata daca au existat probleme in casnicie vor iesi la iveala.
Timp de multi ani, Uranus a influentat aceasta zona aducand schimbari, dorinta de a experimenta şi uneori instabilitate si nesiguranta in relatii. Unele parteneriate s-au incheiat brusc, altele au suferit modificari spontane si au devenit “relatii libere”, in orice caz natura schimbarilor a fost neasteptata si surprinzatoare pentru multi dintre voi. In acest an, Uranus va parasi pentru o perioada aceasta zona, fiind ca un semnal pentru influentele pe care le va aduce din 2011 in zona relatiilor voastre intime.
Venus este retrograda in acest an din 8 octombrie pana in 18 noiembrie, aspect care ne afecteaza pe toti la capitolul relatii romantice. In aceasta perioada nu este indicat sa luati decizii definitive in ceea ce priveste o relatie sentimentala, exista riscul sa fiti intelesi gresit de catre un partener sau ca gesturile voastre romantice sa fie interpretate insa, partea buna a acestui tranzit este ca veti putea rezolva neintelegerile anterioare sau ceea ce ati lasat in asteptare.
Intre 13 februarie – 7 martie lucrurile in casnicie decurg mai armonios, dorinta de dragoste si tihna este mai intensa.
Familie, casa
Intre 7 iunie si 5 iulie exista oportunitati favorabile in ceea ce priveste casa sau familia. Intrarea lui Jupiter in Berbec poate declansa initiative legate de casa/familie.
Jupiter si Saturn vor aspecta pozitiv zona casei/familiei. Jupiter indica posibilitatea de extindere a locuintei sau de crestere a membrilor familiei iar asocierea cu Saturn si Uranus poate declansa de la constructii pana la oportunitati in aceste directii. In anumite cazuri poate semnifica si mostenire. In orice caz relatiile de familie in acea perioada beneficiaza de armonie si sustinere. Atat Uranus cat si Jupiter vor intra ulterior in retrogradare asa ca este posibil ca ceea ce se intampla in acea perioada sa fie doar semnalele pentru niste realizari care se vor materializa concret in anul urmator.
Intre 28 octombrie si 6 decembrie veti fi plini de energie si intiative legate de casa si familie. Veti avea tendinta de a va impune fara sa mai tineti cont si de ceialalti. Evitati conflictele. Este o perioada buna pentru a initia proiecte noi legate de o casa sau impreuna cu familia. Aveti grija sa nu va accidentati in casa datorita imprudentei.

Balanta in 2010

Din 14 ianuarie 2010 Balantele trebuie sa isi revizuiasca planurile de lunga durata, tot ceea ce este legat de cariera sau de viata de familia, de casa. Daca au inceput o afacere acesta este momentul in care pot retusa anumite lucruri sau acolo unde exista ceva instabil pot face ajustarile necesare. Din data de 8 aprilie mai au odata sansa de a-si rezolva treburile neterminate si de fapt, este mai degraba o necesitate, caci lucrurile ascunse ies la iveala, problemele de sanatate care au fost ignorate se definesc ca boli iar relatiile clandestine aduc dezaprobarea celorlalti. Din 30 mai, odata cu reintrarea lui Saturn in Balanta, va trebui sa dea dovada de perseverenta, vor avea capacitatea de a depasi multe dificultati, de a castiga experienta si de a se socializa cu persoane mai in varsta. Pe partea negativa pot sa se simita deprimate, singure sau sa perceapacircumstantele ca fiind impovaratoare. Este o perioada de responsabilitati si maturizare. Munca constanta, insistenta si tenacitatea sunt modalitatile prin care pot sa se realizeze cel mai bine. Acest aspect se asociaza cu altul, Jupiter retrograd in Berbec, din 25 iulie pana on 10 septembrie iar combinatia creata ii poate face sa trateze cu neglijenta aspectele legate de parteneriatele lor, fie ca este vorba de casatorie sau de afaceri, si sa suporte consecintele acestor gesturi. Nu trebuie sa faca cereri excesive sau sa creeze dezechilibre deoarece acestea le vor da peste cap aceasta zona a vietii lor. Cea mai periculoasa zona este incepand din 25 iulie si perioada lunii august cand este posibila crearea unei zone conflictuale, distrugerea relatiilor sociale, conflicte cu partenerul de viata, expunerea vietii personale.
Financiar, serviciu, cariera
Pozitiv, pe tot parcursul anului exista probabilitatea de gasi un loc de munca avantajos si intr-un mod neasteptat, mai ales o munca creativa si care le permite Balantelor sa opereze datorita inspiratiei, exploatand cu succes resursele interne. Imaginatia si intuitia sunt la cote ridicate. In unele cazuri, poate si datorita negestionarii corecte a aspectelor mentionate in primul paragraf, s-ar putea sa existe o atractie fata de natura spirituala a vietii si sa dezvolte un interes in aceasta directie. Ambitia personala devine mai putin importanta deoarece in aceasta perioada incearca sa isi dea seama care este locul sau in “marea schema a lucrurilor”. Vor fi mai intelegatoare si mai conectate cu nevoile celorlalti. Din aceasta cauza, este o perioada buna pentru investitii in grup; iar majoritatea tind sa evite confruntarile de dragul linistii.
Din punct de vedere financiar, vor tinti sus si nu vor fi satisfacute decat daca isi indeplinesc scopurile intr-un fel maret. Vor profita de oportunitati si vor avea de castigat aceia care odata ce s-au decis asupra a ceea ce isi doresc vor putea face sacrificiile necesare si isi vor urmari ideile cu tenacitate si convingere. Tendintele nonconformiste pot crea iregularitati si intreruperi in castiguri. Exista rsicul de a comite imprudente si de a avea pierderi bruste. Acesta este un an in care trebuie sa se adapteze tendintelor societatii. Prima jumatate a anului este mai favorabila castigurilor financiare mai ales ca este o perioada buna pentru oportunitati in ceea ce priveste angajarea, sau imbunatatirea conditiilor de munca. Pe de alta parte volumul de munca poate creste. Abordeaza situatiile cu optimism si entuziasm. In relatiile cu colegii atmosfera este joviala si optimista. Trebuie totusi sa incearce totusi sa pastreze echilibrata balanta cererilor. Nu va asumati mai multe decat puteti face. Daca tipul de munca pe care il faceti nu este cel pe care il doriti si care sa se armonizeze cu voi in aceasta perioada s-ar putea sa va simtiti coplesiti si sa aveti tendinta de “a pasa” sarcinile. Pentru ca aceste aspecte sa functioneze in favoarea voastra trebuie sa dati dovada de raspunsuri rapide la situatii altfel puteti avea parte de instabilitate.
Momente financiare :
18 ianuarie 2010 Jupiter in trigon cu c2
05.02.2010 Jupiter in trigon cu Pluto guv de 2 (achizitie)
20.02.2010 Soarele in trigon cu c2 (beneifcii din munca, clientela si/sau cadouri)
19.03.2010 oportunitate financiara inteleasa gresit, eroare, atentie la cifre, acte si comunicare
20.04 – 28.04.2008 contract financiar, venituri prin altii, in anumite cazuri mostenire, imprumut (Soare, mercur in trigon cu Pluto, guv de 2)
22.06.2010 asteptari financiare prea mari
23.08.2010 ajutor financiar, castiguri intr-un mod inedit
09.09.2010 indulgenta financiara, focalizarea asupra castigurilor ; Trebuie supravegheate cheltuielile excesive. Desi aceasta pozitie pare a aduce bani, ai dificultati in a-i pastra. Esti atras de lucrurile frumoase si acum poti da dovada chiar de tenacitate atunci cand vrei sa achizitionezi ceva.
15.09.2010 – Exista o anumita impulsivitate in zona financiara. Ai o nevoie instinctiva si activa de a castiga bani. In general este o predispozitie spre achizitii dar trebuie supravegheate extravaganta si pierderile, aceasta perioada fiind dominata de cheltuieli impulsive. Din punct de vedere pozitiv este un moment bun daca ai de gand sa incepi un nou proiect finanicar cu conditia sa iei in calcul toti factorii. Rezultatele a ceea ce initiezi acum se vor vedea peste aproximativ 8 luni.
24.10.2010 Atitudinea ta fata de bani este pozitiva si atentia se indreapta spre chestiunile financiare. Simti nevoia de a face ceva in aceasta directie pentru a-ti creste statul personal si distictia sociala. In aceasta perioada posesiunile tale sunt un mijloc de a te exprima. Greselile pe care le poti face la acest capitol sunt generate de orgoliu, extravaganta (din dorinta de a-ti afisa posesiunile) si tendintele dominatoare asupra altora.
In aceasta perioada poti beneficia de prieteni folositori, afaceri profitabile facute impreuna cu ei si ajutor in cazul nevoilor financiare, suport in caz de pericol sau de nefericire. Poti creea planuri durabile si proiecte solide, iti investesti fortele in intreprinderi reale si esti capabil sa iti schimbe situatia financiara in bine.
Concluzie : Luna octombrie este favorabila pentru inceperesa de noi planuri financiare
Iubire
De o buna perioada de vreme Balantele sunt puse in situatia de a discerne intre persoanele sincere si cele false, intre iubirea reala si fantezie. Au o nevoie profunda de a fi iubite, intelese si apreciate. Iubesc pasiunea si cauta o apropiere aproape mistica, spirituala in relatiile lor dar riscul pe care il presupune acest aspect este idealizarea, visarea, predispozitia de a se lasa seduse si de a-si imagina partenerul perfect dar care in realitate nu corespunde. De cele mai multe ori trezirea la realitate este destul de dureroasa mai ales ca se creeaza si o dependenta fata de persoana iubita. Totusi intuitiile le pot ajuta sa evite aceste situatii daca se orienteaze spre o persoana nobila si altruista fara a cauta acele gesturi teatrale. Pana pe data de 7 iunie 2010, zona emotionala este supusa imprudenteleor sau actiunilor pripite, le poate lipsi tactul in relatiile cu ceialalti. Exista un conflict inerent intre nevoia de automultumire si nevoia de a lua in considerare sentimentele celorlalti. Au probleme in a gasi un compromis echitabil in aceasta perioada. Daca sunt implicate intr-o relatie bazata pe atractia fizica aceasta este o perioada de intensificare a pasiunii si agresiunii. Se pot genera atractii bruste dar nu neaparat stabile si cu siguranta nu neaparat fata de cea mai potrivita persoana. Cu alte cuvinte pana la data mentionata mai sus este nevoie de obiectivitate si atentie in aceasta zona deoarece nu vor lipsi oportunitatile. Toate alegerile gresite vor iesi la iveala in iulie cand veti descoperi ca persoana in cauza nu se ridica la inaltimea asteptarilor voastre. O sansa reala insa veti avea la sfarsitulu lunii august, inceput de septembrie, atunci cand puteti trai o idila la limita fanteziei.
Sfarsitul anului le aduce o perioada plina de energie si intiative legate de casa si familie. Trebuie sa evite tendinta de a te impune fara sa mai tina cont si de ceialalti. Este o perioada buna pentru a initia proiecte noi legate de o casa sau impreuna cu familia.
Intre 17.01.2010 si 11.02.2010, Venus se afla in Varsator, casa a 5-a a balantelor si are urmatoarea influenta:
O atitudine optimista, esti placut si in general esti perceput atractiv de catre sexul opus. Exista riscul de a fi indolent si uneori egoist in sfera emotionala; ai grija sa nu iti stirbesti reputatia. Trebuie sa ai grija la excese. Ai o atractie fata de divertisment si in particular fata de spectacole, teatre, performante muzicale si artistice. Afectivitatea fata de copii este crescuta. Munca de creatie iti face placere iar investitiile pot avea rezultate favorabile. Pe data de 08.02.2010 poate fi un timp favorabil romantismului, dar vei avea tendinta de a fi idealist atunci cand vine vorba de relatii si te supui riscului deziluzionarii mai tarziu cand vei vedea adevarata personalitate a celor pe care acum ii venerezi. Te poti simti inspirat artistic sau creativ. Din punct de vedere financiar, aceasta este o perioada cand nu esti realist in privinta banilor si cheltuiesti intr-un mod relaxat.
Odata cu intrarea lui Venus in Pesti la 11.02.2010 aduce o perioada in care te simti mai bine atat din punct de vedere fizic cat si mental. Poti avea succes in inceperea unei noi terapii, poti consulta un medic pentru a rezolva problemele mai putin serioase. La serviciu te poti folosi din plin de diplomatia cu care esti inzestrat si ocupatiile iti vor oferi satisfactii. In aceasta perioada poti sa mediezi conflictele de munca. Uneori semnifica ca poti sa fii atras de o persoana care are o conditie sociala inferioara fata de a ta. Trebuie sa eviti excesele si oboseala deoarece organismul sau se intoxica usor. Poti lua in greutate datorita unei predispozitii de a-ti satisface toate poftele culinare. La data de 16.02.2010 poate avea loc o imbunatatire a relatiilor, si poti sa formulezi cereri care vor primi raspunsuri favorabile la locul de munca. Daca esti implicat intr-o relatie serioasa cochetezi cu ideea casatoriei, iar acest aspect este o binecuvantare pentru casatorie. Aduce o atmosfera joviala, petreceri si castiguri sociale semnificative. Atentie insa pe data de 07.03.2010 cand felul in care iti exprimi afectivitatea si sentimentele este uneori interpretat gresit si iti cauzeaza neplaceri. Este o lipsa a gratiei in manierele tale. Trebuie sa inveti sa respecti anumite atitudini sociale si sa te conformezi lor, daca doresti ca mesajele tale in acest sens sa fie acceptate cu usurinta. Acest lucru se poate datora unei imprudente deoarece coincide cu Venus in trigon cu Marte, tranzit care stimuleaza dorinta sexuala si atractia fizica. Aceasta energie este in general mai mult fizica si nu este necesara implicarea in relatii, este mai degaraba ceva de tipul “aventuri de-o noapte”. Relatiile tind sa fie mai degraba fizice decat intelectuale. Aceasta poate fi de asemnea o perioada de creativitate artistica. Daca participi la evenimente sociale, in aceasta perioada vor fi mai scapate de sub control decat in mod normal, genul de atmosfera galagioasa si nebuna.
06.03.2010 – 31.03.2010 poate fi o perioada de dezvoltare armonioasa a relatiilor cu partenerii in care trebuie evitate luptele de putere si aleasa calea compromisului. Dorinta de dragoste si tihna exista, dar undeva in spatele aperentelor se afla si provocarea care trebuie indepartata. Evita sa fii delasator in relatiile cu ceialalti, asculta si gaseste compromisul. Relatiile publice se imbunatatesc si esti mult mai sociabil.
14.06.2010, ei bine daca te-ai gandit sa faci o nunta in secret aceasta este ziua potrivita. J Odata cu intrarea lui venus in Leu, se creaza o conjunctura interesanta de care poti beneficia sau dimpotriva poate sa iti creeze daune in perioada urmatoare, si iata cum: relatiile cu partenerii sunt bune atata timp cat se mentine un echilibru, este esential sa mentii acest echilibru, sa ii acorzi libertate fara insa a avea o incredere excesiva. Exista predispozitia de a se exagera sau de a avea prea multa incredere in parteneri. Exista posibilitatea de a experimenta schimbari bruste la acest nivel. De multe ori relatiile trec printr-un proces de innoire sau se rup cele vechi si se formeaza altele noi. Depinde de ceea ce iti doresti felul in care te vei folosi de aceasta conjunctura.
Din 25 iulie ne confruntam cu aspectele mai dificile mentionate in prima parte. Si-anume: daca nu v-ati cantarit cu atentie responsabilitatile si pozitia in relatiile voastre acum va simti ca sunteti sub presiune si ca nu aveti suficient timp, pricepere sau resurse. Simtul datoriei devine apasare, iar uranus in casa a 7-a va impinge le gesturi imprudente pe care nu le putei justifica (caci Marte si Venus sunt inca in cas a 12-a), va este dificil sa va intelegeti, va lipseste optimismul si adesea dezechilibrele sunt tot mai prezente in viata de cuplu. Din 30.07.2010 pana in 15.09.2010 marte se va afla in casa 1 si atunci veti dori sa faceti ceva pentru a remedia situatia. Totusi, atentie deoarece dupa perioada anterioara acum deveniti energici si impulsivi. Cuvantul cheie pentru a depasi aceasta perioada este echilibru.
Familie, casa
Pentru o lunga perioada de timp, mai exact pe toata durata tranzitului lui Pluto in Capricorn, Balantele vor trece printr-o schimbare majora legata de casa, familie si imobiliare, securitate emotionala sau atitudinea fata de tara natala. Mai mult decat celelalte zodii voi puternic schimbarile majore ale epocii. Poti sa ai intuitii care favorizeaza acest lucru dar daca alegi sa le ignori poti ajunge intr-o situatie pe care nu o poti controla si care pana la urma te va forta sa te schimbi. Familia ta poate trece printr-o schimbare de structura. Acest tranzit dureaza cativa ani, s-ar putea ca pe parcursul lui sa incepeti, sa renuntati, sa reaceti de cateva ori activitati legate de casa voastra iar rezultatul final va va oferi o casa mai buna, mai mare si mai confortabila. Trebuie sa fiti prudenti in ceea ce priveste chestiunile legale, taxele sau mostenirile legate de proprietati si sa nu le neglijati deoarece rezultatele actiunilor voastre va pot afecta la nivel profund.
In perioada 07.01.1010 – 18.01. 2010 Venus se afla in casa a 4-a si veti simti dorinta de a redecora, remodela si de a va inconjura cu lux si culori. Relatiile de famile pot fi intense si uneori incordate in prima parte dar pe masura ce trec zilele atmosfera se destinde si te simti bine acasa. Exista posibilitatea de a participa la activitati sociale, romantice sau artistice impreuna cu familia sau acasa. Pe data de 3 ianuarie, o atmosfera de visare si ganduri bune legate de viitor. Pe 18 ianuarie, Venus va fi in trigon cu ascendentul, devi mult mai popularsi simti nevoia de a fi placut si admirat. Esti placut, sociabil si prietenos. Te poti simti putin mai lenes si mai indolent, esti tentat sa cedezi cu usurinta placerilor personale. Esti mai receptiv la frumos. Iti place sa te socializezi acum. Este o perioada de optimism, iti place sa asculti muzica, sa te uiti la filme etc.

Sunt Balanta si vreau sa-mi cumpar o casa in 2010!
Nu este cel mai indicat an pentru a face o astfel de achizitie dar daca nu te putem convinge sa te razgandesti…
Iti recomandam sa faci acest lucru intre 10 -15 februarie dar trebuie sa fi constient de responsabilitatile financiare pe care ti le asumi. Exista riscul de a va aventura intr-o achizitie care va depaseste posibilitatile. Si este necesara o analiza a astrogramei personale care poate imbunatati o anumita conjunctura.
Copiii
In cazul in care nu va doriti un copil trebuie sa fiti prudenti in acest an deoarece exista riscul de sarcini nedorite.
In cazul in care va doriti un copil acest aspect trebuie analizat pe astrograma personala a fiecaruia deoarece exista o anumita zona de risc care trebuie gestionata cu prudenta. Zona mai favorabila: sfarsitul lunii ianuarie (dar trebuie sa se tina cont de faptul ca luna Neagra

Scorpionul in 2010

In aceste momente destul de dificile la nivel mondial din punct de vedere al aspectelor care se formeaza, putem vorbi de anumite influente favorabile ale acestui an pentru Scorpioni, si intr-un fel este normal sa fie asa, deoarece ce alta zodie stie mai bine sa se descurce in stiuatiile de criza decat aceea care este cea mai obisnuita cu ele. Totusi, trebuie sa ii avertizez pe nativii acestei zodii ca pe perioada retrogradarii Saturniene, si mai ales pe durata acesteia in Balanta (14.01.2010 – 04.04.2010) va trebui sa se oupe de toate lucrurile lasate nerezolvate si care tin fie de domeniul medical, de cariera lor sau de acte caci altfel se vor confrunta cu consecintele delasarii lor. Aspectele legate de sanatate si care sunt ignorate le vor crea probleme de durata, hartiile si actele necompletate se vor transforma in sanctiuni iar ceea ce tine de cariera le va aduce blocaje si intarzieri daca nu se ocupa atunci cand trebuie. Va trebui sa dea dovada de simt de raspundere si prudenta deoarece rezultatul acestui tranzit poate fi o perioada de insingurare sau izolare. Lucrurile ascunse ies la iveala, problemele de sanatate care au fost ignorate se definesc ca boli iar relatiile clandestine aduc dezaprobarea celorlalti.
In ceea ce priveste atitudinea fata de mediu, frati sau modul in care comunica si gandesc, toate acestea trec printr-o schimbare majora care va avea loc pe parcursul urmatorilor ani. Pot sa aiba intuitii care favorizeaza acest lucru, dar daca aleg sa le ignore pot ajunge intr-o situatie pe care nu o pot controla si care pana la urma ii va forta sa se schimbe. Cu alte cuvinte o schimbare se va produce, de voie in directia dorita sau de nevoie pentru a evita situatiile dificile. Daca nu invata sa abordeze lucrurile cu obiectivitate pot sa fie subiectul manipularii la nivel ideologic.
Avantajele acestui an: Incredere, sansa, oportunitate.
Riscurile: Asumarea prea multor sarcini, imprudenta, nerezolvarea la timp a unor probleme care duce la situatii complicate.
Financiar, serviciu, cariera
Pana pe data de 10 martie 2010 au sansa sa isi rezolve problemele de serviciu, sa isi revizuiasca proiectele incepute si sa isi corecteze erorile. Daca vor face acest lucru, atunci pana pe data de 8 iunie vor putea sa se bucure de o munca care le satisface dorintele si necesitatile “ego”-ului lor si in acelasi timp ii ajuta in cariera. Munca lor este bine organizata adaugand in ceea ce fac ordinea rationala din viata lor. Vor fi destul de mandri in ceea ce priveste activitatea pe care o depun si au o perceptie dezvoltata asupra timpului si fiind capabili sa faca foarte multe intr-o perioada scurta de timp. Este posibil insa sa se simta constransi de anumite circumstante externe si de aceea trebuie sa evite confruntarile cu persoanele aflate in autoritate. Isi doresc independenta si sunt oarecum rebeli, aspect care se va accentua mai ales dupa 28 mai cand s-ar putea chiar sa existe o schimbare la locul de munca. Reputatia lor poate fi afectata de impulsivitate sau de proiectarea unei imagini agresive. Daca isi doresc sa intreprinda ceva nou legat de cariera si serviciu, poate aparea o oportunitate la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie dar trebuie sa ia toti factorii in considerare caci exita rsicul de a-si asuma un volum extrem de mare de munca fara posibilitatea de a evolua in directia dorita. Vor da dovada de calitatile necesare pentru a ocupa o pozitie de conducere la un moment dat. S-ar putea ca in acest an sa apara doar oportunitatile unei noi pozitii fara a se manifesta concret sau definitiv pana in 2011.
Din 30.07 pana in 15.09 va trebui sa dea dea dovada de constiinciozitate si devotament afacerii sau muncii pe care o fac dar fara a-si asuma mai multe decat pot duce deoarece acest risc se va contura pe o perioada mai lunga de timp iar consecintele vor fi fie lipsa timpului sau a mijloacelor necesare pentru a rezolva totul mai ales ca nu vor recunoaste ca e prea mult pentru ei. Aceasta perioada este sensibila si din punct de vedere medical. Pot insa sa munceasca in singuratate, ca indivit privat sau sa lucreze la proiecte fara a astepta o recunoastere imediata.
Dim 29.10 vor putea incepe un nou proiect sau in cazul in care atitudinea lor din ultimele 8 luni a fost una constructiva se pot bucura de recunoasterea meritelor care poate veni fie pe cale materiala sau ca pozitie le locul de munca.
Pe plan financiar, anul este destul de instabil si in mare masura depinde de intiativele personale. Una dintre cele mai benefice perioade este incepand din 18.01.2010 pana in 05.06.2010 cand Jupiter in Pesti va face un trigon cu zodia Scorpionului aducand abundenta, incredere si sansa. Totusi aceste asecte vor fi pozitive pentru cei care vor stii sa profite de ele sau negative pentru cei care vor alege calea increderii oarbe, astfel: sursele de pierdere sau risipa pot fi jocurile de noroc si cheltuielile pe placeri, risipa din indulgenta, cheltuieli mari legate de copii si de prieteni. Neputinta de a putea controla resursele cand este vorba de jocuri de noroc. Nu exista nici capacitatea de acumulare. Exista predispozitia spre dobanzi, speculatii si înselaciune, primirea de bani de pe urma fraudelor si ca urmare a inselaciunilor. Aspectele pozitive se refera la profit dobândite în activitatea de creatie libera, de exemplu, ca urmare a vânzarii de avantajoase aunei lucrari personale de arta sau tranzactii cu obiecte de arta. Sanse la jocurile de noroc dar exista riscul de dependenta. Folosirea fortelor creative sau a unor talente ca mijloc de castig poate aduce beneficii. În acest caz, inspiratiea este o parte importanta a sistemului de valoari la acest om. Destul de des poate aparea sansa unei investitii. Suport din partea copiilor. Din data de 06.06.2010 pana in 08.09. 2010 castigurile lor vor proveni mai ales din sfera de munca, a serviciului sau prin anumite facilitati obtinute de la stat iar dupa acea perioada se va reactiva din nou aspectul din prima jumatate a anului oferindu-le sansa de a de a regandi totul la o scara mai mica in cazul in care au facut erori din prea mult entuziasm sau incredere atunci. Din 19.11.2010 Jupiter iese din retrogradare si ramane in Pesti pana la sfarsitul anului creand oportunitati.
Momente financiare
10.03.2010 Exista o anumita impulsivitate in zona financiara. Veti simti o nevoie instinctiva si activa de a castiga bani. In general este o predispozitie spre achizitii dar trebuie supravegheate extravaganta si pierderile, aceasta perioada fiind dominata de cheltuieli impulsive. Din punct de vedere pozitiv este un moment bun daca aveti de gand sa incepeti un nou proiect finanicar cu conditia sa luati in calcul toti factorii. Rezultatele a ceea ce initiati acum se vor vedea peste aproximativ 8 luni.
28.05.2010 instabilitate financiara, oportunitate dar cu risc.
26.07.2010 Ai tendinta de a fi agresiv in comportamentul finanicar. Evita sa iti impui vointa din acest punct de vedere deoarece poti avea pierderi. Risc de manipulare financiara. Ai incredere in tine si o atitudine care te ajuta sa castigi cu usurinta cooperarea celorlalti atunci cand este vorba de aspectele financiare. Poti castiga bani fara sa simti ca ai depus eforturi prea mari. Beneficii finanicare serioase sustinute de sansa. Atragi resursele spre tine cu usurinta si ai o abordare optimista a planului finanicar.
24.11.2010 Trebuie sa fi prudent atunci cand faci afaceri prin intermediari deoarece acestia pot fi lipsiti de scrupule, pot sa nu fie discreti sau sa iti propuna afaceri riscante. Trebuie sa fi atent la a nu fi distras, la erori de calcul care iti pot aduce prejudicii financiare. Pe parte pozitiva castiguri in urma unor speculatii, relatii cu persoane importante, grupuri, societati sau copii.
Iubire
Ma voi opri intai asupra zonei de parteneriate, casnicie deoarece prezenta pe o perioada destul de luga a lui Marte in Leu poate crea anumite probleme in aceasta zona sub forma unor provocari legate de ceea ce putem numi „subconstientul” relatiei, lucrurile nespuse sau problemele care clocotesc in spetele aparentelor si care prin atitudinile partenerilor pot lovi direct in fundamentul relatiei. Perioada 01.01.2010 – 10.03.1010 este extrem de favorabila pentru a discuta, pentru a repara si a reechilibra relatia cu partenerul de viata. O atitudine ostila sau egocentrista nu va face decat sa aplaneze problemele si sa ii creeze partenerului o stare de instabilitate si de lipsa de confort. Secretele (Saturn in 12), luptele de putere sau tendintele de manipulare (pluto in 3 care este casa a 12-a de la a 4-a) si neclaritatile din familie (Neptun in 4) nu fac altceva decat sa pregateasca terenul pentru 10 august cand conjunctia venus (guvernatorul casniciei), Marte, Saturn va fi in patrat cu Pluto si in opozitie cu Jupiter Uranus si pozitionata in casa a 12-a, a „bolii” relatiei. Acela este un aspect destul de dificil care poate fi evitat doar prin rezolvarea tuturor problemelor la timpul lor.
O perioada favorabila relatiei de cuplu este tranzitul lui Venus prin casa a 5-a, 12.02.2010 – 07.03.2010 cand relatia devine mai romantica, simti nevoia de a fi alaturi de partener pentru a lasa sa iasa afara “copilul din tine”. Ai parte de incurajarile partenerului tau so te hranesti din energia emotionala a unui parteneriat, si iti iei incredere tot de aici.
Din punct de vedere al relatiilor sentimentale Jupiter in casa a 5-a, 18.01.2010 – 06.06.2010 creste activitatea sociala, si face posibila inceperea unei noi relatii emotionale. Totusi trebuie sa aiba grija asupra faptului ca increderea si asteptarile sunt foarte mari. Persoanele cu care se implica din punct de vedere senetimental pot avea o infuelnta considerabila asupra veniturilor in bine sau in rau in functie de celelalte aspecte. Perioada de dupa 20 mai poate aduce oportunitati emotionale pentru cei singuri, vacante inedite pentru cei deschisi spre acest lucru sau „surprize” placute in relatiile de cuplu.
De o lunga perioada de timp, prezenta lui Uranus in casa a 5-a a generat o nevoie de iubire neconventionala, instabilitate in sentimente si originalitate, libertate, emotii care se aprind brusc si se pot termina la fel. Si in acest an situatia se va mentine cu varfuri in 28.05.2010 si 15.08.2010 odata cu intrarea in berbec si reintrarea in pesti in miscare retrograda.
Familie, casa
Pentru muti Scorpioni tranzitul lui Neptun prin Varsator i-a facut sa isi doreasca o casa de vis, idilica, un loc privat departe de privirile indiscrete ale unei vecinatati apasatoare (Pluto in Capricorn). Saturn in trigon cu cuspida caei a 4-a le va oferi unora dintre ei sansa de a-si regasi linistea in propria lor casa si de a beneficia de acea izolare pe care si-o doresc; de asemenea este o perioada propice penru a consolida fundatia casei. Opozitia Uranus – Saturn care se va contura si in acest an va crea in continuare dificultati in obtinerea unei noi locuinte si poate nu este anul cel mai potrivit in acest sens mai ales ca si Luna Neagra traverseaza aceasta casa lansand provocari care atrag dupa sine datorii si impovarare. Mare atentie in cazul in care va asumati o achizitie de acest gen la faptul ca conjunctia Uranus – Jupiter genereaza oportunitati instabile si va face sa comiteti imprudente. Relatiile de familie devin mai stabile in prima jumatate a anului.

Sagetatorul in 2010

In acest an Sagetatorii se vor focaliza asupra casei, asupra securitatii lor emotionale si materiale, asupra trecutului. Vor fi mai atasati de familie, de mediul domestic si vor cauta intr-un fel sau altul sa isi regaseasca radacinile. Acest lucru se va realiza in principal pana in 06.06.2010 cand un nou val de optimisim si incredere ii va face sa se aventureze in sfera creatiei, a iubirii si a socializarii. Pentru o scurta perioada de timp. Aceasta introversiune atat de nespecifica Sagetatorilor se datoreaza si faptului ca tranzitul Saturnian prin casa a 11-a ii face ca pentru o perioada destul de lunga de timp sa priveasca cu seriozitate spre viitor si sa caute sa isi bazeze proiectele pe baze solide. S-ar putea sa simta lipsa unor prieteni, sa termine anumite relatii sau pur si simplu sa se izoleze de ceialalti. Apropierea lui Jupiter de Uranus le va rezerva si in acest an surprize si rasturnari de situatii, un spirit original si nevoia de nou dar nu atat de expansiv ca si in anul precedent. Temerile financiare si aspecte legate de aceasta zona (in special dificultatea de a mentine un echilibru intre veneituri si cheltuieli) nu le vor permite sa isi indeplineasca toate idealurile si planurile iar acest lucru ii va dezola uneori si ii va face sa priveasca viitorul cu pesimism. In acest an provocarea va fi sa isi mentina asteparile la un nivel realist, sa se concentreze asupra planurilor stabile si de durata si sa nu isi depaseasca posibilitatile.
Financiar, serviciu, cariera
Probabil ca intrarea lui Pluto in Capricorn le-a produs o mare bucurie Sagetatorilor deoarece a parasit zodia lor si s-au simtit oarecum eliberati, transformati. Acum a venit momentul sa foloseasca ceea ce au invatat pe durata acelui tranzit in zona financiara, pentru ca provocarea lor pentru urmatorii ani este de a gasi noi mijloace de castig, de a-si folosi resursele si de a le transforma in profit. Atitudinea lor fata de finante trece printr-o schimbare majora. Au o ambitie mare de a castiga bani si resurse materiale. Pot da dovada de o intuitie remarcabila cand e vorba de aceste aspecte dar daca refuza sa faca schimbarile financiare pot sa aiba parte de o situatie pe care nu o pot controla si care pana la urma ii va forta (din nou) sa se schimbe. Pe plan negativ exsita riscul de control financiar din partea sa asupra altora sau invers in functie de aspecte. Trebuie sa pastreze o claritate in ceea ce priveste taxele si balanta economica. Temerile lor pot aduce probleme in chestiunile financiare sau materiale si pot experimenta o perioada de confuzie si dubii legate de propria lor valoare. Daca acorda prea multa atentie si importanta posesiunilor materiale acest lucru ii poate afecta negativ in timp. Trebuie sa invete sa experimenteze multumirea pe care o aduc lucrurile simple in viata.
In ceea ce priveste cariera, intrarea lui Saturn in Fecioara, in 8 aprilie, le ofera Sagetatorilor posibilitatea de a remedia aspecte legate de cariera lor, de relatia cu superiorii, de a reveni asupra unor aspecte din anul trecut si de a face ajustarile necesare. Aspectul va completa o conjuctura extrem de favorabila in perioada 8 iunie – 14 iunie 2010 cand nevoia de responsabilitate si asumarile din zona carierei se coreleaza cu ambitia si o energie constructiva. In aceasta perioada (Pluto in trigon cu Marte din 10) ambitiile legate de cariera vor intalni mai putina rezistenta si vor fi capabili sa realizeze extrem de multe intr-o perioada scurta de timp mai ales ca venus, guvernatorul casei a 6-a formeaza un trigon cu conjunctia Jupiter – Uranus si le poate aduce o sansa legata de locul de munca, o oportunitate de care ar fi indicat sa profite mai ales ca sunt capabili sa inteleaga ceea ce ii motiveaza pe ceialalti si isi pot expune problemele sau doleantele intr-o maniera in care nu vor fi refuzati. Au disciplina mentala care le permite sa abordeze situatiile dificile cu succes si pot discuta pe marginea carierei sau directiei lor in viata. (Mercur in trigon cu Saturn)
Zilele de 17 mai si 5 august pot aduce insa o provocare in zona de serviciu/cariera, fie ca este vorba de o inspectia a activitatii din partea superiorilor sau de o schimbare care va poate pune in dificultate. Comunicarea are tendinta de a fi serioasa si ceea ce veti spune va avea efecte profunde si va cantari greu. In cazul in care este vorba de o competitie incercati sau de o lupta de putere, avantajele sunt ratiunea si intuitia. Nu va bazati pe ceialalti.
In perioada 11 iulie – 07 august munca voastra se va reflecta mai mult decat de obicei in cariera in sensul ca daca sunteti angajati, superioriii va vor evalua stradaniile, daca aveti propria afacere persoanele aflate in subordine vor contribui mai mult (intr-un sens sau altul) la imaginea afacerii sau la propria voastra cariera.

Momente financiare
 perioada mai buna din punct de vedere financiar este dupa 18 ianuarie pana in jurul datei de 8 februarie;
19 mai 2010 cu sansa de a obtine o suma de bani printr-un contract, partener sau o persoana aflata in autoritate;
30 iulie 2010 aduce o provocare din punct de vedere financiar, exista riscul de a face achizitii gresite si de a fi influentat emotional in deciziile financiare. Este nevoie de detasare si de obiectivitate. Tendintele nonconformiste pot crea iregularitati si intreruperi in castiguri. Exista rsicul de a comite imprudente si de a avea pierderi bruste.
23 august 2010 cu posibilitatea de a gasi noi mijloace de castig sau noi resurse;
Sfarsitul de an va aduce pe langa o atitudine pozitiva fata de zona financiara si o focalizare in aceasta directie, unele tendinte egosite si imprudente.
Iubire
Intrarea lui Saturn in Balanta poate aduce o oarecare racire sau prevedere in planul relatiilor emotionale ale Sagetatorilor. Aceasta da tendinta sa fie o perioada calma in relatiile sentimentale, cel putin pana pe 10 martie cand marte va iesi din Retrogradare. Concentrarea va fi mai degraba asupra problemelor practice si a obligatiilor pe care le aveti vis-a-vis de altii decat asupra sentimentelor. Va lipseste intimitatea si probabil ca va simtiti singuri si izolati de altii. Poate fi un indicator de neintelegeri in relatii cand problemele practice de impartire a sarcinilor va apasa mental dar aveti si oportunitatea de a corecta aceste aspecte.
Odata cu iesirea lui Marte din retrogradare va reaparea impulsul si provocarea din partea unui potential partener care fie este din alta tara sau apartine unei alte culturi sau este genul de mentor/profesor. Pnetru cei care sunt deja implicati in relatii sentimentale aceasta perioada poate genera probleme la modul ca persoana iubita devine mai preocupata de propriile sale placeri sau distractii iar voi veti trece totul prin prisma unei analize filosofico-morale. S-ar putea sa intalniti opozitie sau blocaje in initiativele voastre sau sa nu primiti raspunsurile pe care le asteptati. Este mai bine sa folositi acest timp cautand raspunsurile in propriile voastre dorinte si in comportamentul vostru decat asteptand reactia persoanei iubite, cel putin pana la data de 8 aprilie. Data de 28 mai poate aduce evenimente neprevazute pe plan sentimental, uneori poate fi vorba de o atractie fulgeratoare sau in cazul in care relatia actuala nu se afla intr-o situatie stralucita, un gest impulsiv poate da semnalul ca ceva trebuie sa se schimbe. Din 23 iulie si pana pe 10 septembrie zona emotionala devine mai agitata, nevoia de libertate, de originalitate si de spontaneitate devine acuta insa nu este in tandem cu asteptarile persoanei iubite. Increderea si asteptarile voastre sunt destul de mari si se poate crea o zona conflictuala aici. Pot aparea tradari, conflicte de personalitate sau de vointa sau poate fi vorba pur si simplu de incapatanari si dezechilibre. Din 28 octombrie lucrurile reintra sub control si situatiile se imbunatatesc considerabil atata timp cat au fost redefinite responsabilitatile din relatii.
In ceea ce priveste viata de cuplu, odata cu intrarea lui Jupiter in Pesti, relatiile cu partenerii sunt bune atata timp cat se mentine un echilibru. Exista predispozitia de a se exagera sau de a avea prea multa incredere. Daca au existat probleme in aceasta zona acum vor iesi la iveala. Si ca si cum acest aspect nu ar oferi suficienta provocare din 8 aprilie responsabilitatile fata de partenerul de viata si fata de ceialalti cresc. Daca veti refuza sa va asumati aceste lucruri puteti ajunge la probleme in sfera acestor relatii. Relatiile sociale vor fi percepute ca imovaratoare. Din fericire din data de 7 iunie Saturn va reintra in Balanta si va stabiliza aceasta zona, va creste simtul practic si va ofera suport. Perioada in care Jupiter va fi in berbec, 6 iunie – 8 septembrie, aduce optimismul in sfera ralatiilor de parteneriat (casnicie, afaceri) si poate fi o perioada benefica si pentru casatorii (dar acestea trebuie verificate cu astrograma natala).
Perioada retrogradarii venusiene – 8 -18 noimebrie vi-l aduce simultan si pe mercur in semnul Sagetatorului si va ofera sansa sa discutati cu partenerul de viata toate acele lucruri legate de relatia voastra pe care doriti sa le ajustati. Atentie insa, nu luati decizii de a forma un nou parteneriat oricat de mare este impulsul sau provocarea pana cand nu trece aceasta perioada.

Familie, casa
Din 18 ianuarie, odata cu intrarea lui jupiter in Pesti, Sagetatorii se bucura de o atmosfera mai calda acasa, si in acest an vor avea ocazia ca intr-un fel sau altul sa isi redecoreze sau sa isi extinda locuinta sau, in anumite cazuri, semnifica cresterea numarului de membrii ai familiei. In ultimii ani v-ati gandit probabil de multe ori la aspecte legate de familie sau casa iar in acest an va va surade si sansa. Conjunctia Jupiter – Uranus le poate oferi sansa de a obtine beneficii imobiliare dar nu fara un pret si anume cel al asumarii unui angajament pe termen lung. Primele semne pot aparea in jurul lunii mai dar atunci opozitia cu Saturn poate aduce anumite blocaje sau opuneri. La inceputul lunii noiembrie insa, singurul lucru care poate sta in calea lor sunt propriile temeri iar incepand din data de 19, odata cu intrarea in direct a lui Jupiter este momentul in care pot actiona. In orice caz, in perioada 25.07 – 08.09 au la dispozitie miscarea retrograda a lui Jupiter cand atitudinea lor fata de casa, familie sau tara natala trebuie regandita. Acest tranzit, le poate aduce o schimbare a atitudinilor de baza. Pot avea o dezamagire legata de tara ta natala. Daca au luat anumite decizii dintr-o stare de optimism excesiv sau au evitat sa iei altele datorita unor temeri atunci va fi momentul sa isi reanalizeze aceste atitudini. Trebuie sa scape de bagajele inutile acmulate de-a lungul timpului fie din dorinta de a avea mai mult fie din neglijenta sau delasarea de a elimina lucrurile nenecesare la timpul potrivit. Aceasta este de asemenea o perioada buna pentru a incepe o cura de slabire.

Capricornul in 2010

Ma voi adresa in aceasta parte mai ales Capricornilor nascuti in primul decan al zodiei deoarece ei se confrunta in aceasta perioada cu cele mai dificile tranzite desi cu totii resimt la un anumit nivel aceste momente. De ceva vreme simtiti ca scopurile voastre in viata se schimba in mod semnificativ. Va lipseste increderea si aprecierea propriilor forte si ceea ce nu stiu ceialalti, ca dincolo de stabilitatea si consecventa pe care o afisati, propriile voastre anxietati va macina si viitorul nu mai este atat de sigur pentru voi, caci la urma urmei in mitologia Capricornului se afla legenda lui Pan. Ambitiile voastre se izbesc de de opozitie si evenimente neasteptate si care se succed cu repeziciune va impiedica sa va urmati cursul actiunilor voastre. Veti incerca sa va orientati spre cariera sau zona financiara sperand ca asa veti gasi stabilitatea dar provocarile nu se vor opri. Totusi ar trebui sa va ganditi la aceasta perioada ca la un test pentru hotararea voastra si in primul rand ar trebui sa analizati imaginea de ansamblu cu care va confruntati si sa va stabiliti prioritatile. Vestea buna vine din partea lui Jupiter care pe parcursul acestui an va crea un sextil cu zodia voastra si acest aspect va va ajuta sa regasiti o parte din increderea pierduta si va va oferi oportunitati si sanse mai ales in domeniile care tin de comunicare, relationare cu cei din imediata apropiere, acumulare de cunostiinte si nu in ultimul rand prieteni sau organizatii. Este un an bun sa va ocupati de propria voastra persoana si de dezvoltarea personala. Pe parcursul acestui horoscop vom cauta momentele critice de care sa va feriti si cele favorabile pe care sa le exploatati.
Financiar, serviciu, cariera
Odata cu intrarea lui Saturn in balanta pentru capricorni incepe o perioada in care se va face simtita o puternica nevoie de recunoastere fapt care poate fi o forta de ghidare in viata lor. Pregatiti sa preia conducerea isi pot asuma cu rapiditate responsabilitati pentru propria persoana si pentru ceialalti. Vor trece cu greu neobservati si chiar isi vor dori sa obtina recunoasterea. Aceasta necesitate are un caracter imperativ, obtructiv, instinctiv si de aceea, utilizarea gresita a posibilitatilor poate duce la scandaluri. Din 14 ianuarie pana in 8 aprilie Saturn este retrograd in casa a 10-a si ofera posibilitatea de a-si analiza planurile si optiunile pe termen lung legate atat de cariera cat si de pozitie sociala sau ambitii. Dupa aceea, reintrat in Fecioara pana pe data de 23 iulie le mai ofera odata sansa sa isi rearanjeze chestiunile legale, care tin de educatie superioara, de relatiile cu strainatatea sau persoanele straine sau orice alte aspecte legate de ideologie sau semnarea actelor intr-un parteneriat. Din 23 iulie revine in miscare directa in Balanta si se poate spune ca va angajati intr-un drum lung pentru stabilirea unei noi pozitii dar atentie, acest lucru se poate intampla si sub auspiciul unei schimbari, voite sau nevoite la locul de munca. Cu alte cuvinte, fie din proprie intiativa sau datorita unor situatii conjuncturale s-ar putea sa fiti tentati sau supusi (in functie de situatie) sa operati o schimbare in aceasta directie. Pe durata acestui aspect poate creste nevoia de responsabilitate, perseverenta si asumare in zona de cariera sau in legatura cu tatal sau alte figuri autoritare. Daca acestea sunt ignorate rezultatul va fi o serie de obstructii si frustrari acumulate in conexiune cu aceste lucruri. Calea spre reusita este perseverenta atat de tipica zodiei dar daca veti incerca sa obtineti rezultate rapide fara sa fiti consecventi s-ar putea sa fiti dezamagiti. Nu este momentul sa faceti comromisuri sau fiti neglijenti in zona de cariera in aceasta perioada. Eforturile sustinute si pe termen lung va vor aduce satisfactii. Mai ales ca la nivel personal, pentru o lunga perioada de timp, Pluto in Capricorn va face extrem de constienti si de lucizi in legatura cu propria persoana si sunteti capabili sa dati dovada de extrem de multa forta si hotarare. Va trebui sa fiti atenti asupra faptului de a va stabili proiectele la o scara realista pentru ca altfel s-ar putea sa ajungeti in situatia de a avea resursele, dar nu si timpul necesar pentru a va indeplini sarcinile pana la termenul limita, asa ca rearanjarea proiectelor la un nivel inferior pentru a le putea termina in timp util va fi una din modalitatile care in acest an va avantajeaza. Un alt aspect valabil pe parcursul acestui an este opoztia Saturn – Uranus care din 23 iulie pana in 15 august se pozitioneaza pe axa 4 – 10 afectand zona de cariera: Aceasta combinatie reprezinta standarde nerealiste de perfectiune care nu pot fi atinse. Rezultatul este cresterea regulilor. Presiunea la munca creste gradual pana la nivelul la care totul pare sa se prabuseasca. Te face sa te simti nesigur datorita faptului ca lucrurile pe care te bazai nu mai prezinta stabilitate. Lantul comezilor de la locul de munca se schimba semnificativ iar regulile par in contradictie, ipocrite. Destul de des, aceasta va fi o sursa de tensiune intre tine si sefii tai. Nu este neobisnuita o schimbare a locului de munca.
Din 8 iunie pana in 14 septembrie Marte se va afla in Balanta facand posibile confruntari cu persoanele aflate in autoritate. Reputatia poate fi afectata de impulsivitate sau de proiectarea unei imagini agresive. Daca doresti sa intreprinzi ceva nou legat de cariera ta acum veti da dovada de foarte multa energie dar trebuie sa luati toti factorii in considerare.
Perioadele mai favorabile in aceasta zona sunt 8 -16 iunie si safrsitul anului.
Din punct de vedere financiar, iesirea lui Jupiter din Varsator, casa a 2-a Capricornului si care raspunde de finante, nu este neaparat un lucru care sa va intristeze deoarece odata cu beneficiile pe care le aduce atunci cand nu este afectat, Jupiter v-a adus si anxietati legate de bani si situatii destul de riscante (furt, inselaciune, pierderi). Conjunctia Uranus – Jupiter ( 28 aprilie – 27 mai) poate aduce anumite beneficii din munca dar indica incepand din acea perioada si anumite cheltuieli legate de casa sau familie. Oricare ar fi cazul trebuie pastrata o nota de cumpatare si responsabilitate in legatura cu resursele de care dispuneti si cu modalitatea de a acumula. Sunt favorabile initiativele pe termen lung daca reusiti sa aveti rabdare. Vor exista si provocari lansate Luna Neagra in Varsator dar trebuie evaluata in permanenta balanta risc – beneficii. Aspectele cele mai favorabile sunt din 20 octombrie pana in 29 octombrie.
Daca in din 8 iunie pana in 14 septembrie perioada cand Marte se afla imn balanta intentionati sa puneti bazele unei noi intiative financiare puteti sa va bucurati de un proiect care in timp se va dovedi avantajos. Cu alte cuvinte 2010 este un an al unui nou inceput la aceste capitole cu conditia sa vi-l asumati si sa va estimati corect posibilitatile, sa rezolvati problemele care apar pe parcurs si in acest caz puteti sa obtineti avansare, progresul sau realizari. Daca veti incerca sa mentineti vechile structuri si va veti opune schimbarilor, daca nu veti fi dispusi sa va asumati noile responsabilitati atunci il veti resimti ca pe un an dificil si plin de obstacole.
Iubire
Pana in Luna Decembrie a acestui an, toate eclipsele vor avea loc pe axa Capricorn – Rac (15 ianuarie eclipsa de soare; 26 iunie eclipsa de luna; 11 iulie eclipsa de soare). Cum eclipsele tin de sfarsituri si noi inceputuri, zona de cuplu va fi supusa provocarilor de acest gen in acest an. Prima eclipsa va crea o noua etapa care va va centra destul de mult asupra propriei persoane si va crea o stare de nesiguranta si oscilatie in relatia de cuplu. Pe de o parte nu va veti simti bine in absenta unui partener iar pe celalata parte veti fi intr-o oarecare masura destul de individualisti. Emotiile vor fi destul de puternice dar schimbatoate. S-ar putea sa fiti catalogati drept capriciosi sau dificili de catre partener deoarece desi uneori veti cauta ocrotirea si un sentiment de securitate atunci cand veti avea senzatia ca nu vi se raspunde cu suficienta promptitudine veti deveni orgoliosi si mandrii fara a da vreo explicatie asupra faptului ca v-ati modificati comportamentul.
A doua eclipsa, va face ca nemultumirile acumulate sa va faca sa deveniti mai radicali in relatie si sa va doriti sa obtineti totul sau nimic. O dorinta subtila de dominare emotionala poate cauza anumite discutii cu partenerul de viata si uneori gesturi dramatice. Trebuie evitate tendintele de dominare si incearcati sa formati parteneriate bazate pe egalitate deoarece dezechilibrele la acest nivel nu vor avea un efect favorabil asupra voastra. Aspectele pozitive care se genereaza se refera la intensitatea cu care puteti trai momentele placute in relatie.
Ultima eclipsa le va aduce replica celor intamplate pana acum, relatiile de parteneriat, inclusiv de casnicie devin mai dinamice si s-ar putea sa va confruntati cu reprosuri vis-a-vie de comportamentul vostru. E randul vostru sa fiti analizati acum si va trebui sa incercati, pe cat posibil sa mutati aceste aspecte in zona comunicarii pentru ca aceasta va fi solutia.
Ca momente favorabile, 15 februarie cand conjunctia Venus, Jupiter, Luna din Pesti aflata in sextil cu Pluto si in trigon cu casa a 7-a a Capricornilor le ofera ocazia unor momente de reconciliere, de romantism si de intimitate in relatia cu partenerul de viata. Ziua de 15 aprilie le aduce sansa unei intalniri sentimentale, intense si romantica dar in cadrul careia trebuie sa isi stapaneasca impulsivitatea emotionala. O atitudine optimista, increzatoare si placerea de a comunica poate duce la o intalnire destul de profunda cu persoana iubita, presarate de mesaje provocatoare si intelese doar de ei si care, in cazul unei relatii de cuplu poate duce la rezolvarea unor aspecte sacaietoare intr-o maniera jucausa si chiar erotica.
Perioada retrogradarii venusiene 8-18 noiembrie ii va indrepta pe capricorn din punct de vedere emotional la o analiza a problemelor de baza din relatie. Vor fi aduse in discutie sentimentul de siguranta, de responsabilitate, de ocrotire si daca se vor focaliza pe plan relational in a face ajustarile menite sa le aduca confortul, inceputul lui decembrie le poate aduce momente placute in compania partenerului.

Familie, casa
Legat de aceasta zona avem 3 influente majore care va vor influenta in acest an, cu nuantele aduse de tranzitul lui Marte, planeta care va guverneaza casa si familia. Am discutat despre cariera si aspectele din zona respectiva in prima parte si este important sa mentionez ca indiferent de deciziile pe care le veti lua nu trebuie sa va neglijati zona de familie sau sa traiti cu impresia ca ceialalti trebuie sa se supuna unor decizii. Relatia cu tatal sau anumite evenimente s-ar putea sa va afecteze in aceasta perioada si pot avea loc evenimente nepravazute si originale acasa sau legate de familie. Putei sa fiti nevoiti sa va despartiti pentru o perioada de casa sau familie datorita unor evenimente neasteptate. (06.06 – 08.09)
Daca doriti sa achizitionati o locuinta acest lucru este mai indicat undeva prin luna mai in 2011, se poate sa beneficiati de oportunitati si in iunie in acest an dar, pretul pe care il veti plati va fi prea mare. Daca totusi va apare o ocazie rapida in acea perioada consultati-va horoscopul saptamanal deoarece va oferi mai multe indicii. Tentatia va exista, dar mai degraba puteti aduce imbunatatiri, extinderi, innoiri sau renovari. Daca veti obtine beneficii in urma unui proces sau a unei mosteniri acordati o mare atentie chestiunilor legale care tin de imobile sau terenuri.

Varsatorul in 2010

In acest an veti deveni mult mai seriosi in felul in care priviti lumea si veti cauta sa obtineti o imagine completa asupra a tot ceea ce va inconjoara de la cele mai mici detalii pana la intreg ansamblu. Daca in viata voastra exista aspecte legale sau aveti nevoie de serviciile unui avocat, daca sunteti antrenati intr-o forma de invatamant superior sau aveti relatii cu persoanele straine sau orice tine de alta cultura decat a voastra, daca sunteti implicati in politica sau intentionati sa calatoriti trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri: in primul rand s-ar putea sa fie nevoie sa va luati angajamente pe termen lung, s-ar putea sa nu obtineti totul atat de usor precum sperati dar rezultatele finale vor fi pe masura stradaniei voastre. Daca veti incerca sa grabiti lucrurile s-ar putea sa va izbiti de obstructii si frustrari in conexiune cu acest lucru. In cazul in care veti pleca in strainatate s-ar putea sa va simtiti singuri iar in calatoriile voastre de afaceri sa fie nevoie sa insistati pentru a obtine ceea ce va doriti. O perioada destul de lunga de timp, Uranus in Pesti v-a generat o preocupare mai intensa pentru zona materiala. In acest an, va intra din data de 7 iunie pana in 8 septembrie in Berbec. Fiind guvernatorul zodiei voastre veti resimti acest lucru printr-o crestere a energiei si mai mult impuls si entuziasm. Increderea in fortele voastre va fi mai mare si atunci cand veti intalni piedici sau veti fi restrictionati nu va veti impaca cu ideea si veti incerca sa faceti tot ce puteti sa mergeti mai departe. Va va lipsi intr-un anume fel calmul si veti avea parte de destul de multe schimbari, veti folosi toate informatiile in avantajul vostru si va veti exprima mai mult. Nevoia voastra de libertate va deveni o lupta personala in cazul in care veti simti ca drepturile va sunt incalcate. Uranus in berbec indica oameni a caror misiune este sa raspunda noilor provocari in stiinta sau in reformele sociale, veti avea curaj, initative dar in anumite momente va trebui sa va controlati impulsivitatea si temperamentul caci acestea pot fi sursa ghinioanelor voastre in aceasta perioada.

Financiar, serviciu, cariera
In anul care a trecut ati avut tendinta sa va reorganizati viata, opimismul vostru a fost la cote destul de ridicate si ati avut ocazii de crestere si expansiune personala. Daca nu v-ati asumat mai multe decat puteati face si nu ati facut excese acesta este un an in care puteti beneficia de noi resurse financiare. Intrarea lui Jupiter in Pesti (18 ianuarie 2010 pana in 6 iunie 2010 si din nou din 19 noiembrie) va face ca planurile si sperantele voastre sa depinda in mare masura de planul material. Se va pune in discutie problema castigurilor si cheltuielilor, dorinta de a obtine independenta financiara versus necesitatea de a va lua angajamente pentru a duce la bun sfarsit ceea ce va doriti de multa vreme. Iau nastere proiecte financiare a caror rezultat il puteti vedea peste 4 ani. Este posibila o colaborare cu prietenii sau cu societati sau grupuri de oameni. Iesirea lui Uranus din Pesti si reintrarea lui (28 mai respectiv 15 august) mentin zona de instabilitate financiara existenta deja de o lunga perioada de timp. Partea pozitiva a acestui tranzit iti confera originalitate in depistarea unor noi surse de venit, actiuni financiare rapide care se pot dovedi profitabile; din punct de vedere negativ exista riscul de pierderi bruste sau de cheltuieli impulsive. Nu se poate vorbi de constanta in situatia financiara inca. Uneori poate fi vorba de castiguri bruste si neasteptate iar alteori de pierderi. Printre sursele de castig in aceasta perioada se pot numara toate acelea care au legatura cu noutatea, internetul, descoperirile sau alte ocupatii originale.
Alte momente favorabile din punct de vedere financiar sunt 15 – 18 februarie, 16 -18 noiembrie si ultimele zile ale anului.
Ca aspecte generale in ceea ce priveste cariera este o perioada propice schimbarilor fie in directia in viata fie in pozitia ocupata la locul de munca. In particular, pana in data de 10 martie nu sunt indicate inceperea de proiecte noi, iar imaginea publica suporta reajustari; din 10 martie pana in 8 iunie:
Este o perioada destul de conflictuala in relatia cu ceialalti si in parteneriate daca nu initiezi proiecte comune acum. Exista o tendinta spre individualism si egoism in aceasta directie iar tu poti fi perceput destul de agresiv. Evita conflictele pentru cateva zile si incearca sa devii mai flexibil. In caz contrar pot aparea obstacole in cariera de pe partea autoritatilor, superiorilor. Problemele din parteneriate afecteaza zona carierei si invers. In cazul in care te focalizezi in directia avansarii poti beneficia de cresterea popularitatii, mai ales la inceputul perioadei, recunoasterea meritelor, relatia cu partenerii contribuie la realizarile profesionale.
Din 8 iunie pana in 30 iulie:
O zona mai instabila in directia aceasta si in anumite cazuri pot aparea obstacole in calea indeplinirii scopurilor. Este nevoie de indrazneala si capacitatea de a risca in situatii periculoase. Exista o predispozitie de a garbi avansarea in situatii extreme si prin decizii curajoase in cadrul problemelor. Primele 10 zile sunt mai favorabile. Atentie, eclipsa din 26 iunie marcheaza o perioada destul de tensionata in zona muncii, a relatiilor cu colegii. Din intreg ansamblu se poate deduce ca in cazul in care decideti sa va asumati anumite riscuri trebuie sa fiti atenti cu cei din jur si care se plaseaza cu acel nivel cu voi sau intr-o pozitie inferioare. Puteti avea parte de invidie si intrigi.
Din 30 iulie pana in 15 septembrie
In prima jumatate a acestei perioade evitati conflictele cu superiorii. Avansarea in cariera poate fi incetinita. Nu incercati sa grabiti lucrurile. Este preferabil sa evitati pe tot parcursul perioadei deciziile importante legate de cariera. Este un aspect bun pentru conducatori, profesori sau figuri religioase.
Din 15 septembrie pana in 28 octombrie:
Evitati confruntarile cu persoanele aflate in autoritate sau cu tatal tau. Va doriti independenta si sunteti oarecum rebeli. Reputatia poate fi afectata de impulsivitate sau de proiectarea unei imagini agresive. Daca doresti sa intreprinzi ceva nou legat de cariera ta acum puteti da dovada de foarte multa energie dar trebuie sa luati toti factorii in considerare.
Din 28 octombrie pana in 6 decembrie
Este o perioada buna pentru intiative noi legate de visele si planurile tale sau de prieteni. Adesea se cistiga onoruri sau popularitate; timp pentru succes, mai ales la inceputul perioadei. Relatiile cu persoanele aflate intr-o pozitie de autoritate fata de tine se desfasoara mai placut si mai usor. Poti obtine ceea ce vrei daca exista si alte aspecte favorabile in aceasta directie. Pe de alta parte ai grija la tendintele de individualism care pot crea o zona conflictuala. Ai tendinta de a fi mult mai rebel in ceea ce priveste libertatea ta.
Iubire, relatii
Este un an in care relatiile au tendinta sa devina mai practice, mai realiste si odata cu iesirea lui Jupiter din Varsator, perioada in care increderea si optimismul au didctat tonul in relatiile sentimentale, acum pasiunea se domoleste. Veti fi inclinati sa fiti sobrii si realisti in legatura cu sentimentele voastre. Daca incepe acum o noua relatie alegerea va fi mai mult pe criterii practice decat sentimentale. Relatiile romantice care incep acum pot avea o diferenta mare de varsta intre parteneri. Interesul practic este castigarea de intelepciune sau de resurse de catre cel mai tanar.
In ceea ce priveste relatia de casnicie, in prima jumatate a anului, acestea poate suferi de pe urma conflictelor de personalitate si poate aduce o perioada de instabilitate in viata voastra. Puteti trece prin momente in care veti fi acuzati de tot ceea ce se intampla negativ in jurul vostru si asta intr-un mod deschis, la vedere. S-ar putea sa simtiti ca libertatea personala este incalcata, ca ceialalti incearca sa va domine sau sunt egoisti, ca nu sunteti inclusi in planurile lor. Aici va trebui sa gasiti o cale de compromis. Lucrurile pe care le puteti imbunatati sunt legate de felul in care gestionati aceste situatii, de felul in care veti raspunde acestor provocari.
Perioada 21 mai – 1 iunie poate aduce o oarecare tensiune in relatiile emotionale, poate fi vorba de gelozie sau posesivitate, manipulare emotionala si santaj sentimental, nu neaparat din partea voastra atat de mult cat din partea partenerului. Chestiuni legate de putere si control in relatii sunt comune in aceasta perioada. Daca se preconizeaza o relatie noua la locul de munca sau in alta conjunctura aveti foarte mare grija pentru ca poate fi vorba de o “atractie fatala” care se poate termina prost.
In perioada 7 iunie – 5 iulie conjunctia Jupiter – Uranus din Berbec aspecteaza pozitiv casa casniciei si parteneriatelor Varsatorilor si le ofera oportunitateade evenimente benefice, surprinzatoare si inedite in aceasta zona a vietii lor. Din 15 iunie, Venus in Leu, aduce o perioada de dezvoltare armonioasa a relatiilor cu partenerii, creste dorinta de dragoste si tihna. In functie de aspectele din astrograma natala, aceasta poate fi o perioada benefica pentru casatorie.
In 21 august, conjunctia Marte – Venus in Balanta creeaza o conjunctura tentanta unei vacante in strainatate cu persoana iubita sau pentru unii chiar oportunitatea unei relatii cu o persoana de alta nationalitate. In ambele cazuri se recomanda prudenta deoarece in cazul unei noi relatii s-ar putea sa fie vorba de ceva intens si mai mult la nivel fizic insa care are poate avea un final nu prea fericit, iar in cazul unei vacante, puteti avea parte de o serie de evenimente neasteptate care sa va strice planurile.
Familie, casa
De la intrarea lui Pluto in Capricorn, varsatorii au inceput sa aiba diverse dorinte si ganduri legate de modificarea spatiului in care locuiesc. Acest tranzit va dura ani de zile si rezultatul final va fi imbunatatirea in urma a numeroase modificari a conditiilor lor de viata. Primul aspect benefic legat de familie si casa este in 17 februarie cand li se ofera posibilitatea fie a unor beneficii cu ajutorul familiei sau din imobiliare, din valorificarea unor lucruri vechi sau in fuctie de situatie, a unor achiztii avantajoase in aceasta directie.
Perioada de retrogradare a lui mercur 19.04 – 11.05 il va surprinde in Taur si acest lucru poate aduce pentru Varsatori posibile neintelegeri, lipsa de comunicare sau sunt intelesi gresit in relatiile de familie; daca sunt preocupati de probleme care implica locuinta – exista amanari, blocaje sau nu reusesc sa se focalizeze. Din punct de vedere emotional lucrurile nerezolvate se reintorc si necesita solutionare ca dealtfel orice eroare sau judecata gresita care are legatura cu cele mentionate mai sus. Nu este o perioada optima pentru achizitionarea unei locuinte decat daca aceste formalitati au fost initiate inainte de retrogradarea mercuriana si acum se finalizeaza depasindu-se dificultatile anterioare. In general, in relatia cu mama, pot lasa senzatia ca sunt nehotarati deoarece pe perioada in care Mercur este in miscare directa au avut predispozitia de a face numeroase planuri iar atunci cand este in retrogradare le reanalizeza si le judeca dintr-o perspectiva indirecta. Tot acum trebuie sa finalizeze lucruri incepute anterior.
Din 11.05 pana in 10.06 vor avea parte de multa agitatie si forfota acasa. Acest tranzit va stimula comunicarea cu membrii familiei, activitatile intelectuale la domiciliu si participarea la activitatile intelectuale ale familiei. Exista o stare de neliniste in acest sens si uneori pur si simplu vor simti nevoia de a se integra in alt mediu. Este posibil sa aiba de rezolvat chestiuni legate de acte in ceea ce priveste o proprietate imobiliara sau pentru mama.
Sfarsitul de an aduce o serie de aspecte benefice in acest sens inclusiv o oportunitate de “a face curat” in multe zone ale vietii lor. Pot exista „innoiri” in mediul de acasa, iar vechile deprinderi si modul de a se ocupa de diverse lucruri trebuie inlocuit cu noi obiceiuri care ii pigmenteza viata. Daca ceva din viata sa nu este multumitor, probabil ca va dori sa renunte la acel lucru, inclusiv la obiecte din casa cum ar fi mobila sau aparatura electrocasnica. Va fi este un timp excelent pentru a remodela mediul din casa deoarece schimbarile vor fi usor de facut si rapid.
Pestii in 2010

Ei bine, in acest an va veti bucura de un tranzit care se intampla odata la 12-a ani. Prezenta lui Jupiter in Pesti. Atunci cand Jupiter va traverseaza zodia, aveti un sentiment de optimism, de incredere si de relaxare. Veti iesi mai mult in evidenta decat in mod normal si ceialalti va vor percepe ca fiind placut si increzator. Veti putea obtine multe prin propriile eforturi. De asemenea o perioada importanta o reprezinta si cea a retrogradarii lui Jupiter, intre 25 iulie si 8 seprembrie, iar nivelul cel mai puternic la care va afecteaza acest tranzit este al personalitatii voastre. In aceasta perioada va trebui sa reevaluati propriile calitati si aptitudini si sa va dati seama cat de multe puteti realiza. O ajustare in acest sens este benefica. Chiar daca in momentele anterioare v-ati simtit norocosi si increzatori, exista sansa sa fi exagerat si abundenta de optimism pe care o ofera Jupiter in general sa va faca sa va doriti mai multe decat puteti obtine. Acum este timpul sa conturati aceste planuri, sa le gasiti o aplicatie practica si realista. Schimbarile pe care le faceti acum va vor influenta si in urmatorii ani.
O alta planeta aflata de ceva vreme in Pesti este Uranus care a pus accentul pe libertatea si independenta personala, si v-a cauzat cateva reactii spontane si necalculate cu riscurile aferente, mai ales ca Saturn a tranzitat semnul Fecioarei iar in relatia cu ceialalti (inclusiv in casnicie) v-ati simtit uneori apasati si incorsetati de responsabilitati sau de lipsa raspunsurilor rapide pe care le-ati asteptat. Uranus va parasi semnul Pestilor pentru o perioada de timp in acest an (28 mai – 15 august) existand posibilitatea sa declanseze anumite evenimente neasteptate in acele momente.
Se poate ca in acest an sperantele si dorintele voastre sa se schimbe complet intr-un anume moment. Va puteti abandona scopurile intr-o secunda si sa va decideti sa va indrepti in cu totul alta directie. Probabil ca ati cochetat deja cu aceasta idee insa abia acum veti avea optimismul si increderea necesara sa o faceti. Avand atat Jupiter cat si Uranus in Pesti in cea mai mare parte a anului, un accent important se va pune asupra descoperirii de sine, a ceea ce va face fericiti, a invata despre limitele si potentialul vostru.
Financiar, serviciu, cariera
In ceea ce priveste cariera, Jupiter, guvernatorul caseia 10-a se afla in Pesti si ofera un mai mare control in aceasta directie. Ambitiile sunt mai mari insa nu trebuie sa va asumati mai multe decat puteti obtine deoarece in perioada retrogradarii (25.07 – 08.09) va veti simti posibilitatile depasite si va veti confrunta cu realitatea limitelor voastre. In aceasta perioada va trebui sa reajustati si sa prioritizati ceea ce intentionati sa faceti in viitor. O perioada favorabila este din 7 iunie pana in 25 iulie cand atat Uranus cat si Jupiter si Saturn vor aspecta pozitiv zona carierei. Jupiter in trigon cu Mijlocul Cerului indica avansare in chestiunile profesionale si este un aspect favorabil pentru cei care au afaceri si profesii care au legatura cu educatia superioara, legea, publicarea, ideologiile, lectura, religia sau strainatatea. Expansiunea constructiva poate sa ia loc in afaceri si profesie. Este un timp favorabil pentru a cauta suportul oamenilor aflati in pozitii de putere si autoritate, in agentii guvernamentale, in companii mari sau in institutii de invatatmant. Saturn in sextil cu Mijlocul Cerului aduce idei pentru avansarea profesionala si stabilizarea pozitiei. Uranus potenteaza ghidare instructiva si oportunitati neasteptate. Atat Uranus cat si Jupiter vor intra ulterior in retrogradare asa ca este posibil ca ceea ce se intampla in acea perioada sa fie doar semnalele pentru niste realizari care se vor materializa concret in anul urmator. Daca sunteti incautarea unui loc de munca aceasta este o perioada indicata pentru a va intensifica actiunile.
Pana in 8 iunie, Marte se va afla in casa a 6-a. Acest tranzit va face sa fiti mai energici in munca pe care o depuneti si dorinta de recunoastere a rezultatelor voastre este mai mare fie ca potential creativ sau ca recompensa financiara. Aici avem doua cai de manifestare a aspectului: Marte in casa a 6-a in Leu va genera o stare de orgoliu legata de munca si posibile conflicte in cazul in care nu va veti stapani nerabdarea si nu veti primi acea recunoastere atunci cand o doreiti si va veti manifesta frustrarea, supararea sau nelinistea. Acest lucru este mai probabil in perioada retrogradarii lui Marte, adica pana in 10 martie. Ar fi bine sa va redirectionati aceasta energie intr-o maniera mai pozitiva pentru ca rezultatul unui conflict la locul de munca poate detremina a doua consecinta a tranzitului si-anume precocuparea de a cauta o sursa suplimentara de venit. Cei care isi cauta un loc de munca s-ar putea sa obtina sustinere din partea unui profesor, mentor, persoana straina si sa inceapa o noua activitate. Din punct de vedere financiar perioada se caracterizeaza prin posibilitatea de a castiga bani prin munca sau activitati care aduc servicii altora. S-ar putea sa achizitionati produse medicale sau de intretinere personala in aceasta perioada.
Intre 8 iunie si 30 iulie, Marte este in Fecioara si ofera oportunitatea de a castiga bani in urma unor contracte financiare. Trebuie sa tineti cont ca din 23 iulie Saturn intra definitiv in Balanta si acest aspect sugereaza faptul ca partenerii vostri (fie de afaceri sau de viata) trebuie sa manifeste mai multa responsabilitate in ceea ce priveste resursele lor si s-ar putea sa intampinati dificultati, amanari sau blocaje in tot ceea ce tine de finantele comune sau imprumuturi. Aspectul mai poate indica terminarea unui imprumut sau probleme cu investitiile. Din 30 iulie pana in 15 septembrie, cand Marte intra si el in Balanta s-ar putea sa existe o crestere a cheltuielilor dar pe partea pozitiva este un moment favorabil de a incepe un proiect financiar pe termen lung, fie al partenerului sau impreuna cu un partener. Tot in aceasta perioada, Jupiter se va afla in casa banilor si sustine aspectul.
Marte in Scorpion, 15 septembrie – 28 octombrie, creaza oportunitati in cazul in care aveti relatii financiare cu strainatatea sau persoane straine, publicarea, legea, politica sau alte aspecte ideologice. De asemenea, poate semnifica cheltuieli legate de o forma de invatamant superior sau in legatura cu o calatorie. Este o perioada buna pentru a incepe noi studii.
Sfaristul anului aduce recompense in cazul unor actiuni incepute cu 8 luni in urma, venituri datorate unei pozitii sau functii, sprijin din partea unor persoane puternice.
Bineinteles ca aceste aspecte se vor materializa in functie de sfera dvs de activitate si activitatile pe care le desfasurati.
Iubire
Tranzitul lui Saturn in Fecioara v-a creat unora dintre voi dificultati in zona de parteneriate. Fie ca s-a referit la un partener care nu a raspuns conform cerintelor si asteptarilor voastre, fie au existat dificultati in viata sa personala care au determinat o crestere a responsabilitatilor personale in relatie sau ati fost in imporsibilitatea de lega un parteneriat stabil si de durata, la un anumit nivel cu totii ati resimtit prezenta acestui tranzit.
Pentru ca Mercur guverneaza pentru Pesti relatia de casnicie sau de concubinaj, momentele sale retrograde sunt semnificative pentru in relatiile de dragoste. Desi in general aceste relatii se bazeaza pe comunicare, in aceasta perioada se pare ca nu veti reusesi sa va faceti cu usurinta intelesi sau dimpotriva, nu puteti gasi suportul/sprijinul de care aveti nevoie. Este vorbe de o rearanjare, de o corectare a situatiilor din trecut. Trebuie sa va bazati mai mult pe voi insiva si sa aveti grija la faptul ca ceialalti va pot induce in eroare sau va pot confuziona. Nu este o perioada buna pentru a semna un contract. Aceste perioade sunt: pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 – 11 mai 2010, 22 august 2010 – 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 – 30 decembrie 2010. Fiecare perioada va avea propriile sale particularitati, prima dintre ele putand sa aduca discutii legate de sentimetele partenerului dvs, a doua chestiuni legate de comunicare sau rude, a treia are loc chiar pe sectorul relatiilor si atunci trebuie să fie prudenţi cu privire la luarea unor decizii definitive, sa evitati conversaţiile grave cu privire la relaţia voastră. Probabilitatea de neînţelegere este destul de mate. În cazul în care are loc o desprtire in aceasta perioada s-ar putea sa fie temporara si daca a fost decizia voastra sa va doriti sa reveniti asupra ei.
Venus retrograd din 9 octombrie pana in 18 noimebrie va afecteaza mai ales in zona de relatii intime. Pot aparea discutii pe teme sexuale.
Eclipsele acestui an, cele care vor avea loc pe axa Capricorn – Rac (15 ianuarie eclipsa de soare; 26 iunie eclipsa de luna; 11 iulie eclipsa de soare) va afecteaza zona relatiilor sentimentale. Eclipsa din 31 decembrie 2009 poate aduce încercări şi provocări în iubire în primele luni ale anului 2010. Prima eclipsa va aduce emotii destul de puternice dar schimbatoare, iar cea din iunie va face sa fiti mai radicali. Eclipsa din iulie este o provocare care poate aduce sfarsitul unei etape in relatie si inceputul alteia sau in anumite cazuri a unei noi relatii. (vorbim aici de aventuri romantice, de relatii libere care nu sunt sub forma unui parteneriat – casnicie, concubinaj)
Familie, casa
Perioadele de retrogradare ale lui Mercur (pana in 15 ianuarie 2010, 19 aprilie 2010 – 11 mai 2010, 22 august 2010 – 12 septembrie 2010, 12 decembrie 2010 – 30 decembrie 2010) afecteaza si viata de familie si nu sunt indicate pentru achizitia unei case. In aceste perioade in relatiile de familie pot exista neintelegeri, lipsa de comunicare sau sunteti intelesi gresit; daca sunteti preocupat de probleme care implica locuinta – exista amanari, blocaje sau nu reusiti sa va focalizati. Din punct de vedere emotional lucrurile nerezolvate se reintorc si necesita solutionare ca dealtfel orice eroare sau judecata gresita care are legatura cu cele mentionate mai sus. Nu este o perioada optima pentru achizitionarea unei locuinte decat daca aceste formalitati au fost initiate inainte de retrogradarea mercuriana si acum se finalizeaza depasindu-se dificultatile anterioare. In general, in relatia cu mama, puteti lasa senzatia ca sunteti nehotarati deoarece pe perioada in care Mercur este in miscare directa aveti predispozitia de a face numeroase planuri iar atunci cand este in retrogradare le reanalizati si le judecati dintr-o perspectiva indirecta. Tot acum trebuie sa finalizati lucruri incepute anterior.
Inceputul lunii iulie aduce anumite aspecte favorabile in ceea ce priveste casa, familia sau afacerile imobiliare si poate crea oportunitati.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini