Postări

Se afișează postări din ianuarie 21, 2011

despre sanatate

refacere a organelor-interesant!
:Trãim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetã: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bãtãile inimii... Viata e formatã dintr-o întreagã gamã de cicluri care creeazã o adevarata simfonie. Adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre. Dacã reusim sã mentinem un ritm corect în interiorul, dar si în afara noastrã, “concertul” pe care-l sustinem aici, pe Pãmînt, va fi unul lung si melodios. Ca sã reusim asta, trebuie sã stim cum.Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne.Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã:vezica…

de la copii

7 motive sa nu te pui cu copiii
1. O fetita discuta cu invatatoarea despre balene.

Aceasta le explicase copiilor ca este fizic imposibil pentru o balena sa inghita un om, deoarece, desi este un mamifer foarte mare, are un gat mic.

Fetita sustinea ca Iona a fost inghitit de o balen

Nervoasa, invatatoarea a reluat explicatia... este FIZIC IMPOSIBIL!Micuta a spus:

- Cand o sa ajung in rai, o sa-l intreb pe Iona.

- Si daca Iona s-a dus in iad?

Raspunsul a venit prompt:

- Atunci o sa-l intrebati dumneavoastra.2. O educatoare observa copii in timp ce deseneaza, oprindu-se din cand in cand sa vada cate o lucrare.

Ajungand langa o fetita care lucra cu mare atentie, o intreba ce deseneaza...

Fetita spuse:

- Il desenez pe Dumnezeu.

Educatoarea raspund:

- Dar nimeni nu stie cum arata Dumnezeu.

Fara sa se opreasca o secunda, cu privirea tinta la desen, fetita raspunse:

- O sa stie...in cateva minute.3. Un profesor la Scoala de duminica discuta cele zece porunci cu copii de cinci - sas…