luni, 7 martie 2011

recomandare

http://www.youtube.com/watch?v=yJHuJNyIB7k

OSCAR

De vazut!!!

Pana nu se raceste oscarul!





Filmul Discursul regelui, castigator la Oscar anul acesta, poate fi vizionat in intregime accesand acest link:



http://goo.gl/Q6gAC

test

Vei afla un mare adevar dar...


NU TRISA !!!!!!



















































Un test tare de tot!!!



dureaza 30 de secunde... mai mult dureaza pana iti revii :))









--------------------------------------------------------------------------------







Descoperă acum cine este adevăratul tău model în viaţă ! Fă întâi calculul, apoi manevrează cursorul pentru a vedea cine este eroul/eroina ta. Fără şmecherii !!!



Calcul :



1. Alege un număr între 1-9



2. Înmulţeste cu 3

3. Adaugă 3

4. înmulţeşte din nou cu 3

5. Ai obţinut un număr format din 2 sau 3 cifre.



6. Adună-le. Numărul obţinut va arăta cine este eroul si modelul tău.



Acum mergi în jos .





















































































1. Albert Einstein



2. Audrey Hepburn



3. Barbara Streisand



4. Amadeus Mozart



5. Bill Gates



6. Ghandi



7. Maica Tereza



8. Roger Federer



9. Traian Basescu



10. J.F.Kennedy





Ştiu, ştiu că are charismă.

Poate într-o zi vei putea să fii şi tu ca el. De ce mustăceşti?





P.S. Nu mai încerca cu alte numere, el este modelul tău si implicit modelul nostru national şi trebuie să acceptam asta. Asa am ales (unii) si asa-l avem (toti).

despre noroc

Norocul vostru din naştere


În funcţie de partea de pe corpul Împăratului Galben pe care v-aţi născut În Tung Shu imperial, există un poem incredibil despre cele patru anotimpuri, atribuit legendarului Împărat Galben.

Din acest poem se pot extrage unele indicaţii generale despre ce îi rezervă viaţa copilului nou-născut. Se crede că, în funcţie de anotimpul naşterii, viaţa îţi poate fi plină ori de greutăţi, ori de belşug. Totul depinde de partea de pe corpul Împăratului pe care te-ai născut. Prezentăm aici nişte scurte detalii predictive din poemul celor patru anotimpuri, pentru cei care doresc să afle cum şi în ce etapă a vieţii se vor bucura de sprijinul şi bunăvoinţa Împăratului. Incredibilul Tung Shu chinez abundă în cele mai fascinante informaţii ezoterice privitoare la cartografierea destinului, precum şi la înţelesul semnelor, emblemelor şi simbolurilor. Unul dintre cele mai atrăgătoare capitole tratează alcătuirea unei previziuni rapide şi generale a destinului nostru, în funcţie de locul atribuit nouă la naştere. Aceasta se bazează pe anotimpul, precum şi pe ora naşterii, adică ora exactă la care copilul este expulzat sau scos din uterul mamei. Va trebui să vă determinaţi numele orei naşterii, în funcţie de cele 12 ramuri pământeşti. Ziua de 24 de ore este împărţită în douăsprezece intervale a câte două ore, fiecare reprezentând un animal din zodiacul chinezesc. Apoi trebuie să vă uitaţi la ilustraţiile cu Împăratul Galben îmbrăcat în hainele specif ice anotimpurilor: verzi pentru primăvară, roşii pentru vară, albe pentru toamnă şi albastre pentru iarnă.

Uitaţi-vă la Împăratul ce corespunde anotimpului naşterii voastre, apoi vedeţi pe ce parte a corpului său v-aţi născut, în funcţie de ora naşterii. Localizaţi numele orei pe corpul Împăratului, apoi consultaţi semnificaţia oferită de noi. De exemplu, pentru ora Mao din vară, căutaţi ilustraţia cu Împăratul în vară, vedeţi unde este localizat numele orei espective pe corpul lui, şi apoi citiţi semnificaţia oferită la capitolul „vară“.

Cei născuţi primăvara (martie, aprilie, mai)

Dacă v-aţi născut primăvara, folosiţi tabelul şi ilustraţia de la această pagină ca să determinaţi partea Împăratului pe care v-aţi născut, apoi consultaţi explicaţiile de mai jos ca să vă aflaţi destinul.

DESTINUL VOSTRU

Cher

Cei născuţi pe capul Împăratului. Veţi deţine o poziţie înaltă în viaţă. Aveţi putere şi o mare capacitate intelectuală. În plus, sunteţi binecuvântaţi cu înţelepciune. Acest nativ deţine autoritate, putere şi responsabilitate. Trebuie să fie bine crescut şi să primească o educaţie de calitate.

Tze şi Wei

Cei născuţi pe mâinile Împăratului. Reuşitele voastre vor fi medii, şi este mai bine pentru voi să vă începeţi proiectele ca secunzi, nu ca lideri. Vă puteţi înălţa ca mâna dreaptă a unei persoane puternice şi înstărite.

Yu şi Mao

Cei născuţi pe umerii Împăratului. Nu vă vor lipsi niciodată hainele, ceea ce înseamnă că veţi fi mereu capabili să vă asiguraţi un trai decent. Vă vor fi asigurate nevoile fundamentale ale vieţii şi veţi deţine inclusiv o casă cu teren anex.

Wu

Cei născuţi pe stomacul Împăratului. Adevăratele voastre şanse încep să apară abia la vârsta de mijloc, când vă veţi bucura de un noroc imens în ceea ce priveşte plăcerile vieţii. În această viaţă, vă veţi bucura de mâncare şi haine din belşug, veţi avea parte de toate plăcerile materiale.

Choh şi Hai

Cei născuţi pe trunchiul Împăratului. Veţi trece prin multe schimbări în viaţă şi, pe măsură ce urcaţi din ce în ce mai sus pe scara socială, vă veţi transforma enorm. Această metamorfoză poate fi spre bine sau spre rău, şi este recomandabil ca, dacă vă aflaţi în această situaţie, să vă străduiţi să vă schimbaţi în bine şi să deveniţi mai umili pe măsură ce vă creşte importanţa la serviciu şi în viaţă.

Shen şi Shih

Cei născuţi pe genunchii Împăratului. Veţi fi nevoiţi să călătoriţi foarte mult în viaţă, deci puteţi interpreta acest lucru ca bun sau rău, în funcţie de faptul dacă vă plac sau nu călătoriile. În plan profesional, viaţa vă este plină de deplasări. ªi, la fel ca nomazii, aveţi o viaţă instabilă şi precipitată.

Sen şi Yiu

Cei născuţi pe tălpile Împăratului. Este semn că vă veţi căsători de două ori în viaţă. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile născute pe această poziţie. În cazul bărbaţilor, naşterea pe tălpile Împăratului sugerează o fire neliniştită, căreia nu este uşor să îi faci pe plac.

Cei născuţi vara (iunie, iulie, august)

Dacă v-aţi născut vara, folosiţi tabelul şi ilustraţia de la această pagină ca să determinaţi partea Împăratului pe care v-aţi născut, apoi consultaţi explicaţiile de mai jos ca să vă aflaţi destinul.

DESTINUL VOSTRU

Wu

Cei născuţi pe capul Împăratului. Este semn favorabil, pentru că toţi cei născuţi vara pe capul Împăratului nu vor avea griji toată viaţa. Nu vor întâmpina obstacole şi dificultăţi în nici un moment din viaţă. Sugerează în plus o persoană cu un intelect excelent, care se pricepe să gândească strategic şi să facă planuri.

Tze şi Choh

Cei născuţi pe mâinile Împăratului. Această situaţie la naştere sugerează că veţi avea noroc mai mult decât suficient la bani şi în afaceri. Norocul vă creşte o dată cu anii, şi veţi avea mare succes în etapele târzii ale vieţii.

Mao şi Yu

Cei născuţi pe umerii Împăratului. Sunteţi foarte norocoşi dacă v-aţi născut în această perioadă, deoarece ea vă aduce o viaţă de bogăţie şi prosperitate, în care nu vă va lipsi nimic. Veţi strânge avere în timpul vieţii, iar la bătrâneţe veţi deţine multe proprietăţi. Dacă veţi duce o viaţă onorabilă, veţi fi binecuvântaţi cu o droaie de nepoţi şi veţi trăi până la adânci bătrâneţi.

Cher

Cei născuţi pe stomacul Împăratului. Această situaţie la naştere denotă că veţi avea mâncare din belşug şi haine mai mult decât suficiente, pe care să le purtaţi şi de care să vă bucuraţi. Veţi avea noroc după vârsta de 45 de ani. Nu va trebui să vă faceţi griji la bătrâneţe, pentru că veţi fi bine îngrijiţi.

Wei şi Hai

Cei născuţi pe trunchiul Împăratului. Această situaţie la naştere sugerează că veţi avea părinţi iubitori şi că veţi fi înconjuraţi de oameni nobili şi persoane importante. Ce veţi realiza din norocul vostru la naştere va depinde exclusiv de eforturile proprii.

Shen şi Shih

Cei născuţi pe genunchii Împăratului. Va fi greu să obţineţi recunoaştere pentru munca pe care o veţi depune. Veţi avea posibile obstacole în cale şi, dacă nu veţi putea depăşi această lipsă a norocului de recunoaştere, vă vor seca puterile înainte de vârsta mijlocie.

Yiu şi Sen

Cei născuţi pe tălpile Împăratului. Această situaţie la naştere vă aduce un trai uşor, în care veţi obţine totul cu uşurinţă (mai ales bărbaţii). În plus, în cazul bărbaţilor, este probabil să aveţi mai mult de o nevastă. Femeile vă vor găsi irezistibili. Veţi fi binecuvântaţi dacă veţi avea o atitudine pozitivă şi o motivaţie curată.

cei născuţi toamna (septembrie, octombrie, noiembrie)

Dacă v-aţi născut toamna, folosiţi tabelul şi ilustraţia de la această pagină ca să determinaţi partea Împăratului pe care v-aţi născut, apoi consultaţi explicaţiile de mai jos ca să vă aflaţi destinul.

DESTINUL VOSTRU

Hai

Cei născuţi pe capul Împăratului. Această situaţie la naştere este benefică mai ales pentru fete, fiind semn că veţi avea o viaţă confortabilă şi stabilă, cu un destin foarte favorabil şi mult noroc de prosperitate. Ambele sexe beneficiază, de fapt, de norocul extraordinar de a se fi născut pe capul Împăratului, toamna.

Tze şi Choh

Cei născuţi pe mâinile Împăratului. Este o naştere extrem de favorabilă, ce aduce promi siunea bogăţiei atrase din cele patru zări. De fiecare dată când veţi călători, veţi cunoaşte o persoană de vază, care vă va ajuta şi vă va susţine. Veţi avea avantajul de a merge în străinătate pentru studiu sau muncă.

Cher şi Wu

Cei născuţi pe umerii Împăratului. Această situaţie la naştere sugerează norocul de prosperitate şi faptul că veţi deveni bogaţi la vârsta de mijloc. În plus, veţi primi ajutor din partea fraţilor, mai ales din partea celor de sex bărbătesc. Sunteţi binecuvântaţi cu mulţi prieteni sinceri.

Sen

Cei născuţi pe stomacul Împăratului. Această situaţie la naştere prezice că vă veţi bucura de compania multor oameni inteligenţi. Este vorba de genul de oameni care excelează în carieră şi studii, iar prezenţa lor în viaţa voastră vă va inspira să fiţi ambiţioşi. Fericirea vă aduce noroc, deci trebuie să vă creaţi o dispoziţie veselă şi să zâmbiţi în orice situaţie.

Mao şi Wei

Cei născuţi pe trunchiul Împăratului. Vă veţi bucura de mâncare şi haine din belşug la vârsta de mijloc. Fiii şi nepoţii vă vor aduce multă fericire şi satisfacţie; aveţi, aşadar, noroc de copii extraordinari. Persoanele cu această situaţie la naştere vor avea de beneficiat dacă se vor căsători de tinere şi vor întemeia o familie între 20 şi 29 de ani.

Yiu şi Yu

Cei născuţi pe genunchii Împăratului. Veţi fi nevoiţi să munciţi din greu în tinereţe şi se poate să aveţi unele eşecuri, dar sunteţi binecuvântaţi cu noroc mai târziu în viaţă. Cei care aveţi această situaţie la naştere trebuie să vă bucuraţi şi să nu vă descurajaţi niciodată, pentru că succesul de la vârsta maturităţii va recompensa cu vârf şi îndesat posibilele eşecuri din anii tinereţii.

Shih şi Shen

Cei născuţi pe tălpile Împăratului. Toată viaţa veţi fi în siguranţă şi împăcaţi, şi nu aveţi de ce să vă temeţi că aţi putea fi răniţi de ceilalţi. Dacă sunteţi ambiţioşi şi aveţi hotărârea de a reuşi în viaţă, puteţi ajunge la mari performanţe pe plan profesional. Chiar dacă nu veţi ajunge în vârf, veţi fi totuşi mulţumiţi cu ceea ce aveţi. Acesta este secretul fericirii voastre

cei născuţi iarna (decembrie, ianuarie, februarie)

DESTINUL VOSTRU

Tze

Cei născuţi pe capul Împăratului. Dacă v-aţi născut iarna, pe capul Împăratului, veţi încheia o căsătorie strălucită. Soţul sau soţia voastră va fi o persoană respectată, provenind dintr-o familie de vază. Veţi avea plăceri în viaţă, precum şi destulă hrană şi îmbrăcăminte.

Hai şi Wu

Cei născuţi pe mâinile Împăratului. Veţi avea un bun mediu familial şi mereu vor apărea ocazii fericite. Veţi avea succes mai ales la bătrâneţe, după a 60-a aniversare.

Yu şi Mao

Cei născuţi pe umerii Împăratului. Sunteţi binecuvântaţi cu un noroc excepţional de copii, deci veţi avea mulţi fii şi nepoţi în această viaţă. Veţi avea unele probleme şi eşecuri în perioada de creştere şi la începutul carierei, dar mai târziu în viaţă veţi avea noroc. Mare parte din norocul vostru vă va fi adus de soţ sau soţie, iar mai apoi de copii şi nepoţi.

Cher

Cei născuţi pe stomacul Împăratului. Sunteţi cu siguranţă genul de om căruia îi place să cânte, să iasă în lume şi să meargă la petreceri strălucitoare, şi aveţi norocul de a vă bucura de acest stil de viaţă, pentru că în viaţa voastră se întrevăd atât prosperitatea, cât şi longevitatea. Este totuşi important să faceţi unele acte caritabile sau să donaţi bani în acest scop în perioada vârstei de mijloc. Acest lucru vă va aduce şi mai mult noroc.

Yiu şi Sen

Cei născuţi pe trunchiul Împăratului. Veţi f i binecuvântaţi cu un noroc excepţional la bătrâneţe, când se întrevede acumularea de aur şi bunuri, precum şi o afacere prosperă în familie. Aveţi norocul să îmbătrâniţi alături de persoana la care veţi ţine şi pe care o veţi iubi.

Choh şi Wei

Cei născuţi pe genunchii Împăratului. Veţi avea cât să mâncaţi şi să supravieţuiţi, dar nu prea mult peste, iar perioada vârstei de mijloc vă va pune greu la încercare. Este absolut esenţial să faceţi acte caritabile şi să dedicaţi ceva timp îngrijirii celorlalţi. Acest lucru va risipi mult din chi-ul negativ care vă înconjoară.

Shen şi Shih

Cei născuţi pe tălpile Împăratului.Trebuie să vă desprindeţi de părinţi şi bunici, pentru că vă va face bine să aveţi propria locuinţă. Dacă veţi avea o casă proprie, veţi avea noroc. Cu cât staţi mai departe de casa părintească, cu atât vă va fi mai bine.

10 animalute care se indragostesc pe viata

Deci ce stim noi în plus în acest moment ?


Stim ca nu suntem (majoritatea dintre noi), nici ca giboni, nici ca porumbei, nici ca niciunul din cele 10 animale pomenite mai jos.

Caci nici la fel de fideli, nici la fel de "open-minded". Drepturi egale !?! Ce-i aia ???

Si mai aflam (eu cu stupoare, recunosc!) ca pinguinii sunt ... homosexuali.

10 animale care se indragostesc pe viata



Chiar daca pare de necrezut, odata ce isi gasesc o pereche, unele animalute sunt afectuoase si loiale cu partenerii lor pe tot restul vietii. Elefantii, spre exemplu, atunci cand sufera din dragoste, fiind respinsi de femele, refuza sa manance. Pe de alta parte, femelele-elefant sunt foarte pretentioase in alegerea „iubitilor” si asteapta chiar si ani pana sa-si gaseasca „jumatatea” si sa accepte sa se imperecheze. Iata si alte cateva animalute care formeaza perechi pe viata:



1 Gibonii



Gibonii sunt maimute superioare sau antropoide ce apartin faunei din zona de clima ecuatoriala si tropicala. Ei formeaza legaturi puternice cu partenerii lor si raman alaturi de ei toata viata.



Mai mult de atat, intr-o familie de giboni, femelele si masculii au drepturi egale, asta si datorita faptului ca femela nu prezinta caracteristici fizice foarte diferite fata de mascul.



O alta curiozitate legata de giboni este aceea ca ei canta in duet (masculul si femela), in cor (cand li se alatura si alti giboni) sau solo, de cele mai multe ori in zori.







2 Lebedele



Lebadele reprezinta simbolul puritatii, al seductiei si al fidelitatii intrucat ele formeaza perechi pe viata.



Insa exista si exceptii... Recent, un cuplu de lebede a produs valva in Anglia dupa ce masculul si femela s-au intors in migratia lor anuala insotiti de parteneri noi.



Potrivit cercetatorilor britanici, procesul de despartire este cel de-al doilea pe care il observa in decursul a cativa ani, timp in care au studiat comportamentul a circa 4000 de cupluri de lebede.



3 Vulturii negri



Vulturii negri sunt adevarati „familisti”. Dupa ce formeaza un cuplu, acestia colaboreaza pentru a forma un cuib.



Si, mai mult de atat, an de an isi restaureaza impreuna cuibul si il fac tot mai solid.



Astfel, pe durata intregii vieti a unei perechi de vulturi (30 - 35 de ani), un cuib restaurat de la an la an poate ajunge la un diametru chiar si de 2 m.



4 Pestii-inger



Pestisorii care apartin familiei Pomacantide, denumiti si pestii-ingeri sunt alte exemple de animalutze care formeaza perechi pe viata.



Pestii-ingeri sunt intalniti singuri foarte rar, de obicei „calatoresc” si cauta de mancare alaturi de perechea lor. In plus, actioneaza in pereche si pentru a-si apara teritoriul de inamici.



5 Lupii



Lupii formeaza legaturi afective puternice in familie.



De altfel, o haita de lupi este condusa intotdeauna de o pereche formata din femela si mascul care se bucura de privilegii din partea celorlalti membri.







6 Albatrosii



Albatrosul poate zbura distante impresionante peste oceane insa, in ciuda acestui lucru, el se intoarce mereu la locul din care a plecat, la aceeasi partenera, cand este in perioada de imperechere.



Perechile dintre albatrosi dureaza toata viata. Albatrosii isi arata afectiunea fata de parteneri dansand.



7 Termitele



Daca in general dupa imperechere masculul e omorat, exista si specii de termite care formeaza perechi pe toata perioada vietii.



Astfel colonia de termite este guvernata atat de o regina si cat de un rege.



8 Lupii de preerie



Lupii de preerie formeaza perechi stabile si loiale. In plus, acestia refuza sa-si gaseasca un alt partener, daca cel anterior a murit sau a disparut.



Ambii parteneri isi impart responsabilitatile si se ocupa de ingrijirea si hranirea puilor.







9 Porumbeii



Nu degeaba porumbeii sunt folositi ca simboluri ale casatoriei.



Despre formarea si mentinerea perechilor la porumbei se stie ca la acestia “viata de cuplu” nu este perturbata decat de disparitia unuia dintre parteneri.



Cei doi parinti alterneaza in clocirea oualor pentru a se putea hrani, clocitul de noapte fiind exclusiv realizat de catre femela.



Daca nu intervine nici un factor care sa perturbe viata cuplului, acesta, odata format va ramane la fel intreaga viata.



10 Pinguinii



Si unele specii de pinguini formeaza cupluri pe viata… indiferent de orientarea sexuala.



Doi pinguini homosexuali de la gradina zoologica Polar Land, ambii in varsta de 3 ani, si-au dovedit ingeniozitatea punand niste pietre in cuibul altor pinguini, carora le-au furat ouale, in dorinta disperata de a deveni parinti.



Unul dintre ingijitorii a explicat acest gest prin faptul ca pinguinii masculi ajunsi la maturitate simt o nevoie naturala de a avea urmasi, menirea lor fiind cea de a avea grija de oua.

de la ANIMED Arad

http://vestic.ro/articol_16997/cine-se-ocupa-de-protectia-animalelor-in-arad-si-cu-ce-rezultate.html

Protectia animalelor in municipiul Arad
















Dragi prieteni,







V-am trimis un mesaj inainte de acesta referitor la legea care urmeaza a fi aprobata. O lege care extermina toti cainii comunitari si care ii amendeaza aspru pe cei care le dau apa si mancare. O lege care practic ne anuleaza ca si organizatii de protectie a animalelor, dat fiind ca ni se va interzice sa luam parte la gestionarea cainilor comunitari. Asta inseamna ca nu vom mai avea voie sa luam animalele de pe strazi pentru a le trata ranile si bolile si nu vom mai avea voie sa le castram si sa le returnam. Nu inteleg ce anume am mai face noi ca asociatie in aceste conditii?







Pana acum am castrat 3.846 de caini si de pisici, prevenind nasterea a peste 400.000 de animale nedorite. Am luat in asistenta medicala 2.213 animale si am plasat in noi camine 978. Restul au fost returnate in cartiere, in grija iubitorilor de animale. O parte din pacate nu au putut fi salvate, accidentele fiind prea grave.







Pentru aceasta activitate iubitorii de animale din tara si din strainatate au donat asociatiei noastre un total de 422.650 lei, in perioada 01.01.2004 – 05.03.2011. Am luat ca an de inceput 2004 pentru ca in acel an am demarat programul de control al reproducerii pisicilor si cainilor fara companion uman.







Ne aflam acum la o rascruce de drumuri. Putem sa ne intindem si sa lasam guvernantii sa ne calce in picioare si sa dea ordin Gospodariei Comunale Arad sa ucida animalele pe care le iubim si ingrijim SAU putem face tot ce ne sta in putinta sa preluam noi serviciul de gestionare a cainilor comunitari. Pentru a le salva. Pentru a salva un genocid. O ucidere in masa. In Oradea s-a putut realiza asta. De ce nu si in Arad?







Stim din surse sigure ca angajatii GCA asteapta unda verde si anumite produse pentru a extermina cainii. Afirmatia administratorului adapostului GCA suna cam asa: “Vom curata strazile!” Recent au luat 30 de caini din Ineu si au ajuns la adapostul lor cu numai 2 dintre ei, dupa ce au facut o escala la iesirea din Ineu spre Arad, la o unitate militara dezafectata. Localnicii din Ineu cauta acum urmele unui posibil mormant comun.







De-a lungul anilor am tot primit diverse relatari din teritoriu, de la iubitori de animale, referitor la ilegalitatile si crimele comise de catre hingheri. Pana acum mi-am tinut gura pentru a nu supara pe nimeni, pentru a lasa deschisa o portita de colaborare, dat fiind ca schimbarile reale se fac din interior cel mai bine. Dar vad ca nu se poate.







Ne-am oferit serviciile gratuit GCA-ului, in vederea asigurarii de asistenta medicala animalelor pe care le iau in adapostul lor. Oferta noastra a fost refuzata. Motivul invocat: “Noi avem facilitati si personal si castram fara probleme toti cainii pe care ii gasim. Castram si 16 caini pe zi.” Secretara GCA-ului ne-a spus insa ca au un contract de 4 ore pe zi cu un veterinar din Horia.







Fara a o mai lungi, scopul acestul mesaj este de a va intreba ce doriti sa facem: sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa ii lasam sa omoare toti cainii pe care pot pune mana sau sa preluam noi gestionarea cainilor comunitari?







Inainte de a imi raspunde vreau sa va ganditi bine, pentru ca dupa 10 ani de activitate avem numai cativa membrii cotizanti. Deci, daca raspundeti ca doriti sa preluam noi gestionarea cainilor comunitari trebuie neaparat sa va si implicati. Acele animale vor trebui hranite, tarcurile curatate, facturile platite. Nu vreau sa repet greseala pe care am facut-o cand am salvat cei 2 cai. Pe langa faptul ca a trebuit sa ii platim tiganului 1.000 de lei pe unul si 700 de lei pe celalalt, desi politistul era langa mine si calul abandonat pe strada de 3 zile, plin de rani sangerande, nimeni nu a venit cu un morcov, cu un balot de lucerna. Nimic. Desi on-line mii de aradeni au semnat petitii pentru cai, caini, balene, delfini etc.







Motivul pentru care nu avem deja un adapost este faptul ca iubitorii de animale nu se implica destul financiar. Un adapost presupune cheltuieli. Noi ne dadeam de ceasul mortii sa platim rata de leasing pentru Logan Van. De unde fonduri pt un adapost?







Asadar, cei care inca nu sunteti membrii cotizanti ai Animed Arad si doriti salvarea cainilor comunitari din Arad de la “eutanasiere” va invit sa ne contactati si sa ne ajutati.







Chiar daca noi ne dorim preluarea serviciului de gestionare a cainilor comunitari, nu inseamna ca va fi usor de realizat. Exista multe interese economice la mijloc. Pe seama cainilor se poate castiga bine daca stii sa minti cum trebuie. Daca iei de 30 de ori in adapost acelasi caine dar pontezi 30 pe care ii si castrezi, dar de fapt le dai drumul altundeva pentru a se reproduce. Nu fabulez. E caz real. Am fost la o inmormantare in cimitirul Eternitatea si am vazut o catea. Am intrebat un gropar daca e castrata, fara a-I spune cine sunt. Mi-a spus ca au luat-o hingherii si au “castrat-o” de cateva ori pana cand a venit cineva de la Animed si a castrat-o pe bune.







Acesta este al 8-lea an in care castram in acest oras. Din cate am vazut pe strazi, problema cainilor comunitari nu este atat de grava la noi pe cat se mediatizeaza si pe cat este intalnita in alte orase sau in Bucuresti. Exista insa interesul de a face din tantar armasar pentru a se justifica fondurile alocate.







Cu fondurile care au fost alocate pana acum de catre Primaria Arad pentru gestionarea cainilor comunitari ar fi putut fi castrate toate catelele si toate pisicile din Arad, atat cele cu stapan cat si cele care traiesc pe strazi. Este evident faptul ca nu s-a dorit acest lucru, pentru ca angajatii GCA sa nu isi piarda locul de munca. Sa se asigure ca vor mai exista animale pe strazi si in lunile si anii care urmeaza.







Ajutati-ne sa deschidem un adapost de 100 de locuri sa zicem pentru ca mai apoi sa cerem autoritatilor sa semneze cu Animed Arad. Apropo, pentru alocarea serviciului de gestionare a cainilor comunitari nu a existat niciodata o licitare a activitatii. Primaria a dat o comanda SC GCA SA, a carei actionar majoritar este.







Mai interesant este faptul ca noi ne putem desfasura activitatea din donatii si sponsorizari, dar GCA necesita cam 30.000 de lei pe luna, fara a castra nici un caine. La o adica am fi fericiti sa preluam acest serviciu si cu zero lei din partea primariei. Sa ii dea cantinei sociale sau azilului de batrani sau unui spital. Dar sa ne lase pe noi sa ne ocupam de caini si de pisici. Doar pe noi. Pentru a ne asigura de bunastarea acestor animale, de stoparea reproducerii lor si desigur de siguranta populatiei.







Sunt curios cati dintre cei care vor primi acest mesaj se vor implica efectiv.







Celor care deja ne sprijiniti va multumesc inca o data. Ajutorul dumneavoastra este mai binevenit decat oricand in trecut. Repet. Suntem la o rascruce de drumuri. Este acel moment pe care il vedeti in filme, cand o persoana poate ramane la podea sau se poate ridica la nivelul asteptarilor pentru a deveni erou si a-i inspira pe cei care vor afla povestea sa. Ajutati asociatia noastra sa devina acel erou de care au nevoie acum cainii comunitari din Arad.







Sunt sigur ca printre dv. se afla persoane cu posibilitati financiare, care ne-ar putea ajuta la achizitionarea unui teren si ridicarea unui mic adapost. Nu are sens sa ma prezint cu o cerere/propunere la primarie fara sa am un loc in care sa duc cainii colectati. Am fost de 4 ori la pregatire in SUA, la diverse organizatii si conferinte si de 2 ori in UK, la Dogs Trust si Mayhew. Stiu tot ce trebuie facut. Imi lipseste insa finantarea.







Cei interesati de acest subiect ma pot contacta pe mail, la telefon sau personal pentru a discuta mai in detaliu.







Stiu ca acest mesaj e destul de lung. Va multumesc pentru timp si atentie si sper sa colaboram cat de curand.







Claudiu Iosim



Inginer, viitor veterinar, presedinte fondator al Animed Arad






Mesajul de mai jos este motivul pentru care Animed Arad trebuie neaparat sa preia gestionarea cainilor comunitari din Arad. Trebuie sa se termine o data si o data cu toate crimele si furtisagurile.




Claudiu



Claudiu Iosim

Environmental Engineer

Veterinary Student

Founder & Managing Director



ANIMED ARAD - the first and only animal welfare charity in Arad, Romania that runs a rescue and a neutering program for stray & feral cats and for stray dogs. Please donate today to support our charitable work on behalf of the abandoned, ill, injured and ignored animals.



www.animed.ro

aradanimals@yahoo.com

Phone/Fax: 004.0357.421.204

Mobile: 004.0766.581.545

HQ: Arad, 310091 Blanduziei Street No.3, Romania



--- On Sun, 3/6/11, ildiko badescu wrote:





From: ildiko badescu

Subject: RO.VREA SA INTERZICA EXISTENTA CAINILOR PE DOMENIUL PUBLIC!-scris.deschisa

To:

Date: Sunday, March 6, 2011, 12:57 PM







Scrisoare deschisa catre politicienii romani parlamentari,



ROMANIA VREA SA INTERZICA EXISTENTA CAINILOR PE DOMENIUL PUBLIC, IN LOCURI PUBLICE SAU IN SPATIILE ADIACENTE ACESTORA !; POLITICIENII VOR SA TRANSFORME CAINII STRAZII IN CAINI AGRESIVI !; MEDICII VETERINARI VOR DEVENI CRIMINALI IN SERIE !





Prin amabilitatea dlui Pieptea Cornel, deputat am aflat si noi "umilii" contribuabilii din banii carora sunteti platiti stiambili politicieni romani ce activitati inteligente se mai desfasoara in Parlamentul Romaniei (Camera Deputatilor).



Spicuiri din amendamentele votate la 01.03.2011 la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (Camera Deputatilor)cand s-a discutat și adoptat în unanimitate forma finală a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân (PL x 912/2007):





1)"Consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia de a amenaja şi de a suplimenta din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile pentru câinii fără stăpân, respectiv orice câine crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, chiar identificat prin tatuare, plăcuţă numerotată şi microcipare."



OBSERVATIE:*AICI SE DA DEFINITIA CAINELUI FARA STAPAN;

*REIESE CA NICIUN CAINE NU MAI ARE VOIE IN SPATIUL PUBLIC CI DOAR PE PROPRIETATEA STAPANULUI SAU A DETINATORULUI;

*ORICE CAINE "...TINUT PE DOMENIUL PUBLIC, IN LOCURI PUBLICE SAU IN SPATIILE ADIACENTE ACESTORA, IN AFARA PROPRIETATII STAPANULUI SAU A DETINATORULUI ACESTUIA..." ESTE CONSIDERAT FARA STAPAN !



ATENTIE MARITA: NICIUN CAINE NU MAI ARE VOIE PE SPATIUL PUBLIC ! ("cine sapa groapa altuia cade singur in ea" ?!, si cainii "de rasa" plimbati pe spatiul public intra sub incidenta acestei legi); SE VA PORNI O VANATOARE DE VRAJITOARE; SE VA SESIZA TOT, ORICE CAINE VAZUT PE SPATIUL PUBLIC, TREBUIE SEMNALAT !(nu va fi iertat niciun caine "de rasa" daca va fi vazut in public)



2)"La nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân se înfiinţează Registrul de evidenţă a câinilor fără stăpân capturaţi de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân şi Registrul de evidenţă a câinilor cu regim special.";



OBSERVATIE: DE CE CAINII CU STAPAN SI CAZURILE SPECIALE SE INREGISTREAZA LA "SERVICIILE SPECIALIZATE PENTRU GESTIONAREA CAINILOR FARA STAPAN" ?



3)"După examinarea de către medicul veterinar, câinii fără stăpân care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, câinii agresivi, aşa cum sunt definiţi în OUG 55/2002 art. 2, alin. (1), lit.(b), câinii periculoşi, câinii de luptă şi atac, aşa cum sunt definiţi

în OUG nr. 55/2002 art.l, lit.(a) cât şi cei definiţi la lit.(b), lăsaţi în libertate şi care nu pot fi identificaţi, vor fi eutanasiaţi în termen de 48 de ore.Eutanasierea se va face numai de medicii veterinari care posedă atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul medicilor veterinari.

Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice, juridice sau de centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop.

Câinii cu vârsta până la 5 luni vor rămâne în adăposturi până la adopţie/revendicare, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 12 luni."



OBSERVATIE: *CINE STABILESTE AGRESIVITATEA UNUI CAINE CONFORM CU LEGEA 60/2003 (OUG 55/2002);IN ROMANIA NU EXISTA MESERIA DE ETOLOG, DAR I SE POATE CREA STANDARDUL OCUPATIONAL SI POATE FI INTRODUSA IN COR !

*CU CE METODA SE STABILESTE AGRESIVITATEA UNUI CAINE ASTFEL INCAT SA POATA FI EUTANASIAT IN 48 DE ORE; PROBABIL CU METODA PROVOCARII LUI DE CATRE OM, METODA "CLASICA" ROMANEASCA !

*MEDICUL VETERINAR ROMAN ESTE TRANSFORMAT IN CRIMINAL IN SERIE, DEOARECE CANTITATILE "INDUSTRIALE" DE CAINI DIN SPATIUL SI DOMENIUL PIBLIC, VOR NECESITA MOBILIZAREA UNUI NUMAR RECORD DE VETERINARI, IAR INTERDICTIA DE A MAI AVEA CAINI PE DOMENIUL SAU IN SPATIUL PUBLIC VA DUCE IN TIMP SI LA DISPARITIA CABINETELOR VETERINARE DIN ORASE (LA SATE NU MAI EXISTA ZOOTEHNIE, ASA CA VA DISPAREA SI MESERIA DE MEDIC VETERINAR DIN ROMANIA , DAR DUPA CE VA TRECE PRIN ETAPA DE CRIMINAL IN SERIE)



4)"Revendicarea sau adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament, cu achitarea unei taxe care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a a consiliului unităţilor administrativ teritoriale, conform tarifelor în vigoare."



OBSERVATIE : SE PARE CA TOTUL SE TRANSFORMA INTR-UN SERVICIU COMERCIAL, PRIN CARE PRIMARIILE VOR VINDE POPULATIEI CAINII GASITI IN SPATIUL PUBLIC !

SE CONFUNDA ADOPTIA CU REVENDICAREA ! DE CE ADOPTIA SE FACE CU ACHITAREA UNEI TAXE ? LA SARACIA ACTUALA DIN ROMANIA, CINE ARE BANI DE ADOPTAT DE LA STAT,CAINI PLATIND O TAXA ?



5)"Adoptarea câinilor din adăposturi se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) prezentarea de către adoptator a dovezii spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b) prezentarea de către adoptator a dovezii resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

d) prezentarea de către adoptator a acordului asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini;

e) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;

f) achitarea taxelor aferente."



OBSERVATIE:CAINII SUNT VANDUTI POPULATIEI, DAR SE MAI CER SI O MULTIME DE ALTE CONDITII PE CARE NU TREBUIE SA LE RESPECTE PERSOANELE CARE CUMPARA SAU ACHIZITIONEAZA CAINI DIN ALTE SURSE (CONDITIE DISCRIMINATORIE) !



6)"a) se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte:

• creşterea, adăpostirea şi ţinerea câinilor pe domenii publice, în locuri publice sau în spaţii adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia.

• Relocarea sau abandonarea, pe domeniul public sau în spaţiile adiacente acestuia, a câinilor adoptaţi şi/sau revendicaţi de persoane fizice sau juridice.

• Proprietarii, deţinătorii temporari ai câinilor, persoane fizice sau juridice, instituţiile publice, adăposturile publice şi ale asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor care dau spre adopţie şi revendicare câini si nu înregistreaza animalele la Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

b) nerespectarea de catre

autoritatile locale a dispoziţiilor referitoare la conditiile de infiintare si functionare a serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fara stapan se pedepseste cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei."



OBSERVATIE: *REISE INCA O DATA CA PE DOMENIUL PUBLIC, IN SPATIUL PUBLIC SAU IN SPATII ADIACENTE ACESTORA NU MAI POATE FI TINUT NICIUN CAINE !

*CAINII PANA VOR FI RIDICATI DIN STRADA (CAT VA DURA, STIUT FIIND CA NU VOR PUTEA FI RIDICATI TOTI O DATA ?), NU AU VOIE SA FIE ADAPOSTITI, CRESCUTI (ADICA INGRIJITI CU HRANA SI APA) DE CATRE CETATENI CONDITII IN CARE SIGUR SE VOR TRANSFORMA IN CAINI AGRESIVI, STIUT FIIND CA UN CAINE CARE A MANCAT SI A BAUT APA ESTE UN CAINE LINISTIT !

*DACA PANA ACUM CAZURILE DE AGRESIUNE LA CAINI DE PE DOMENIUL PUBLIC AU FOST CAZURI SINGULARE, CU AJUTORUL "PUTZULUI" GANDIRII POLITICIENILOR ROMANI, SE VOR TRANSFORMA IN CAZURI PREDOMINANTE !



CONCLUZII FINALE: *NU SE IAU NICIUN FEL DE MASURI DE STOPARE A INMULTIRII ANIMALELOR NEDORITE CI SE ACTIONEAZA DOAR LA EFECTE, ASA CUM S-A INCEPUT SI ACUM ZECE ANI, METODA CARE NU A REZOLVAT PROBLEMA; In tara noastra se petrec crime abominabile, abuzuri sexuale asupra copiilor; trafic de carne vie, alcoolici, drogati, badarani, hoti, mormane de gunoaie pe strazi, in paduri si in ape, exista o saracie generalizata, plus multe alte rele;

La toate astea SE DORESTE se pare ca tzapul ispasitor sa fie declarat cainele ?;

*NU SE SANCTIONEAZA CEI CARE NU AU APLICAT LEGILE PENTRU STOPAREA INMULTIRII ANIMALELOR NEDORITE;(LEGILE 205/2004+9/2008; 215/2004; 60/2004;ETC., VEZI www.in-justitie.ro/nr.17/2009 "Romania are legislatia necesara pentru solutionarea civilizata a problemei cainilor strazii");trebuie dati in judecata toti ce care prin aceasta lege vor sa isi treaca "la adapost" inactivitatea si incompetenta pentru aplicarea legilor mentionate. TREBUIE SANCTIONATI CEI CE NU AU URGENTAT TRECEREA PL-x 912/2007(forma votata la Senat)prin plenul Camerei Deputatilor in 2008, in primul rand trebuie dat in judecata Bogdan Olteanu, presedintele de atunci al CD, au trecut 3 ani, timp in care teoretic numarul cainilor de pe domeniul public a crescut de 36.000 ori prin abandon si pui lasati sa se nasca; trebuie dat in judecata prefectul de Bucuresti, pentru instigare la nerespectarea legilor Romaniei si pentru informatii false mediatizate cu privire la

cainii de rasa

comuna;

*CAINII AU MAI FOST OMORATI o data ANI DE ZILE (2001-2007), PROBLEMA NU S-A REZOLVAT si unora li se pare normal sa reluam acelasi ciclu inutil, dar consumator de bani necontrolabili, zeci de milioane de Euro, (ciclu de reluat o data la zece ani; cainii sunt omorati intre 5-7 ani, apoi lasati sa se inmulteasca din nou pe strazi, pentru ca se stie ca de la o catea nesterilizata pot proveni in 5 ani 60.000 urmasi, dupa care se reia aceasta metoda geniala, investitie minima, profit maxim )



*S-a mai descoperit un personaj care poate avea interese , acesta ar fi guvernatorul BNR, presedintele AGVPSR, care probabil a gasit cu vanatorii lui o modalitate de a face bani pentru privilegiati in aceste vremuri de criza, caci alte solutii, nu mai e nimeni in stare sa gandeasca !?



*Doar AGVPSR mai lipsea din lista cu interesele pe spinarea cainilor strazii, dintre care amintesc "AFACERILE"CU CAINI EUTHANASIATI care pot fi: import de substante de euthanasiere + comisioane; sume platite la fondul de mediu de catre primarii pentru fiecare caine mort predat la Protan sau la institutii similare, putandu-se face decontari fictive cu evidente duble; trafic clandestin de piele, etc.; coruptia hingherilor care solicita de spaga pentru ei si sefii lor, pentru "a inchide ochii" pentru un timp de...; chiar si centrele antirabice umane pot avea interese din existenta cainilor pe strazi, pentru ca pot face decontari fictive cu evidente duble, iar prin statistica pe care o fac tendentios, cu numarul de oameni „muscati” zilnic isi ajuta si „colegii" cu euthanasierile;



Daca Romania trebuie sa moara si sa se abrutizeze ca se zice ca asa vor majoritatea cetatenilor ei, zic politicienii, cine se mai poate opune ?



La AGVPSR se face afirmatia ca Romania are 90% domeniu de vanatoare, iar romanul de la mama natura are o singura profesie, cea de vanator.

Deci probabil ca asta va fi viitorul Romaniei: domeniu de vanatoare si profesia de vanator pentru populatie, se vor vana unii pe altii !



Este regretabil PL-x 912/2007 a fost mutilat fata de forma de la Senat si cu amendamentele votate inseamna o intoarcere in trecut la anul 2001, ba chiar pana la 19(50), vezi AGVPSR, aspect general valabil pentru toata Romania care nu are tendinta sa progresesze ci doar sa regreseze ;



Inca nu este prea tarziu sa se revina la forma votata de Senat, singura forma care chiar ar si ajuta la rezolvarea problemei.



Ildiko Badescu,

Bucuresti,

(purtatoare de cuvant a sentimentelor milioanelor de iubitori de animale din Romania si a sutelor de milioane de iubitori de animale din lumea intreaga)

..........................................................................

P.S. 1)DEJA CU ACESTE PROPUNERI S-AU DEPASIT TOATE CONDITIILE DE A MAI CONSIDERA ROMANIA O TARA CIVILIZATA SI ACESTE ASPECTE SUNT DEJA MEDIATIZATE IN TOATA LUMEA (PRESA SI GUVERNE) !



DE EXEMPLU:



ROMANIA-COUNTRY OF POLITICIANS WHO ENJOY TO KILL(STREET DOGS AND ANIMAL LOVERS)



Romanian politicians and their sympatizers have fascists ideas against animals lovers, no matter they are Romanians or the British royal family;

Quote :"...the "royal" British pigpen..."because they are animal lovers



Write in the news papers of your countries the reality of Romanians politicians and their sympatizers who by their attitude for animals instigate at fascism.



DON'T EXPLORE THE ROMANIAN SO CALLED CARPATHIAN GARDEN !



DON'T ADMITT ROMANIA IN SCHENGEN !



Romania's diseases, big corruption of politicians, theft authorities, the demolition of democracy (democratical institutions are overly politicized), animals and human rights violations, the aggression against animals and animals lovers in general, etc.. will be exported to Europe without borders with negative influence against its civilization !



Majority of the population from Romania is animals lover, but because especially the politicians, members of PDL (member of European PP) encourage the extremists to offend the dogs protectors, they also ask disappearing animal lovers (and even their euthanasia )



SOS ! Cruelty against animals in Romania can be stopped only through international pressure & UE legislation



........................................................................

2)COCINA "REGALA" BRITANICA:

Unii romani cu mintea inflamata de politicienii nostri au ajuns sa considere si familia regala britanica drept o cocina "regala" deoarece indraznesc sa fie iubitori de animale (au fost informate oficilaitatile britanice si presa din lumea intreaga):



http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezbatere-evz-eutanasierea-maidanezilor-sau-adoptarea-legii-marinescu-2-920152.html#commentAddLink



"4 martie, 09:36. Ildiko Badescu



Ati sters apucaturile fasciste ale celor instigati de Evenimentul si alti ziaristi ? (When I sent message of protest in England against fasciste message, it was delete)



Lasati sa se vada cine sunt romanii ! Nu mai cenzurati ! (I protested against censor; )

I received with great joy, a message from an acquaintance living the UK, regarding the love for animals of the British Royal Family, message shown below;

I wrote this mesage like comment at articles published in press following a protest rally for the protection of street dogs in Romania from 1 March 2011, held in front of the Romanian Parliament.

That day the Chamber of Deputies voted to resume street dogs euthanasia, after the law 9/2008 has stopped euthanasia of healthy dogs.

I hoped that this message will be a positive milestone for my fellow citizens regarding the love of animals, unfortunately due to the instigation of Romanian politicians (led by Ms Elena Udrea, who recently said she wanted to continue euthanize dogs started by Mr. . Basescu in 2001) reached that the Royal British House to be called the british "royal" pigpen.



http://www.evz.ro/detalii/stiri/protest-impotriva-eutanasierii-cainilor-fara-stapan-la-timisoara-922752.html#commentAddLink



...........................................................................

2 martie, 10:41. Ildiko Badescu



(Un prieten cunostinta recenta din Marea Britanie, mi-a scris de curand urmatorul mesaj)A friend recently informed the United Kingdom, recently wrote me the following message:

"I am sad that things are not going well for stray animals in Romania and Bucharest in particular. In the UK we are very fond of our pets and it is easier to raise money to support them than it is old people living in poverty. For some time the British have been giving money and goods to support children in Romania. For many people in Britain, the welfare of animals is as important as the welfare of children. I know that for more than one hundred years giving money and time to help others is part of our way of life. We prefer that to paying taxes.

I have been thinking about who in the UK could help. I have come up with Prince Charles, our future King. I know he is is interested in Romania. He has bought property there with an aim to improving conditions for those who live locally and making Romania better known. Our royal family are also great animal lovers. „

(Daca englezii sunt „idioti” si romanii se cred „destepti”, nu ma mai mir de ce Romania nu poate progresa, iar unii chiar prefera sa se intoarca in trecut la anul 2001) If the English are "idiots" and the Romanians think are "clever", I am not surprised why Romania can not make progress, and some even prefer to return to the past even until to 2001!

...........................................................................Response to my message:

2 martie, 14:59. Ilie M

(Ce sa faca roamanii, saracii, einsteino, daca nu se pot intoarce in viitor ?Bunul simt { pe care nu-l ai} te-ar fi obligat sa traduci textul, nebuno)

What do the Romanians do, the poor,you einstein, if they can not return in the future? Common sense {that you do not have} obliged you to translate text, crazy you:

(the translated text in Romanian:

" Sunt trist ca lucrurile nu merg bine pentru animalele fără stăpân din România şi Bucureşti, în special în Marea Britanie, suntem foarte atasati de animalele noastre de companie si este mai usor sa stranga bani pentru a le sprijini decât este sa stringi bani pt bătrânii care trăiesc în sărăcie.. Pentru ceva timp britanici au dat bani şi bunuri pentru a sprijini copiii din România .Pentru mulţi oameni în Marea Britanie, bunăstarea animalelor este la fel de importantă ca şi bunăstarea copiilor.. Ştiu că de peste o sută de ani, furnizând bani şi timp pentru a ajuta pe alţii este o parte din modul nostru de viaţă.

M-am gandit cine din Marea Britanie ar putea ajuta. Eu am venit cu Prinţul Charles, Regele nostru viitor. Ştiu că el este interesat de România. El a cumpărat o proprietate acolo cu un scop pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru cei care trăiesc la nivel local şi de a face România mai bine cunoscuta. Familia noastră regala este, de asemenea, mare iubitoare de animale. ")

(Din traducerea integrala a textului nu rezulta ca acea cocina "regala " britanica sau britanicii ar iubi MAIDANEZII, toanto).

From the full translation of the text does not appear that the British "royal"pigpen or the British people would love STRAY DOGS, oaf.

...........................................................................

3)MESAJ MEDIATIZAT EXTERN:



In Romania, between 2001-2007 were euthanized hundreds of thousands of street dogs, but the number of dogs on the streets has not diminished.

It seems that behind the massacre had personal interests, because there were no measures taken to stop the multiplication of unwanted or abandoned dogs, although the legal framework exists.



After the 2008 if debacle did not happen on the streets of Romania is because the NGOs and citizens sterilized dogs from the streets (theoretically from a bitch unsterilized can result 60.000 offspring in five years ).



NGOs and citizens asking for at least ten years, recording all dogs with or without master, identify them , sanctioning the abandonment and sterilization if is not breed.

Contrary to expectations, because it seems that rose to the rank of Romanian state politics breeding dogs rule the streets and then have what to kill, at 1 of March 2011,in the Chamber of Deputies, Committee on Public Administration approved the resumption of euthanasia of healthy dogs from the streets. This vote was for an unnecessary method started 10 years ago, what will not solve the problem, but some pockets fill with uncontrollable money.



...........................................................................

4)MESAJ MEDIATIZAT EXTERN:



CAN EU LET THE ROMANIAN POLITICIANS BE "KILL BILL" OF ROMANIAN STREET DOGS AND ANIMAL LOVERS ?(TODAY'S KILLERS OF ROMANIA ARE 10 YEARS AGO KILERS OF STREET DOGS !)

..........................................................................

THIS IS ROMANIA-WITH BARBARIAN POLITICIANS WHO ENJOY TO KILL STREET DOGS !



ELENA UDREA IS THE LAST OFFICIAL VOICE of BARBARIAN POLITICIANS WHO WISH EUTHANASIA OF STREET DOGS, DOGS WHO ARE THERE IN INDUSTRIAL "QUANTITIES" ESPECIALLY IN BUCHAREST AFTER THE POLITICIANS LET THEM BREEDING ON THE STREETS.



WAS ALREADY PROVED THAT THE EUHANASIA BETWEEN 2001-2007 IN BUCHAREST OF MR.BASESCU AND PDL, HIS SOUL PARTY, DID NOT SOLVE STREET DOGS PROBLEM, BUT SEEMS TO HAVE FILLED SOME POCKETS.

BY THE PROGRAMM OF EUTHANASIA APPLIED BETWEEN 2001-2007 ARROUND 150.000 DOGS WERE KILLED.



BUT ELENA UDREA,NAMED IN HER PARTY KILL BILL, WANTS TO CONFIRME THIS NAME BY REPLAYING EUTHANASIA OF STREET DOGS.



IS INADMISSIBLE TO ACCEPT RESUMPTION OF THAT MASSACRE !



*Statements Elena Udrea, on 23/02/2011, proeuthanasia of street dogs (ie pro massacre, because there is an industrial "quantity", in fact specially breeding on the streets)



http://www.realitatea.net/elena-udrea-sa-iesim-din-ipocrizie-avem-o-problema-cu-maidanezii-trebuie-rezolvata_807034.html



*Politician Elena Udrea was named by her party's colleagues "Kill Bill" (of romanian street dogs) !



http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/elena-udrea-descrisa-ca-un-kill-bill-al-politicii-romanesti-206732.html



http://www.pixelulalbastru.ro/2010/11/21/elena-udrea-numita-kill-bill-a-politicii-romanesti/



http://www.libertatea.ro/stire/elena-udrea-promite-ca-va-scapa-capitala-de-maidanezi-323822.html



in the last case, she says:

"which means "euthanasia after 14 days " means "taking American legal model"which "would guarantee that our country respects international standards of protection of the animals'"



*Reality from Romania, concerning the barbarism of authorities ;



http://dashalovinganimals.blogspot.com/search/label/John%20Sakars

..........................................................................



5)MESAJ MEDIATIZAT EXTERN:



TODAY'S KILLERS OF ROMANIA ARE FROM 10 YEARS THE KILERS OF STREET DOGS !

(NOW THEY WANTS TO REPLAY, THAT CALLED SUCCES)



BLOGS AGAINST THE STREET DOGS AND ANIMAL LOVERS FROM ROMANIA..



http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/maidanezii-au-ucis-din-nou-sa-iesim-noi-sa-sterilizam-primarul-57885.html



1)http://www.zoso.ro/sapun-de-maidanez/



(kill them ALL and make soap out of them...)



2)http://www.visurat.ro/2011/01/28/romania-welcome-in-the-jungle/



( insults and dirty talk against animal lovers in Romania )



3)http://www.arhiblog.ro/2011/01/solutie-pentru-scapat-de-maidanezi.html



( Public campaign to poison all strays ! )



4)http://www.green-report.ro/stiri/organizare-rdquonazistardquo-pentru-exterminarea-maidanezilor-pe-site-urile-de-socializare



(nazi groups against street dogs and animal lovers)



5)http://groups.yahoo.com/group/antimaidanezi/



6)



http://patriahotilor.blogspot.com/2010/11/maidanezii-si-jigodiile.html

..........................................................................

Terrible case at PREJMER, Romania....children have burned alive puppies...



http://anima-sos.ro/index.php?intrareJurnal=12343

...........................................................................



........................................................................

6)MESAJ MEDIATIZAT EXTERN:



Nota: Pe langa PDL, PNL si altii pot sa aiba interese prin AGVPSR-cu vanatorii (filiera: presedinte AGVPSR si presedinte BNR, Mugur Isarescu, Bogdan Olteanu vicepresedinte BNR, fost PNL, chipurile, etc.)





http://www.agvps.ro/revista.php?id_articole=848&op=articol:



DIN: ALOCUTIUNEA Domnului Mugur Constantin Isărescu, Presedintele A.G.V.P.S. din Romania, la deschiderea lucrărilor Congresului A.G.V.P.S. - Ramnicul Valcea, 5 iunie 2010

V.P.R:



http://www.agvps.ro/revista.php?id_articole=953&id_rev=37&op=articol (DIN NOU, CÂINII HOINARI Claudiu OPRESCU);



http://www.agvps.ro/revista.php?id_articole=881&op=articol (Cainele si vanatul, în relatia cu omul Dr.ing. Aurel UNGUR);



La o analiza mai atenta se constata ca tot oamenii lor sunt la profit total adica investitie minima, profit maxim, si din protectie si din euthanasiere, cu diferenta ca pe ai lor nu o sa-i vezi efectiv pe langa caini sau militand pentru ei ci cel mult poti auzi de ei;



Si uite asa adevaratul militant ajunge sa poata fi discreditat !



De fiica lui Mugur Isarescu de exemplu, auzeam acum niste ani ca e "iubitoare de animale" si ingrijeste si ea niste caini pe...strazi !

(solutie tare inteligenta !)



...........................................................................

SCRISOAREA DLUI PIEPTEA CORNEL:



--- On Fri, 3/4/11, Cornel Pieptea wrote:



From: Cornel Pieptea

Subject: adoptarea legii cainilor fara stapan - noi informatii

To: avedisghazarian@yahoo.com

Date: Friday, March 4, 2011, 11:56 AM



Stimate domnule Avedis Ghazarian,



Doresc înainte de toate să va mulțumesc pentru sinceritatea opiniei dumneavoastră și pentru faptul ca ați ales să luați o poziție vizavi de problema câinilor comunitari.

Exprimarea cetățenească este vitală pentru funcționarea unui sistem democratic în care reprezentanții aleși trebuie să țină cont de părerile cetățenilor.

Revenind la problema noastră, vă informez că în data de 1.03.2011 a avut loc sedința Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic în care s-a discutat și adoptat în unanimitate forma finală a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân (PL x 912/2007).

În cele ce urmează vă voi

prezenta cele mai importante aspecte ale acestui proiect de lege, care va intra în dezbatere și vot final în plenul Camerei Deputaților la jumatatea lunii martie. Camera Deputaților constituie for decizional.



1. OBLIGAȚIA AUTORITĂȚILOR LOCALE DE A ÎNFIINȚA SERVICII SPECIALIZATE PENTRU GESTIONAREA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN ȘI DE NOI ADĂPOSTURI



Consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia de a amenaja şi de a suplimenta din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile pentru câinii fără stăpân, respectiv orice câine crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, chiar identificat prin tatuare, plăcuţă numerotată şi microcipare.



Consiliile locale au obligaţia de a încadra în serviciile

locale cel puţin un medic veterinar şi cel puţin un tehnician veterinar pentru evidenţa, supravegherea, asistenţa medicală veterinară şi efectuarea unor acţiuni sanitare veterinare prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

Programul de lucru în relaţiile cu publicul al adăposturilor publice, va fi zilnic, de luni pana vineri, în intervalul orar 8.00 - 12.00, 16.00-20.00, iar sâmbăta şi duminica intre 8.00-12.00.



2. ÎNFIINȚAREA REGISTRELOR DE EVIDENȚĂ A CÂINILOR



La nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân se înfiinţează Registrul de evidenţă a câinilor fără stăpân capturaţi de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân şi Registrul de evidenţă a câinilor cu regim special.



Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor prin

Direcţia Sanitară Veterinară verifică modul de aplicare a prezentei legi de către unităţile administrativ-teritoriale.



Adăposturile publice pentru gestionarea câinilor fără stăpân precum şi adăposturile asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor vor ţine registre speciale vizate de medicul veterinar, în care se vor menţiona, după caz, următoarele: data capturării, data şi ora cazării în adăpost, caracteristicile individuale ale animalului, numărul de câini prinşi, revendicaţi, adoptaţi, eutanasiaţi, motivul eutanasierii, substanţa utilizată şi numele persoanei care realizează eutanasia, numărul de tatuaj, zgarda cu plăcuţă numerotata şi/sau numărul de microcip, numărul fişei de adopţie, data deparazitării, data vaccinării antirabice, data sterilizării, data predării cadavrelor la societăţile ce vor executa incinerarea, precum şi persoanele care au instrumentat

manoperele.







3. MĂSURILE PROPUSE PENTRU GESTIONAREA PROBLEMEI CÂINILOR COMUNITARI







Câinii fără stăpân vor fi adăpostiţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile.



În situaţia în care, dupa\expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, consiliul local va decide soarta patrupedelor putând opta între transferul către adăposturile fundațiilor și asociațiilor non-guvernamentale de profil, cazarea nelimitată în adăposturile proprii sau eutanasiere.

Capturarea, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi controlul bolilor câinilor în adăposturi se vor face cu respectarea normelor şi măsurilor sanitare.

După examinarea de către medicul veterinar, câinii fără stăpân care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, câinii agresivi, aşa cum sunt definiţi în OUG 55/2002 art. 2, alin. (1), lit.(b), câinii periculoşi, câinii de luptă şi atac, aşa cum sunt definiţi

în OUG nr. 55/2002 art.l, lit.(a) cât şi cei definiţi la lit.(b), lăsaţi în libertate şi care nu pot fi identificaţi, vor fi eutanasiaţi în termen de 48 de ore.

Eutanasierea se va face numai de medicii veterinari care posedă atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul medicilor veterinari.

Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice, juridice sau de centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop.

Câinii cu vârsta până la 5 luni vor rămâne în adăposturi până la adopţie/revendicare, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 12 luni.



Proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligaţia identificării animalelor aflate în proprietate prin microcipare.





4. PROCEDURA DE ADOPTARE/REVENDICARE A UNUI ANIMAL COMUNITAR



Încredinţarea câinilor spre adopţie se face numai după ce aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi şi identificaţi prin microcipare.

Revendicarea sau adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament, cu achitarea unei taxe care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a a consiliului unităţilor administrativ teritoriale, conform tarifelor în vigoare.

Formularele-tip de adopţie şi revendicare ce sunt completate la nivelul adăposturilor asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor vor fi transmise serviciilor specializate de la nivelul unităţilor administrativ-

teritoriale în termen de 48 de ore de la data revendicării/adopţiei, în vederea înregistrării acestora în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.







Adoptarea câinilor din adăposturi se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii:



a) prezentarea de către adoptator a dovezii spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b) prezentarea de către adoptator a dovezii resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

d) prezentarea de către adoptator a acordului asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini;

e) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;

f) achitarea taxelor aferente.



Serviciile publice pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivel local, cât şi adăposturile aparţinând organizaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor au obligaţia de

a comunica lunar direcţiilor sanitare veterinare judeţene şi prefecturilor numărul de câini înregistraţi, numărul de microcip şi zgarda cu plăcuţă numerotată. Toate datele vor fi centralizate la nivel naţional de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În adăposturile ce aparţin asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor pot fi cazaţi câini fără stăpân numai după verificarea stării de sănătate a animalelor de către medicul veterinar, sterilizare, deparazitare, vaccinare antirabică şi identificare prin microcipare şi zgardă cu plăcuţă numerotată .





5. ASPECTE CONTRAVENȚIONALE







a) se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte:

• creşterea, adăpostirea şi ţinerea câinilor pe domenii publice, în locuri publice sau în spaţii adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia.

• Relocarea sau abandonarea, pe domeniul public sau în spaţiile adiacente acestuia, a câinilor adoptaţi şi/sau revendicaţi de persoane fizice sau juridice.

• Proprietarii, deţinătorii temporari ai câinilor, persoane fizice sau juridice, instituţiile publice, adăposturile publice şi ale asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor care dau spre adopţie şi revendicare câini si nu înregistreaza animalele la Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

b) nerespectarea de catre

autoritatile locale a dispoziţiilor referitoare la conditiile de infiintare si functionare a serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fara stapan se pedepseste cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei.



Tabloul complet al sistemului de sancțiuni în caz de nerespectare a prevederilor legale va fi detaliat odată cu aprobarea Normelor Metodologice.



Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac, după caz, de persoane împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi de inspectorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân din unităţile administrativ-teritoriale, conform viitoarelor Norme Metodologice.



În concluzie, vă rog să îmi permiteți să fac două precizări importante legate de contribuția personală

la acest proiect de lege:

- prin poziția mea am căutat să limitez propunerea reprezentanților PDL de a efectua o eutanasiere în masă a animalelor fără stăpân, care la expirarea celor 14 zile de cazare în adăposturi nu au fost adoptate/revendicate.Am reușit acest lucru și, conform formei finale a prezentului proiect de lege, consiliile locale vor avea posibilitatea de a alege între cazarea animalelor în adăposturile proprii pe o perioadă nelimitată, transferul care adăposturile gestionate de către asociațiile non-guvernamentale de profil sau eutanasierea.

- Amendamentul pe care l-am propus Comisiei de administrație, dar care a fost respins pe baza unui vot majoritar al reprezentaților PDL, și anume acela de a permite accesul organizațiilor non-guvernamentale la procesul de gestionare și eutanasiere a animalelor fără stăpân pentru a constata respectarea condițiilor de

tratament, îl voi înainta și plenului Camerei Deputaților la votul final.



În final, vă pot preciza că după adoptarea finală a acestui proiect de lege în plenul Camerei Deputaților, vă voi aduce informații suplimentare menite să întregească tabloul legat de problema gestionării câinilor fără stăpân.





În speranța că vom continua relația bună de comunicare și o vom extinde și asupra altor teme de interes, vă mulțumesc pentru implicare.







Cu considerație,



Deputat Pieptea Cornel

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini