duminică, 13 mai 2012

animalute gratuite la Animax Iancului

dupa OP 39, pe colt, langa clinica Crystal Vet, Animax Iancului are chiar la intrare, in centru, 1 tarc cu iepurasi/hamsteri, oferiti cu "garantie"

in care Mega Image mai gasim cosuri cu produse la pret unic aprox. 5 - 6 lei

Mega Image Armeneasca, Obor pe colt langa cazinou vis-a-vis de ACR, fostul Gima de vis-a-vis de Obor
cosurile contin : seturi abtibilduri, seturi figurine ventuze, seturi pentru confectionat jucarii/martisoare/gablonturi, jucarii din plus/plastic, vase din melamina, suport scobitori, cescute/pahare plastic/carton cerat, cutii cadou, cosulete nuiele/plastic pentru cadou/depozitat, tacamuri inox/plastic, aparate pentru curatat/feliat/desfacut, tirbusoane, dopuri, cleme/carlige, portofele, sacose, portfarduri, strecuratori, lopatele, lavete, umerase, cuiere, etc

subiecte de interes

Unele dintre statisticile de mai jos vi se vor parea amuzante in timp ce altele sunt cat se poate de serioase. Absolut toate sunt menite, insa, sa ne arate cat de putine lucruri cunoastem despre lumea care ne inconjoara. Demersul nostru include statistici din absolut toate domeniile de interes, de la date geografice si zoologice, pana la cele politice si militare... un melanj de informatii mai mult sau mai putin inedite, care sa va descreteasca fruntile si sa va permita cateva momente de reflectie...




1. Furnicile nu dorm niciodata. Cu toate acestea, in zorii zilei, furnicile se intind asemenea oamenilor pentru a se dezmorti.



2. Aproximativ 90% din populatia intregii planete locuieste in emisfera nordica.



3. Cimpanzeii si cotofenele sunt singurele animale care isi pot recunoaste imaginea intr-o oglinda.



4. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani.



5. In ciuda aparentelor, doua treimi din suprafata intregului continent african se afla in emisfera nordica.







6. Daca tii un caras auriu intr-o incapere lipsita de lumina, acesta va deveni, in cele din urma, alb.



7. Irlanda este singura tara europeana in care nu exista serpi.



8. In provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii. In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.



9. Ochiul unui strut este mai mare decat creierul acestei pasari.



10. Pentru fiecare om de pe Terra exista circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depasesc intr-un raport de 10 la 1.



11. Balena albastra este animalul care produce cele mai puternice sunete (pana la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apa, la o distanta de pana la 850 de kilometri.



12. Te-ai gandit cata benzina ti-ar trebui ca sa poti inconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, in rezervorul unui avion Boeing poate incapea suficient combustibil incat sa poti face acest lucru, de patru ori.



13. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de Coca-Cola din lume? Daca ati raspuns islandezii, ati dat raspunsul corect...



14. Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici... pe zi.



15. Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China. Copilul lor s-a nascut in anul 1910.







16. Vreti sa stiti care este regiunea cu cea mai scazuta criminalitate? Incercati Quebec, Canada. Rata criminalitatii in aceasta zona este similara cu cea inregistrata intr-un parc Disney World, aproape 0.



17. Se estimeaza ca in lume exista circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele traiesc numai in India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.



18. In urma cu 5 ani, 60% dintre cumparatorii din supermarketurile lumii plateau cu bani gheata. Astazi, procentul este de doar 50%. Se estimeaza ca in anul 2011, doar 39% dintre cumparatori vor mai plati cu bani gheata in detrimentul cardurilor.



19. Pe suprafata unui corp uman traiesc mai multe vietati decat oameni pe intreaga planeta.



20. Bufnitele sunt singurele pasari care pot distinge culoarea albastra.



21. Mamiferele sunt singurele specii vii care prezinta lobi ai urechilor.



22. Prefixul telefonic pentru Antarctica este 672.



23. Desi nu pare, Chicago este mult mai aproape de Moscova, decat este de Rio de Janeiro.



24. Lungimea unui elefant este egala, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre. De asemenea, limba unei balene este mai grea decat un elefant adult.



25. Limba unui crocodil este imobila. Ea este atasata de cerul gurii acestui animal.







26. Un om uita, in medie, circa 80% din tot ceea ce a invatat intr-o zi.



27. Durata care ii ia unui fulg de zapada ca sa ajunga de la nori pana pe suprafata Pamantului? Cel putin o ora...



28. Cei mai mari iubitori ai carnii de porc sunt danezii. In Danemarca exista de doua ori mai multi porci decat intreaga populatie umana a acestei tari.



29. Girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche. Limba unei girafe adulte masoara peste 50 de centimetri.



30. Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire.



31. Cele mai numeroase vietati de pe Terra sunt artropodele. Ca un exemplu, pana in prezent au fost descoperite circa 70.000 de mii de specii... de paianjeni.



32. De peste 4.000 de ani, nicio specie animala nu a mai fost domesticita.



33. In prezent, pentru prima data in istoria planetei, numarul persoanelor cu varste de peste 60 de ani il depaseste pe cel al copiilor cu varsta sub 5 ani.



34. Credeti ca Romania este o tara saraca? Ganditi-va ca una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi.



35. In Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casa sa poarte centura de siguranta in masina.







36. O singura vaca poate produce intr-un an mai mult lapte decat poate consuma un singur om... circa 200.000 de pahare pline cu lapte.



37. Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic, dupa ce toti pasagerii s-au ingramadit pe aceeasi parte a navei, pentru a vedea nudistii de pe o plaja din apropiere.



38. Stiti cate emailuri se trimit zilnic in toata lumea? Peste 35 de miliarde...



39. Pentru fiecare tona de peste prins in oceanele lumii, oamenii arunca trei tone de gunoi in aceleasi ape.



40. Cea mai mare caracatita descoperita vreodata cantarea 4 tone. A fost vanata in anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.



41. Cea mai mare meduza observata vreodata avea un diametru de 2,3 metri. Tentaculele sale se intindeau pana la 36 de metri.



42. In statul american, Dakota de Nord, nu s-a inregistrat niciodata un cutremur.



43. Hawaii se apropie de Japonia, cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an.



44. Rechinii sunt singurele animale despre care se stie ca nu se pot imbolnavi de cancer.



45. La Paz, Bolivia, este orasul cel mai sigur din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Data fiind altitudinea ridicata la care se afla (peste 3.000 de metri), cantitatea de oxigen din aer de abia poate sustine un foc.

46. Tot in La Paz, temperatura medie este de doar 10 grade Celsius. Si cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile sau Stanley, Insulele Falkland. 47. Absolut toti crevetii se nasc masculi. Unii dintre ei devin femele la maturitate. 48. Daca vreti sa fiti in siguranta in fata unor nisipuri miscatoare, intotdeauna sa calariti un catar. Daca magarii sau caii se scufunda in nisipurile miscatoare, un catar nu o va face niciodata. 49. Chiar si astazi, 90% din teritoriul Statelor Unite ale Americii este format din terenuri neamenajate sau ferme. 50. Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator. 51. Cel mai mare sarpe veninos din lume este Cobra Regala. Aceasta poate atinge lungimi de pana la 5,5 metri. 52. O gaina poate depune, in medie, pana la 19 oua pe an. 53. Cel mai mare restaurant McDonalds se afla in... Beijing, China. Acesta se intinde pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati si are nu mai putin de 29 de case de marcat. 54. Vreti sa stiti in ce tara se acorda cele mai lungi concedii? Ei bine, in Franta statul asigura angajatilor 5 saptamani de concediu pe an. Cei mai multi francezi primesc, insa, doua luni de concediu anual. 55. Un cal adult poate consuma intr-un an o cantitate de hrana ce depaseste de 7 ori propria sa greutate.


56. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de fast-food de pe planeta? Raspunsul corect este... chinezii. 41% dintre chinezi mananca cel putin o data pe saptamana, la un restaurant fast-food. Doar 35% dintre americani fac acest lucru.



57. In randul elefantilor africani, atat masculii, cat si femelele, poseda fildesi, in vreme ce la elefantii asiatici doar masculii se pot lauda cu fildesi.



58. Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China, decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane).



59. Oasele membrelor inferioare ale unui liliac sunt atat de subtiri, incat niciun liliac nu se poate folosi doar de ele, pentru a se deplasa.



60. Cea mai spectaculoasa evolutie a preturilor pe piata imobiliara s-a inregistrat in Irak. Daca inaintea razboiului o casa din Bagdad nu se vindea cu mai mult de 15.000 de dolari, astazi pretul a urcat pana la 150.000 de dolari.



61. Numai in SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa.



62. In anul 2004, un studiu arata ca una din sase fetite intra in perioada de pubertate la varsta de 8 ani. In urma cu un secol, doar o fetita din 100 atingea pubertatea la aceeasi varsta.



63. Pana in prezent, Congresul american a alocat o suma de 152.600.000.000 de dolari pentru razboiul din Irak. Suma ar fi fost suficienta pentru a ridica 17.500 de scoli.



64. Media zilnica a produselor care sunt oferite spre vanzare pe Ebay este de 18 milioane.



65. Doar 5% din suprafata acoperita de oceane pe Terra a fost cartografiata atat de detaliat pe cat a fost suprafata planetei Marte.


66. Va ganditi sa jucati la loterie? Atunci ar trebui sa stiti ca exista mult mai multe sanse sa muriti in drum spre o reprezentanta a loteriei, decat sa castigati marele premiu, la oricare dintre loteriile lumii.



67. Adezivul de pe timbrele din Israel a fost tratat astfel incat sa fie considerat "kusher".



68. Daca vorbiti la telefonul mobil timp de o ora, numarul bacteriilor din urechea voastra va creste de cel putin 700 de ori.



69. Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanta parcursa de fratii Wright, in primul lor zbor.



70. Circa 12 copii sunt oferiti zilnic, in maternitati, altor mame decat cele naturale. Aceasta statistica include toate tarile lumii.



71. O femela de dihor poate muri daca, odata intrata in calduri, nu isi va gasi un partener mascul.



72. Absolut toti copiii se nasc fara rotule. Ele se formeaza complet in intervalul de varsta de 2-6 ani.



73. O persoana are in medie 1.460 de vise in fiecare an.



74. Un om, consuma, in medie, de-a lungul vietii, o cantitate de hrana egala cu greutatea a sase elefanti maturi.



75. In spatiu, astronautii nu pot plange. In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate).


76. Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul, in fiecare minut.



77. In Bangladesh exista o lege care le permite autoritatilor sa aresteze elevii cu varste mai mari de 15 ani, care copiaza la examene.



78. Cel mai intalnit nume barbatesc de pe planeta este Mohammed.



79. Pana in anul 1796, in SUA a existat un stat pe nume Franklin. Astazi, el este cunoscut sub numele de Tennessee.



80. Ati considerat vreodata ca proiectul romanesc "laptele si cornul" are prea multe hibe? Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti, in cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor confundasera limonada cu celebrele cockteiluri.



81. In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii. Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.



82. Doar o singura persoana din 2 miliarde va atinge varsta de 116 ani.



83. Februarie 1865 este singura luna din istorie in care nu a fost inregistrata luna plina.



84. In fiecare an, mai multi oameni sunt ucisi de magari, decat in accidente aviatice.



85. Numele original al Bancii Americii a fost Banca Italiei.



86. Cea mai mare piata de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Pretul unei astfel de masini poate urca pana la 200.000 de dolari, mai mult decat castiga majoritatea cetatenilor chinezi intr-o viata.



87. In fiecare an, 60 de milioane de litri de petrol si ulei sunt deversate in rauri si fluvii pana in oceane. Cantitatea o depaseseste pe cea pierduta de petrolierul Exxon Valdez in anul 1989 (unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie). Statistica se refera numai la Statele Unite ale Americii.



88. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, castiga anual din reclamele pentru compania Nike, mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia.



89. Cele mai mari nave transoceanice platesc cate 250.000 de dolari, de fiecare data cand strabat Canalul Panama. Trebuie spus ca o treime din economia acestui stat este sustinuta de acest canal.



90. Un singur avion Boeing 767 este format din nu mai putin de 3.100.000 de piese diferite.



91. Durerea are si ea o unitate de masura. Aceasta se numeste "dol" iar instrumentul menit sa masoare durerea se numeste dolorimetru.



92. Se estimeaza ca in Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari, decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.



93. V-ati intrebat ce a fost mai intai, oul sau gaina? Biblia a raspuns deja la aceasta intrebare. Conform Genezei 1:20-22, gaina a aparut inaintea oului.



94. In absolut toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta.



95. Intr-un studiu cu privire la relatiile interfamiliale, 80% dintre barbatii casatoriti au declarat ca si-ar lega destinele de aceeasi femeie, daca ar putea da timpul inapoi. Doar 50% dintre femei au declarat acelasi lucru.





96. 90% dintre speciile de pasari sunt monogame. Doar 3% dintre mamifere au aceleasi preferinte.



97. De fiecare data cand linge un timbru, un om consuma 1/10 dintr-o calorie.



98. Un sfert dintre oasele unui organism uman se afla numai in picioare.



99. In urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu traiau mai mult de 30 de ani.

bizar

Bizarul la cote maxime – ce nu ai ştiut pânã acum din istorie


 Vã invitãm iarãşi la o micã incursiune în istoria mai puţin cunoscutã, plinã de umbre şi picanterii care ne dezvãluie cât de inventivã, bogatã şi ciudatã poate fi umanitatea…
 1) La depunerea unui jurãmânt, romanii obişnuiau sã jure pe testicule…
 2) Moartea lui Slobodan Milosevic nu a fost de ajuns pentru oponenţii sãi. I s-a introdus un ţãruş în inimã, pentru a-i distruge aspiraţiile de a deveni vampir…
3) Mama lui Adolf Hitler a luat serios în consideraţie opţiunea avortului, dar doctorul ei a convins-o sã n-o facã…
4) Majoritatea oamenilor au un vocabular limitat la 10.000 de cuvinte, dar experţii cred cã vocabularul lui Shakespeare cuprindea în jur de 25.000…
 5) Otto, rege al Bavariei, începea fiecare dimineaţã cu uciderea unui ţãran. Pentru a-l potoli, supuşii i-au dat în secret un pistol cu gloanţe oarbe, unul dintre ei se îmbrãca în ţãran şi se prãbuşea intenţionat la pãmânt la auzul pistolului…
 6) Regele Carol al II-lea al Angliei adesea ştergea praful de pe mumiile faraonilor pentru a le absorbi mãreţia anticã…
 7) Puţine lucruri îl deranjau pe Voltaire, cu toate acestea leşina când mirosea trandafiri.
 8) Cardinalul Richelieu, om politic de mare importanţã, obişnuia sã facã exerciţii fizice sãrind peste mobilã…
 9) Clãdirea în care a fost scrisã Declaraţia de Independenţã a fost înlocuitã de un restaurant în care se vând hamburgeri…
 10) Biblia nu menţioneazã trei magi, ci doar trei daruri…
 11) Acum 3000 de ani, majoritatea egiptenilor mureau înainte sã apuce vârsta de 30 de ani…
 12) Romanii foloseau bãlegarul uscat de mistreţ drept ingredient pentru steroizi. Conducãtorii de care consumau de obicei o bãuturã pe baza bãlegarului de mistreţ înainte evenimentelor importante…
 13) Chinezii întrebuinţau aluminiul încã din 300 AD, în vreme ce europenii au mai aşteptat încã 1500 de ani…
 14) La 1800 dacã cineva încerca sã se sinucida şi nu reuşea, era pedepsit cu moartea…
 15) Împãratul Caligula a fost atât de supãrat la moartea surorii sale încât a impus un an de doliu, în care nimeni nu avea voie sã ia masa cu familia sa, sã râdã sau sã facã baie, sub pedeapsa cu moartea…
 16) În Egiptul antic, oamenii îşi rãdeau sprâncenele ca semn de doliu când le murea pisica…
 17) În Scoţia acum mulţi ani se inventeazã un joc cu motto-ul ”Gentlemen only…Ladies Forbidden”, adicã GOLF…
18) În 1920 pentru prima datã în istorie creşte speranţa de viaţã a omului mai mult decât cea a petişorului de aur. Pânã atunci era în jur de 48,5 ani, cu 1,5 ani mai puţini decât peştişorul…
 19) Obiceiul de a da mâna cu strãinii avea iniţial scopul de a arãta cã ambele pãrţi sunt neînarmate…
 20) În 1321 Dante a murit la doar câteva ore dupã ce a terminat de scris Paradisul…
 21) Napoleon a luat cele 14.000 de decrete franceze şi le-a transformat în 7 legi. Era prima datã în istoria modernã când legile se aplicau egal pentru toţi. Cele 7 legi ale sale sunt atât de impresionante cã pânã în 1960 mai bine de 70 de guverne le-au luat ca model pentru propriile legi…
 22) Dacã în Egiptul antic un chirurg pierdea un pacient în timpul operaţiei, i se tãiau mâinile…
 23) În Grecia anticã, dacã o femeie urmarea vreun eveniment de la Jocurile Olimpice, era executatã…
 24) Primul contraceptiv cunoscut este bãlegarul de crocodil, folosit de egipteni la 2000 BC…
 25) În Roma anticã un nas încovoiat era un simbol al calitãţilor de lider…
 26) Tot în Roma anticã se folosea la un moment dat urina ca ingredient pentru pasta de dinţi…
 27) Mulţi din cei care pãzeau Marele Zid Chinezesc în Evul Mediu rãmâneau acolo toatã viaţa, cãsãtoriundu-se şi chiar fiind îngropaţi acolo…
 28) Vestalele care îşi încãlcau jurãmântul de castitate erau îngropate de vii…
 29) Abdul Kassam Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, îşi cãra pretutindeni biblioteca. 400 de cãmile purtau cele 117.000 de volume…
 30) S-a calculat cã în ultimii 3500 de ani au fost doar 230 de ani de pace în lumea civilizatã…
>> SURSA: Historia.ro

capuse

valabil pt oameni si pt animale


vad la tv ca s-au inmultit cazurile de pacienti cu capuse

din batrani si experienta proprie (avand animale), indiferent de stadiul in care este capusa, ori doar o pata neagra ori deja umflata de sange, ca un bob de fasole:

1. daca s-a prins o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si dupa doua-trei minute se desprinde (ea se sufoca, untura nu permite nici un strop de aer si capusa scoate capul din piele); daca nu s-a desprins inca, pui untura din nou.

2. daca ai tinctura de iod, imbibi foarte bine un tampon de vata in tinctura si tii pe capusa cateva minute (3-4) si ea se va desprinde. eventual mai picuri cativa stropi de tinctura pe tampon in timp ce il tii pe capusa. atentie, nu iod simplu ci numai tinctura!

daca este adanc prinsa in piele, repeti operatiunea. atunci cand o rupi fortat si ramane capul in piele, se produce infectia.

faceti asta si nu veti ajunge la doctor

umor

Intr-o zi de 7, marti, vara, intra Bula in cel mai luxos Casino din Las Vegas.


Se aseaza la ruleta si mizeaza 20.000$ pe numarul 22.

- Crupier, toti pe numarul 22.

- Are you sure, Sir?..

- Da ma, suiera-i pe toti pe tuentitu!...

Se invarte ruleta, face poc bila, si...se aseaza pe 22.

Ia Bula o gramada de jetoane.

- Crupier, pune-le pe toate pe 22!

- Sir ! Are you sure?...

- Da! Pe toti!

Se invarte ruleta, face poc bila, si...se aseaza pe 22.

Uimire, panica, admiratie...Soc!!! Iar ia Bula o gramada de jetoane,

un munte de bani.

- Crupier, pune-le pe toate pe 22!

- SIR !!! `R `U SURE????

- Suraie-le ma blegule, pe nambar tuentitu, ai sed!...

Se invarte ruleta, face poc bila, si....se aseaza pe 22.

Stare de alerta in Cazino, apare ingrijorat proprietarul Casinoului.

- Sir Bula, mai jucati?

- Nu coane. Ma opresc!

Propietarul cazinoului il intreaba uimit peste masura:

- Sir, cum se poate sa mizezi de trei ori pe 22 si sa iasa de trei ori

22? It's impossible..it's..It's...

- It's mata on ice! Tell me: azi e 7 August?

- Yes.

- Ei bine, am sosit la Casino cu autobuzul 7?

- Yes.

- Iar baiatul meu implineste azi 7 ani!

- ??? I don't get it, Sir!

- Cum, ma fraiere, 'u don't get it? Cat face 7x3 ma? Cat? Cat?...

Marea antologie a glumei evreiesti -


de Tesu Solomovici



Comert Rasela catre Itic: - Itic, de când suntem noi împreuna, tu nu mi-ai cumparat niciodata nimic… - Dar, Rasela, n-am stiut niciodata ca ai ceva de vânzare!

Flirt Itic o suna pe dna Goldstein: -Alo, sarut-mâna, ce mai faceti? -Ce sa fac, sunt singura, sotul e pe teren de-o luna… - Atunci poate îmi permiteti sa trec pe la dvs., bem o cafeluta, facem amor… -Vai, domnule Itic, credeti ca sunt curva? - Da’ cine a pomenit de bani?

Veste buna Într-un orasel din Ucraina, pe vremea pogromurilor, circula zvonul ca o tânara crestina a fost asasinata. Conducatorii comunitatii se întrunesc la sinagoga ca sa discute cum sa evite pericolul de a fi acuzati de crima. Deodata un evreu vine în fuga, abia rasuflând: - Fratilor, aduc o veste buna: tânara care a fost asasinata era evreica

Flagrant delict Vine Natan acasa si-o gaseste pe nevasta-sa în pat cu cel mai bun prieten. - Nu ti-e rusine, ti-am dat numele meu, dragostea mea, banii mei, si tu, prietenul meu, ti-am dat bani, ti-am dat casa, si, si… si mai opriti-va o data, macar cât timp vorbesc cu voi.

Plata în natura Kohn se da de peste doua ore în lanturi si arata foarte rau. -De ce nu renunti? – îi striga Iancu. - Patronul de la lanturi îmi datoreaza niste bani si numai asa pot sa mai recuperez ceva

Fata si gâsca Rifca o întreaba pe doamna Weiss, care are o pravalie cu gâste: -Ei, ti-ai maritat fata? - Înca nu. Cu fata e la fel ca si cu marfa mea. Toata lumea se uita, o pipaie si nu cumpara.

Poveste - Moiste, tu esti un om cu carte; de ce te lasi umilit de patronul tau bogat, dar prost ca noaptea? - Asta asa e de când lumea: daca vrei sa mulgi vaca, trebuie sa te apleci.

Grija Rasela si Moritz trebuie sa plece în America, dar n-au bani decât pentru un singur bilet. Pleaca Rasela si dupa putin timp Moritz primeste 100 de dolari într-o scrisoare. Dupa vreo 3 zile, 200 de dolari, apoi, 500, apoi 800, apoi, 1000. Moritz pleaca si el în America fara s-o anunte pe Rasela, ca sa-i faca o surpriza. Intra la hotelul unde locuieste Rasela si-o gaseste goala în pat cu un tip. - El ti-a dat suta de dolari pe care mi-ai trimis-o? - striga furios Moritz. -Da. -Si cei 200 de dolari, tot de la el îi ai? -Da. -Si cei 500, si mia de dolari, tot el ti i-a dat? -Da. - Înveleste omul, ca raceste…

La-rabin Max si Moritz se cearta si merg la rabin. -Max, îi spune rabinul, da-i lui Moritz mia îndarat. -Nu-i dau nimic. -Max gândeste-te bine, da-i lui Moritz mia ce ti-a împrumutat-o. -Nu-i dau nimic. -Max, nu se poate, da-i mia înapoi. -Îi dau un cacat. - Bun, avem o baza de discutie.

Dati-mi scris -Domnu doctor sunt foarte, foarte nervoasa. -Marita-te,cucoana. -Sunt maritata, da’ nu-mi ajunge. -Luati-va un amant. -Mi-am luat doi, da’ nu-mi ajunge. -Luati-va pe al treilea. -Am, dar tot nu-mi ajunge. -Doamna, dar dumneata esti bolnava. - Dati-mi scris, ca lumea spune ca-s curva.

Optimism Evreii ramân optimisti întotdeauna. Ca, uite, cadea Moritz de la etajul 12 si la etajul 2 privea Solomon de pe balcon si-l încuraja. - Ce strigi asa, totul e înca în ordine.

Câinele - Intra Natan, intra, nu-ti fie frica. Câinele e castrat. - Da’, ce, mie îmi e ca ma violeaza? Mie îmi e ca ma musca

Lorzi englezi Moritz se întâlneste cu vechiul sau prieten: - Ce mai faci, Moritz? - Eh, sunt valet la un lord englez. - Asta-i bine. - Da, dar el traieste cu sotia mea. - Asta-i rau. - Da, dar si eu traiesc cu sotia lordului. - Asta-i bine. - Ce bine? Care bine? Eu îi fac lorzi englezi si el îmi face evrei puchinosi!

La Scoala, dupa Craciun - John, cum ati petrecut Craciunul? - Am facut un pom de Craciun, l-am umplut cu jucarii si tare ne-am bucurat. - Si tu, Jimmy? - Am facut un pom de Craciun, am cumparat o multime de jucarii, si tare ne-am bucurat. - Dar tu, Nathan? - Noi avem o pravalie cu jucarii si ne-am uitat la rafturile goale, si tare ne-am bucurat.

Blima merge la doctor - Domnule doctor sunt bolnava. - Dezbracati-va. Doctorul o consulta si se uita la ea îngrijorat. - Ce am domnule doctor? - Nu va speriati. Spuneti-i sotului dumneavoastra sa treaca pe la mine. A doua zi, Itic e la policlinica si doctorul îi spune: - Blima dumitale are nevoie de sex, de trei ori pe zi: daca nu, moare. Se întoarce acasa Itic si Blima nerabdatoare îl întreaba: - Ce-a spus doctorul? - Ca ai sa mori!

La venirea lui Mesia Goldenburg croitorul sta de vorba cu Iticsohn croitorul: - Mai, sa stii c-o sa fie bine de noi când o sa vina Mesia. - Si de ce, ma rog? - O sa se trezeasca mortii si cu totii o sa aiba nevoie de haine sa se îmbrace. - Boule! Daca o sa se trezeasca cu totii, înseamna c-o sa învie si croitorii…

Mititeii Haim si Moshe si-au deschis restaurante. La Haim e coada zi si noapte la mititei, iar la Moshe – faliment. - Mai Haim, spune-mi si mie, cum faci tu mititei, ca la tine lumea da buzna si la mine nu calca nimeni. - Pai cum sa-i fac, jumatate carne, jumatate rahat. - Ah, tu pui si carne…

Înghetata Shloimale ajunge la New York si e suparat foc când vede, în geamul cofetariei lui Haim, prietenul sau din copilarie, anuntul: „Intrarea evreilor, strict interzisa”. Intra în cofetarie, îl ia de guler pe Haim si-l dojeneste: - Nu ti-e rusine, tu care esti evreu si ai suferit din cauza legionarilor, si ai fost în Transnistria, si erai sa mori la Auschwitz, tocmai tu sa pui un anunt ca evreii n-au voie sa intre sa manânce o înghetata? - Stai, mai, tu ai gustat din înghetata mea?

Itic la doctor - Domnu’ doctor va rog sa ma ajutati. Eu în fiecare dimineata, la ora 7 fix, am iesire! - Pai asta e foarte bine. Trebuie sa fii fericit. - Da, dar eu ma scol la 8

La dentist Rebeca moare de frica: - Domnu’ doctor, mi-e asa de frica… Decât sa-mi scot o masea, mai bine fac un copil. - Doamna, hotarâti-va, sa stiu cum sa asez scaunul.

Botezul Kohn vrea sa se crestineze si se pregateste de ceremonia de botez. Îl întreaba pe Popescu: - Cum trebuie sa fiu îmbracat? - Nu stiu. Noi când suntem botezati, suntem în scutece. -

Nebunul Regele Iudeei îl întreaba pe mascariciul curtii regale: - Ce tot notezi, acolo? - Scriu numele nebunilor pe care-i cunosc. - Si ce nume ai scris acum? - Numele tau. Cum ai fost în stare sa-i dai bani lui Shlomo, bijutierul palatului – ca sa-ti cumpere din strainatate bijuterii. Cu siguranta ca nu se va mai întoarce. - Si daca se întoarce? - Atunci sterg de pe lista nebunilor numele Regelui si-l trec pe-al lui.

Cearta Rifca îl apostrofeaza pe Moise: - Unde ati fi fost daca n-ar fi existat femeia… - Cum, unde? În Paradis!

Evreii si…frizerii Smil se duce la patronul lui crestin si-i spune: - Nu mai pot sa lucrez în pravalia asta. Toti angajatii dumitale sunt antisemiti. - Cum ai ajuns la aceasta concluzie? O fi poate unul sau doi. Dar nu toti. - Nu. Toti sunt antisemiti. De altfel, am facut un test. Le-am pus o întrebare. Toti mi-au dat acelasi raspuns. -Ce-întrebare? - I-am întrebat ce-ar spune daca ar fi exterminati toti evreii si frizerii… - Frizerii? De ce frizerii? - Ai vazut? Si dumneata ca si ei !

Gusturi diferite - Un singur lucru îmi place la sotia lui Strul. - Care anume? - Ca nu e sotia mea. -

Escrocherie - Cum îti place la scoala? - E o escrocherie. Noi ne facem lectiile si învatatorul primeste salariul.

Bun comerciant Cohen îsi învata fiul: - Daca vrei sa fii un bun comerciant, cumperi de la pesimisti si vinzi la optimisti.

La telefon E stiut ca israelienii gesticuleaza în timp ce vorbesc. Instructiuni afisate lânga un telefon public: - Introduceti o moneda; - Cu mâna stânga ridicati receptorul: - Cu mâna dreapta începeti sa vorbiti.

Nu-i mai simplu? - Ce faci, Moise, manânci în ziua când toti evreii postesc? - Uite ce e: eu nu fur, nu mint, nu iau dobânda, dar nici nu postesc! - Ce tâmpit esti, nu e mai simplu sa nu manânci o zi?

Boabe de fasole Iossel cu Mose s-au dus la oras, unde au facut-o lata: au mâncat la restaurantele necuser, s-au destrabalat cu târfe… La întoarcere, un „binevoitor” i-a turnat la rabin, care i-a pedepsit: opt zile sa umble cu boabe de fasole în pantofi. A patra zi a pedepsei cei doi se întâlnesc pe ulitele satului; în timp ce Iossel schiopata de tot, Mose umbla, de parca nimic nu s-ar fi întâmplat. - Ce faci, Mose, doar nu ai îndraznit sa nu respecti ordinul rabinului? - Sigur ca îl respect, dar el nu ne-a interzis sa fierbem fasolea!

Iankel sta de vorba cu Iossel - Hai sa casatorim copiii, spune Iossel, fiica mea Sara este adorabila… - Sunt de acord… - Daca ea se marita cu David al tau, îi dau 10.000 de shekeli pentru fiecare an împlinit al ei. Ce zici? - Câti ani are Sara? - Cincisprezece. - Cred ca ea este prea tânara pentru David al meu.

Viceversa Moise împreuna cu Aron înfiinteaza o fabrica de covoare. -Cum merge afacerea? Îl întreba Iossel pe Moise. -Destul de bine… -Tu esti, într-adevar, asociat cu Aron? -Da. Dar de ce întrebi? -Pai, eu stiam ca tu nu aveai bani… -Nu are importanta… Aron avea capitalul, iar eu – experienta… -Înteleg… - Si într-un an, Aron va avea experienta mea, iar eu capitalul… ---

- Casatorie -Este adevarat, Iossele, ca ti-ai maritat fiica cu casierul tau? -Nimic mai adevarat… -Ma mira teribil… Nu spuneai tu ca nu prea ai încredere în el? -Spuneam, spuneam… -Si totusi i-ai dat mâna fiicei tale? - Bineînteles. Gândeste-te, daca fuge cu banii, macar fiica mea va fi cea care se va bucura de banii mei.

Moneda Frumoasa Rebeca are un amant, David. Într-o zi îi telefoneaza: - Sotul meu trebuie sa plece diseara de acasa; sa fii la ora 9 în fata casei. Daca într-adevar a plecat, voi arunca pe fereastra o moneda de 10 shekeli si vei putea sa urci. Seara, David se înfiinteaza la postul sau, moneda este aruncata, iar Rebeca se întinde languros pe pat, asteptându-l. Trec 5 minute, 10, 20… Ea începe sa se enerveze, când – în sfârsit – se deschide usa si intra David. - Ce s-a întâmplat? Spune ea, n-ai auzit moneda cazând? - Ba da, dar în întuneric nu am putut-o gasi… ------

Schioapa - Casatoreste-te cu ea, Rosenfeld… este o partida minunata. Este fiica vânzatorului de mobila Edelbaum. Are o zestre de trei milioane… - Nu zic nu… Dar o cunosti bine? Zilele trecute am vazut-o pe strada si parca schiopata. Nu stii, era o chestie întâmplatoare, sau asa schiopata ea totdeauna? - As, numai când umbla…

5 puncte comune, si totusi… Mose si Mohamed, buni amici, locuiesc la Ierusalim. Manânca humus si fac politica. - Noi, evreii, avem un singur Dumnezeu, spune Mose. - Si noi, arabii, la fel. - Noi, evreii, suntem cu totii circumcisi. - Si noi! - Nu mâncam carne de porc. - Nici noi! - Scrierea noastra, ebraica, e de la dreapta spre stânga. - Si araba se scrie la fel. - Ierusalimul e capitala noastra. - Si-a noastra.

Nu stiti ce pierdeti La un dineu, un episcop catolic este asezat lânga un rabin. Se serveste un splendid cotlet de porc, când episcopul se apleaca spre rabin: - Din asta, nu o sa mâncati… - Evident ca nu, mi-o interzice religia mea… - Pacat, nu va dati seama ce pierdeti. Dupa cina, toata lumea se ridica si da sa plece. Rabinul i se adreseaza episcopului: - La revedere, si transmiteti sarutarile mele doamnei… - Vai, dar stiti ca religia mea îmi interzice sa fiu casatorit! - Ce pacat, domnule, nu va dati seama ce pierdeti!

La ghicitoare Sotia lui Moise vine de la ghicitoare. - Moise, ghicitoarea mi-a spus ca nu ma mai iubesti. - De ce dai bani pe lucruri inutile, eu ti-as fi spus asta pe gratis

Schimbari în casnicie D-nul si d-na Primamcoilici stau la masa. D-na ofteaza: - Cât te-ai schimbat… La începutul casatoriei renuntai la toata mâncarea si stateai de vorba cu mine… Iar acum… - Dar si tu te-ai schimbat, ai devenit o bucatareasa perfecta…

Accidente Smil: Saptamâna trecuta neveste-mii i-a intrat în ochi un fir de nisip si a trebuit sa mearga la doctor. M-a costat doua sute de sekeli. Haim: Asta nu-i nimic. Saptamâna trecuta neveste-mii i-a trecut prin fata ochilor o vitrina cu o haina de blana si m-a costat doua mii de sekeli.

O fi stiind doamna ceva? Doamna Smilovici îsi atârna rufele pe frânghie, când clevetitoarea ei vecina s-a apropiat de ea si i-a spus: - Îmi pare rau ca trebuie sa ti-o spun, dar gurile rele sustin ca sotul dumitale se tine dupa fete. La vârsta lui! Are saizeci si cinci de ani, nu-i asa? - Da, are saizeci si cinci de ani. Ei si ce daca alearga dupa fete? Si câinii alearga dupa masini. Si când prind câte una, parca pot sa sofeze?

Banii Mose, un tip vesel de felul lui, parea în dimineata aceea mohorât si suparat. „Ce-i cu tine”, îl întreba Sloime, „ai necazuri?” „Nevasta-mea”, se plânse Mose. „Toata ziua îmi cere banii”. „Dar pentru ce îi trebuie atâtia bani?” – se mira Sloime. „De unde sa stiu”, raspunse Mose. „Pâna acum nu i-am dat nici un sfant”.

Costumul Iankel îi vinde lui Iossel un rând de haine pentru fiul sau. -Calitatea întâi? Întreaba Iossel. -Lâna pura, marfa solida, fara moarte… Ploua de trei saptamâni. Îi vede Iankel pe cei doi îndreptându-se spre magazinul sau, si, tragedie, pantalonii de abia îi ajung baiatului pâna la glezna, vestonul cu chiu cu vai îi acopera mijlocul… dar Iankel nu-si pierde cumpatul: - Hei, îl striga el pe Iossel, sa nu-i fie de deochi lui fiu-tau, ce a putut sa creasca în astea trei saptamâni!

Noroc la carti… - Îngrozitor ce ghinion poate sa aiba Cohen. Ieri seara si-a pierdut toti banii la carti. Pâna la urma a mizat-o si pe nevasta-sa. -Si? - Nenorocitul a câstigat.

Bate saua Doamna Meirovici tremura sub plapuma: - Iubitule, murmura ea, când eram mica si tremuram, mama ma lua în brate si ma încalzea. - Ei si? doar nu vrei sa ma duc la miez de noapte s-o aduc pe mama ta!…

Datoria Iossel si Smil sunt la banca tocmai în momentul în care o banda irupe în sala de asteptare si îi pune pe toti sa stea cu mâinile sus si încep sa adune banii. Dupa ce termina cu casele de bani, încep sa scoata banii din buzunarele clientilor. Iossel i se adreseaza celui ce pare sa fie seful banditilor: -As putea sa-mi las jos mâna? Stiti, eu am reumatism…. Banditul, care îsi da seama ca Iossel nu e periculos, si - la urma urmelor – este si el om, îi permite. Dupa care Iossel îsi baga repede mâna în buzunar, scoate de acolo o mie de franci si îi întinde lui Smil: - Tine-i, ti-i datoram, si ma gândeam ca era cazul sa ti-i restitui…

Invers Smuel este în proces cu Selbaum si îi vine ideea sa-i trimita un cadou judecatorului, dar avocatul sau încerca sa-l descurajeze s-o faca: - Ar fi ultima prostie; voi pierde, cu siguranta, procesul si risti sa fii urmarit pentru încercare de coruptie… Procesul se desfasoara si Smuel îl câstiga. Avocatul sau, încântat de sine si sigur ca elocventa sa i-a adus victoria, îi spune lui Smuel: - Ei bine, esti multumit? Nu-i asa ca am avut dreptate sa te sfatuiesc sa nu cumva sa-i trimiti judecatorului un cadou? -Dar i l-am trimis… -Cum? Ai facut-o, totusi…? - Da, numai ca am pus cartea de vizita a lui Selbaum…

Epitaf pe o piatra de mormânt - Rasela, acum crezi ca eram bolnav?

Între prietene - Pentru vârsta lui, sotul tau face impresia unui barbat viguros. - Pentru vârsta lui, poate, dar nu pentru a mea.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini