Postări

Se afișează postări din martie 1, 2011

tot de pe mail

Asa am intitulat expozitia de amintiri vizuale de calatorie pe care tocmai am lansat-o pe site.


Asta pentru ca ne-am dorit sa va oferim posibilitatea de a cumpara un altfel de cadou, cu ocazia sarbatorii ce ne asteapta in curand (ah, de-ar veni odata primavara!) si am gasit ceva cu suflet si cu tema de calatorie. Pentru multi dintre noi, cei care avem cat de cat o inclinatie artistica in felul nostru de a cunoaste lumea, poate fi o alternativa frumoasa la clasicele buburuze sau ieftinele suveniruri...

Ideea ramane valabila chiar si dupa martisor, daca vreti sa faceti cuiva o supriza si credeti ca s-ar bucura de o astfel de abordare a locului sau preferat din lume, noi nu avem nevoie decat de o poza de buna calitate.

Sper macar sa va faca placere sa priviti creatiile Ghiocelei si sa duceti vestea mai departe sau sa lasati o vorba buna pentru a incuraja o pasiune!

primit pe mail

Iubiri de scriitor
Iubirea - cea mai veche temă prezentă în literatura şi în mitologia universală - şi poveştile de dragoste au învolburat imaginaţia oamenilor de la începuturi până în zilele noastre. Despre pasiunile amoroase ale scriitorilor, cele care au inspirat personaje şi pagini de neuitat ale literaturii, s-ar putea întocmi voluminoase antologii. Ţinând cont de spaţiu şi context, noi vom încerca doar o scurtă trecere în revistă a câtorva dintre relaţiile/iubirile marilor scriitori români de ieri sau de astăzi.

Campionul campionilor, Ion Vinea

Ion Vinea, mare poet şi prozator, autorul romanului „Lunatecii", se lăuda că a avut în aşternut, de-a lungul vieţii, aproximativ zece mii de femei. Apropiaţii spun despre virilul om de litere că nu vorbea chiar aiurea. Vinea scrisese relativ mult şi publicase în toate revistele, dar era atât de prins de caznele amorului, încât, până în momentul morţii, nu tipărise niciun volum. Abia când se afla pe patul de moarte, prietenii i-au st…

intrebare

Cum iti dai seama ca esti roman?tot ce mananci are gust de ceapa si usturoi;

• incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hartia de la cadouri si, bineinteles, folia de aluminiu;

• stai langa cele mai mari doua valize din aeroport;

• ajungi la petreceri cu una – doua ore intarziere si ti se pare foarte normal;

• dupa ce mergi la cineva in vizita, la plecare, mai stai o ora in fata usii la povesti;

• parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi;

• ai perdele de dantela;

• ai fata de masa din macrame;

• ai covoare care acopera fiecare centimetru din casa ta;

• ai sau ai avut covoare pe pereti;

mama ta iti spune ca esti slab chiar daca ai 110 kg;

• ai draperii macar la o usa din casa;

• mama ta recicleaza paharele de plastic, farfuriile din carton si pungile de la sandvisuri spalindu-le;

• ai fata de masa din vinyl pe masa din bucatarie;

• folosesti sacosele primite la cumparaturi pe post de pungi de gunoi;

• raftul ta…

trist

despre Roma

Roma: supravietuirea monumentelor pagane prin botezAlege un deceniu. Orice deceniu, incepand de la 700 inaintea erei noastre pana acum, in 2011. Ai ales? Pentru acel deceniu, ales de tine, poti sa vezi o urma in Roma, unde „urma” poate inseamna o bucata de zid, o cladire, o statuie, un mozaic, o unealta, o fantana, orice. Orice.

Mi-am dat seama ca asta e farmecul Romei. Poti face o calatorie in timp, pe jos – cu conditia sa ai incaltaminte comoda. Incepi cu zona antica, cu forumurile, termele, circus maximus, collosseul apoi vezi zona medievala, apoi cea renascentista, cea baroca, cea mussolliniana si tot asa. Fiecare perioada e bine reprezentata dar nu si bine delimitata in spatiu. Daca zona antica e cat de cat compacta, celelalte tind sa se imbine si sa se suprapuna. Dar, cert e ca o plimbare prin Roma e asemanatoare parcurgerii unui manual de istorie – ambele actiuni iti iau cateva ore, ambele te poarta cronologic si, daca ai rabdare, iti explica ce si cum, eventual si de ce.

Exi…