vineri, 1 iunie 2012

targ online Bookfest Litera

http://www.litera.ro/?utm_source=Newsletter29-05-2012&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Bookfest&newsletter=bGlsaWFuYS5kZWFjQGdtYWlsLmNvbXx8c3RyX3NlcHx8MzI5fHxzdHJfc2VwfHw0NQ==

articol despre sanatate primit pe mail si atribuit dl. V. Turcin, cercetator

Musafirii nepoftiti ....



Ştiaţi că organismul nostru este colonizat de o mulţime de paraziţi care ,,mănâncă" zilnic din noi?

Vreţi să accepaţi sau nu, realiatea este că toţi avem în noi diferite specii de paraziţi care ne consumă substanţele nutritive şi ne expun unor boli înfiorătoare.

Toţi oamenii au?

Fără excepţie!

Vă aduc la cunoştinţă că oamenii de pe planetă se împart în 2 categorii:

1. Oameni care se detoxifică (periodic) de paraziţi.

2. Oameni care NU se detoxifică de paraziţi.

Aşadar nici NU se pune problema organismului neinfestat. Suntem cu toţii mult prea expuşi, cu atât mai mult în aceste vremuri cu aer poluat, apă murdară şi mâncare infestată.

Partea bună este că...... dacă avem un stil de viaţă sănătaos şi echilibrat, care ne asigură un sistem imunitar puternic, corpul nostru este capabil să ţină cât de cât sub control majoritatea paraziţilor cu care ne infestăm.

ÎNSĂ dacă nu avem grijă de sănătatea noastră, avem toate şansele ca mai devreme sau mai târziu paraziţii să ne producă o grămadă de boli.


Legătura dintre paraziţi şi boli

După mai multe experiemente, cercetătoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia că multe din bolile cu care se confruntă omenirea în zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris despre aceste descoperiri revoluţionare şi în cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer", pe care v-o recomandăm chiar dacă nu aveţi cancer.

Cercetătoarea a descoperit prin experimente că:

+ organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraîncarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).

+ TOŢI pacienţii cu boli de piele erau supra-infestaţi cu viermi cilindrici (oxiuri,limbrici etc).

+ TOŢI pacienţii cu acnee rosacee erau puternic infestaţi cu parazitul Leishmania.

+ TOŢI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor - Eurytrema.

+ TOŢI cei care suferă de migrene au nematodul Strongyloides.

+ personele cu ASTM au ascarizii în plămâni.

+ Multe persoane care fac infarct au viermi în inima.

+ Paraziţii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, în special schizofrenia.

+ Persoanele care transpiră excesiv noaptea sunt suprainfestate cu ascarazi.

Şi lista poate continua.





Aşadar Hulda Clark a tras concluzia că paraziţii reprezintă o componentă esenţială în producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confruntă în ziua de astăzi.

De ce sunt paraziţii periculoşi?

Paraziţii colonizează de obicei colonul şi intestinul subţire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, însă pot rămâne şi inofensivi dacă gazda are un sistem imunitar puternic şi o floră intestinală echilibrată.

Partea proastă incepe atunci când paraziţii reuşesc să treacă din intestine în restul organismului şi se instalează în alte organe, incep să apară bolile. Trecerea din intestine în alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, şi DOAR în condiţiile în care organismul este infestat cu alcool izopropilic.



Atenţie!

Paraziţii nu pot supravieţui în alte organe în afară de intestin, decât în prezenţa ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).

CUM ajunge alcoolul izopropilic în corpul tău? Foarte simplu, deoarece e o substanţă la care suntem cu totii expuşi în aceste vremuri. El se găseşte în: majoritatea şampoanelor (şi pătrunde prin piele în corp), în sucurile din comerţ, în produsele cosmetice, în apa de gură, în fixativul pentru păr, în toate produsele pentru bărbierit, în cafeaua decofeinizată, în cerealele prelucrate, în diferite medicamente... şi lista poate continua.

Mai mult decât atât, specia comună de bacterii clostridium produce alcool izopropilic în intestinul tău.

Ideea e că suntem atât de expuşi încât chiar NU avem cum să ne ferim.

Asta e realitatea, oricât de înfiorător ar suna.

Însă vestea bună este că Dumnezeu ne-a lăsat în natură exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curăţa periodic organismul de paraziţi.


Programul 100% natural de eliminare a paraziţilor –

Are la bază 3 PLANTE:

+ PELINUL (capsule sau ceai)

+ CUIŞOARELE (recomand cuişoare întregi, în locul capsulelor)

+ Tinctura din COAJĂ DE NUC NEGRU

Aceste 3 ingrediente luate împreună au potenţialul să omoare majoritatea speciilor de paraziţi care ne colonizează corpul.

Mai mult sunt 100% NATURALE, iar ingredientele se pot găsi la oricare magazin naturist (mai puţin tinctura de nuc negru, care se găseşte mai rar în magazine, însă se găseşte lejer pe internet).

Durează 3 săptămâni !

Iată programul pe cele 3 săptămâni:

* După cum vedeţi tratamentul are 2 FAZE:

1. Faza de început (deparazitarea) - în care se face tratament intesiv pentru a elimina paraziţii şi ouale acumulate.

2. Faza de menţinere - în care se ia o dată pe săptămană tratamentul, pentru a preveni o nouă suprainfestare - pe care ar fi bine să-l ţineţi regulat, toată viaţa.


Adică: O dată în fiecare săptămână veţi lua 2 linguriţe de tinctură de nuc negru, 7 capsule de pelin şi 7 capsule de cuişoare (aproximativ 3 linguriţe de cuişoare întregi).

Simplu, nu?

Respectând aceste principii vom ajuta ENORM corpul în lupta cu paraziţii, la care suntem cu toţii expuşi în fiecare zi.


Alte remedii care ajută în lupta cu paraziţii:

1. Usturoiul

Deşi este cunoscut pentru calităţile antiparazitare, antifungice, antibacteriene şi de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atât.

Eu de exemplu în ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent că am avut ferbă 39-40. De fiecare dată când răcesc îmi fac un suc de lămâie şi mănânc câţiva căţei de USTUROI. În aceşti 2 ani n-am fost răcit niciodată mai mult de 3 zile, iar tratamentul nu a dat niciodată greş.

2. Argila

Un alt supliment MIRACULOS. Şi nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziţi, însă are multe alte beneficii. Curăţă intreg oganismul de toxine şi metale grele, purifică sângele, detoxifică ficatul, detoxifică intestinele, echilibrează glandele endocrine, ajută flora intestinală, are efect antidepresiv şi antistres, repară leziuniile din întreg tubul digestiv (de la gingivită, roşu în gât, gastrită, intestin iritabil, până la hemoroizi), şi foarte multe alte beneficii.

Administrare:

Deşi se găseşte şi sub formă de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule, care se lasă într-o cană cu apă de seara până dimineaţa. Dimineaţa se amestecă şi se bea apa argiloasă tulbure.

Nu uitaţi că Dumnezeu ne-a făcut din ţărână.

3. Nuca de cocos

Este plin internetul de articole despre beneficiile antiparazitare, antibacteriene şi în special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, însă eu recomand nuca de cocos întreagă pentru rezultate mai bune.

Ţin minte că am citit pe un forum despre unu băiat relativ sănătos, care a decis să faca o cură de două săptămâni cu ulei de cocos, deoarece auzise că este sănătos. În timpul celor două săptămâni i s-a întâmplat de două ori să defecheze un pumn de viermi. Groaznic nu-i aşa?

4. Seminţe CRUDE de dovleac

Aproximativ 50 de seminţe de dovleac dimineaţa pe stomacul gol, era cura împortiva paraziţilor recomandată de regretatul Valeriu Popa. Acest remediu are capacitatea să omoare cele mai comune specii de paraziţi.

5. Fibrele vegetale

Este esenţial să elimini regulat materiile fecale. Constipaţia (neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea şi înmulţirea paraziţilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru dezvoltare.

Mai multe despre fibre am scris în articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.

6. Probioticele si Prebioticele

Flora intestinală este bariera dintre paraziţii, bacteriile dăunătoare şi viruşii din intestin şi restul organismului. O floră intestinală echilibrată şi sănătoasă va lăsa doar nutrienţii necesari să treacă în organism, blocând orice altceva.

Pentru a menţine această floră sănătoasă este esenţial să consumăm regulat probiotice şi prebiotice.

* Probioticele sunt bacterii benefice precum cele din intestin, care se găsesc în produsele fermentate, în special IAURTUL şi KEFIRUL.

Atenţie!

Iaurtul făcut de casă bate la orice oră d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comerţ. Aşadar mai bine cumpăraţi lapte proaspăt de la ţărani şi puneţi-l la prins, decât să daţi banii pe cel din comerţ, făcut exclusiv pentru a produce cât mai mulţi bani, şi atât.

* Prebioticele sunt alimentele care hrănesc bacteriile benefice din flora intestinală: cicoarea, napul, ceapa crudă, usturoiul crud, sparanghelul, tărâţele de grâu, fasolea şi mazărea, spanacul şi legumele cu frunze verzi, bananele, ovăzul etc. După cum se vede prebioticele se găsesc într-o gamă largă de alimente, aşa că aveţi de unde alege.

7. Vitamina C

Vitamina C joacă un rol esenţial în funcţionarea optimă a organismului, cu atât mai mult în eliminarea eficientă a paraziţilor.

ATENŢIE!

Vitamina C de calitate NU se găseşte în capsule, ci în grădină! Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen, Acid ascorbic. Suplimentele din farmacii cu Vitamina C conţin doar acid ascorbic, în timp ce Vitamina C din natură are TOATE componentele.

Stiaţi că ardeiul verde conţine cel puţin triplu vitamina C faţă de citrice?

Măceşele 1500-2000 mg Vit. C /100g.

Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g.

Cătina 670 mg Vit. C /100g.

Pătrunjelul 150 mg Vit. C /100g.

Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g.

Coacăzele 55-215 mg Vit. C /100g.

Portocalele 53 mg Vit. C /100g

*Ideea e că, există destule surse de vitamina C în natură! Nu e nevoie să optezi pentru capsule.

8. Altele:

Am prezentat mai sus pe cele mai comune şi mai accesibile, însă asta nu înseamnă că sunt sigurele. Mai au proprietăţi antiparazitare:

* Argintul Coloidal

* Sâmburii de grepfrut şi de lămâie

* Aloe vera

* Propolisul

* Pau d'Arco

* MMS (Mineral Miracle Solution)

* Iodul (Sub formă de iodură de potasiu sau soluţie lugol)

Şi lista poate continua.


Rotatia alimentelor

Ca orice organism viu, paraziţii au capacitatea de a se adapta în timp şi de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit să-i omoare.

De aceea, nu veţi avea rezultate consumând doar usturoi în fiecare zi sau doar seminţe de dovleac în fiecare zi. Cea mai înţeleaptă alegere este ROTATIA ALIMENTELOR.

Adică o săptămâna consumăm multă nucă de cocos, în urmatoarea seminţe de dovleac, apoi trecem la argilă şi aşa mai departe.

Astfel nu numai că paraziţii nu pot dezvolta rezistenţă, dar vom fi capabili să omorâm o gamă mult mai largă de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelaşi aliment.

regimul HULDEI CLARK este punctul de plecare, deoarece cele 3 componente (nucul negru, pelinul şi cuişioarele) sunt o combinaţie care omoară majoritatea speciilor de paraziţi.în mai puţin de 3 săptămâni.


Cu stimă,

Valer TURCIN, Cercetător ştiinţific

Arsura - primit prin mail si neverificat

1.- RĂNI DE ARSURĂ:


Odată, când am fiert cucuruz, am încercat să verific cu o furculiță, dacă ele sânt deja fierte, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită.

Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten, fost soldat în Vietnam. M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam, unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.

După zece minute, cănd mi/am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește punga cu făină !! Este mult mai eficientă !!


MEREU POATE FI CINEVA CARE SĂ AIBĂ NEVOIE DE ACEST MESAJ. TRANSMITE-L ȘI ALTORA !!!!

SPER SĂ NU FIE NEVOIE SĂ FOLOSIȚI ACEASTĂ ÎNVĂȚĂTURĂ

Sibiu

http://www.sibiul.ro/sibiu-virtual-tour/sibiu-virtual-tour-68.html

curiozitati alimentare primite pe mail

CURIOZITĂŢI ALIMENTARE




►Ştiaţi că două pastile cu ulei de peşte luate zilnic impulsionează creierul copiilor să se dezvolte în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani?



►Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal. La fel ca usturoiul şi prazul, ceapa prezintă capacitatea de a acumula seleniul din sol, o substanţă protectoare împotriva apariţiei cancerului. Consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat, într-un alt studiu francez, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.



►Sucul de morcov este un preţios ajutor al celor care suferă de digestie dificilă sau lipsa poftei de mâncare. Morcovul este bogat în substanţe anti-oxidante ca vitamina A, dar şi alte vitamine şi minerale, atât de necesare organismului uman. O cură de zece zile cu suc proaspăt cicatrizează rănile făcute de ulcer şi îmbunătăţeşte vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.



►Un consum moderat de bere poate îmbunătăţi funcţiile sistemului cardiovascular.



►Sunt mai mult de 20000 de feluri de bere?



►Singurul aliment care nu se deterioriază este mierea.



►În secolul al 16-lea, în Anglia, berea făcea parte din micul dejun?



►Consumul zilnic a trei ceşti de cafea sau a şase ceşti de ceai îmbunătăţeşte capacitatea de memorare a femeilor în vârstă, dar nu are nici un efect asupra memoriei bărbaţilor, potrivit unui studiu realizat în Franţa, care a fost publicat în revista medicală Neurology. Cercetătorii au examinat legătura dintre consumul de cofeină şi performanţele intelectuale „cognitive” (memorie, limbaj, logică). Cauza pentru care cofeina influenţează doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea în mod diferit a cofeinei de către bărbaţi sau o interacţiune hormonală, este concluzia medicilor.



►Cafeaua: multe studii susţin că este o sursă de antioxidanţi şi scade riscul de diabet, ceva din boabele ei scade incidenţa cirozei şi bolilor pancreasului.



►Vinul roşu e un ingredient esenţial pentru a ne menţine în formă. Se ştie de mult timp că ajută la prevenirea cancerului şi la protejarea arterelor. Unele studii arată însă că există un antioxidant care se găseşte în strugurii roşii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta îmbunătăţeşte anduranţa muşchilor, reduce afecţiunile gingiilor şi apariţia bolii Alzheimer.



►Cei care îşi încep ziua cu două ouă la micul dejun pierd de două ori mai multe kilograme decât cei care ţin diete drastice, susţin nutriţioniştii de la Universitatea de medicină din Louisiana (SUA), într-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de conţinutul bogat în cele mai bune proteine, ceea ce conferă aceeaşi energie ca şi mâncatul unei fripturi, dar are un număr mult mai mic de calorii. Şi asta, indiferent de modalitatea de preparare.



►Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente să ne trezească dimineaţa.



►Dieta naturistă presupune şi multe reguli pe care mulţi oameni nu le pot urma. Cu toate acestea, dacă încercăm să ne apropiem cât mai mult de acestea vom observa, în timp, îmbunătăţiri. Iată care sunt regulie mai sus-menţionate: Consumă cel puţin 2 litri de lichide pe zi, Nu trebuie să bei lichide în timpul mesei, Nu se recomandă să consumi multe feluri de mâncare la o masă şi ai grijă cum le combini, Vinul de ţară se bea cu moderaţie cu o jumătate de oră înaintea mesei, Fructele trebuie mâncate înaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai bună, Este bine ca fiecare să consume alimente din ţara în care s-a născut. De exemplu noi, românii, am putea să înlocuim lămâia cu cătina albă. Produsele din cereale trebuie consumate fără să le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare. Vitaminele sintetice realizate chimic nu îşi îndeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale, deci trebuie înlocuite.



►În ultimul timp, studiu după studiu arată beneficiile ciocolatei: conţine antioxidanţi care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substanţe pot chiar să prevină demenţa. Consumaţi ciocolată cu cel mai mare conţinut de cacao. Cea care are prea mult zahăr face mai mult rău decât bine.



►Un espresso are mai puţină cafeină decât o ceaşcă de cafea.



►Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne îmbolnăvi de boli

cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, susţin

cercetătorii de la Universitatea de medicină din Pennsylvania (SUA).

Pe lângă fistic, nucile, migdalele şi alunele de pădure neprăjite reduc atât nivelul colesterolului rău, cât şi al grăsimilor nesănătoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulţi, timp de cinci săptămâni, a micşorat nivelul colesterolului şi trigliceridelor cu până la 30%, reducând astfel riscul de formare a cheagurilor de sânge care blochează arterele.



►Consumul exagerat de şuncă poate afecta plămânii, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani din cadrul Universităţii Columbia , New York . Şi asta din cauza faptului că şunca, slănina şi alte produse din carne afumată conţin nitriţi utilizaţi pe post de conservanţi. Persoanele care au consumat produse din carne afumată de cel puţin 14 ori pe lună au prezentat de două ori mai multe riscuri de a face bronşită şi emfizem, boli care produc îngustarea căilor respiratorii şi obstrucţionează fluxul de aer. În plus, persoanele care mănâncă şuncă de mai mult de cinci ori pe săptămână prezintă cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinară, faţă de cei care mănâncă mai rar acest produs.



►Pentru a şti care sunt alimentele care ajută organismul să-şi refacă forţele, trebuie să cunoaştem câteva dintre acele legume şi fructe care, nepreparate, ne oferă vitaminele de care avem nevoie. Trebuie ţinut cont de faptul că excesul alimentar duce la obezitate, boli şi îmbătrânire prematură, şi toate acestea pot fi simplu evitate.

Deci iată ce trebuie să mâncăm pentru a nu mai ajunge în vecinătatea farmaciilor.

-Pentru vitamina A: morcovul, roşiile, spanacul, salata, pătrunjelul verde, ceapa verde, mărarul, adică legumele galben-portocalii şi verde închis.

-Alimentele bogate în vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, măsline.

-Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul şi măceşul. Una din cele mai mari concentraţii de vitamină C o are pătrunjelul verde. -Calciu găsim în: iaurt, lapte, telemea, nuci,morcovi, varză, gulie, mere.

-Pentru fier trebuie să mâncăm: spanac, gălbenuş, cacao, stafide.



►Regimul alimentar mediteranean, bogat în uleiuri vegetale şi peşte, este la fel de benefic pentru persoanele care suferă de maladii cardiace ca şi regimul alimentar foarte strict, sărac în grăsimi, este concluzia Asociaţiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneană constă în consumul mărit de fructe, vegetale, seminţe şi peşte, cantităţi mici de carne roşie şi o cantitate relativ mare de grăsimi provenind din uleiul de măsline şi nuci. Prezenţa acidului gras Omega 3, prezent în cantitate mare în aceste alimente limitează crizele cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat tuturor bolnavilor să consume zilnic o cantitate maximă de 200 de grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din grăsimi să fie limitat la 30%.



►Trebuie să zdrobiţi usturoiul înainte de a-l găti sau mânca, pentru a-i păstra proprietăţile anticoagulante, utile în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sânge). Alicina este enzima din usturoi care împiedică formarea trombilor de sânge. Cercetătorii de la Universitatea din Cuyo , Argentina , au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gătit întreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul îşi păstrează efectul anticoagulant mult mai mult dacă este zdrobit înainte de a fi pus în mâncare. Important este ca perioada de fierbere să nu depăşească trei minute, şi să nu fie gătit la microunde, deoarece îşi pierde toate proprietăţile curative.



►Beneficiile unui anume compus din boabele de cacao sunt atât de mari, încât acesta poate rivaliza cu penicilina şi anestezicele, susţine o echipă de cercetători americani care şi-au publicat un studiu amplu în revistă Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeşte epicatechina şi poate reduce riscurile de apariţie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienţa cardiacă, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicină la Şcoala de medicină Harvard.



►Două pastile cu ulei de peşte zilnic impulsionează creierul copiilor să se dezvolte în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani, susţin cercetătorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 au dezvoltat mai multă materie cenuşie, ceea ce a dus la creşterea memoriei pe termen scurt şi a capacităţii de învăţare. În plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mâncare de tip fast-food, băuturi carbogazoase şi au făcut mai mult sport.



►Ciocolata, ale cărei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefică şi pentru creier, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină cerebrală, este rezultatul a două studii prezentate de medicii americani.

Substanţa antioxidantă conţinută de boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin în creier, şi acest lucru este benefic în tratarea persoanelor în vârstă care au suferit mici atacuri cerebrale şi suferă de demenţă. Trei ceşti de cacao zilnic vă feresc de hipertensiune arterială şi pierderea memoriei.



►Dieta alimentară bogată în fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumătate riscul de apariţie a cancerului la sân, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi publicat în „International Journal of Epidemiology”. Fibrele alimentare, prezente în pâine, cereale integrale, dar şi în legume şi fructe, protejează femeile tinere împotriva cancerului la sân, dar nu are efect în cazul celor aflate la menopauză. Printre posibilele explicaţii se numără faptul că alimentele cu conţinut mare de fibre sunt bogate în vitamine, zinc şi antioxidanţi. O a doua explicaţie este faptul că acestea controlează glicemia, variaţiile de nivel de zahăr în sânge putând provoca apariţia cancerului. Cea de-a treia explicaţie este că fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.



►Dacă sunteţi adepţii consumului de pește de trei ori pe săptămână, aveţi mari şanse să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Un studiu publicat în „Internaţional Journal of Cancer” confirmă efectele preventive ale peştelui gras, bogat în omega-3, asupra cancerului de prostată. Două mii de persoane atinse de această teribilă maladie au fost întrebate despre obiceiurile lor alimentare, răspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat că omega-3 micşorează riscul apariţiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar peştele este responsabil de această diferenţă. Există şi un aspect genetic deoarece purtătorii genei COX-2 beneficiază, în totalitate, de efectele protectoare ale peştelui gras.



►Adăugarea de lapte în ceai poate distruge calitatea acestuia de a ne proteja împotriva bolilor cardiovasculare. Acesta este rezultatul unui studiu german care a demonstrat că ceaiul negru, băut frecvent, păstrează pereţii arterelor sănătoşi şi menţine tensiunea constantă . Însă caseina, o proteină din lapte, anulează efectul benefic al oxidului nitric, substanţa din ceai care ameliorează dilaterea vaselor de sânge, sunt concluziile cercetătorilor, publicate în European Heart Journal.



►Cafeaua reduce cu 60 % riscul de apariţie a diabetului de tip 2, mai ales la persoanele care au în familie suferinzi de această boală. Acest lucru a fost demonstrat în urma unui studiu californian asupra a 200.000 persoane. Chiar şi persoanele care au băut cafea, dar s-au oprit, au risc scăzut faţă de cele care nu au băut niciodată. Diabetul de tip 2 sau diabetul vârstei adulte, cum mai este numit, nu se vindecă fără modificarea stilului de alimentaţie. Nu se ştie exact care din substanţele componente ale cafelei are acest efect, dar se pare că nu cofeina. Cercetătorii susţin că este prea devreme să recomande diabeticilor să bea cafea în chip de medicament, mai ales că mai mult de două ceşti de cafea pe zi provoacă insomnii şi aritmii cardiace.



►Câteva cuburi de ciocolată neagră, consumate zilnic, au acelaşi efect ca şi administrarea de aspirină, diminuând riscul de blocare a arterelor, responsabil pentru apariţia infarctului sau a accidentelor cerebrale. Acestea sunt concluziile unui studiu al cercetătorilor de la Şcoala de medicină Johns Hopkins (SUA). Ciocolata neagră, fără zahăr şi unt contribuie la reducerea coagulării sangvine datorită flavonoidelor, substanţele chimice prezente în boabele de cacao, ceea ce împiedică formarea cheagurilor de sânge. Cantitatea zilnică recomandată de medici este de două linguri de ciocolată pură. Faceţi astfel un bine inimii dumneavoastre şi tensiunii arteriale, care se echilibrează datorită conţinutului mare de magneziu.



►Cercetătorii americani au descoperit că o substanţă prezentă în compoziţia vinului roşu, resveratrol, are efecte miraculoase în cazul persoanelor obeze şi creşte considerabil longevitatea. Aceasta moleculă ar putea explica de ce francezii, deşi sunt cunoscuţi ca cei mai mari consumatori de vin roşu din lume, suferă de mai puţine maladii cardiovasculare, în ciuda alimentaţiei bogate în calorii.



►O ceaşcă de cafea pe zi protejează ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul, arată un studiu al cercetătorilor de la institutul italian Mario Negri. Acest lucru este datorat antioxidanţilor conţinuţi de cafea şi au efect numai dacă doza este adecvată, nu mai mult de trei ceşti zilnic. Altfel pot să apară tulburări ale ritmului inimii ca tahicardia sau insomnia. Cercetătorii au arătat că prezenţa enzimei GGT, unul dintre indicatorii cirozei, este cu atât mai scăzută, cu cât consumul de cafea este mai mare. În acelaşi timp, se micşorează şi nivelul transaminazelor, un alt indicator al îmbolnăvirii ficatului.

Mai ales băutorii de alcool pot fi fericiţi, deoarece cinci ceşti de cafea le reduce riscul apariţiei cirozei.



►Pe lângă faptul că hidratează, ceaiul are şi alte beneficii asupra sănătăţii, cum ar fi protecţia împotriva bolilor cardiace şi a cancerului, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Pentru a prepara corect ceaiuri ar trebui să adăugaţi o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă sau două linguriţe de plantă proaspătă la aceeaşi cantitate. Ceaiul de muşeţel uşurează digestia, calmează nervozitatea şi anxietatea, în timp de socul se recomandă în gripă, sinuzită sau guturai. Durerile de cap trec cu ceai de tei, iar menta ajută digestia, reduce flatulenţa şi înlătură greaţa. Ceaiul din măceşe previne infecţiile gripale şi răcelile.



►Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, cantitativ, după apă, potrivit specialiştilor americani, citaţi în cartea „Mâncarea şi sănătatea”, apărută la editura Reader's Digest.



►Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe nutritive, mărul are proprietăţi terapeutice asupra organismului uman. Substanţele nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea colesterolului şi a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere reduce riscul apariţiei cancerului la sân şi la plămâni. Merele sunt bogate în fibre, reduc colesterolul din organism şi întăresc oasele. Când sunt mâncate ca o gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt indicate în curele de slăbire. În afară de proprietăţile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate şi în cosmetică. Măştile cu măr ras, aplicat pe faţă timp de 10 minute, câteva zile consecutiv, ajută la curăţarea tenului, la vindecarea acneelor şi la estomparea ridurilor.



►Contrar ideii că frigul distruge bacteriile, există numeroşi germeni care supravieţuiesc în frigider. Unul dintre aceştia este listeria, bacterie extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate, deoarece poate îmbolnăvi fătul sau nou-născutul. Listerioza provoacă infecţii rare, dar grave, şi persoanelor în vârstă sau celor cu rezistenţă scăzută la infecţii. Ea poate da meningită, conjunctivită, chiar septicemii (înmulţirea nestăvilită a bacteriei în sânge). Evitaţi să mâncaţi mezeluri în gelatină, carne tocată insuficient preparată termic, peşte afumat, germeni de grâu încolţit sau lactate nepasteurizate. Spălaţi bine ierburile aromate, fierbeţi bine carnea şi dezinfectaţi-vă regulat frigiderul.



►Deoarece toamna se reactivează ulcerele şi gastritele hiperacide, pentru a preveni apariţia durerilor de stomac, mâncaţi zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece conţin magneziu şi potasiu. Luptă contra oboselii şi pentru refacerea organismelor slăbite de tratamente contra cancerului.



►Nu eliminaţi ciocolata dacă vreţi să slăbiţi câteva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutriţionişti francezi. Aceştia au observat că marii consumatori de glucide (substanţe care furnizează energia necesară organismului, reglând senzaţia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiaţi. Glucidele se găsesc, pe lângă ciocolată, în cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru condiţii care trebuie îndeplinite pentru a reuşi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentaţiei, eliminarea senzaţiei permanente de foame, renunţarea la alimentele nesănătoase şi practicarea unei activităţi fizice adaptate vârstei şi sănătăţii.



►Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boală a civilizaţiei moderne: constipaţia. Aceasta produce intoxicarea organismului datorită neeliminarii toxinelor sau formarea de hemoroizi. Consumaţi iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus Essensis) care echilibrează flora intestinală.



►Năutul este un înlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de năut prăjite şi măcinate fiind un puternic stimulent digestiv şi nervos. Pentru ameliorarea simptomelor răcelii, specialiştii în medicină naturistă recomandă administrarea zilnică a două pahare de apă de năut. Un litru de apă şi două kilograme de năut lăsate la macerat timp de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent antibiotic natural. Calităţile apei de năut nu se opresc aici, ea fiind apreciată şi ca revigorant masculin, mărind potenţa. Pentru că este bogat în acid folic, năutul este indicat bărbaţilor care vor să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală şi fertilitatea. Fiind un medicament foarte puternic, apa de năut e contraindicată în febră, hipertensiune şi stări de iritabilitate nervoasă. Năutul este apreciat şi pentru virtuţile sale nutritive. Recomandat în terapia asteniei fizice şi psihice, în convalescenţă, năutul poate fi considerat, pe drept o sursă de sănătate.



►Carnea de peşte are un rol foarte important, deoarece conţine fosfor, substanţa necesară bunei funcţionări a creierului, în special a memoriei. Femeile care vor să slăbească trebuie să înlocuiască carnea de porc cu cea de ton, cel puţin de două ori pe săptămână, deoarece are puţine calorii.



►Dacă vă lipseşte pofta de mâncare sau aveţi probleme cu digestia, trebuie să faceţi o cură de zece zile cu suc de morcov. Morcovul conţine o puternică concentraţie de vitamina A, dar şi alte vitamine şi minerale, atât de necesare organismului uman. Morcovul este indicat pentru cicatrizarea rănilor făcute de ulcer şi pentru îmbunătăţirea vederii.



►Cercetătorii americani au descoperit că prezenţa cafeinei din cafeaua concentrată previne pierderile de memorie specifice bătrâneţii, scrie „Daily Mail”. Cafeina intervine în activitatea electrică a creierului, acţionând asupra adenozinei, substanţa prezentă în cantitate mare la persoanele în vârstă. Prin aihilarea adenozinei, cafeaua ajută la combaterea problemelor mintale uşoare, la păstrarea memoriei intacte până la vârste înaintate şi susţine procesul de învăţare. Totuşi, consumul a mai mult de trei ceşti pe zi cauzează insomnie, tulburări ale ritmului cardiac şi probleme ale sistemului circulator, avertizează medicii.



►Cafeaua e benefică în prevenirea cirozei hepatice, conform unui studiu american. Studiul, realizat pe un eşantion de 125.000 de persoane, a scos la iveală că 22% dintre cei care au consumat câte o cană de cafea zilnic au prezentat riscuri mai mici de dezvoltare a bolii.



►Adolescenţii care consumă mai multe produse bogate în calciu decât majoritatea, sunt mai supli. Cercetătorii din San Diego au analizat masa musculară a unui grup de fete cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul studiului. Acest studiu confirmă cercetările anterioare care demonstrau, la femeile între 30 şi 60 de ani, creşterea capacităţii organismului de a distruge grăsimile, în condiţiile unui consum crescut de calciu. Alimente bogate în calciu sunt laptele praf, caşcavalul, brânzeturile şi anumite ape minerale. La acest rezultat s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau suplimente nutriţionale.



►Acum zece ani, soia era desemnată drept „alimentul-minune”. Experţii britanici susţin acum că substanţele chimice cu care este tratată soia blochează absorbţia mineralelor şi scad fertilitatea feminină. Din cauza hormonilor vegetali conţinuţi, femeile cu cancer mamar trebuie să o consume cu moderaţie.



►Grapefruitul vă scapă de oboseală şi dureri de cap. Beţi zilnic timp de două săptămâni două pahare cu suc de grapefruit. După ce terminaţi această cură o să fiţi mult mai energic. Asta fiindcă fructul este una dintre cele mai importante surse de vitamină C.



►Puţini sunt cei care ştiu ca lămâia este un bun remediu împotriva negilor. Astfel, lăsaţi coaja a două lamai să stea într-o cană de oţet tare timp de opt zile şi puneţi pe neg, sub leucoplast, o bucată de vată îmbibată cu această soluţie de două ori pe zi. O să scăpaţi cât de curând de neg.



►Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca streptomicina şi penicilina, după cum aflăm de pe site-ul GradinaMea.ro. Propolisul ajută la echilibrarea metabolismului, la reglarea sistemului hormonal, precum şi la întărirea sistemului imunitar. O simplă tabletă de propolis prelungeşte activitatea creierului cu şase ore.



►Măceşele au un rol important în respiraţia celulelor. Practic, ceaiul de măceşe ajută organismul să funcţioneze la parametri normali. Fiindcă este bogat în săruri minerale, ceaiul are un rol diuretic. Este recomandat în special persoanelor cu afecţiuni hepatice şi renale.



►Uleiul de măsline ajută la vindecarea gastritei şi a ulcerului. El poate fi folosit şi ca laxativ, luând o lingură seara la culcare. Pentru entorse şi dureri reumatismale se fac frecţii cu ulei de măsline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de măsline ajută la dizolvarea pietrelor din bilă.



►Uleiul de peşte ajută la creşterea rezistenţei inimii şi asta fiindcă scade simţitor colesterolul. Totodată, ajută la circulaţia sângelui şi încetineşte procesul de îmbătrânire, distrugând toxinele din organism. Consumat cu regularitate, uleiul de peşte linişteşte sistemul nervos, ne ajută să dormim profund şi să facem faţă stresului.



►Mai multă vitamină C decât în portocale se găseşte în kiwi. Totodată, are toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă. Fiindcă este bogat în cupru, kiwi ajută la întărirea sistemului imunitar şi la dezvoltarea creierului. De reţinut că toate proteinele, vitaminele şi mineralele se găsesc în seminţe şi nu în pulpa fructului.



►Pâinea intermediară este cea mai sănătoasă. Pâinea albă este uşor de asimilat de organism, însă conţine foarte puţine vitamine. În pofida părerii generale, pâinea neagră nu este foarte sănătoasă. Fiindcă are multă celuloză, aceasta irită tubul digestiv. Bolnavii de gastrită simt cel mai bine acest lucru.



►Datorită grăsimilor pe care le conţine, margarina măreşte colesterolul. Asta aflăm de pe site-ul elefantulverde.ro . Mai mult, ea favorizează „rotunjirea” taliei şi a feselor. Dacă mâncaţi foarte des margarină, aveţi toate şansele ca stratul de celulită să se îngroaşe. În timp, creierul, inima şi sistemul circulator au de suferit din cauza margarinei.



►Sucul de ardei gras întăreşte unghiile şi părul, deoarece conţine siliciu. Este indicat şi în colici intestinale, crampe şi balonări. De asemenea, ajută la curăţarea petelor închise de pe piele. Se bea în înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de masă.



►Consumat cu moderaţie, vinul roşu micşorează nivelul colesterolului şi previne accidentele cardiovasculare. S-a descoperit recent că băutura acţionează şi împotriva afecţiunilor pulmonare şi a maladiei Alzheimer. Vinul roşu, spun cercetătorii de la Harvard, este, prin acţiunea sa antioxidantă, secretul

longevităţii.



►Cel mai cunoscut fruct în lume este roşia. Francezii au numit-o „fructul iubirii”, nemţii „fructul paradisului”. Bananele sunt următorul fruct în topul popularităţii. Merele al treilea, apoi portocalele şi pepenii.



►Uleiul de cătină îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului.



►Roşiile conţin o substanţă care are proprietăţi antioxidante. Cu ajutorul ei sunt protejate celulele, se împiedică distrugerea şi degenerarea lor, care ar putea cauza apariţia cancerelor. Alte legume cu proprietăţi asemănătoare sunt salata verde, varza, broccoli, anghinarea şi ardeiul iute.



►Pâinea rămâne mai mult timp proaspătă dacă se păstrează într-un vas smălţuit, de sticlă sau de porţelan, acoperit cu capac. Pe fundul vasului se va pune o bucăţică de cartof crud sau puţină sare. Aceasta ajută ca pâinea să nu mucegăiască.



►Prima pudră de cacao a fost fabricată pentru prima oară de către olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam , în 1828.



►Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi. Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte şi în ciocolată.



►Mierea de salcâm naturală şi mierea de pădure (închisă la culoare) nu se cristalizează (solidifică) niciodată.



►Bananele au un conţinut bogat în potasiu şi vitamină A şi au mari cantităţi de fosfor, magneziu şi vitamină C.

eseul unui elev

Compunere liberă despre FEMEIE a elevului Gigel din clasa a III-a




Femeia este o fiinţă, pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pămînt după chipul şi asemănarea lui, deşi toţi o preferă după chipul şi asemănarea lui Pamela Anderson. De fapt şi femeia este tot un fel de Dumnezeu, căci pe pământ e atotputernică. Nimic nu se face fără ea : nici politică (vezi madam Thatcher), nici vâlvă (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam Rotschild), nici copii (vezi mama).

Femeile sunt de două feluri : tinere şi foarte tinere. Cele mai în vîrstă intră în categoria „femei bine”. „Femeile bine” sunt acelea care au împlinit 50 ani şi de fapt merg pe 39. De fapt, la femei nu are importanţă vîrsta, ci cosmeticele, fiindcă fiecare produs cosmetic acoperă 2-5 ani. Aşa că dacă o femeie foloseşte 20 de cosmetice, poţi să spui despre ea că nici nu s-a născut încă, deşi primeşte deja pensie.

Femeia este subiectul celor mai multe cîntece de dragoste, de aceea dragostea este întotdeauna un cîntec. Tata spunea că fără femei nu se poate trăi, iar cu femei este imposibil de trăit. Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maică-sa. Dar aşa cum inventatorii au inventat avionul fără pilot, revolverul fără zgomot, tot aşa se încearcă o altă invenţie : zestrea fără nevastă şi soţ fără soacră. Cred că cel care va pune la punct aceste două mari invenţii va primi Premiul Nobel pentru Pace.

Femeile se pot împărţi, după cum spune unchiul Costel, în alte trei categorii :femeile care au suflet şi sunt stimate, cele care au caracter şi sunt admirate şi cele care au nu-ştiu-ce şi sunt căutate. Eu nu ştiu de ce sunt căutate, că doar nimeni nu se joacă cu ele de-a v-aţi ascunselea, ci de-a v-aţi găsitelea. Unchiul Costel îi şoptea lui tata despre una : „Ce mi-am căutat mi-am găsit, iar acum mi-e frică să nu-mi găsească ceva şi medical”.

Femeia este de genul feminin, deşi unele poartă pantaloni, după cum unii bărbaţi sunt de genul masculin şi poartă şorţ de bucătărie. Femeia, spune legenda, s-a născut dintr-o coastă. De aceea se pricepe atît de bine să mişte şoldurile. Prima femeie care a păcătuit a fost Eva. A doua femeie au fost toate celelalte.

Cică Eva a păcătuit cînd a muşcat din măr. E posibil să fie adevărat, fiindcă într-o seară, cînd mama era plecată de acasă, l-am auzit pe tata, care era cu o vecină în salon, strigîndu-i : „Ho, nebuno, nu mă muşca!”. Probabil că pe întuneric l-a confundat pe tata cu un măr. Într-adevăr, cînd a ieşit el din cameră, avea urme de muşcătură pe gît, exact acolo unde este mărul lui Adam. Pe urmă, ca în Biblie, tata i-a şoptit vecinei : „Acum pleacă repede, că dacă vine acasă şarpele, s-a zis cu noi!”. Eu l-am întrebat : „-Despre ce şarpe vorbeşti, că acasă nu trebuie să vină decît mama!”.

Enervat, tata mi-a plesnit două palme, de m-am văzut cu toţi sfinţii, aşa cum scrie la Biblie. Cînd s-a înapoiat mama, i-am cerut să-mi explice legenda. În loc să-mi explice mie, i-a explicat lui tata, după care l-a gonit din Rai şi abia după două luni s-a întors.

Atît ştiu despre femei. Pentru rest am să mă uit pe gaura cheii.

AFORISME ŞUGUBEŢE


Cu dra­gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea.

Cand bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.

În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.

Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.

Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.

Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.

Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.

Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.

Fuji Yama Muntele fara seaman din mail

Armenii au Ararat-ul, Evreii au muntele Sinai, tibetanii şi budiştii din toată lumea se înclină înspre Muntele Kailasa, arabii au muntele lor mitic Qaf, daco-geţii noştri aveau Kogaionon-ul, vechii greci aveau Olimpul. Toate marile culturi şi civilizaţii au muntii lor sacri. Japonezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. De milenii, Muntele Fuji veghează asupra destinului poporului nipon.Fără seamăn.
Cel mai înalt şi venerat munte al Ţării Soarelui Răsare, Fuji Yama sau Fuji San, cum mai este denumit, se înalţă semeţ, înţepând Cerul cu silueta sa albă până la înălţimea de 3 776.


Este inclus de niponi în triada munţilor sacri ai Japoniei alături de munţii Tate şi Haku.

Cu toate acestea, cel care a cucerit definitiv spiritul oamenilor acestor locuri, este Fuji. Atât de mult l-au iubit, încât l-au numit Fuji Yama - Muntele fără Seamăn, fără rival, pe veci ancorat în sufletul oricărui japonez.

Din punct de vedere geologic, este un stratovulcan activ, care a erupt pentru ultima oară în anii 1707-1708.

A avut şi încă are o poziţie privilegiată în artele frumoase nipone, fiind subiect principal în capodoperele nemuritoare: " Cele 36 de vederi ale Muntelui Fuji" şi "Cele 100 de vederi ale Muntelui Fuji", create de marele Hokusai. Este menţionat în sute de poeme şi povestiri ale literaturii nipone. Prima sa ascensiune a fost săvârşită în anul 663, când un călugăr anonim, a primit sprijinul şi încuvinţarea zeitătilor locale, reuşind să urce până pe vârful cel veşnic înveşmântat în zăpadă. Aura de sacralitate a muntelui a făcut intangibilă apropierea femeilor faţă de el. De abia la începutul erei Meiji (anul 1868), a fost ridicată interdicţia care izgonea orice femeie din preajma muntelui. Locul avea şi o puternică încărcătură marţială, pădurile de la baza muntelui fiind locuri favorite de antrenament pentru generaţii de samurai. Prima ascensiune adevărată în termeni de alpinism a fost întreprinsă în anul 1860 de către Sir Rutherford Alcock. Acesta a străbătut traseul complet până la vârf, în 8 ore de urcuş, iar coborârea a durat doar trei ore.

Mileniile de interdicţii asupra femeilor au luat sfârşit în anul 1867, când Fanny Parkes, soţia ambasadorului britanic în Japonia, a reuşit să urce pe Fuji.

Muntele este situat în sud-vestul capitalei Tokyo, la o distanţă de circa 100 kilometri.

Astăzi, ca un preţ trist plătit poluării şi dezvoltării economice agresive, Fuji este foarte rar vizibil din capitala Tokyo, Smog-ul şi poluarea crescândă împiedică accesul vizual al japonezilor la muntele sacru al strămoşilor.
Muntele este accesibil pe toate traseele marcate, cu menţiunea că sezonul oficial de ascensiuni este deschis doar în lunile iulie şi august. Chiar şi în aceste luni de vară, când în Tokyo sunt 40 de grade cu plus, pe munte temperaturile coboară sub limita îngheţului, deci mare atenţie la hainele şi echipamentul luat în rucsac.


Din Tokyo, cel mai uşor şi accesibil mod prin care se ajunge la Fuji, constă în autobuzele speciale. Pornesc din Shinjuku până la Kawaguchiko, a cincea staţie. Dureaza cam 2 ore, şi costă 2 600 de yeni. Şi mai ieftin ieşi dacă iei trenul Odaky din Shinkuku până la Gotemba. Dacă banii nu sunt o problemă pentru tine, poţi închiria un ghid particular, dar nu uita că eşti în Japonia totuşi. Iar preţurile sunt mai scumpe decât oriunde altundeva pe planetă.

Odată ajuns(a) la poalele măreţului munte, nu ai de ales. Trebuie să îl urci. Este munte de peste 3000 metri înălţime, dar nu trebuie sa te sperie. Din contră, japonezii susţin dintotdeauna că urcatul pe Fuji Yama este o experienţă spirituală care marchează definitiv orice pământean. Popor înclinat spre artistic şi spiritual, niponii ştiu ce spun...


O veche zicală japoneză spune că un om întelept va urca pe Fuji o singură dată în viaţă, pe când un prost va urca de mai multe ori şi tot degeaba...

Înapoi la munte, merită reţinut că oamenii activi, sportivii de performanţă sau cei cu o condiţie fizică de invidiat reuşesc să urce muntele în circa două ore, dar majoritatea oamenilor reuşesc aceeaşi performanţă într-un interval de 4-8 ore, depinzând de numeroşi factori, printre care vârsta, starea de sănătate şi condiţia fizică generală, sunt cei mai importanţi. Pentru o ascensiune obişnuită ghizii recomandă o pereche de ghete solide, echipament împotriva ocazionalelor ploi, şi ceva de purtat pe cap. În nici un caz nu vă aventuraţi în pantaloni scurţi, şorturi tip bermuda sau fuste. Potecile sunt mărginite de tufe şi arbuşti spinoşi, care, în acest caz vă vor lăsa amintiri de nedorit. Ca sa nu mai pomenesc de frigul pătrunzător de la înălţimi. Aproximativ 4 persoane care au ignorat sfaturile respective, mor în fiecare an, pradă hipotermiei care se înstalează pe Fuji.

Alte ustensile folositoare, care nu ar fi de dorit să vă lipsească sunt următoarele: lanternele în caz de ascensiune de noapte, ochelarii de soare, saci de plastic pentru avă cara înapoi gunoiul, şi mai ales monede de 100 de yeni, foarte folositoare pentru accesul la toaletele instalate pe marginea drumului. Nu uitaţi nici de apa de băut, deoarece o ascensiune pe Fuji provoacă oricui o deshidratare serioasă. Aproximativ 300 000 de persoane urcă muntele anual, aşa că dacă te vei pregăti serios şi nu vei ignora sfaturile ghizilor, vei reuşi fără probleme.
Sunt patru mari trasee pentru vârf care pornesc de la a cincea staţie de popas, anume: Kawaguchi, Subashiri, Gotemba şi Fujinomiya.


De la poalele muntelui, pornesc traseele Shojiko, Yoshida, Suyama şi Murayama.

Traseul care porneşte de la Lacul Kawaguchi este cel mai popular, deoarece la baza sa este amenajată o mare parcare auto, precum şi numeroase cabane.

Dacă paragliding-ul se numără printre pasiunile tale, mergi pe traseul Gotemba. Între Subashiri şi piscul Hoei-zan există toate conditiile necesare practicării acestui frumos sport extrem, accesibil doar celor temerari.

Dacă vrei să inoptezi pe munte, preţul mediu pentru o noapte într-o cabană încălzită, plus mâncarea, este de 5250 yeni. Odată ajuns(a) pe vârf, care este de fapt conul vulcanului, vei trece printr-o poartă tradiţională japoneza, celebra Torii.

Imaginile sunt superbe şi atât !

Dar muntele în sine, ascunde multe alte locuri de neuitat unde ai impresia că imaginarul mistic nipon s-a strecurat pe neaşteptate în lumea high-tech a Japoniei moderne.

Un astfel de loc, ocolit de tehnologizarea agresivă, este pădurea Aokigahara, situatâ la baza muntelui, spre nord-vest.

Pădurea este omniprezentă în poveştile folclorice japoneze cu demoni, fantome şi spiriduşi. Pădurea are un renume deosebit de sumbru, deoarece în vehime, aici era locul unde familile sărace îşi abandonau copii bolnavi, precum şi pe bătrânii aflaţi în pragul Marii Treceri. Astăzi, pădurea deţine un alt trist record: După oraşul San Francisco, este a doua locaţie celebră pentru numărul mare al sinuciderilor anuale. Din anul 1950, peste 500 de japonezi au ales să îşi încheie definitiv socotelile cu Viaţa. Pădurarii descoperă anual circa 30 de cadavre ale sinucigaşilor, cu un maxim de 80 de auto-victime în anul 2002. În afară de renumele său care strecoară fiori reci celor mai slabi de înger, pădurea este unul dintre ultimele refugii pentru speciile rare de plante şi animale din Japonia.

Cu sau fără păduri pline de fantome şi suflete neodihnite, nopţi nefiresc de reci, şi cel mai rău lucru: preţuri piperate, experienţa Muntelui fără Seamăn trebuie trăită de oricine are privilegiul de a vizita Ţara Soarelui Răsare.

ATENTIONARE primita prin mail - informatii utile



Un nou tip de frauda face ravagii: esti sunat de cineva care se da drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre.

Daca ai facut asta, ii incarci cartela respectivului cu 300 EURO!


Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41. Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.

Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor..Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind "Provider" Orange , Cosmote (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră.


NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau. Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.


Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează "A C E" nu răspundeţi;

anulaţi apelul.

Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia


Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita "Invitaţie", indiferent cine o trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta "arde" întregul hard disc al computerului dvs. Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

Dacă primiţi un mail cu denumirea de 'invitaţie", chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat. Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.


Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el.

de pe mail - ingerii si zodiile

De cand ne nastem suntem sub protectia ingerilor. In planul astral exista entitati pe care unora le este usor sa le vada, altora sa le auda, celor mai multi din noi le este insa usor sa le simta. Ingerii ne sunt dati pentru a reusi sa trecem cu bine prin viata indiferent care sunt intamplarile pe care le avem de trait. Unele traditii esoterice sustin ca fiecare zodie este guvernata nu doar de cate o planeta, ci si de cate un inger. Este bine sa aflam cine sint acestia, ce capacitati ne pot oferi si cum putem lucra impreuna cu ei pentru a ne implini menirea acestei vieti. Este foarte important sa devenim constienti de prezenta lor si sa invatam sa le descifram mesajele, caci rolul lor este sa ne previna, sa ne sfatuiasca si sa ne indrume astfel incat orice “cazatura” sa fie atenuata si cu maxim de invatatura primita.


Berbec

Malahidael sau Machidiel– Ingerul curajului Nativii din Berbec primesc curajul lui Malahidael. Vointa si puterea devin forte spirituale dinamice care pot fi folosite in viata de zi cu zi pentru binele celor din jur. Malahidael va sprijini orice efort creativ pe care il veti depune in lumea materiala, va va da curajul sa mergeti pana la capat, chiar daca asta nu va prea sta in fire. In paza lui veti reusiti sa terminati tot ce ati inceput cu atata entuziasm si, mai ales, sa faceti acest lucru fara a va simti sacrificati. Malahidael va mai face un dar, poate, cel mai importat, va da imaginea potentialului vostru spiritual. Va arata in orice actiune mica pe care o faceti zi de zi, faptul ca menirea voastra este, de fapt, una spirituala, de permanenta evolutie pentru ca actiunea curajoasa din plan material sa devina actiune curajoasa un plan spiritual. Acest inger va deschide ochii astfel incat sa vedeti adevaratele motive ale actiunilor voastre si va fereste sa deveniti fanatici sau despotici in incercarea de a controla viata altora. El este cel care poate transforma tendinta spre agresivitate in pace interioara. Este bine sa nu uitati ca puteti beneficia de ajutorul Arhanghelului Mihail care va poate ajuta sa transcedeti orice limitari mentale si emotionale si sa descoperiti planul divin aflat in spatele oricarei actiuni.



Taur

Asmodael – Ingerul Rabdarii

Nativii din Taur primesc puterea rabdarii de la Asmodael. Dorintele noastre chiar daca sunt de ordin material sau spiritual sunt apanajul zodiei in care ne-am nascut si ele, pana la urma, motiveaza orice actiune din viata noastra. Rabdarea este cea care ne sustine perseverenta. Ingerul Asmodael este cel care transforma dorinta pentru posedarea de lucruri pamantesti in cea de a accede la noi nivele de cunoastere spirituala. El da consecventa Taurului si o transforma chiar intr-o valoare intrinseca a acestei zodii.. Astfel, dintr-o zodie dominata de lumea materiala si de concret, cu ajutorul lui Amodael, Taurii pot deveni fiinte spirituale mai preocupate de suflet decat de trup. El ii fereste pe Tauri sa devina prea materialisti si prea fixati in parerile lor, la care ajung sa tina ca la ochii din cap, fara a avea vreun fundament logic. Taurii mai pot beneficia de asistenta lui Aniel care ii poate ajuta sa treaca de la pasiunea obisnuita la iubirea spirituala, in relatia cu partenerul de viata. Din acest punct pana la descoperirrea iubirii Divine nu mai este decat un pas, usor de facut in paza ingerilor vostri si a credintei.



Gemenii

Ambriel – Ingerul gandurilor pure

Nativii din Gemeni primesc puterea lui Ambriel, ingerul menit sa tina departe de ei gandurile prin care le-ar putea face rau celor din jur si daruindu-le in schimb puterea de a vedea solutii simple la probleme dificile, solutii care sa nu raneasca pe nimeni si care, de obicei, presupun doar comunicare reala. Comunicarea este limbajul iubirii iar ingerul Ambriel va aduce aminte acest lucru de fiecare data. Comunicarea este puterea voastra, a Gemenilor, si tot ea poate deveni o arma de temut, fie ca este vorba de comunicare verbala sau scrisa. Dar aceeasi comunicare este scara pe care Gemenii pot urca la cer, caci nu exista o adevarata comunicare in plan uman fara comunicarea cu Divinitatea. Doar oamenii care pastreaza legatura permanenta si dialogul cu Dumnezeu pot communica cu adevarat cu semenii lor iar ingerul Ambriel face acest lucru mai usor. Pana nu veti invata ca dialogul Divin alimenteaza dialogul vostru cu oamenii nu veti putea merge mai departe. Ambriel sporeste intelegerea propriei dualitati si da posibilitatea Gemenilor sa poata intelege o situatie dificila din cel putin doua puncte de vedere. El ii transforma in buni negociatori de conflicte si le da puterea de a simti compasiune pentru ambele parti implicate. Astfel, inteligenta lucreaza in favoarea iubirii si intelegerii intre oameni. Si Gemenii pot beneficia de puterea lui Aniel care nu doar rafineaza dorintele dar poate, deasemenea, sa le sporeasca mult capacitatea de a absorbi noi cunostinte la un nivel care sa depaseasca superficialitatea lor..



Rac

Muriel – ingerul grijii pentru ceilalti

Nativii din Rac primesc binecuvantarile ingerului Muriel, cel care ofera sprijin emotional in situatiile cele mai dificile. Hrana emotionala este importanta fie ca vine de la un parinte, de la un maestru sau de la un sfatuitor. Racii sunt foarte capabili sa ofere aceasta hrana, doar ca uneori se uita pe sine si pot deveni blazati si deprimati. Ingerul Muriel ii ajuta sa daruiasca fara a pierde nimic si sa primeasca inmiit orice bucurie, el le da capacitatea de a decodifica corect emotiile oricui si de a crea acea atmosfera benefica in care orice om sa se simta in stare sa isi exploreze emotiile. Muriel le da Racilor capacitatea de a intelege universul propriilor emotii si de a nu mai reactiona impulsiv in situatii care cer un pic de ratiune. Tot Muriel ii ajuta pe Raci sa depaseasca foamea de afectiune pe care acestia o simt si sa devina mai siguri pe ei si pe menirea lor in viata, fara a se autovictimiza. El ajuta si la administrarea nevoilor de baza din punct de vedere spiritual. De exemplu, in loc sa mananci pentru a-ti satisface nevoie de afectiune, sa inveti sa iti hranesti spiritul cu lucruri care te bucura cu adevarat cum ar fi cunostintele despre lumea spirituala. Voi, Racii, mai puteti beneficia si de ajutorul lui Rahab, un inger care va da puterea de a patrunde cu mintea misterele lumii vazute si nevazute si astfel sa va dezvoltati lumina sufletului pana dincolo de marginile universului spre binele tuturor.



Leul

Verchiel – Ingerului puterii controlate Nativii din zodia Leu sunt sustinuti de Verchiel pentru a invata sa isi tina puterea sub control. Constiinta de sine trebuie sa devina maxima in ceea ce ii priveste pe lei caci un om care nu isi cunoaste puterea asupra celorlalti poate face foarte mult rau. Nu conteaza daca sunt atribute negative ale puterii, cum ar fi egoismul sau centrarea pe sine, sau atribute pozitive, cum ar fi creativitatea si increderea in fortele proprii. Important este pentru Lei sa stie de ce sunt in stare si intr-un sens si in celelalt. Daca au tendinta de a fi egoisti, Verchiel ii ajuta sa devina constienti si sa nu mai faca rau in incercarea de a iesi in evidenta cu orice pret, daca nu sunt constienti de capacitatilor lor creatoare, acelasi inger ii ajuta se se puna in slujba semenilor. Constiinta de sine este un atribut natural al leilor si Verchiel ii ajuta ca astfel sa devina constienti si de menirea de lideri spirituali pe care o au de fapt. Tot el ii ajuta pe Lei sa isi constroleze si chiar sa isi anihileze tendinta de a-i domina pe ceilalalti. Pe masura ce Leii invata sa caute si sa contemple prezentele divine din viata lor linistea se va asterne in inima lor iar creativitatea va atinge cote inalte. Leii mai pot fi protejati si indrumati de Rachmiel, care transforma orice actiune egoista in compasiune, orice vorba lipsita de blandete in mangaiere pentru cel in nevoie. Rachmiel este ingerul compasiunii si invata leii sa se daruiasca si sa se uite pe sine in iubirea pentru cei de langa ei.



Fecioara

Hamaliel – ingerul Virtutii

Nativii din Fecioara primesc darul virtutii de la ingerul Hamaliel. Acest dar este important caci fara el Fecioara devine mult prea critica si hiper-analitica in relatiile cu ceilalti. Acest inger o ajuta pe Fecioara sa inteleaga ca, in general, oamenii nu au nevoie de cineva care sa le spuna in permenta ce nu pot face sau fac gresit ci de oameni care sa le spuna ce fac bine sau, mai ales, ce pot face. Hamaliel da Fecioarei puterea de a rezista stresului si de a duce o sarcina la bun sfarsit indiferent cat efort presupune acest lucru. Astfel Fecioarele devin buni cercetatori, oameni care invata cel mai bine din propria experienta si extrem de atenti la detaliile care pot face uneori diferenta intre “viata si moarte” intre “efemer si vesnic”. Verchiel da posibilitatea Fecioarelor de a analiza pe ceilalti fara a-i judeca, de a-i iubi fara a-i eticheta si de a-i sluji fara a astepta nimic in schimb. Tot el va ajuta Fecioarele sa treaca de aparentele lumii fizice si sa ajunga sa inteleaga ratiunile divine din spatele fiecarei intamplari fie ea si nefericita. Verchiel invata Fecioarele sa caute prezenta oamenilor nu pentru a-i face dependenti de ceea ce au ele de oferit ci pentru a oferi ceea ce au acestia nevoie. Fecioarele mai pot fi ajutate de Tzadikiel care ii poate ajuta sa isi extinda orizontul de perceptie si intelegere al constiintei in plan fizic, emotional, mental si spiritual. Acesta orienteaza orice demers de invatare catre acumularea de iubire si intelepciune.



Balanta

Uriel – Ingerul dorintelor constructive Nativii din Balanta primesc ajutorul lui Uriel care tine sub control dorintele distructive. Nevoia de echilibru si armonie este cea care tine aceasta zodie in parametri optimi. Uriel este cel care da Balantei puterea de a crea echilibrul si de a-l mentine chiar daca asta presupune efort continuu, care in mod obisnuit ar obosi pe oricine altcineva. Uriel este cel care se opune impunerii pacii prin razboi. El este cel care ajuta Balanta sa mentina echilibrul interior si exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice si estetice. Uriel este cel care face din Balanta o creatoare a armoniei in Univers caci, dincolo de planul fizic, Balantele pot lucra si in plan spiritual si este bine sa faca acest lucru in deplina cunostinta de sine. Uriel va ajuta sa creati armonie dar fara a va pierde armonia interioara, lasandu-va spatiu pentru exprimarea de sine si incarcarea propriilor baterii. Doar asa puteti ajunge la echilibrul dintre dorintele voastre emotionale, mentale si spirituale care sa ve permita sa accedeti la urmatorul nivel de existenta in armonie cu divinitatea. Pe masura ce intregul vostru sistem de valori se echilibreaza veti gasi puterea si bucuria de a va exprima creativ sentimentele si trairile si veti putea media orice conflict fara a tine partea nimanui ci numai adevarului divin din voi si ceilalti.



Scorpion

Barbiel – Ingerul Transformarii

Nativii din Scorpion primesc ajutorul lui Barbiel cel care transforma manie in compasiune. Scorpionii se afla pe o cale spirituala inca de la nastere si au de trecut tot felul de probe ale vietii. Multe din aceste probe au reusit sa va scoata de pe aceasta cale spirituala, mai ales la trecerea de la adolescenta la varsta adulta cind cerintele corpului si egoului vostru v-au despartit de esenta voastra divina. Zodia voastra este cea care trebuie sa faca fata celor mai puternice impulsuri sexuale din tot zodiacul si aceste impulsuri nesatisfacute se pot transforma in actiuni pline de agresivitate si ura. Barbiel este cel care va ajuta sa tineti aceste impulsuri sub control si sa nu va lasati prada lor. Totusi lupta pe care o duceti cu planul dorintelor sexuale nu ramane fara rasplata caci, odata stapanite energiile sexuale, ele devin forta intregii voastre vieti. Barbiel este cel care va pune in lumina pana si cele mai intunecate si mai nevazute coltisoare ale fiintei voastre pentru ca astfel sa le cunoasteti si sa le stapaniti. Chiar daca va asezati foarte ferm pe calea spirituala voi, Scorpionii, tot mai sunteti distrasi de dorinte emotionale si sexuale. Transformarea acestora in dorinte spirituale se face cu ajutorul lui Barbiel care va ajuta sa luati cele mai bune decizii in acest sens si sa rezistati fara frustrare oricaror ispite. Scorpionii mai pot beneficia de protectia Arhanghelului Mihail care le da posibilitatea de a lupta de partea luminii, mai intai impotriva intunericului din propria minte si apoi impotriva intunericului constiintei celor care au pierdut calea. Nu trebuie sa ai o arma ca sa fii razboinic, este suficient sa iti linistesti mintea si sa o cureti de ganduri, orientand-o ca pe o antena spre divinitate. Orice dorinta infranta in plan fizic devine o trambulina pentru evolutia spirituala.



Sagetator

Advachiel sau Adnachiel – Ingerul puterii iubirii

Nativii din Sagetator primesc puterea lui Adnachiel care aduce iubire divina in locul iubirii umane. Ambitia voastra caracteristica are nevoie sa fie canalizata cu iubire catre iubire. Abia atunci dorintele omenesti devin motorul vietii spirituale si devin aspiratii, intuitii si nevoie de absolut. Adnachiel este cel care va ajuta sa porniti in calatoria spirituala fara a avea nevoie sa ajungeti, ci doar sa calatoriti. El aprinde in inima voastra nevoie de a ajunge ACASA in spatiul acela dincolo de spatiu si timp in care sufletul se intalneste cu creatorul sau. Sagetatorii au ambitii mari dar si aspiratii spirituale importante. Ingerii pot fi si surse de informatie, dar pot sa va si orienteze in actiunile in viata de zi cu zi. Ei va pot aduce lumea spirituala mai aproape si va pot face sa vedeti mai clar ceea ce urmeaza. Viata voastra se afla sub protectia lui Adnachiel care va da puterea de intelege si de a-i ajuta si pe ceilalti sa inteleaga ca in spatele fiecarei actiuni umane se afla o directie divina si o ratiune divina. El este cel care va face rabdatori cu cei ce nu stiu si dornici de a oferi iubire, mai ales celor care aparent nu o merita. Pe voi va mai ajuta Aniel cel care va face sa asimilati cunoasterea si sa o folositi pentru binele celorlalti in directia progresului spiritual.



Capricorn

Haniel – ingerul revelarii divinitatii

Capricornii pot primi puterea de a percepe Divinul in orice actiune umana de la Haniel. De fapt, calea vietii Capricornilor este ajutata de mai multi ingeri guvernatori ai pamantului pentru ca nativii au de facut fata unor cerinte complexe atat in planul existentei de zi cu zi cat si in planul existentei spirituale. Este nevoie de o intreaga armata de ingeri pentru ca nativii capricorni sa depaseasca nevoia de control in plan uman si sa se dedice idealurilor spirituale. Ambitia este cea care isi spune cuvantul in orice actiune a capricornilor. Haniel este cel care ii ajuta pe capricorni sa transforme viata spirituala din ideal in actiune concreta. Desi Capricornul este un semn dens de pamant el este precum muntele al carui varf intalneste cerul. Haniel va ajuta in momentele in care incepeti o noua actiune si va ajuta sa nu pierdeti directia spirituala. El va face generosi cu timpul si resursele voastre si mai ales iertatori cu cei care va gresesc. Acest inger are grija ca orice noua cunostinta sa fie asimilata eficient.



Varsator

Gabriel sau Cambriel – Ingerul adevarului Nativii din Varsator primesc puterea adevarului revelat de la Gabriel. El ii ajuta sa rosteasca si sa transmita adevarul in orice actiune pe care o intreprind. Caracteristica Varsatorilor este faptul ca ei reprezinta legatura intre nevoile personale si cele general umane. Varsatorii sunt cautatori ai adevarului si pentru asta creaza sisteme de gandire prin care sa se inconjoare de oameni care sa le impartaseasca idealurile. Ei pot parea egoisti multora dintre semeni. Gabriel le da Varsatorilor bucuria cunoasterii adevarului si a raspandirii acestuia in grupuri din ce in ce mai mari de oameni. Tot el le da capacitatea de a insufla idealuri inalt spirituale. Gabriel este mesagerul Domnului si este cel care le aduce in permanenta Varsatorilor informatii dar nu direct ci prin intermediul intuitiilor, revelatiilor, semnelor. El ii indeamna sa nu tina pentru ei aceasta cunoastere divina si sa o foloseasca pentru a inspira mari grupuri de oameni pentru a-i face constienti si pe acestia de menirea lor divina. Tzadqiel ii mai poate ajuta, el fiind ingerul compasiunii, va da puterea de a tine cont de nevoile oricarui om atunci cand isi urmaresc planurile spirituale. El da Varsatorilor capacitatea de a schimba sisteme sociale dar in coordonatele compasiunii si grijii fata de ceilalti.



Pestii

Barakiel – Ingerul credintei

Nativii din Pesti primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferenta intre cunoastere si credinta. Asta este una dintre cele mai mari provocari spirituale din viata voastra. Pestii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate- suflet. Barakiel ii invata sa isi cunoasca atat personalitatea cat si sufletul si sa faca din doua un intreg divin. El asista Pestii in efortul lor de a-si intelege instinctele si sa isi inalte mintea deasupra lor prin constiinta intuitiva. Voi, Pestii, traiti in permamenta cu constiinta existentei celorlalti, cu durerile lor si cu trairile lor pe care le resimtiti acut. Barakiel va ajuta sa invatati sa le alinati si sa construiti in oameni constiinta faptului ca pot muta muntii din loc cu un strop de credinta. Metatron, considerat cel mai puternic dintre ingeri, va va ajuta cu orice ocazie in care veti mai face un pas pentru dezvoltarea voastra spirituala. El va va sustine constiinta faptului ca fiecare fiinta este expresia divinitatii pe pamant si fiecare actiune se realizeaza in contul mantuirii.

gradini ale lumii

Gradina Meditatiei Cosmice - Scotia


Deschisa o singura zi pe an, gradina are drept sursa de inspiratie... matematica, dar si stiintele exacte.

Este unica in lume ca design. A fost amenajata in 1989 de Charles Jencks si sotia sa Maggie Keswick in apropiere de Dumfries (Scotia).

Modul in care sunt grupate plantele este prea putin important, ceea ce aduce un surplus de originalitate acestei gradini sunt sculpturile si ansamblurile metalice care "mobileaza" spatiul si care ii indeamna pe vizitatori, bineinteles, la meditatie.
 
Gradinile Keukenhof - Olanda


O explozie de flori multicolore face ca Gradinile Keukenhof sa fie percepute ca o adevarata opera de arta. Faimoase in intreaga lume, ele reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din Olanda. Gradinile adapostesc nu mai putin de 7 milioane de lalele de diverse specii, cea mai pretioasa fiind laleaua neagra importata din Rusia denumita "Baba Yaga".
 
Suan Nong Nooch - Thailanda


Acest incredibil parc situat in Pattaya, Thailanda, impresioneaza prin frumusetea si complexitatea arhitecturii peisagiste.

Initial, proprietarii si-au dorit sa foloseasca cei 600 de acri de pamant cumparati in 1954 pentru a face o plantatie de pomi fructiferi, dar au sfarsit prin a pune la punct cu multa maiestrie o gradina de plante tropicale si de flori ornamentale spectaculoase. In prezent, gradina este vizitata zilnic de circa 2.000 de iubitori ai plantelor.
 
Versailles - Franta


Probabil cele mai faimoase in intreaga lume, gradinile palatului Versailles au fost amenajate in timpul imparatului Louis XIV. Dimensiunile impresionante au necesitat o munca pe masura pentru a trasa liniile unice in lume, care se disting atat de bine de la ferestrele palatului.

Mii se specii de plante au fost cu grija tranplantate aici de adevarate "regimente" formate din sute de gradinari priceputi.
 
Gradinile Butchart - Canada


Gradinile Butchart sunt in topul celor mai impresionante gradini ale lumii, fiind numite si "poarta catre Paradis".

Desi acopera o zona mai mica, de doar 50 de acri, frumusetea lor este rapitoare, atat vara cat si pe timpul iernii.
 
Gradina Yuyuan - China


Gradina Yuyuan a luat fiinta in urma cu peste 400 de ani. Construita in stil traditional chinezesc, cu numeroase stanci, podete si dragoni sculptati, gradina are numeroase zone distincte si pavilioane speciale.

Razboiul civil de la mijlocul secolului XIX a produs stricaciuni imense, dar in 1956 edilii orasului Shanghai au decis sa ii redea frumusetea si gratia.

Gradina a fost redeschisa publicului in 1961, iar de atunci atrage sute de mii de turisti in fieare an.
 

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini