joi, 3 mai 2012

recomandare

http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/10909/6-animale-totem-ce-transmit-mesaje-de-dragoste.html



de pe mail despre iulie

Atentie la Iulie!


Feng shui este o realitate, nu...?!

Anul acesta Iulie are 5 vineri, 5 sambete si 5 duminici. Se intampla odata la 823 de ani. Se numesc sacii cu bani. Transmiteti prietenilor si banii vor veni in 4 zile. Conform feng shui-ului chinezesc cei care nu transmit vor ramane fara bani. Nu riscati...!July 2012

caracterul mostenit de la mama

Ştiai că nu doar zodia in care te-ai născut, ci şi cea a mamei tale iţi influenţează felul de-a fi? Anumite trăsături de caracter ale celei care te-a adus pe lume trec automat şi la tine şi se pare că la mijloc e "mâna" astrelor. Citeşte ca să vezi ce moşteneşti din zodia mamei tale.


Mama berbec - ocupată şi grăbită (21.03-20.04)

Este mereu activă, ocupată cu treburi urgente. Nu-i place să-şi răsfeţe copiii şi preferă să se joace cu ei în aer liber decât să le cumpere jucării scumpe. Vrea ca fiii şi fiicele ei să aibă succes în carieră.

Moşteneşti de la ea: ambiţia de a duce la bun sfârşit totul, pasiunea pentru ordine şi curăţenie.



Mama taur - o fire ocrotitoare (21.04-21.05)

Va pune pe primul loc pacea familiei şi căldura căminului. Este protectoare şi încearcă să-şi ţină copiii departe de necazuri, chiar şi când aceştia sunt suficient de mari să se descurce singuri.

Moşteneşti de la ea: sentimentul că trebuie să-i protejezi pe cei dragi, indiferent de preţul pe care-l plăteşti pentru asta.



Mama gemeni - cea mai bună prietenă (22.05-21.06)

Este sociabilă şi foarte plăcută. În relaţia cu copiii ei va pune accentul întotdeauna pe dialog, nu pe autoritate. Nu va încerca niciodată să le impună anumite reguli, dacă nu discută despre ele şi dacă nu află dinainte care sunt dorinţele copiilor ei.

Moşteneşti de la ea: uşurinţa de a comunica şi de a-ţi face noi prieteni.



Mama rac - Ca o cloşcă (22.06-22.07)

Îşi adoră copiii şi îşi petrece tot timpul cu ei, nimic nu contează la fel de mult. Cel mai mic necaz care se abate asupra micuţilor stârneşte în sufletul mamei Rac panică. Va lupta mereu pentru liniştea şi pentru fericirea odraslelor sale.

Moşteneşti de la ea: datoria de a fi alături de familie, indiferent de situaţie.



Mama leu - dură şi ambiţioasă (23.07-22.08)

Copiii ei sunt nişte minuni. E convinsă că sunt speciali şi va ţese visuri mari pentru ei. Fiind ambiţioasă şi exigentă cu sine însăşi, mama Leu le va cere odraslelor ei rezultate excelente în tot ceea ce fac.

Moşteneşti de la ea: ambiţia de a încerca mereu să-ţi depăşeşti limitele, chiar dacă nu reuşeşti întotdeauna.



Mama fecioară - o inimă fragilă (23.08-22.09)

Face sacrificii, numai să-şi vadă copiii fericiţi. Nu reuşeşte să fie un sprijin moral puternic pentru ei, deoarece nu are încredere în forţele proprii. Îi învaţă, totuşi, să fie drepţi şi cinstiţi.

Moşteneşti de la ea: precauţia cu care iei orice decizie şi tendinţa de a face totul singură, în gospodărie sau la serviciu.



Mama balanţă - partener echilibrat (23.09-22.10)

Este inteligentă, muncitoare şi independentă. De mici, copiii ei trebuie să înveţe să se descurce singuri, fără prea mare ajutor din partea părinţilor. Îi lasă să-şi aleagă singuri drumul în viaţă, fără să intervină şi să le impună ideile ei.

Moşteneşti de la ea: spiritul paşnic şi răbdarea cu care despici firul în patru.



Mama scorpion - cel mai bun consilier (23.10-21.11)

Îşi iubeşte familia, dar simte nevoia să controleze totul, să conducă destinele celorlalţi. Va fi un sprijin puternic în adolescenţă, mai ales pentru copiii înzestraţi cu o inteligenţă vie sau cu un talent aparte.

Moşteneşti de la ea: tendinţa de a fi posesiv şi uşurinţa cu care citeşti caracterul persoanelor din jur.



Mama săgetător - o soră mai mare (22.11-20.12)

Copiii o adoră... Ştie atât de bine să-i distreze şi să inventeze poveşti! Responsabilităţile mai grele din familie îi revin întotdeauna tatălui. Mama Săgetător preferă să se joace cu cei mai mici.

Moşteneşti de la ea: optimismul şi bucuria de a profita până şi de cele mai simple întâmplări în viaţă.



Mama capricorn - un model în viaţă (21.12-20.01)

Rareori îşi alintă copiii, dar e devotată şi îi iubeşte cu ardoare. Când cumpără ceva pentru ei e în stare să cheltuiască tot salariul ca să le ia tot ce e mai bun. Fiind o fire mai conservatoare, copiii trebuie să-i respecte întru totul sfaturile.

Moşteneşti de la ea: rigoarea în tot ceea ce faci şi ataşamentul faţă de familie.



Mama vărsător - un spirit îndrăzneţ (21.01-20.02)

Are simţul umorului şi îi învaţă pe copii să fie deschişi, să vorbească despre orice cu ea. Îi îndeamnă pe cei mici să aibă curaj să-şi urmărească visurile. La adolescenţă, îi lasă să se descurce singuri.

Moşteneşti de la ea: curajul de a trece cu capul sus peste momentele dureroase şi îndrăzneala de a face lucruri inedite.



Mama peşti - sensibilă şi generoasă (21.02-20.03)

Vrea să le ofere micuţilor ei tot ceea ce ea nu a avut vreodată, dar aşteaptă o răsplată pe măsură. Copiii ei trebuie să fie cei mai buni, să câştige premii şi concursuri, iar mai târziu să-şi depăşească părinţii.

Moşteneşti de la ea: puterea de muncă, hărnicia şi ambiţia de a-i întrece mereu pe ceilalţi

despre colesterol pe mail

Soacra are 83 ani si avut toata viata peste 300. Verisoara ei primara are 81 ani si avut toata viata peste 400; da patru sute.


Amindoua sint in viata si nu au avut infarct sau comotie cerebrala etc.

COLESTEROLUL - CEA MAI MARE INSELACIUNE A SECOLULUI ?

Colesterolul, o problemă ?

Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.

Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol" . Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"

Răspundem: nu, nu este grav.

Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.

Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?

Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noastră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.

Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.

Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.

Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.

Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.

Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.

Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.

Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.

La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.

Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică) pentru glicemie.

Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.

Tratamentul hipercolesterolemiei

Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.

Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)

Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemian t, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).

Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.

Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.

Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.

Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.

De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.

Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.

Tipuri de întrebări frecvente:

Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct.

Ce este de făcut ?

Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.

Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului" .

Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou.

Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.

Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat ?

Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.

Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.

Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse ?

Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.

Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.

Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.

De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere ?

Răspuns: Această situaţie (relativ rară) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.

Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău.

Ce este de făcut ?

Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.

De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie să fac ?

Răspuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.

Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie.

O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.



Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?

Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.

Dr Mihnea DRAGOMIR

Bucuresti - 16 iulie 2008

Completare - imi apartine - toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolul foarte mic. E un adevar dovedit statistic.

Colesterolul marit nu produce moartea!
tel. 0721.247.257 http://www.termoplus.ro/

dovezi

S-a dovedit stiintific ca femeile sunt foarte multumite cu o lungime de 8,5cm. Indiferent ca e Visa Gold sau Mastercard.


Nu conteaza daca paharul e pe jumatate gol sau pe jumatate plin. Ceea ce conteaza e ca mai este inca loc pentru Whisky.

Traim niste vremuri in care pizza ajunge la destinatie mai repede decat ajung politistii.

Dumnezeu a creat cerul si pamantul. Restul a fost fabricat in China .

Daca femeile ar conduce lumea, n-ar mai exista razboaie. Doar niste tari invidioase, care nu-si vorbesc.

Un apartament curat e semn ca nu mai functioneaza computerul.

Copiii aflati pe bancheta din spate duc la aparitia accidentelor. Accidentele de pe bancheta din spate duc la aparitia copiilor.

Cenusareasa e dovada vie ca pantofii iti pot schimba viata.

Mai bine Durex decat Pampers.

Legalizati drogurile ! Altfel, vom muri inecati in alcool.

Gandesc, deci exist. Oare toata lumea care exista gandeste?

Eu asa m-am nascut, tu ce scuza ai?

Intotdeauna incep cura de slabire in aceeasi zi: maine .

Daca sfarsitul lumii vine in 2012, de ce produsul acesta expira in 2014?

Cu cat cunosc mai multi oameni cu atat mai mult imi plac cainii.

Sa nu te joci cu inima unei femei, caci este doar una. Mai bine joaca-te cu sanii ei: sunt doi!

Niciodata nu ne maturizam cu adevarat. Invatam doar sa ne purtam in public.

Unele femei sustin ca toti barbatii sunt la fel. Nu e cam multa experienta???

sanatatea de pe fata omului

Sănătatea se citeşte pe faţa omului


Autorul afirma ca a fost uimit de o doctoriţă din Sanatoriul Morşîn din Ucraina, care numai privind la el i-a spus despre sănătatea lui. Au urmat analizele medicale care au confirmat spusele doctoriţei.

De curând a găsit şi aceste explicaţii:

“Nu-i asa ca uneori ne dam seama ca cineva nu se simte bine doar privindu-i chipul? Medicina chinezeasca sustine ca fata este o adevarata harta a starii de sanatate a omului. Privind-o cu atentie, putem descoperi afectiunile de care sufera organismul. Si stiinta medicala investigheaza trasaturile particulare ale chipului, deoarece acestea ofera informatii valoroase pentru stabilirea diagnosticului. Priviti-va atent in oglinda si descoperiti simptomele unor posibile afectiuni, conform principiilor medicinii traditionale chineze.

Informatii utile in diagnoza

Primele informatii privind starea generala de sanatate se observa pe chip. Cu alte cuvinte, boala se citeste pe fata omului. Medicii stiu ca o paloare icterica a tenului poate sugera o afectiune hepato-biliara, o culoare bronzata poate insemna boala Addison, cianoza sugereaza o afectiune cardiaca, sau o boala maligna, cum ar fi cancerul. Exoftalmia inseamna boala Basedow, o eruptie faciala sub forma de fluture, defineste un lupus eritematos diseminat. O piele intinsa, dura, cu riduri perpendiculare pe buze indica o sclerodermie. Un bolnav care acuza o durere de inima are o anumita paloare a fetei si prezinta un facies ingrozit. Astenia si ameteala pot fi observate intr-o oarecare masura pe fata obosita si apatica sau palida si anxioasa. De asemenea, medicul urmareste pe chipul omului mimica, reactiile in timpul discutiilor sau la palpare. Se spune ca, prin observatie, medicul primeste cea mai mare cantitate de informatii apreciata la 3 milioane biti pe secunda. Putem sa ne privim si noi insine pentru a descoperi semnele bolii, cercetindu-ne cu atentie ridurile si tenul.

Culoarea tenului

Asadar, asezati-va in fata oglinzii. Eventual, folositi una concava, care mareste. Observati, mai intii, aspectul general. Un facies ridat, deshidratat, cu tegumente groase de culoare bruna, indica tulburari renale. Tenul uscat, cu reflexe pamintii, indica afectiuni gastrice, in special ulcer gastric. Tenta maronie indica disfunctii cauzate de consumul mare de tigari, in special intoxicare tabagica (masca tabagica). Fata palida, cu reflexe verzui, indica afectiuni hepatice. Bolile pulmonare se reflecta pe chip printr-un facies alburiu. La fel, si anemia. Daca pielea este galbena, umflata, acesta e un semn al disfunctiilor pancreasului si splinei. Fata rosie indica boli cardiovasculare.

Ce prevestesc ridurile?

Toata lumea are riduri. Acestea nu sint numai semnele virstei, ci si indicii ale unor dereglari functionale. Ridurile orizontale pe frunte indica afectiuni ale sistemului nervos. Daca sint incrucisate, e semn ca organismul este supus exceselor alimentare. Ridurile verticale de la radacina nasului sugereaza consumul excesiv de produse animaliere. Urechile rosii sint semne ale bolilor de rinichi si de circulatie. Urechile uscate, cu aspect prafuit indica afectiuni osoase. Santul orizontal pe lobul inferior al urechii este semnul tulburarilor cardiovasculare. Acelasi lucru il indica si nasul rosu. Despicatura pe peretele dintre cele doua narine este tot un indiciu pentru boli cardiovasculare. Functionarea deficitara a rinichilor se reflecta in cearcanele de sub ochi (pungi). Al doilea rind de cearcane sugereaza afectiuni intestinale. Buzele excesiv de rosii inseamna afectiuni ale splinei si pancreasului. Buzele uscate, uneori livide, sint specifice afectiunilor gastrice si colitelor. Bolile de stomac se manifesta prin umflarea buzei superioare. Daca se umfla cea inferioara, e vorba de dereglari ale intestinelor. Barbia umflata semnaleaza bolile de rinichi. Despicatura din barbie este asociata cu vitalitatea, robustetea, forta sexuala.

Limba spune multe

Culoarea si aspectul limbii sint indicii pretioase in stabilirea starii de sanatate generale. Daca aceasta este rosie si indurata pe toata suprafata, prevesteste un accident vascular cerebral. Bolile cardiovasculare inseamna limba rosie, tumefiata si indurata la baza. O limba de culoare rosu inchis este semn al tulburarilor intestinale. Daca e rosu inchis, spre violet, cu depozite umede, e vorba de o slaba oxigenare a singelui. Bolile infectioase dau o limba de culoare rosu deschis, iar anemia, roz, pal. Daca e rosie si uscata, e vorba de afectiuni gastrice. Daca e alburie, excesiv de umeda si cu depozite galbene, bolnavul are o boala de pancreas sau splina. Cind e galbena, cu depozite verzui, se poate spune ca pacientul sufera de disfunctii hepatobiliare. Limba galbena si uscata sugereaza afectiuni pulmonare, iar cea alburie si subtiata, enterite si colite. Limba purpurie cu depozite alburii indica prezenta ciupercii candida.

Cariile nu apar intimplator

Medicii stomatologi au stabilit ca aparitia cariilor nu este intimplatoare, acestea anuntind anumite afectiuni. Astfel, cariile nu sint numai boli ale dintilor, ci si semnele bolilor mai grave. Cariile aparute pe maxilarul superior la incisivi anunta bolile cardiovasculare, pe canini – afectiuni pulmonare si ale cailor respiratorii, la premolari – boli ale sistemului nervos si endocrin, iar pe molari – boli de stomac, hepatobiliare si endocrine. Cariile care se fac pe maxilarul inferior, indica afectiuni genitale daca apar pe incisivi, afectiuni renale – pe canini, boli ale intestinului gros si ale intestinului subtire – pe premolari si afectiuni hepatobiliare, endocrine si ale splinei – pe molari.

Pielea, harta sanatatii

Putem obtine indicii asupra sanatatii si studiind aspectul si culoarea pielii. Daca aceasta este rosie, probabil e vorba de o boala cardiovasculara. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui. Daca e alba-bruna, e semn de boala a rinichilor si cailor urinare. Pielea alburie inseamna boli de plamini si anemie. Daca e galbuie – boli ale splinei si pancreasului. O piele cu aspect uscat indica tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie. Daca e hiperhidratata – afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare. Pielea seboreica anunta tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E. Pielea groasa, carnoasa, cu porii dilatati indica tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului. Afectiunile nervoase, endocrine, digestive si de circulatie dau o piele cuperozica, iar anemiile si tulburarile endocrine, o piele subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament.

Portretul omului sanatos

Cum arata capul unui om sanatos? Medicina chineza considera ca vitalitatea se manifesta prin urmatoarele aspecte:

- ten curat, lucios (discret), cu tesut subcutanat bine reprezentat (obraji carnosi)

- par lucios, rezistent, des

- retea densa a irisului si absenta petelor pe iris

- gura nu prea larga

- dinti regulati, sanatosi, fara carii

- forma rotunda a fetei, frunte inalta”

Sursa: MONITORUL DE SIBIU
De curând am primit prin e-mail acest mesaj:


Corpul tau iti trimite mesaje?

Citeste cu atentie pina la capat!

si da mai departe celorlalti

Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci… Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.

Doza zilnica recomandata Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale: Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali. Albirea prematura a parului – deficienta de acid pantotenic (B5). Caderea parului – lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism. Matreata – deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric. Acneea – deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi. Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor). Sangerarea gingiilor – deficienta de vitamina C si bioflavonoide. Crapaturi in colturile gurii – lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei. Limba umflata – lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului. Limba deschisa la culoare – nivel scazut de fier. Cearcane – nivel scazut de quercitina sau vitamina C. Deformarea unghiilor – deficienta de fier. Inflamarea cuticulelor – deficienta de zinc. Pielea uscata – deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E. Vindecarea lenta a ranilor – deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali. Invinetire rapida – nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor. Maini reci – lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti ”examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini