luni, 10 ianuarie 2011

de la Animed - protectia animalelor

Dragi prieteni,






Incep anul trimitandu-va acest mesaj in care va multumesc pentru sprijinul acordat pana acum si in care va rog sa ne ramaneti alaturi si de acum incolo. Am facut si in 2010 tot ce am putut pentru animalele abandonate din municipiul Arad. Am luat in asistenta medicala 299, am plasat in noi camine 114 si am castrat/sterilizat 850. De la inceputul activitatii noastre pana acum am luat in asistenta medicala 2.150 de animale, am plasat in noi camine 958 si am castrat/sterilizat un total de 3.681 de caini si de pisici fara companion uman. Imi cer scuze daca mesajele mele, pe langa faptul ca sunt rare sunt si directe si schematice, cu cifre si nu cu povesti induiosatoare. Sunt inginer ca formare initiala si nici viitoarea profesie de medic veterinar nu ma ajuta in a-mi dezvolta capacitatea de a prezenta anumite cazuri in asa maniera incat sa impresioneze cititorul pana la lacrimi.







Dorinte si planuri pentru 2011 sunt desigur multe. Unul dintre cele mai importante si cu sansele cele mai mari de indeplinire consta in achizitionarea unui aparat de filmat in scopul documentarii si mediatizarii activitatii noastre caritabile.



Uneori suntem intrebati de ce nu se poate intampla si la noi ce se difuzeaza pe Animal Planet. Rapsunsul meu personal la aceasta intrebare este ca aproape tot ce vedeti la televizor, toate acele operatiuni de salvare si evenimente de adoptii si programe de colectare - sterilizare - returnare se intampla si la noi, zilnic. Diferenta este ca noi nu ne facem cunoscuta munca. Noi tacem si lucram si in rutina in care intram nu realizam ca neglijam un aspect foarte important si anume informarea dumneavoastra cu privire la ceea ce se intampla. Am fost pana acum personal in diferite ipostaze care mi-ar fi placut sa le pot difuza. M-am tarat pe burta pe Muresul inghetat pentru a salva un caine cazut printr-un ochi de gheata, am coborat intr-o fantana dupa o pisica, m-am catarat pe acoperisuri si in copaci, am inotat in Decembrie, noaptea, in Mures, pentru a ajunge la un caine aruncat de pe pod, am fost coborat de pe un pod, intr-un sac, de catre pompieri, pentru a salva un alt caine refugiat la piciorul podului, pe o insulita de nisip etc.



Anul acesta am castrat deja 7 catele, 7 caini si 2 motani si am luat in asistenta medicala 6 caini. Ar fi grozav sa putem filma operatiunile de salvare, evenimentele de adoptii, programul de castrari - sa filmam un animal de la colectare la returnare sau adoptie, pentru ca dv. sa vedeti exact cum lucram, asa cum am invatat noi de la cei mai experimentati in domeniu, organizatii din SUA si UK.



Daca doriti sa vedeti astfel de filmulete pe www.animed.ro si pe contul nostru de YouTube - http://www.youtube.com/user/ClaudiuIosim#p/u/1/Lxd9cP8vsEE - va rog sa ne ajutati cu donatii pentru a aduna suma de 1.550 de lei. Atat costa un aparat de filmat Sony, cu hard de 80 de Gb si trepied.









pisici capturate in vederea castrarii













Ca progres pe plan personal si profesional pot mentiona o schimbare radicala, importanta, in ceea ce priveste achizitionarea de produse de uz veterinar si nu numai. Pana acum aproximativ doua luni obisnuiam sa comandam produsele de care avem nevoie, pe credit, urmand a le achita dupa 30-60 de zile, in functie de donatiile pe care le primea asociatia. Aveam astfel constant datorii de pana la 10.000 de lei. Schimbarea consta in faptul ca am reusit sa achitam absolut toate datoriile catre furnizori si am inceput sa cumparam produsele de care avem nevoie numai cu banii jos. De mare ajutor in acest sens au fost si cei 17.000 de lei care au intrat in contul nostru din directionarea a 2% din impozitul pe venit. Va suntem tuturor recunoscatori pentru sprijin. Datoriile de mii de lei afecteaza eficienta muncii noastre zilnice deoarece ne gandim constant cum sa facem sa le achitam in loc sa ne concentram la ceea ce avem de facut in lucrul direct cu animalele.













la clinica, asteptand sa fie castrate





Donatiile sunt putine. In martie se vor implini 10 ani de cand am inceput aceasta activitate si cu toate ca in acesti ani am intrat in contact cu mii de oameni pe care i-am ajutat in diverse probleme legate de animale, avem in prezent numai cateva persoane care ne sprijina lunar. Nu poate fi din cauza ca nu ne facem destula reclama, pentru ca cel putin cei care au apelat la sprijinul nostru stiu unde ne pot gasi si ce nevoi avem.



In afara de acele cateva persoane care doneaza lunar fara a cere servicii la schimb, ceilalti care doneaza o fac ca o obligatie, ca o taxa ce o au de platit pentru a obtine un serviciu la schimb. Nu primim cate o donatie pentru fiecare animal castrat, dar aproape fiecare donatie pe care o primim este conditionata de castrarea unuia sau a mai multor animale. Omul ne suna pentru castrarea unei catele din spatele blocului in care locuieste si doneaza 50 de lei pentru castrarea catelei respective. Dupa aceea uita ca existam pana cand are din nou nevoie de serviciile noastre. Ma gandesc ca asa ar functiona un SRL. Daca am avea un SRL am presta acest serviciu contra cost si clientul nu ar mai avea nici o obligatie fata de firma. E mai greu pentru mine si pentru familia mea in acest caz, pentru ca luam sute de animale de pe strazi fara ca cineva sa se simta obligat sa doneze pentru produse de uz veterinar, hrana uscata, detergenti si dezinfectanti, mopuri etc.





dupa vindecare, la momentul adoptiei cand am luat-o in grija





Marele avantaj al asociatiei Animed Arad este acela ca familia conduce asociatia pro-bono, animalele sunt cazate la noi acasa, evitand astfel cheltuieli cum ar fi: personal care sa intretina curatenia, agenti de paza, ridicarea unei constructii, angajarea unui veterinar etc. Absolut toata manopera este gratuita: operatii, tratamente, curatenie, transport, relatii cu publicul, operatiuni de salvare etc. daca ar trebui platiti veterinari si alte persoane pentru animalele luate in grija asociatiei, numarul acestor animale ar fi considerabil mai mic. Daca luam in considerare faptul ca pentru fiecare catea castrata ar trebui sa platim la clinica 300-500 lei. Am castra astfel numai 100 de animale pe an, in loc de 850-900. La fel si in cazul animalelor luate in asitenta medicala: tumori, fracturi, boli de piele etc. Cei din domeniu cunosc preturile la cabinete si isi dau seama de logica de a deveni eu veterinar, desi ma puteam angaja ca inginer de mediu in 2006.











adoptie :)







Sper ca in acest an sa puteti ajuta cel putin la fel multe animale ca pana acum si le reamintesc celor care locuiesc in Arad sa ne sune pentru castrarea animalelor pe care le hranesc pe strazi. Am avut ieri o discutie "interesanta" cu o doamna. Castrasem acum un an toate pisicile din spatele blocului in care locuieste dansa si ieri am fost in zona pentru a lua o catea. Am observat o pisica tricolora, ce nu avea urechea cupata. Statea sub geamul apartamentului doamnei respective. Am intrebat-o pe d-na de ce nu ne-a sunat sa castram pisica - facuse "cateva ture de pui" - si raspunsul a fost ca nu a mai avut numarul nostru. Pe cei care primiti acest mesaj si nu sunteti parte dintr-o organizatie de profil va sfatuiesc sa pastrati numarul de telefon al organizatiei locale de protectie a animalelor. Va asigur ca va va fi de folos si pe viitor.



Imi cer scuze ca am scris atat de mult. In apararea mea pot zice ca macar nu scriu des :))



Va multumesc tuturor celor care ne-ati ajutat pana acum si va rog pe toti inca o data sa ne sprijiniti cu ce puteti pentru a ajuta mai multe animale. Voi incerca sa updatez cat mai des site-ul nostru www.animed.ro. Puteti vedea clipuri pe care le-am postat pe YouTube, la acest link http://www.youtube.com/user/ClaudiuIosim#p/u/6/EFbgKI0Xclg



Precis imi voi aminti lucruri pe care vi le-as putea scrie, dar deja e lung mesajul, asa ca va doresc spor la munca si "succesuri" in tot ce faceti pentru animale.



Claudiu



P.S.: undeva in toate astea am reusit sa ma si insor, aducand o aditie valoroasa asociatiei :) V-o prezint pe sotia mea - Iosim Mihaela, viitor biolog si vicepresedinte al Animed Arad



















Claudiu Iosim

Environmental Engineer

Veterinary Student

Founder & Managing Director



ANIMED ARAD - the first and only animal welfare charity in Arad, Romania that runs a rescue and a neutering program for stray & feral cats and for stray dogs. Please donate today to support our charitable work on behalf of the abandoned, ill, injured and ignored animals.



www.animed.ro

aradanimals@yahoo.com

Phone/Fax: 004.0357.421.204

Mobile: 004.0766.581.545

HQ: Arad, 310091 Blanduziei Street No.3, Romania

planete

O recunoastem sau nu, asezarea planetelor ne influenteaza viata,


sanatatea, destinul. Dar ea influenteaza si forta tamaduitoare a

plantelor. Este si motivul pentru care plantele se culeg unele pe luna

plina, altele la rasaritul soarelui sau, dimpotriva, cand e soarele

drept pe cer. Plantele si planetele concureaza prin urmare in a ne ajuta

cat mai bine. De aceea, in functie de zodie, o anumita planta de leac

are efect maxim pentru fiecare dintre noi.





*Berbec*



GUVERNAT DE: Marte (plante amare-acre, majoritatea cu spini).



CARACTERISTICI: Berbecii sunt firi dinamice si aventuroase, care au

nevoie de exercitiu fizic.



BOLI SPECIFICE: Marte guverneaza capul, mai putin nasul, inclusiv

creierul. In plus, Marte este asociat cu fierul, de aceea influenteaza

si sangele. Bolile specifice zodiei sunt depresiile, durerile de cap

acute, ranirile accidentale si probleme legate de circulatia sangelui.



PLANTA CEA MAI BUNA: PADUCELUL. Calmeaza starile de nervozitate (mai

ales la femei) si regleaza tensiunea arteriala. Paducelul este foarte

eficace in tratarea problemelor cardiace cu substrat nervos.



ALIMENTATIE: Ceapa, prazul - recomandate Berbecilor pentru ca au un usor

efect sedativ si contribuie la fluidificarea sangelui - si condimentele.

Cu masura, ardeiul iute si mustarul le sunt benefice. La fel si berea,

pentru ca hameiul ii fortifica.





*Taur*



GUVERNAT DE: Venus (plante frumos mirositoare, fine).



CARACTERISTICI: Cu un temperament calm, dar marcat de izbucniri

colerice, Taurii savureaza placerile vietii.



BOLI SPECIFICE: Venus guverneaza gatul, limba, maxilarul inferior,

glanda tiroida, vertebrele cervicale, o parte a nervului optic, iar la

femei, organele interne. Taurii se imbolnavesc cel mai des de stomac,

amigdalita, laringita, dar si de afectiuni genitale. In plus, chiar daca

sunt calmi, e bine sa-si supravegheze tensiunea arteriala.



PLANTA CEA MAI BUNA: MENTA. Regleaza functiile intestinale, este

recomandat in afectiunile aparatului respirator, combate laringita si

durerile menstruale.



ALIMENTATIE: Taurii, gurmanzi prin excelenat, trebuie sa-si supravegheze

cu atentie alimentatia. Foarte bune pentru ei sunt sparanghelul,

anghinarea, cerealele si fasolea de orice fel. Li se recomanda de

asemenea strugurii, merele, perele si fructele de padure.





*Gemeni*



GUVERNATI DE: Marceur (plante aromate).



CARACTERISTICI: Mercurienii sunt agili, indemantici, cu reflexe foarte

bune, dar fara prea mare forta fizica. Au un temperament dinamic si sunt

foarte buni comunicatori.



BOLI SPECIFICE: Gemenii guverneaza caile respiratorii superioare,

plamanii, umerii, sternul si mainile. De aceea, bolile specifice sunt

starile de anxietate, raniri dese ale umerilor si mainilor, nevralgiile

intercostale, afectiuni ale plamanilor si ale sistemului nervos periferic.



PLANTA CEA MAI BUNA: SOVARFUL. Este ideal in tratarea afectiunilor

respiratorii (calmeaza tusea convulisva si fluidifica secretiile

bronhice, produce chiar o usoara bonhodilatatie, avand efecte in

tratarea tuberculozei). Este foarte bun si in tratarea reumatismului si

a atrozelor.



ALIMENTATIE: Gemenilor le priesc mancarurile din mazare, fasole cu bob

lat, morcovi, parajiturile cu nuci. Cel mai bine le fac migdalele

(mancate ca atare), eficiente impotriva starilro de anxietate. Gemenilor

le fac bine ceaiurile de chimen si anason.





*Rac*



GUVERNAT DE: Luna (plante care cresc pe langa sau in apa ori care au

nevoie de apa).



CARACTERISTICI: Racul are un temperament linfosangvinic (adica perioade

lungi de calm, urmate de izbucniri nervoase). Are un organism sensibil,

deci predispozitie pentru a da o importanta deosebita bolilor.



BOLI SPECIFICE: Racul guverneaza plamanii si organele digestive. Nativul

in rac este, prin urmare, predispuc la bolile de stomac, la constipatii,

dar si la o proasta circulatie a sangelui si la retentia de lichide.



PLANTA CEA MAI BUNA: TARHONUL. Are actiune stomahica, carminativa,

diuretica, expectoranta, ceea ce se pliaza perfect pe predispozitiile

Racului. In plus, tarhonul ajuta la refacerea stocului de saruri minerale.



ALIMENTATIE: Pentru tonificarea organismului, dar si pentru evitarea

afectiunilor aparatului digestiv, Racilor li se recomanda alimentatia pe

baza de varza alba si rosie, napi, peste, lactate (dar nu dintre cele

bogate in colesterol).





*Leu*



GUVERNAT DE: Soare (plante iubitoare de soare, cu flori galbene).



CARACTERISTICI: Temperament sangvin, Leii sunt orgoliosi, ascunzandu-si

suferintele cu mare abilitate. De cele mai multe ori chiar se

neglijeaza, mizand pe forta lor.



BOLI SPECIFICE: Soarele guverneaza inima, de aceea afectiunile specifice

acestei zodii sunt cele de inima. Leii mai sunt predispusi la boli ale

articulatiilor, dar si la reumatisme cronice (sunt meteosensibili). O

alta parte sensibila a nativilor in Leu sunt ochii.



PLANTA CEA MAI BUNA: ROSTOPASCA. Reduce pesiunea arteriala, combate

angina pectorala, tahicardia, insuficienta cardiaca si artrita.

Relaxeaza musculatura vaselor mari si coronare. Sucul de rostopasca este

recomandat ca tratament extrem in bolile de ochi. Floarea-soarelui si

galbenelele sunt alte doua plante foarte eficiente in tratarea bolilor

Leilor.



ALIMENTATIE: Leii trebuie sa manance carne, orez si miere. Iervurile

aromatice precum sofranul, dafinul si rozmarinul le sunt recomandate

pentru condimentarea mancarurilor. Macar primavara, ar trebui sa manance

verdeturi bogate in fiera: urzici, stevie, spanac, loboda.





*Fecioara*



GUVERNATA DE: Mercur.



CARACTERISTICI: Fecioara guverneaza circulatia sangelui, circulatia

limfatica a abdomenului, pancreasul, intestinele si nervul motor ocular

extern. Temperamentul Fecioarelor este de tip sangvin.



BOLI SPECIFICE: Problemelor nativilor din zodia Fecioarei sunt legate de

tractul digestiv: asimilare intestinala, dureri abdominale, pertrurbari

ale tranzitului intestinal. Alte afectiuni care apar mai des la Fecioare

sunt diabetul, apendicita si pancreatita. De asemenea, sisntemul nervos

al Fecioarelor este foarte sensibil, mai ales la stres.



PLANTA CEA MAI BUNA: ROZMARINUL. Utilizat de mii de ani in tratarea

bolilor digestive, rozmarinul are efect garantat in cazul Fecioarelor.

Folosirea lui in gastronomie este strict legata de proprietatile lui

terapeutice. Mai intai, s-au cunoscut acestea, abia apoi s-a descoperit

ca rozmarinul da aroma mancarurilor.



ALIMENTATIE: Cartofii, guliile si telina sunt alimentele recomandate

Fecioarelor. Plus plimbarile prelungite si yoga.





*Balanta*



GUVERNATA DE: Venus.



CARACTERISTICI: Balantele au un temperament placut, asemenea Taurilor,

numai ca, fiind un semn de aer, au o vitalitate mult mai scazuta.



BOLI SPECIFICE: Semnul Balantei guverneaza rinichii si vezica biliara,

prostata (la barbati) si partea lombara a coloanei vertebrale.

Organismul nativilor in Balanta are tendinta de a retine toxinele, ceea

ce duce clar la afectiuni renale. Balanta este foarte sensibila din

punct de vedere psihic, persoanele de varsta a doua fiind predispuse la

neurastenii.



PLANTA CEA MAI BUNA: ARDEIUL IUTE. Capsicina, subtanta continuta de

ardeii iuti, este excelenta in tratarea diabetului, a afectiunilor

prostatei, a tulburarilor digestive, ba chiar si impotriva Helicobacter

(responsabila de un anumit tip de ulcer). Este un excelent detoxifiant

si depurativ.



ALIMENTATIE: Balantele ar trebui sa manance multe cereale, sparanghel si

fasole.





*Scorpion*



GUVERNAT DE: Pluton si Marte.



CARACTERISTICI: Scorpionii au un temperament paradoxal - in aparenta

foarte calm, dar de fapt coleric.



BOLI SPECIFICE: Pluton guverneaza organele genitale externe si interne,

colonul, partial prostata, rectul si anusul. Nativii in Scorpion sunt

predispusi la hemoroizi, hepatita, afectiuni ale organelor sexuale,

dureri violente de cap. Suporta destul de greu boala si au nevoie de o

lunga convalescenta.



PLANTA CEA MAI BUNA: PORUMBARUL. Are proprietati laxative, depurative,

calmante in cazul durerilor de stomac si dischinezii biliare,

antiseptice si antiinflamatoare. Siropul de fructe de porumbar ajuta

Scorpionii sa-si revina dupa o boala, Rareori sufera de boli cronice, de

aceea, formele acute ale bolilor ii doboara.



ALIMENTATIE: Trebuie sa contina ceapa (are efect calmant si efect asupra

fluiditatii sangelui), ardei capia, praz, urzica, Uleiurile esentiale de

rododendron si aloe au efecte linistitoare asupra Scorpionului.





*Sagetator*



GUVERNAT DE: Jupiter.



CARACTERISTICI: Temperament sangvin, Sagetatorii sunt dedati exceselor -

la mancare, la bautura, dar si la sport.



BOLI SPECIFICE: Partile corpului influentate de aceasta zodie sunt:

ficatul, vezica biliara (in parte), pancreasul, coapsele si osul sacral,

partea cozigeala a coloanei vertebrale, nervul sciatic, circulatia

arteriala. Prin urmare, sunt predispusi la obezitate, pancreatita si

diabet. Pot fi afectati si de coxartroza si artroza lombara, iar alte

afectiuni si traumatisme pot afecta femurul si nervul sciatic.



PLANTA CEA MAI BUNA: SCORUSUL. Este excelent impotriva aterosclerozei si

spondilozei.



ALIMENTATIE: Ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari, fortifica

organismul de tip jupiterian, iar telina si dafinul adaugate in mancare

le fac, de asemenea, foarte bine nativilor in Sagetator. Citricele, mai

ales grepfrutul, si coacazele rosii sau negre pot face minuni pentru un

ficat obosit si mentin elasticitatea vaselor sangvine, prevenind de

asemenea hipertensiunea.





*Capricorn*



GUVERNAT DE: Saturn.



CARACTERISTICI: Temperament inchis, tensionat si inclinat adesea spre

depresii, Capricornul este salvat de umor, care trebuie cultivat,

intrucat este un remediu excelent impotriva nervilor intinsi la maxim.



BOLI SPECIFICE: Semnul Capricornului guverneaza scheletul, cu pecadere

genunchii, pielea si dintii. Majoritatea bolilor specifice acestor

nativi deriva din sedentarismul care-i caracterizeaza. Afectiunile

hepatice, dermatitele, pancreatitele si nefritele sunt bolile cele mai

frecvente.



PLANTA CEA MAI BUNA: TATANEASA. Alantoina, cel mai important principiu

activ al tatanesei, are efecte antiinflamatoare, antitumorale si

favorizeaza regenerarea tesuturilor. Trateaza ranile, tumorile,

nevralgiile, fracturile si entorsele. Tataneasa ii ajuta pe Capricorni

in lupta cu bolile aparatului digestiv.



ALIMENTATIE: Un efect reconfortant asupra Capricornilor il au alimentele

pe baza de amidon (cartofi, paste, malt, ovaz) sau de fier

(sfecla-rosie, spanac), dar si ciupercile de padure si gutuile.





*Varsator*



GUVERNAT DE: Uranus.



CARACTERISTICI: Varsatorii au un caracter inchis si sunt capabili sa

acumuleze stres fara sa izbucneasca vreodata. Sunt, cum se spune in

popor, ursuzi.



BOLI SPECIFICE: Varsatorul guverneaza circulatia periferica, sistemul

nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal. De aceea,

problemele de sanatate la care se pot astepta nativii in Varsator sunt,

inprimul rand, de ordin nervos (depresii si angoase, encefalite

Parkinson, dar si varice si arterite, ca urmare a proastei sicrculatii

periferice).



PLANTA CEA MAI BUNA: VALEIRANA. Este excelenta in tratarea bolilor

nervoase si foarte eficienta impotriva depresiilor.



ALIMENTATIE: Porumbul, merele, ridichile, telina, alunele si citricele

sunt bogate in clorura de sodiu, care ajuta la refacerea organismului

acestei zodii. Fructele uscate, de la curmale pana la caise, ii ajuta pe

Varsatori sa-si recapete energia.





*Pesti*



GUVERNATI DE: Neptun.



CARACTERISTICI: Fiind temperament calme, adaptabile, Pestii reusesc sa

se integreze in orice mediu social.



BOLI SPECIFICE: Zodia Pestilor guverneaza picioarele si mucoasele. De

aceea, nativii sunt predispusi la tuberculoza si infectii microbiene

localizate la nivelul mucoasei. Foarte sensibili la grig, Pestii capata

repede viroze si pneumonii.



PLANTA CEA MAI BUNA: TEIUL. Are proprietati pectorale, expectorante,

antitermice, neurosedative, descongestive, antiinflamatoare si calmante.

Toate acestea il recomanda in tratarea bolilor aparatului respirator,

dar si a gripelor puternice si afectiunilor sistemului nervos.



ALIMENTATIE: Nativilor din Pesti li se recomanda o alimentatie bogata in

fructe si legume care contin apa: pepeni, castraveti, dovlecei, ananas.





Daca nu alegi in viata,

Devii victima imprejurarilor...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini