vineri, 14 mai 2010

recomandari

http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/vedea-tari-concerte_0_943105833.html
http://papusilemele.com/
http://www.mediafax.ro/life-inedit/zone-arena-deschisa-in-bucuresti-cu-o-investitie-initiala-de-1-milion-de-euro-6013091

unicate

Harajuku: Biserica Japoneza

- este construita in Tokyo , in 2005, are un tavan special care creeaza ecou de 2 sec si ofera o experienta unica ptr. ascultatori.


Catedrala Sfintului Basil: Biserica Colorata din Piata Rosie - Rusia


Se afla in Mosocva, Rusia - Piata Rosie... este o biserica ortodoxa cu o serie de cupole colorate care se subţie până la un punct, numit cupole in forma de ceapa, care fac parte din arhitectura Kremlinului.

Catedrala a fost comandata de Ivan cel Cumplit, pentru a comemora capturarea lui Khanate de Kazan,in 1588


Hallgrímskirkja: Biserica Unica din Islanda

De Hallgrímskirkja (literalmente, biserica de Hallgrímur) este o biserică Luterana parohială situată inReykjavík, Islanda. Are 74.5 metri , si este cea de-a 4-a cea mai inalta structura arhitecturala din Islanda. Biserica este numita după poetul şi preotul islandez Hallgrímur Pétursson (1614 - 1674), autor al Pasiunii Corale. A fost comandata în 1937 si a luat 38 ani sa fie construita.


Temppeliaukio Kirkko: Biserica de Piatra

De Temppeliaukio Kirkko (Biserica de Piatra) este un lucru senzaţional de arhitectura moderna din Helsinki . Finalizata în 1952, este construită în întregime în subteran şi are făcut un plafon de cabluri de cupru. Acesta a fost proiectat de arhitectul Timo fraţi şi Tuomo Suomalainen şi completat în 1969. Ei au ales un afloriment de piatra de 40 de metri peste nivelul străzii. Este unul din cele mai populare atractii turistice de la Helsinki şi, adeseori, plin de vizitatori.


Catedrala Braziliei: Biserica Moderna a architectului Oscar Niemeyer


Catedrala Metropolitana Nossa Senhora Aparecida din capitala Braziliei este o expresie a arhitectului Oscar Niemeyer. Aceasta structura hyperboloida incadrata de beton, are acoperiş de sticlă pentru a se deschide sus, la ceruri. La data de 31 mai 1970, structura Catedralei a fost terminata, şi numai 70 m diametru de circulare zonă au fost vizibile. Proiectul Catedralei se bazează pe principiul hyperboloidului de revoluţie cu secţiuni asimetrice. Structura de sine are 16 coloane de beto simetrice. Aceste coloane, având secţiune hiperbolica, au o greutate de 90 t, si reprezintă două mâini ce se duc în sus la cer.


Biserica Borgund: Cea mai bine conservata biserica din lemn


Biserica de Borgund este una din cele mai bine conservate din Norvegia dintre 28 de biserici de lemn existente. Aceasta biserica de lemn, construită, probabil, in secolul al 12-lea, nu şi-a schimbat structura si nu a avut un reparari majore de la data ce a fost construita.


Catedral Las Lajas: O catedrala gotica parca rupta din povesti


Catedrala LAS Lajas este situata în sudul Columbiei, construita in 1916 in canion riului Guaitara. Conform legendei, acesta a fost locul în care o femeie María Mueses de chinone si-a adus fiica surdomuta Rosa si care asezata pe o stâncă, a vorbit pentru prima data cind a vazut o aparitie in grota.



Mai tarziu, o misterioasă pictura a Fecioarei Maria, care purta un copil in brate a fost descoperita pe peretele din pestera. S-a aratat din studii de pictura ca nu exista nici o dovadă de vopsea sau pigmenţi folositi pe piatra, Insa în momentul în care o bază de eşantionare a fost luată, s-a constatat că au fost impregnate culori în piatra la o adâncime de câţiva metri. Fie adevărat sau nu, legenda a dus la construirea acestei uimitoare biserici.


Biserica Sf. Iosif: Cunoscuta ptr. cele 13 turle de aur


Biserica Sf. Iosif o biserica ucraineană, Greco-Catolica, din Chicago . Construita in 1956, este cunoscuta pentru ultra-modernele treisprezece turle de aur simbolizând cei doisprezece apostoli si Iisus Hristos ca fiind cel mai mare centru de cupola. Interiorul bisericii este complet ornamentat in stil bizantin, cu icoane (fresce). Din păcate, iconograful a fost deportat înapoi in Ucraina, înainte de a termina să scrie numele tuturor sfinţilor, conform traditiei.


Biserica Ružica: Unde candelabrele sunt facute din carcase de glonte.


Situata în Cetatea Kalemegdan din Belgrad , Serbia , Biserica Ružica este o mică capelă decorata cu ... arta de razboi! Candelabre sale sunt realizate în întregime din carcasa de glonte, sabii şi piese de tun.



Spaţiul bisericii a fost folosit de turci ca si depozitar de praf de pusca de peste 100 de ani, iar ea a trebuit să fie reconstruita in mare masura în 1920, după Primul Razboi Mondial. Deşi afectata de bombardamente, a fost o minune intr-un groaznic masacru din marele război. În timp ce luptau alături de Anglia şi SUA pe frontul din Salonic, soldaţii sârbi au reusit sa construiasca aceste uimitoare candelabre. Este unul dintre cel mai buni exemplu de arta de razboi



Capela Sfintului Ghildas: Cinstruita la baza unui virf de piatra


Capela Sf. Ghildas e asezata mai sus de Canalul riului Blavet în Bretagne , Franţa. Construita ca un hambar de piatra, la bază a unei stânci, aceasta a fost o dată un loc sfânt al Druids. Sf. Ghildas a umblat necontenit sa predice in Ţara Galilor, Irlanda şi Scoţia. El a sosit în Bretagne, în aproximativ 540 e.n şi se spune ca a predicat creştinismul dintr-o grota, acum cuprinsa în capelă.

primit pe mail

PROGRAMUL ULTIMA SPAGA




Motiunea de cenzura a cetateanului roman



Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual



Programul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.



AJUNGE!



Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!





NE-AM SATURAT:



- sa suferim noi ca sa prospere ei;



- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;



- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;



- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;



- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;



- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public



Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.

E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

sufletul ...

Ce iti spune sufletul?




· Foarte multi oameni realizeaza, pe zi ce trece, faptul ca traim vremuri speciale. Incepem sa simtim din ce in ce mai mult influenta unor energii benefice care influenteaza Pamantul in aceste momente. Aceste energii vin din planuri superioare si fac mai usor efortul tau de a-ti asculta sufletul. Poti experimenta acest ajutor sub forma unei dorinte de a-ti simplifica viata, de a trai in liniste, de a te bucura mai mult de natura, de a o lua mai incet si de a elibera lucrurile din viata ta care nu-si mai au locul acolo.

Poti simti nevoia sa incepi lucruri noi, sa adopti directii cu totul noi in viata si sa faci schimbari radicale. Poti simti nevoia sa te muti in alta casa, intr-un alt oras, sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut, sau sa fii mai flexibil in viata de zi cu zi. Sa te debarasezi de lucrurile care te impiedica sa traiesti spontan, liber si cu bucurie permanenta in suflet.

Daca nu suntem inca sensibili la aceste energii de frecventa superioara si nu facem alegeri constiente in fiecare moment, prin care sa ne plasam pe un plan superior de existenta, aceste energii pot crea turbulente in viata noastra. Insa, pe masura ce integram aceste energii in existenta noastra, putem incepe sa ne transformam radical viata, sa traim la un nivel superior de constienta, sa cream oportunitati nebanuite si sa ne folosim cu succes intuitia.

Daca de-abia ai pornit pe calea cresterii spirituale si nu esti constient inca de existenta energiilor subtile, pur si simplu fii atent la sentimentul de urgenta interioara pe care il ai, la dorintele sufletului si la vocea interioara care iti poate sugera directii sau actiuni noi. Gaseste o cale de a-ti asculta mesajele interioare. Si lasa ca actiunile si manifestarile din viata ta sa mearga pe aceasta cale.

O metoda foarte buna de a ne deschide receptivitatea catre un nivel energetic superior este sa ne deschidem sufletul. Pe masura ce extindem energia sufletului, vom receptiona mai usor ceea ce vrea intuitia sa ne spuna si vom putea primi ghidare de la sufletul nostru. Sufletul ne poate conecta cu energiile inalte pe care le putem aduce apoi in viata noastra zilnica si le putem integra ca perspective noi, ca energie a dragostei, si ca un sentiment deosebit legat de scopul sufletului tau.

Daca inca nu ai acordat atentie viziunilor tale interioare si nu ai actionat asupra lor, e posibil sa simti acum in viata ta un sentiment de genul “totul e dificil” si de stagnare. De fapt, lucrurile se schimba in viata ta mai repede decat esti pregatit sa accepti.

Poti avea uneori sentimentul ca viata ti se intampla, in loc sa te afli tu la comanda. Daca experimentezi lucruri care pur si simplu ti se intampla si asupra carora nu ai control, si daca viata tare pare sa devina din ce in ce mai grea, cel mai important pas de facut este sa iei seama la existenta intuitiei si sa actionezi in functie de ceea ce-ti dicteaza ea. Nu incerca sa te agati de lucruri care vor sa iasa din viata ta. Ai incredere in faptul ca nimic nu dispare, daca in locul lui nu e planificat sa apara ceva mai bun.

Fii constient in fiecare moment! Cu cat iti poti crea o constienta a fiecarui moment, cu atat vei percepe mai bine energiile existente in jurul nostru. Va fi un proces entuziasmant. Vor prinde contur multe potentialitati care vor putea capata forma prin procesul creatiei. Este timpul sa primesti rasplata pentru toata munca interioara pe care ai facut-o pana acum. Astfel, vei putea gasi noi circumstante si manifestari ale muncii tale din trecut in viata ta.

In aceste momente, poti simti nevoia sa faci cativa pasi pentru a schimba ceva in viata ta: sa-ti deschizi o noua afacere, sa-ti iei o alta slujba, sa ai un copil, sa schimbi ceva la stilul tau de viata etc. Daca ai facut cateva mici schimbari, chiar daca nu ti se par semnificative, ele se vor concretiza in dorinta ta de a trece la urmatoarea etapa din viata ta. Schimbarile din viata ta nu sunt numai o recunoastere a alegerilor mai mici pe care le-ai facut. Numai atunci cand ajungi intr-un loc datorita alegerilor tale si aspectele importante ale vietii tale nu te mai implinesc (relatia ta, slujba ta, casa ta), atunci e timpul sa faci schimbarile majore.



· Poate vei simti nevoia sa schimbi lucruri in viata ta pentru a le aduce la nivelul de energie pozitiva pe care o simti tu acum. Aceste schimbari nu trebuie sa fie insa schimbari exterioare: sa vrei ca partenerul tau sa se schimbe, sau sa ai alta slujba, etc. Schimbarea majora pe care vrei sa o faci se poate situa la nivelul perceptiei: modul in care vezi tu ca stau lucrurile.

Daca vrei sa creezi noi circumstante in viata ta, este momentul ideal sa faci acest lucru. E posibil sa simti nevoia sa investesti timp si energie in lucruri care vor dura si se vor integra in procesul tau de crestere interioara. Altfel, vei fi nevoit sa retraiesti sentimentul copilului care si-a cumparat astazi haine care peste cateva saptamani nu i se mai potrivesc. Vei dori din ce in ce mai mult sa te implici in lucruri care au semnificatie pentru tine, si sa lasi in urma “hainele vechi”, care nu ti se mai potrivesc. Vei dori mai mult sa indeplinesti dorintele sufletului, si nu ale ego-ului. Ego-ul nu este satisfacut nciodata, si doreste crearea unor lucruri efemere, care or sa-ti ramana mici pe masura ce spiritul tau va creste si se va dezvolta.

Gandeste-te la un lucru a carui manifestare vrei sa o experimentezi acum in viata ta. Conecteaza-te cu sufletul tau si gandeste-te la tine peste doi sau trei ani. Ceea ce creezi acum iti va servi si peste cativa ani? Poti sa expansionezi ceea ce creezi acum astfel incat sa ti se potriveasca si peste cativa ani?

Acum este un moment excelent pentru a crea acele lucruri care vor duce la noi perspective in viitor: extinderea unei afaceri, simplificarea vietii, alocarea timpului pentru a face lucruri care corespund cu scopul sufletului tau in viata. Inainte de a intreprinde ceva, intreaba-te: “ Oare acest lucru ma limiteaza sau imi da mai multe oportunitati si perspective? “

Daca sunt actiuni pe care le-ai intreprins in trecut si care te-au adus intr-un loc in care te simti incatusat, incearca sa-ti imaginezi acea situatie rezolvandu-se. Transfera lumina asupra situatiilor respective. Pune o noua fundatie si creeaza lucruri in viata ta care iti vor aduce posibilitatea sa te extinzi ca spirit. Energii noi vin acum sa ne sustina sa gasim noi oportunitati. Asadar, alege cu grija lucrurile in care iti pui timpul si energia!

In aceste timpuri pe care le traim, putem manifesta usor si fara efort lucruri in viata noastra, daca dam atentie intuitiei noastre. Putem sa incepem sa ne ascultam intuitia cerandu-i sufletului nostru sa ne transmita impulsuri. Acesta este modul in care sufletul nostru ne poate transmite din intelepciunea lui, telurile si directia pe care el si-o doreste pentru aceasta viata. El ne trimite aceste impulsuri in somn, de obicei, si in timpul zilei pentru cei care au insa ochii deschisi si pot intelege limbajul sufletului. Aceste impulsuri sunt mai mult decat o simpla ghidare interioara; ele adauga energie anumitor directii si priveaza de energie alte directii la care ne-am gandit, dar care nu sunt potrivite pentru a ne indeplini misiunea in viata.

Iata mai jos o metoda prin care putem sa primim indrumari de la sufletul nostru si de a intelege limbajul sufletului nostru, pe parcursul unei zile:

• Inainte de inceperea unei activitati, opreste-te un moment si gandeste-te la sufletul tau, si simte lumina care iti inconjoara centrul inimii.

• Gandeste-te la alegerile pe care le ai in fata, legate de ceea ce ai de facut.

• Acorda atentie acelor variante care iti par atractive. Vei sti care sunt ascultand ce-ti spune inima, si observand gandurile pozitive si sentimentele de bucurie pe care ti le dau respectivele alegeri.

• Atunci cand iti incepi activitatea, fii cat se poate de prezent. Remarca momentele cand gandurile tale ratacesc in alte parti si fii constient in intregime de ceea ce faci. Atunci cand dezvolti aceasta constienta totala in fiecare moment, vei sti cand esti aliniat la energia sufletului tau si cand nu.

• Acorda atentie fiecarui gand care iti vine in minte si care iti ofera noi directii si solutii. Sufletul da putere anumitor ganduri, pentru ca noi sa le putem observa mai usor.

• Observa cum te simti pe parcursul zilei. Ceea ce faci te face sa te simti energizat sau lipsit de energie? Daca te simti energizat, atunci iti urmezi dorinta sufletului si faci ceea ce este bine pentru tine. Daca te simti dezenergizat, atunci lasa lucrurile sa se aseze si apuca-te sa faci ceva care sa-ti faca placere.

Inchei cu un citat la care sa meditam saptamana aceasta, din cartea “ Raspunsul este simplu…Iubeste-te pe tine insuti , traieste la unison cu spiritul tau! “, Sonia Choquette, editura Adevar Divin:

“ De indata ce decizi sa te iubesti pe tine insuti si sa te pui la unison cu spiritul tau, viata tinde sa se puna la unison cu dorintele tale. Omul nu mai simte nevoia sa isi controleze viata cu orice pret, lasandu-se in voia ei, iar aceasta il ia in bratele sale si il duce in locuri fabuloase, ajutandu-l sa experimenteze experiente din cele mai sublime.”

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini