Postări

Se afișează postări din martie 14, 2011

pilda primita prin mail

Aceasta mica si pilduitoare istorioara, emana un mesaj plin de invataturi, care, ca si proverbul: "cine are ochi sa vada, si cine are urechi, sa auda !", ar trebui sa ne puna cu adevarat pe ganduri... oare noi, in care dintre cele doua categorii de oameni ne incadram ?
Un om pios statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus :- "Doamne as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul".

Dumnezeu l-a condus pe om catre doua usi. A deschis una dintre usi, iar omul a privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o mare masa rotunda. Pe masa se afla un vas mare cu tocana, care mirosea foarte bine si care l-a facut pe om sa ii lase gura apa.

Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati.. Tineau linguri cu manere foarte lungi, care le erau legate de brate si astfel puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocana; dar din cauza manerelor mai lungi decat propriile maini, nu puteau duce la gura lingurile pline..

Omul pios s-a infiorat la vederea…

primit prin mail

Daca poti incepe ziua fara cafea,
Daca te poti urni fara medicamente,Daca totdeauna poti fi vesel , facand abstractie de durerile tale,Daca te poti abtine sa nu plictisesti altii cu problemele tale,Daca zilniz poti manca aceleasi mancaruri si poti fi recunoscator pentru ele,Daca poti intelege , ca cei dragi tie sint cateodata foarte ocupati si n-au timp de tine,Daca poti accepta critica si invinuirea fara suparare si ranchiuna,Daca poti tolera ignoranta unui prieten si nu-l corectezi in permanenta,Daca poti sa te porti la fel cu un prieten bogat ca si cu unul sarac,Daca poti suporta tensiunea fara ajutor farmaceutic,Daca poti sa te relaxezi fara alcool,Daca poti dormi fara somnifere,


...atunci probabil esti cainele familiei !!