vineri, 13 ianuarie 2012

recomandare

http://www.realitatea.net/cainele-care-ar-putea-fi-nominalizat-la-premiile-oscar-video_902954.html

ATENTIE

Astazi, Curtea Constitutionala a dezbatut, constatat si decis ca PL912/2007 de modificare a OUG nr.155/2001 privind gestionarea cainilor comunitari este NECONSTITUTIONALA, prin, cel putin, doua articole, 7 si 8.


Am creat pe Facebook grupuri de socializare dedicate protectiei animalelor in fiecare judet, te rugam sa te alaturi si sa inviti cat mai multi prieteni in grupul judetului tau pe Facebook! Scopul acestor grupuri este promovarea evenimentelor locale, targuri de adoptii, voluntariat in adaposturi, solutionarea diferitor cazuri de animale abandonate sau accidentate.

Lista acestora pe http://www.fnpa.ro/#alatura-te-unui-grup

Articolul 7 prevede ca fiecare primarie, dupa consultarea populatiei, poate sa eutanasieze, incarcereze sau returneze cainii.

Un astfel de enunt conduce la practici neunitare (intr-o localitate cainii pot fi sterilizati si returnati, iar in cele care fac granita cu aceasta cainii pot fi indesati in adaposturi sau omorati) care discrimineaza cetatenii, inclusiv detinatorii de caini (pentru ca, in conformitate cu definitia cainelui fara stapan de la art. 1.1 -un alt element de neconstitutionalitate -, cainele cu stapan poate fi de asemenea omorat daca este prins de catre Serviciul de gestionare al primariei).

Binenteles, ca un efect major al acestei practici neunitare ar fi un haos general si permanentizarea situatiei actuale, cunoscut si demonstrat fiind faptul ca eutanasierea si incarcerarea s-au dovedit atat ineficiente cat si extrem de costisitoare.

Articolul 7 este totodata in contradictie cu legea cadru de protectie a animalelor nr. 205/2004 modificata prin legea 9/2008 prin care eutanasia animalelor, cu exceptia celor cu boli incurabile, este interzisa dar si cu legea 60/2004 de ratificare a Conventiei europene pentru protectia animalelor de companie prin care eutanasierea animalelor fara stapan este permisa DOAR IN CAZURI EXCEPTIONALE, cand “sacrificarea devine inevitabila” „in cadrul programelor guvernamentale de control al bolilor”.Articolul 8 prevede ca adoptia se poate face numai in conditiile in care adoptatorul achita o taxa, aduce dovada de spatiu, dovada resurselor materiale, acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor incalcand sau conditionand astfel dreptul de proprietate al cetateanului, discrimineaza persoanele care vor sa adopte caini din adaposturile primariilor in raport cu persoanele care isi procura animalele pe alte cai (de exemplu din petshopuri, de la alte persoane, direct din strada etc.) unde nu necesita prezentarea dovezilor de spatiu si resurse materiale si nici acceptul administratiei de bloc/vecinilor. Mai mult, nu se specifica de cat spatiu si de ce resurse materiale ar trebui sa dispuna o persoana care doreste sa adopte un caine din adapostul primariei ceea ce poate da nastere la abuzuri grave.

Legislatia trebuie sa fie clara si predictibila, unitara si coerenta.

Cumuland rezultatele gestionarii cainilor fara stapan prin eutanasie sau inghesuirea lor in adaposturi dar si concluziile studiilor efectuate de institutii de specialitate, precum Organizatia Mondiala a Sanatatii, Geneva (care a concluzionat ca unica solutie pentru controlul populatiei canine este sterilizarea si nu “programele de eutanasiere care sunt atat ineficiente, cat si costisitoare”), s-a dovedit ca aceste doua metode au esuat lamentabil oriunde s-au aplicat si nu au facut decat sa secatuiasca bugetele locale si mai mult, numarul cainilor a crescut continuu.Precum sustinem de peste 10 ani, gestionarea cainilor trebuie sa se faca prin sterilizare, identificare si returnarea in comunitate (returnare controlata: doar a celor sanatosi si blanzi), pe modelul municipiului Oradea unde, in doar cativa ani, numarul cainilor comunitari s-a redus de la 4500 la 300 !

Sterilizarea este cea mai ieftina metoda: costul gestionarii prin sterilizare = cca 65 lei/caine fata de cel pentru eutanasie, care in conformitate cu datele oficiale ale unor primarii este de la 265 pana la 700 lei/caine) si reprezinta SINGURA SOLUTIE reala, efectiva dar si civilizata de gestionare a cainilor fara stapan.

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

http://www.fnpa.ro/


prin Carmen Arsene, vicepresedinte, tel. 0744156133Pet Hope

http://www.pethope.ro/


prin av. Ruxandra Bizera, tel. 0721815376Group Initiative for Animals (GIA)

http://www.orasulanimalelor.ro/


prin Dana Puscoci, tel. 0761621125Save the Dogs (STD)

http://www.savethedogs.eu/


prin Laurentiu Vasilescu, director, tel. 0730031133

--

recomandare

http://www.armonianaturii.ro/Viata-de-caine.html*galleryID_19-galleries_displayGalleryDetails

situatii

Când bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată.Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.Femeile vor de toate de la un bărbat, iar bărbatul doar una de la toate femeile.Nu salarile-s mici, lunile sunt prea lungi.Când iubeşti cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.Dacă nu ai griji şi duşmani, e po­sibil să nu te fi născut.Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.Un adult e omul care nu mai creşte în înălţime şi începe să crească în lăţime şi grosime.Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.Un optimist este un om in­su­ficient informat.Femeile fac din nimic trei lucruri: Salate, coafuri şi drame.Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.Logica este ştiinţa care îi permite bărbatului să nu în­ţe­lea­gă femeia.

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini