joi, 23 septembrie 2010

creezi/donezi

“Creezi sau Donezi?” editia de toamna




Posted: 20 Sep 2010 06:24 AM PDT



Creaza sau doneaza pentru cei care conteaza. Eveniment caritabil organizat de RFB.ro, sustinut de Orange concept store și 121.ro. RFB.ro (Romanian Fashion Bloggers) te invita la Orange concept store, sambata, 2 octombrie 2010, intre orele 11 si 18, la o petrecere creativa organizata in scop caritabil.



La acest eveniment sunt chemati toti cei care doresc sa intinda o mana de ajutor intr-un mod inedit: cei prezenti vor putea crea sau achizitiona accesorii cu tema TOAMNA in schimul unei sume modice si in scop caritabil. Fondurile stranse vor fi donate fundatiei COPII de CRISTAL pentru infiintarea unui centru de zi pentru copii cu nevoi speciale.



“Acest eveniment este continuarea editiei de Craciun si a celei de Paste. Un act firesc si o simpla initiativa voluntara. In fiecare editie alegem o cauza sugerata de membrii RFB” Roxana Radu – fondator RFB.ro



Toate accesoriile si ustensilele necesare pentru petrecerea creativa sunt donate de catre membrii RFB. George Neagu, Diana Bobar, Josephine, Agata Secelean si Biba Bijoux sunt doar cativa dintre designerii care vor dona accesorii special create pentru aceasta editie.





”Scopul principal al demersului nostru în cadrul “Creezi sau donezi”este atragerea de fonduri care vor asigura accesul persoanelor cu autism la sesiuni de terapie de specialitate, cat si a familiilor acestora. Terapia de specialitate reprezintă condiţia necesară şi obligatorie care va duce la îndeplinirea tuturor celorlalte obiective ce ţin de integrarea şi acceptarea socială.” Claudia Hriscanu – fundatia “Copiii de Cristal” Brasov







Asadar, sambata, 2 octombrie 2010, te asteptam pe calea Victoriei, nr.41, la Orange concept ctore, intre orele 11 si 18, fie sa iti pui in valoare talentul creativ in scop caritabil, fie sa ajuti o cauza nobila, cumparand accesorii si piese vestimentare.



Romanian Fashion Bloggers (RFB.ro) reprezinta bloggerii romani de moda, fie ca acestia lucreaza in industria modei romanesti, sau sunt doar pasionati de moda. RFB se considera a fi o comunitate, un blog colectiv si informational si o platforma unde se poate comenta liber despre moda in diversele ei forme – de la fotografie la modelling.





„COPIII DE CRISTAL” este o asociaţie a părinţilor cu copii cu nevoi speciale, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, non-guvernamentală.Una din nevoile cele mai urgente pentru întreaga zonă a Braşovului este înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii cu nevoi speciale. Nevoia este semnalată atât de părinţi cât şi de specialişti (medici neuropsihiatrii, psihologi, psihopedagogi, cadre didactice).

Mai multe detalii pe www.rfb.ro si www.copiidecristal.ro. Partener Media – www.121.ro

noi adrese de prin reviste

http://www.amoreebaci.com/
http://www.peek-cloppenburg.ro/
http://www.badorgood.com/
http://www.craigslist.org/
http://www.cemaienou.ro/
http://www.thecoolhunter.net/

articol

"INDO-EUROPENII SE SINUCID INCET, DAR SIGUR"





Am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica moare definitiv civilizatia

occidentala



V.M.: Prin urmare se schimba in bine mersul istoriei?



Neagu Djuvara: Daca modelul este Imperiul Roman spre sfarsit, cand nu existau razboaie decat la periferie, intr-adevar semanam cu acesta. Dar ce ma ingrijoreaza pe mine este ca am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica, moare definitiv civilizatia occidentala. Incet, dar sigur.



V.M.: Care sunt simptomele?



Neagu Djuvara: Simptomele le simtim deja demult, printr-o dezordine morala care nu a existat niciodata. Va dau un singur exemplu: tineretul care se revolta astazi nu are absolut nici un ideal. Nu se revolta pentru un ideal, se revolta ca sa darame. Asta inseamna ca s-a stricat ceva. Tineretul, care in general trebuie considerat ca purtator de idealuri viitoare, chiar gresite, asa cum a fost cu comunismul, astazi nu mai are nici un ideal... Al doilea simptom nevazut pana acum: bizareria cu marea cotitura in arta si gandire (care in general se petrece cu zeci sau sute de ani dupa ce a cazut

un imperiu) in civilizatia occidentala a inceput intre 1905-1913, deci inainte de ivirea imperialismului american. De exemplu, in sculptura, Brancusi al nostru rupe complet traditia care merge de la Michelangelo la Rodin. La fel in muzica, unde dodecafonia, scoala de la Viena si Bela Bartok, toate sunt complet in ruptura cu marea muzica de la Monteverdi si pana la Debussy. In toate domeniile artei si gandirii avem un viraj brutal la inceputul veacului 20. Acesta ar fi semnul ca incepem un nou Ev Mediu. Asta inseamna ca hegemonia americana, care asigura un fel de pace mondiala, nu va dura cinci secole precum imperiul roman, ci probabil doar o suta de ani. Ganditi-va ca doar pe parcursul unui secol Europa va deveni metisa. Mie imi este clar ca indo-europenii se sinucid incet, dar sigur. Adica nu mai fac copii, nu mai au nici o ambitie. De zeci de ani. Noi nu suportam un "atac" al lumii a treia. Dimpotriva, noi am creat un gol, pe care cei din lumea a treia, extrem de prolifici, vin sa-l umple.



V.M.: Si idealul Uniunii Europene ?



Neagu Djuvara: Tinerii nu prea stiu ce este idealul european. Tinerii nu intrevad ce poate sa fie o Europa Unita. Nici eu nu o vad unita deloc, nu o vad cu un guvern si un presedinte. Mai cu seama daca intra si Turcia, atunci Europa avorteaza.



V.M.: Sunteti foarte pesimist. Atunci ce viitor are civilizatia europeana care a dominat lumea vreme de cateva secole?



Neagu Djuvara: Tocmai de aceea este menita sa dispara. Asta este o lege universala. Cand ai avut atata splendoare de creativitate in stiinta si arta, precum si putere economica si politica ca sa te intinzi pe intregul glob terestru, trebuie sa platesti prin disparitie.



V.M.: Va disparea si România, impreuna cu civilizatia europeana?



Neagu Djuvara: Bine inteles. Daca noi am intrat atat de tarziu intr-o hora care se strica, ne stricam impreuna cu ea. Asta e clar.



V.M.: Trebuia sa nu intram in hora asta? Avem vreo sansa de scapare?



Neagu Djuvara: Nu, nici una. Dimpotriva. Putinul de creativitate care ne ramane il vom dezvolta tot in sanul Europei. De cele mai multe ori, inca din trecut, talentele noastre cele mai mari nu s-au putut manifesta decat in strainatate. Este ca un fel de blestem asupra acestei tari. Incepand de la Cantemir, pana la Eliade si Cioran, toti s-au remarcat in strainatate.



V.M.: In astfel de conditii, de ce sa mai ramana tinerii romani in tara ?



Neagu Djuvara: Tocmai, nu numai ca ii sfatuiesc sa stea aici, dar ii rog pe cei care sunt stabiliti deja in strainatate sa se intoarca, in masura posibilului, pentru a crea o noua elita intelectuala, care s-o inlocuiasca pe cea de-acuma.



V.M.: De ce s-ar intoarce intr-o barca a carei scufundare tocmai ati descris-o?



Neagu Djuvara: Dar barca noastra nu se duce mai la fund decat restul Europei, asa ca mai bine sa se scufunde cu barca noastra decat cu cea germana sau franceza...



"SA TERMINAM CU INMORMANTARILE COMPLICATE"



V.M.: Ce ati facut pe 1 Decembrie, de ziua nationala a Romaniei?



Neagu Djuvara: Am dat interviuri zicand un lucru care supara pe mai toata lumea: ca nu sunt de acord cu alegerea lui 1 Decembrie ca sarbatoare nationala. In primul rand, nu este bine sa modifici la fiecare schimbare de regim o sarbatoare nationala. Am avut timp de aproape un veac 10 Mai, care este ziua independentei tarii. Prin urmare, data intrarii Romaniei in concertul european. Ca 10 Mai a coincis cu venirea printului Carol, ceea ce i-a facut pe acei domni din 1990 sa se teama, inteleg. Dar, pe de alta parte, 1 Decembrie nu este data Romaniei mari. Este data cand doua provincii, Transilvania si Banat, au cerut sa intre in Regatul Romaniei. Cu doua zile inainte ceruse Bucovina . Cu sase zile inainte ceruse Basarabia. Si toate patru au fost acceptate de seful statului, adica de Regele Ferdinand, la 24 Decembrie. Deci data cand s-a nascut Romania Mare este 24 Decembrie, nu 1 Decembrie ! Pe de alta parte, mai exista un motiv foarte practic. O sarbatoare nationala e bine sa fie tinuta intr-un anotimp cu soare, in care vremea sa te indemne la bucurie, oamenii sa poata dansa in strada. Ce te faci la 1 Decembrie, cand se vad aburii vorbitorilor iesind din gura si cand bietii ostasi ingheata ?



V.M.: V-ati intors in Romania dupa 45 de ani de exil, in februarie 1990. Ati scris ca in primele zile petrecute la Bucuresti va-ti tot intrebat: "Ce cauti aici, Neagule?". Ati aflat raspunsul la intrebare?



Neagu Djuvara: (rade limpede si cu pofta) Culmea este ca risc sa imi pun intrebarea si dupa 19 ani. Din când in cand imi pun inca intrebarea asta si astazi. Dar constatand cu cata caldura sunt primit de tineret, consider ca nu m-am intors degeaba in Tara .



Cand am intocmit aceasta mica lucrare facuta in graba si sub indemnul altora, caci nu am avut personal intentia sa scriu "Scurta istorie a romanilor povestita celor tineri", ea s-a vandut in 39.000 de exemplare. Iar cand m-am oprit la o farmacie, un domn foarte amabil mi-a spus: "Ma iertati ca ma adresez Dumneavoastra, dar doream sa va multumesc. Am o fiica la liceu care avea o totala inapetenta pentru istorie; i-am cumparat cartea Dumneavoastra si de atunci e pasionata de istorie". Acestea sunt lucruri care ma bucura si imi dau seama ca, totusi, nu am venit degeaba in Romania .



V.M.: Sunteti patriot?



Neagu Djuvara: Patriot ? Asculta (pufneste furios). Nu merit sa-mi fie pusa o asemenea intrebare. Se intorcea cineva care nu e patriot ? Sotia mea, care e frantuzoaica, cand a vazut ce fac in Romania a spus: "Trebuie sa ai patriotismul bine insurubat in cap ca sa suporti sa traiesti acolo".



V.M.: De 19 ani tot suportati. Mai suportati mult?



Neagu Djuvara: Pai da. Voi suporta pana la moarte, asta e clar. Vreau sa fiu inmormantat aici. Dar mi-as dori sa mor pe un vapor. Cand nu voi mai putea sa scriu am sa incerc sa-mi gasesc un loc pe un vas cu panze care face inconjurul lumii. Atunci, daca mori pe drum, te arunca in mare. Sa terminam cu povestile acelea cu inmormantari complicate, cu alaiuri si cu discursuri.







Din pacate (si in context expresia este cu adevarat potrivita), Europa de maine va apartine arabilor si tiganilor. De aceea consideram ca cea mai grava crima facuta impotriva europenilor de bastina si a culturii europene este deschiderea larga a portilor Europei hoardelor barbare si hamesite de foame din Asia si Africa, hoarde care vor transforma Europa crestina, civilizata si prospera de astazi in Euro-Indo-Arabia de maine, in care urmasii nostri vor putea, probabil, supravietui pentru cateva generatii in "rezervatii"...



Iar noi, europenii de rand, stam cu bratele incrucisate si ne vaicarim de toate ticalosiile care se petrec sub soare fara a intreprinde nimic. Asa incat ne meritam soarta, spre rusinea noastra, a tuturor !

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini