joi, 22 aprilie 2010

intrebari pentru+de la copii ....

De ce circula singele in corp?


Sangele umbla prin corp, ca sa ii prinda pe microbi

si sa ii inece.(6 ani).



La ce folosesc sprancenele?

Sprancenele folosesc ca sa tina fruntea sus, sa nu-i

vina fruntea pe ochi. (6 ani)



De ce ne spalam cu sapun?

Noi ne spalam, ca sa dam sapun in ochi la microbi.

(5 ani)



Ce sunt amprentele?

Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman

degetele acolo si le gaseste politia. (8 ani)



Ce este sufletul?

Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si

ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)

Sufletul are o forma de inima. (8 ani)



Ce este tristetea?

Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea

mult. (7 ani)



De ce se pun potcoave la cai?

La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate,

atunci cand pune frana, calul se intepeneste in

potcoave. (9 ani)



Ce inseamna cuvantul "modern"?

Modern e cand vezi ceva frumos si e scump si n-ai

bani. (7 ani)



Cum se face parfumul?

Parfumul se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)





Cum se inteleg pasarile sau animalele intre ele,

daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne

intelegem? Pasarile sau animalele vin unele langa

altele si

vorbesc in soapta si noua ne spun numai "miau". (10

ani)



Ce este timpul?

Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani)



Ce sunt buruienile?

Buruienile sunt niste plante folositoare doar lor.

(12 ani)



Ce este acela un secret?

Secretul este atunci cand nu trebuie sa stie

militia. (6 ani)



Ce este zambetul?

A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8

ani)

A zambi este cand niste oameni rad cu gura inchisa,

ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani)



La ce foloseste steagul?

Steagul foloseste, ca atunci cand veneau turcii

peste noi, ei nu stiau pe ce tara veneau si atunci

noi le aratam steagul si dupa aia ei stiau.



Ce este acela un minister?

Minister inseamna, ca sa te duci acolo sa te

razbuni. (9 ani)

Minister este o incapere mare unde se aduna toti

ministrii ca sa faca sedinte pentru a imbunatati

cartierul lor. (9 ani)



Ce este igiena?

Igiena este cand vin neamurile si vad ce curat e in

casa. (7 ani)



Din ce se face sapunul?

Sapunul se face din mai multi clabuci, la un loc. (6

ani)



De ce isi fac oamenii cadouri?

Oamenii isi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7

ani)



De ce da dirijorul din maini, cu un bat, cand

dirijeaza?

Dirijorul da din maini, ca sa arate ducerea

sunetului. (11 ani)

Dirijorul are un bat in mana, ca e urat sa arate cu

degetul, la ala care canta cu contrabasul ca sa vada

cum merge simfonia. (10 ani)



De ce gaina nu zboara pe sus, ca celelalte pasari?

Gaina nu zboara pe sus ca celelalte pasari, pentru

ca-i e frica sa nu scape oul, cand ii vine sa-l

faca. (10 ani)

articol despre argint primit pe mail

Apa păstrată în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficient


Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mîncau cu tacîmuri de argint. Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint. Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint. Ce au în comun aceste practici? Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rîndul. Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii.



Un medicament vechi de milenii



Acum 4.000 de ani, medicii chinezi făceau acupunctură cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi peste mări. Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie. Explicaţia: foloseau tacîmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau cîteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucrează cu argint sînt renumiti pentru sănătatea lor. Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă. Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?



Antibiotic şi antioxidant



Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un „sistem imunitar secundar“. Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi. Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare. S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer). S-a demonstrat că argintul este şi un imunomodulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G şi a limfocitelor T. În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim). A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară. Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apă de argint.



De cît argint avem nevoie?



Strămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană. Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încă din cavitatea bucală. Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman. Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.



Surse de argint



Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi. Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente. Şi Organizaţia Mondială a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor. Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol. Leacul este util şi animalelor de companie. Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris. Cum putem obţine această valoroasă apă? Păstrînd apa potabilă în vase de argint. Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată. Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.



Atenţie la doză!



În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice. Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor. OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă. Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului. Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint. Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile. O particularitate a „oamenilor de argint“ este că le plac dulciurile.



Boli învinse de un metal



În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint? Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal. Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii. Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sînt mai puţin vizibile.

Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folosită tot apa de argint. Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii. Se recomandă cîte două linguriţe pe zi de apă de argint.



Rezultate în tratarea bolilor grave



• Deoarece în SIDA în stare activă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.

Un cercetător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA, care au răspuns: „Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator“.



Ştiaţi că?



- Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint.

- Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint.

- Cei care poartă bijuterii de argint sînt mai calmi.

- Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor.

- Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.

- Pînă la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preţuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.


de: Camelia Onciu


http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=S%C4%83n%C4%83tate&s_id=74680



http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/argintul-metal-pretios-si-pentru-sanatate-5720488
"Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalat."

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini