miercuri, 22 iunie 2011

ADOPTIE 3 PISICUTE SI 1 MOTANEL

E pe bune, chiar sunt de dat cum se spune, sunt trei pisicute si un motanel, absolut adorabili,
si daca cineva isi doreste, ii punem la dispozitie,
"individual sau la pachet" contra unui banut ca sa va traiasca!
manuela negrei" manuelanegrei@yahoo.com
 

recomandari animalute

http://www.feminis.ro/casa-si-gradina/purina-one-pentru-pisici-sanatate-vizi
bila-in-prezent-si-viitor-19404

http://www.9am.ro/top/Incredibil/214012/Top-10-Cele-mai-bizare-animale-hibri
d/7/Savannah.html

alte recomandari

recomandari

http://www.care2.com/greenliving/cat-is-a-dj-video.html
http://www.feminis.ro/concursuri/moda-vintage-un-must-have-pentru-orice-sezo
n

http://www.realitatea.net/un-pinguin-imperial-din-antarctica-a-ajuns-pe-o-pl
aja-din-noua-zeelanda_846357.html

http://www.peteava.ro/id-484285-si-animalele-vorbesc
http://www.peteava.ro/id-700658-in-japonia-pana-si-animalele-sunt-ciudate

http://www.peteava.ro/browse/categoria/302
http://www.youtube.com/user/VoorheesTavi?feature=mhee#p/a/f/0/xRhKm3Brz14

prin mail despre bicarbonat

Nici unei gospodine n-ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este ieftin si s-a demonstrat ca poate sa curete aproape orice ai prin locuinta. Si asta fara sa-ti afecteze pielea mâinilor. Potrivit site-ului www.shine.yahoo.com, bicarbonatul de sodiu face minuni. Îti spunem, azi, la ce e bun...

1. Scoate mirosurile urâte din borcane. Ce trebuie sa faci: presara praful în borcanul gol, apoi clateste bine. 2. Daca ti se pare ca exista un miros ciudat în frigiderul tau, pune în el un plic cu bicarbonat de sodiu, deschis, si schimba-l lunar. Vei simti o mare diferenta.3.Te scapa de mirosul neplacut al gunoiului, daca împrastii praful pe fundul cosului sau chiar deasupra mizeriei. 4.Curata jucariile copilului astfel: dizolva patru linguri de bicarbonat într-un sfert de pahar de apa. Înmoaie un burete în solutia obtinuta si sterge jucariile. 5. Pune o cana de bicarbonat în cutia în care tii detergentul de rufe si amesteca. Hainele spalate astfel vor avea o culoare impecabila. 6. Stropeste covorul cu un amestec de apa cu putin bicarbonat, înainte de a da cu aspiratorul. Îi vei reîmprospata culoarea.7. Curata mobilierul de gradina: înainte de a-l depozita pentru iarna, freaca-l cu bicarbonat, cu un burete ud.8. Reda stralucirea argintului.. Cum: fa o pasta din bicarbonat si putina apa. Ia o periuta de dinti si freaca bijuteria pe care vrei sa o faci sa arate ca noua. Dupa aceea, sterge-o cu o cârpa curata.9. Acest praf "face luna" podeaua din baie si toaleta. Trebuie doar sa pui o jumatate de ceasca de bicarbonat într-un lighean cu trei litri de apa calda si apoi sa stergi pe jos cu o cârpa

sau cu un mop înmuiat în amestec.
Bicarbonatul face mi nuni si cu vasul de toaleta. 10. Curata aparatul de cafea cu un amestec facut dintr-un sfert de plic de bicarbonat si un sfert de litru de apa.11. Pentru a elimina mirosul neplacut al încaltarilor, presara bicarbonat în ele. 12. Da luciu farfuriilor si reda stralucirea tigailor si oalelor amestecând detergentul de vase cu doua linguri de bicarbonat. Vesela va arata la fel ca în ziua în care ai

cumparat-o.
13. Daca ai o geanta de voiaj care are un miros ciudat, poti sa pui în ea putin bicarbonat. Curata dupa 10 minute. 14. Pentru ca samponul sa aiba un efect mai bun, presara niste bicarbonat în mâna când te speli pe cap si vei scapa mai usor de resturile de gel, spuma de par sau fixativ.15. Daca ai varsat ceva urât mirositor pe tapiterie, împrastie putin bicarbonat pe pata, lasa-l sa actioneze 15 minute si apoi curata bine cu apa locul respectiv. 16. Mobila ta are pete? Pune pe un burete umed putin bicarbonat si aplica direct pe mobila. Tot asa poti scoate si urmele de creion de pe pereti. 17. Împrastie praf de sodiu în scrumiera si vei vedea ca mirosul tigarilor nu se va mai simti atât de puternic. 18. Poti curata si ceainicul. Scufunda-l într- un recipient în care ai pus un sfert de cana de bicarbonat amestecat cu 250 ml de apa calda si lasa-l acolo toata noaptea. Dimineata, spala-l! 19. Bicarbonatul e foarte bun daca vrei sa cureti buretii de vase si sa îi scapi de miros. Tot ce trebuie sa faci e sa-i pui la înmuiat într-un amestec de patru linguri de bicarbonat cu o jumatate de litru de apa calda. 20. Bicarbonatul albeste protezele dentare, înlatura impuritatile si dezinfecteaza. Lasa-le un timp la înmuiat într-un pahar plin cu apa calda, în care ai pus doua lingurite de bicarbonat. 21. Peria de par sau pieptanul par încarcate? Vei scapa de grasime sau de alte urme daca le scufunzi într-o solutie facuta dintr-o jumatate de litru de

apa calda si o lingurita de bicarbonat. Freaca-le apoi si lasa- le la uscat. 
22. Daca vrei ca animalul tau de casa sa miroasa frumos, între spalari poti sa-i presari bicarbonat pe blanita, iar apoi sa-l perii. Si jucariile lui poti sa le cureti si sa le dezinfectezi cu un burete

înmuiat în apa calda si bicarbonat.
23. Pune pe un burete umed putin bicarbonat si curata cu el interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde. Va straluci! 24. Iata cum scapi de grasime si de petele de ulei din garaj: presara bicarbonat chiar pe locul unde s-au format petele si frea- ca-le bine cu o perie umeda.25.. Când îti speli masina, poti sa amesteci un sfert de cana de bicarbonat cu un litru de apa si sa folosesti solutia rezultata pentru a curata geamurile, zonele metalice cromate, cauciucurile si scaunele.
 

"regim" primit prin mail, netestat personal

Banala mămăliguţă poate deveni un medicament folositor în tratarea răcelilor şi
a pietrelor la fiere 

Mălaiul este un înlocuitor de nădejde al produselor de panificaţie, numit de specialişti "prietenul intestinului subţire". Dispreţuit pe nedrept, acest medicament tradiţional aduce numai beneficii atât omului sănătos, cât şi celui care suferă de boli grave. Cura cu mămăligă este foarte sănătoasă, o putem încerca în Postul Paştelui, pentru hrănirea organismului şi curăţirea intestinelor. 


De ajutor ficatului şi intestinelor 

Un aliment tradiţional cum e mămăliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se putea găsi o contraindicaţie. Fierturile de porumb au fost apreciate încă din vremea lui Columb, dar, ulterior, au ajuns să fie considerate hrana săracilor. Studiile recente au scos în evidenţă faptul că media de viaţă a triburilor amerindiene care se hrăneau cu porumb crud sau fiert, era mult mai mare decât a altor comunităţi învecinate, cărora le lipsea din dietă acest aliment. 

Recent, s-a descoperit prezenţa în boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului. Aceşti acizi se absorb în intestin cu mare uşurinţă, fără a suferi transformări chimice decât în proporţie de 22-28%.
Ajunşi în sânge, se transformă în hidroxiacizi care vor purifica sângele de unele substanţe toxice. Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice. La populaţiile unde se consumă zilnic terci de mălai, incidenţa bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii au o dezvoltare mai bună. 


Ne ajută să trăim mai mult 

Cercetătorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene.
De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Mai mult, banala mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, în special feminine. 

Rezultatele cercetărilor româneşti efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga e mai des pe masa românilor), arată că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată şi prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani.
De asemenea, consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate. Multă lume crede că mămăliga îngraşă. Ei bine, mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de pâine. Iar mămăliga vârtoasă are jumătate din caloriile pâinii. Încă din cele mai vechi timpuri, românii au folosit mămăliga ca leac.
De exemplu, doar pentru a evita pelagra, este suficient consumul zilnic de mămăligă cu o jumătate de litru de lapte şi un ou. Terapia a dat rezultate sute de ani. 

Cataplasme aplicate pe piept 

Tratamentele pe care ni le făceau bunicile noastre în copilărie, ne vindecau şi ne fereau de utilizarea abuzivă a antibioticelor. Mămăliga era la loc de cinste printre leacurile vechi. Pentru durere în gât şi răceală, se pun pe o tablă încinsă două linguri de mălai şi se stă cu nasul deasupra fumului produs, amestecînd continuu. În plus, se bea seara înainte de culcare un terci, ca o mămăligă subţire, în care se pune o bucăţică de unt. A doua zi, vă veţi simţi infinit mai bine.
În popor, unul din adjuvantele cu o eficienţă incredibilă în pneumonie este tot faimoasa mămăligă românească. Se lasă să se răcească, cât poate suporta pielea, după care se întinde pe zona pieptului într-un strat de două degete pe torace şi se ţine 15 minute, după care se înlătură, iar pielea se şterge cu un tampon înmuiat în spirt camforat.
Cataplasma cu mămăligă caldă e bună şi în bronşite, gripă, tuse cronicizată.
Aceeaşi aplicaţie se face în zona rinichilor pentru tratarea colicilor renale şi a nefritelor, pe zona inferioară a abdomenului, ca remediu rapid pentru anexite şi cistite. 

De folos şi în obezitate 

Pentru urcior: se pune mămăliga caldă pe pleoape, schimbând-o cît se poate de des. În caz de lipom, se poate face un tratament cu cataplasme cu mămăligă tare.
Se pune în strat de 3- 4 cm pe locul lipomului, având grijă ca partea care vine în contact cu pielea să fie presărată cu tămâie fin pisată, aşa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt. Se aplică fierbinte, cât suportă pielea, şi se acoperă cu un obiect de lână, pentru a menţine temperatura locală ridicată.
Tratamentul se face în fiecare seară şi se ţine până se răceşte mămăliga.
Mămăliguţa e utilă şi celor care suferă de obezitate, deoarece acest aliment conferă o senzaţie de saţietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa. 

Studiile de specialitate au arătat că la persoanele care consumă regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mental, sunt reduse considerabil. Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având, pe lângă efectul de reducere a acidităţii, şi o acţiune uşor calmantă, sedativă.
Studiile de nutriţie şi biochimie alimentară au arătat că mămăliga consumată frecvent ameliorează şi afecţiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruaţiile dificile cu sângerări abundente, anexita şi metroanexita, litiaza renală, hepatita. 

De la mămăligă, la terci şi bulz 

. În mod tradiţional, mălaiul se poate prepara în multe feluri: turtă în spuză, mălai în ţest (mălăiaş), mălai în tavă, terci, păsat, bulz, chitac, cocîrţău.
Porumbul ca atare se mai mănîncă şi fiert (în oală), fript (la spuză) sau făcut floricele (la tigaie). Mămăliga e şi ea de două feluri: pripită şi fiartă. Pe cea pripită o mănâncă mai mult orăşenii si se prepară punând mălai puţin câte puţin în apa sărată fierbinte, aşa încât mămăliga să fiarbă în mod egal toată.
Fierberea durează mai puţin decât la mămăliga vârtoasă, preferată mai mult la ţară . În acest caz, mălaiul se pune tot dintr-odată în apa sărată, se lasă să fiarbă până încearcă de mai multe ori să dea în foc, ca laptele. Atunci, se sparge cu făcăleţul. La sate, mămăliga vârtoasă nu se taie cu cuţitul, ci cu sfoară.
Terciul de mălai nu e altceva decât mămăligă pe jumătate lichidă, pe care o mâncau copiii cu plăcere cu felii de brînză sau zeamă de prune.
Păsatul este tot un fel de terci, însă mălaiul din care e făcut e mai grunjos, mai mare şi mai tare la fir.
Cocoloşul sau bulzul se face din brânză învelită în mămăligă şi coaptă apoi pe cărbuni. În unele locuri, mălaiul se amestecă cu dovleac fiert. 

Ştiaţi că? 
- 100 g făină de porumb are 351 calorii, 100 grame de pufuleţi au 520 calorii.
- Mămăliga se taie perfect, dacă lama cuţitului se umezeşte cu apă.
- Mămăliga nu mai face cocoloaşe, dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece.

- Zahărul vanilat poate fi secretul mămăligii perfecte.
- Mămăliga nu îngraşă, dar combinată cu smântână şi brânză grasă, efectul va fi acelaşi ca în cazul unei cine copioase. În curele de slăbire, se recomandă iaurtul şi brânza de vaci. 

Dieta cu mămăligă 

Micul dejun: mămăligă fierbinte, cât mai crudă, amestecată în mod tradiţional cu un ou moale şi lactate.

Prânz: alimente obişnuite, dar înlocuiţi pâinea cu mămăligă
Cină: lapte bătut sau iaurt cu mămăligă.
 
 


 
 

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini