joi, 29 noiembrie 2012

Leo's minerals: CRISTALE SI PIETRE - CASETA I

Leo's minerals: CRISTALE SI PIETRE - CASETA I: CASETA I Nr.1 - Sfera din CUART ROZ si runa FEHU. Nr.2 - Piramida din JASP ROSU. Nr.3 - Obelisc din CUART...

LuckyCharm: Nr. 12 - Piramida din Jadeit + runa DAGAZ

LuckyCharm: Nr. 12 - Piramida din Jadeit + runa DAGAZ

Bucurestiul de odinioara, extras dintr-un articol primit prin mail



La 1909, in Bucuresti.


Viata cotidiana: Orasul, strazile, oamenii, obiceiurile

Erau bucurestenii de acum un veac, strabunicii nostri, altfel decat noi? Aratau altfel strazile orasului? Cu sigutanta, da, dar nici mai bine, nici mai rau decat azi - doar altfel, fiindca vorbim de epoci diferite.

Vom incerca sa reconstituim ceva din atmosfera Bucurestilor de atunci.

***In 1909, capitala avea de 7 ori mai putini locuitori decat acum, doar 300.000, adica mai putin decat populatia de azi a orasului Constanta. Orasul se intindea doar pe un sfert din suprafata de azi.

Capitala noastra era atat de mica acum 100 de ani, incat strazile care si atunci si acum poarta numele de "sosele", formau "centura" Bucurestilor : Sos Stefan cel Mare, Sos Mihai Bravu, Sos Vacaresti,

Sos Viilor, Sos Panduri, Sos Basarabilor (azi, Sos N.Titulescu), Sos Bonaparte (azi, Sos Iancu de Hunedoara). Dincolo de aceste "sosele" nu mai erai in Bucuresti, ci in comunele limitrofe.

Cateva din punctele de intrare-iesire in oras, puncte de control ale autoritatilor, numite pe atunci "bariere" erau : Bariera Vergului (azi Piata Muncii / Hurmuzaki, la intretaierea

Caii Calarasi - numita pe vremuri Calea Vergului - cu Sos Mihai Bravu), Bariera Vitan (la intersectia Caii Vitan cu Sos Mihai Bravu), Bariera Serban Voda (la intalnirea Soselei Viilor cu

Calea Serban Voda - in fata Cimitirului Bellu), Bariera Mosilor (azi, Magazinul Bucur Obor) etc. Ca si azi, acum un veac strazile care poarta numele de "cale" erau arterele de intrare-iesire in oras

(Calea Victoriei, Calea Mosilor, Calea Grivitei etc.), iar la intersectia unei "cai" cu o "sosea" era o "bariera" de acces in Bucuresti. Cartiere care azi sunt foarte populate ca : Giulesti, Tei,

Berceni erau niste mici comune dincolo de marginea orasului.

***Acum 100 de ani, blocurile din Bucuresti se puteau numara pe degete, cele mai inalte aveau doar 3 etaje si erau toate situate in centrul orasului.


Bucurestenii locuiau in case, majoritatea fara etaj, dar cu curte si gradina, atat in centru cat si la marginea orasului.

Cele mai inalte cladiri erau turlele bisericilor, orasul era plin de verdeata - gradini, vii si parcuri, strazile erau strajuita de copaci falnici.

***La inceputul veacului aglomeratia nu aparuse inca pe strazile capitalei, ele fiind strabatute doar de tramvaie care asigurau transportul public,

legand diferite puncte din oras si mergand pana la "bariere", unde intorceau, si de trasuri (automobilele erau inca foarte rare).

O fotografie de la 1909 a vechii cladiri a Universitatii si a Bulevardului Academiei (azi, capatul estic al Bd Elisabeta) spre intersectia cu Calea Victoriei ;

copacii batrani ascund vederii statuile de vizavi de Universitate

***Trasurile - birjele - erau cele care faceau munca taxiurilor de azi si erau conduse de "muscali", birjari de origine rusa,


imbracati - iarna sau vara - in pelerine lungi inchise la gat ca tunicile si purtand pe cap sepci rusesti.

Principala statie de trasuri era pe Calea Victoriei, in fosta Piata a Teatrului National, unde azi este partea frontala a Hotelului Novotel

(primele taxiuri-automobile vor aparea abia in 1911 , vopsite obligatoriu intr-o combinatie verde cu rosu si se vor alinia langa trasurile din acceasi Piata)

Cu "trasurile deschise" (decapotate !) se plimbau doamnele si domnisoarele prin centru sau la Sosea, ca sa-si etaleze toaletele.


Putini stiu ca la Capsa doamnele si domnisoarele nu aveau acces, nici chiar insotite. Interdictia nu era scrisa nicaieri, dar era cunoscuta si respectata, ca o conventie tacita.

Casa Capsa, cel mai select local al Bucurestilor de acum un veac, era un adevarat club al barbatilor, unde se facea politica zilei, unde se discuta literatura, arta, gazetaria, unde "se punea tara la cale".

Totusi vara, frumoasele orasului obisnuiau sa opreasca trasurile in fata la Capsa si fara sa coboare, comandau inghetata pe care o serveau pe loc, in trasura, lasandu-se admirate de domnii din cafenea

***Alaturi de tramvaie, trasuri si de cele 200 de automobile care strabateau la 1909 strazile Bucurestilor, aparusera de cativa ani si bicicletele ("velocipedele").


Cea mai vestita ciclista a capitalei a fost Maria Mihaescu, legendara "Mita Biciclista", tanara, frumoasa, cocheta si mignona curtezana de la inceput de veac, care pornea

pe bicicleta de acasa - casa exista si azi langa Biserica Amzei - si pedaland tacticos pe drumul Calea Victoriei-Piata Victoriei-Al doilea Rond de la Sosea si inapoi,

facea cuceriri sentimentale in randul protipendadei bucurestene

***In zilele toride de vara, setea trecatorilor era potolita de vanzatorii de "braga" si "salep", ambele - bauturi de origine turceasca.


De la aceiasi bragagii si salepgii puteai cumpara si zaharicale, tot turcesti : susan si rahat.

Bragagiu turc oferind braga si susan in fata Casei de Depuneri (Palatul CEC)

***Acum o suta de ani, strabunicile noastre isi coseau rochiile si bluzele cu masina Singer

***Sa se marite cu un ofiter era visul multor domnisoare : insemna un viitor asigurat, fara griji.


"Tablou" de casatorie de acum un veac, facut la "Studioul" fotografic


***Poate n-o sa va vina sa credeti, dar acum 100 de ani pantofii si ghetele erau un lux pe care nu si-l permitea orice bucurestean  se purtau niste "papuci de strada" confectionati de "cavafii" sau "carpacii" din cartiere, iar pe timpul friguros - un soi de cizme ieftine.

De aici a ramas vorba " cu staif ", adica ceva de soi, ceva rafinat, ceva care nu are toata lumea.

Nici ciorapii nu erau ieftini : cumparau ciorapi "de magazin" doar cei "cu stare" , dar cei mai multi oraseni si-i impleteau singuri in casa, sau purtau "obiele" - simple bandaje infasurate pe laba piciorului.

Pana in anii '70, mamele si bunicile noastre, inainte de a cumpara alti ciorapi, noi, ii carpeau de zece ori pe cei gauriti folosind "ciuperca pentru reparat ciorapi" ,

iar pentru cei din nylon apelau la "Atelierul de remaiat".

Acum un veac, vara se putea umbla chiar si descult, iar "Serviciul de Salubritate" asigura curatenia orasului tot cu matura
***Cine avea pantofi sau ghete nu se plimba cu ei murdari prin oras : lustragiii asezati discret pe trotuare iti faceau pe loc incaltamintea sa straluceasca de curatenie.


Expresia "Vax Albina", insemnand "fleacuri", "nimica toata", vine de la una din marcile de crema folosita de vechii lustragii si de la faptul ca era ieftin sa apelezi la serviciile lor.

alta recomandare



http://www.travelgirls.ro/

recomandari primite



DACII - NOI DEZVALUIRI - 1


http://www.youtube.com/watch?v=bWHYvLC2UxY&feature=relmfu



DACII - NOI DEZVALUIRI - 2

http://www.youtube.com/watch?v=vQgH-HIV08A

altfel de Vampirii si donatorii casei – idei extrase din cartea lui Mihail Platonov


Plante:

Orhideea – sunt vampiri clasici si i-au foarte multa energie de la oameni . Este deosebit de periculoasa pentru casa in care locuiesc oameni nehotarati, cu vointa slaba. Pentru acestia, orhideea functioneaza ca o pompa, absorbindu-le energia. In timpul noptii si in zorii zilei vampirismul orhideei se manifesta cel mai acut.



In zonele malefice predomina speciile iubitoare de umezeala : plopul tremurator, arinul, salcia, stejarul, ulmul si frasinul.

Coniferele, teiul si mesteacanul evita zonele geopatogene (http://amiraparanormal.blogspot.ro/2010/04/globul-pamintesc-este-strabatut-de-o.html ). Daca in mijlocul unei vegetatii luxuriante cu specii iubitoare de umezeala, observati frunzele decolorate si ingalbenite ale mesteacanului sau teiului, feriti-va de acel loc.

Arborii care evita zonele geopatogene, sunt donatori.

Daca observati tulpini de rogoz sau de stuf pe un teren nemlastinos, inseamna ca panza freatica se afla la mica adancime iar acesta este un indiciu ca zona respectiva este geopatogena.

Existenta plantelor medicinale si otravitoare, a maselaritei, lacramioarelor si a rozmarinului salbatic indica acelasi lucru – zona respectiva este geopatogena.

Toate plantele de balta si cele otravitoare sunt vampiri – zone geopatogene

Plantele cultivate, pomii fructiferi nu suporta zonele geopatogene.

Se considera ca pinul, smochinul, bradul, prunul, mirtul, dafinul, teiul, mesteacanul, marul, fagul, scorusul, palmierul au capacitatea de a restabili echilibrul energetic al omului.

Arbustii fructiferi iradiaza puternic energie: zmeurul, coacazul rosu si cel negru, agrisul, gutuiul, vita de vie.

Pentru a primi energia copacilor este suficient sa ne asezam cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau il cuprindem cu bratele si ne vom primi portia necesara de energie.

Tradescantia – este o planta indicator(barometru). Ea indica existenta in apartament a zonelor cu dereglari energetice, pentru ca ea refuza sa traiasca in aceeasi camera cu un vampir sau intr-o zona geopatogena. Plasata intr-un asemenea loc ea incepe sa se ingalbeneasca si sa-si piarda frunzele. Luati-o din locul cu energie negativa si planta se va simti mai bine, ii va reveni imediat culoarea.

Plante donatori: muscata cu flori rosii sau albe, cu frunzele usor incretite. Ne ajuta sa scapam de durerile de cap, daca ne introducem cate o frunza de muscata in fiecare ureche. Muscata poseda o energie pozitiva foarte puternica. Este suficient sa stam langa o muscata timp de 10-15 minute si ne vom simti odihniti, cu fortele refacute.

Ficusul – planta benefica pentru energetica omului. Lui I se datoreaza atmosfera placuta si bunastarea din casa. Iritarea si furia dispar tot datorita prezentei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, actioneaza cu blandete, abia perceptibil, calmand accesul de agresivitate. Este important sa fie asezat intr-un loc unde sa nu primeasca direct lumina de la soare.

Cactusul – ne ajuta sa ne completam energia si in acelasi timp poate inlatura energia negativa. Poate fi amplasat in fata monitorului computerului, preluind o parte din energia negativa.

Amarilia – planta benefica

Ciubotica – cucului - este ideala pentru echilibrarea energiei, neutralizeaza conflictele si de aceea este bine sa fie amplasata la ferestrele incaperilor unde apar frecvent emotii negative.

Violetele – nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc. Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele. Ea este un purificator al spatiului.

Ciclama – face ordine in energetica locuintei. Deosebit de utila in casele in care locuiesc oameni cu vointa slaba, molatici, “lasa-ma sa te las”. Energetica acestor case este instabila, depinzand de starea de spirit a locuitotilor lor, de persoanele venite in vizita etc. Ciclama unifica fragmentele disparate, razlete, incercand sa creeze un spatiu unitar.

Azaleea – mentine in casa energetica bunei dispozitii, neutralizand toate enegiile egoiste. Persoanele care au nevoie sa-si suplimenteze energia din afara, trebuie sa aiba neaparat in casa azalee, deoarece ele sunt capabile sa-I “hraneasca” pe oameni cu energie deosebita, creatoare.

Rozmarinul – inlatura oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia.Foarte indicate persoanelor in varsta si femeilor insarcinate. Amelioreaza toxicoza si irascibiltatea.

Lianele – izvor nesecat de energie in locuinta. Lianele cer afectiune si nu suporta deloc atitudinea rece, indiferenta fata de ele.

Papirusul – energia lui este destul de aspra. Este donator dar energia sa este agresiva, de aceea persoanele cu vointa slaba se vor simti abatute, deprimate in prezenta lui.

Curmalul – ofera si ia energie in egala masura.Persoanele dezechilibrate energetic trebuie sa evite apropierea de aceasta planta. Curmalul nu iubeste animalele de casa si in prezenta acestora se imbolnaveste.

Lamaiul – este o planta instabila energetic.

Plantele exotice pot fi vampiri energetici. Ex. Monstera deliciosa, absoarbe o cantitate imensa de energie

Begoniile – sunt plante vampir dar folositoare in special pentru casele in care vine multa lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toata energia, iar dupa un timp reda casei doar energia pozitiva.

Orhideele, trandafirii, ferigile sunt plante vampiri.

Trandafirii – ingrijind trandafiri, oamenii isi transfera surplusul energetic asupra lor si de aceea toti cei care se considera donatori pot sa cultive fara grija trandafiri. Persoanelor carora nu le este suficienta propria energie, le sunt contraindicati trandafirii, deoarece le provoaca anxietate si irascibilitate.

Trandafirii nu suporta pisicile dar se inteleg bine cu cainii.

Feriga – puternic vampir energetic, pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multa energie. Poate sta bine pe televizor absorbindu-I toata energia negativa.

Chiparosul –desi este un puternic purificator al aerului nu este indicat sa-l avem in locuintele noastre(considerat in antichitate arborele mortii)

Tuia – la fel ca si chiparosul planta vampir care plasata in camera unde petreceti mai mult timp, va poate pune viata in pericol.

Este important de retinut ca plantele nu trebuie amplasate in dormitoare, deoarece in timpul noptii absorb oxigen si degaja dioxid de carbon. In plus, noaptea plantele se elibereaza de energia negativa : ciclul lor energetic este programat pe absorbtia diurna a informatiei negative si purificarea nocturna, prin eliminarea energiei negative.

Fireste, nu toate plantele – vampiri intra in categoria celor care trebuie tinute departe de casa. Anumite plante, precum ferigile, ii ajuta pe unii iar altora le pot face rau. Totul depinde de sistemul energetic al fiecarei persoane in parte.

Lista ce contine plantele noastre protectoare, deoarece sub semnul uneia din ele am venit pe lume: Putem aduce in casa planta noastra fara nici o retinere, ea ne va proteja oricum, chiar daca este vampir.

Violeta: 22decembrie – 1ianuarie; 25iunie – 4iulie

Trandafirul: 2-11ianuarie; 5iunie-14iulie

Aloe: 12-24ianuarie; 15-25iulie

Muscata: 25ianuarie – 3februarie; 26iulie – 4august

Tradescantia: 4-8februarie; 5-13august

Ficusul: 9-18februarie; 14-23august

Amarilia: 19-28februarie; 24august-2septembrie

Cactusul: 1-10martie; 3-12septembrie

Azaleea: 11-20martie; 13-22septembrie

Zambila: 22-31martie; 24septembrie-3octombrie

Crypthomeria: 1-10aprilie; 4-13octombrie

Ciclama: 11-20aprilie; 4-13octombrie

Nucul: 21-30aprilie; 24octombrie-2noiembrie

Iasomia: 1-14mai; 3-11noiembrie

Rozmarinul: 15-24mai; 12-21noiembrie

Asparagusul: 25mai-3iunie; 22noiembrie-1decembrie

Portocalul: 14-23iunie; 2-11decembrie

Orhideea: 13-23iunie; 12-21decembrie

Saxifraga: 21martie

Feriga: 24iunie

Lamaiul: 23septembrie

Hortensia: 21 decembrie



Plante- donatori: ienuparul, Crypthomeria, cactusul Cereus, Crotonul(Codiaeum), Plectranthus, rozmarinul, zambila, aloe, iasomia, saxifraga, nucul.

Plante vampiri: toate speciile de asparagus, floarea de ceara(Hoya carnosa), filodendronul, clopotelul italian(Campanula isophylla), Tetrastigma voineriana, Saxifraga sarmentosa, voalul miresei (Chlorophyitum comosum), Rhoicissus, portocalul dulce (Citrus sinensis), grapefruitul de apartament (Citrus paradisio), orhideea.

Daca sunteti o fiinta donatoare de energie va puteti inconjura de cele mai dificile plante, de tipul Monstera, pentru ca nu va vor pricinui nici un rau.

Daca sunteti o fiinta vampir-energetic, trebuie sa alegeti doar plantele donatori, celelalte va vor inrautati starea sanatatii.

In cazul in care sunteti neutru si va este suficienta energia pe care o primiti, fara a atenta la energia celorlalti, dar si fara a o darui pe a voastra, este bine sa alegeti plante neutre sau plante –donatori.

Arborii Bonsai - sant arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.

Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala. Bonsai ii ajuta pe oameni sa perceapa lumea fina, ii face mai sensibili, le dezvolta intuitia, ii ajuta sa se schimbe, sa-si schimbe conceptia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului si a spiritului.

Energetica unui bonsai depinde de energetica arborelui: pinul, dafinul, visinul, ficusul va vor hrani cu energia lor, in schimb chiparosul sau portocalul va vor lua energia, desi nu in aceeasi masura ca arborii de dimensiuni normale.

Deosebiti de utili pentru reglarea energeticii casei sunt copaceii bonsai cu forma coroanei, rotunda.

Florile naturale taiate, sunt donatori pana cand incep sa moara. Din acest moment devin vampiri si cu o forta diabolica incep sa absoarba energia casei, de aceea nu pastrati niciodata prea mult florile in vaza.

Florile uscate sunt si ele vampiri dar intr-o masura mai redusa decat cele vestejite.

In general, materia moarta atrage intotdeauna fortele necurate.





Animale: Care sunt trasaturile unui animal – vampir?

Vampirismul este pentru ele un fenomen temporar, ele avand capaciatatea de a-si completa energia din natura. Daca animalul dvs. de companie se gudura excesiv pe la picioarele dvs. fara vreun motiv anume, daca va priveste insistent in ochi fara sa clipeasca, sau daca manifesta prea multa agresivitate, provocandu-va emotii negative si iritare, orice comportament inexplicabil al animalului poate fi o manifestare de vampirism.

Pisicile iau energie de la oameni dar numai cand trebuie si cat trebuie. Este suficient sa va luati pisicuta in brate si sa-I mangaiati blanita moale, ca durerea de cap care v-a chinuit intreaga zi incepe treptat sa va lase. De ce? Pentru ca se normalizeaza presiunea sangelui din cauza careia va durea capul. Pisica este capabila sa absoarba energia de care nu aveti nevoie la un moment dat, determinand vasele sanguine din corpul dumnevoastra sa se ingusteze sau sa se relaxeze, in functie de presiunea arteriala pe care o aveti. Pisicutele de culoare neagra iau cam mult din energetica casei.

Pisica este un exceptional dispozitiv energo-informational. Ea simte toate neregulile din organismul omului, dar nu “trateaza” pentru ca ar sti cum sa-si ajute stapanii, ci din cu totul alte motive. Dereglarile din organismul uman, durerile, sunt cauzate de modificarile potentialului energetic intr-o anumita regiune a corpului si aceste modificari sunt percepute foarte bine de catre pisici. Pisica este singurul mamifer care, pentru a trai, are mereu nevoie de o anumita cantitate de energie negativa. Nu se poate sa nu fi observat si dumneavoastra ca pisicilor le place sa stea pe televizor, frigider, computer, masini de spalat in functiune, adica pe aparatura ce iradiaza in mediul inconjurator oscilatii electromagnetice negative. Cu cat mai mare este nivelul acestor oscilatii, cu atat mai fericita este pisica.

Omul, dimpotriva, pentru a se insanatosi, trebuie sa scape de energia negativa si sa-si normalizeze astfel sistemul energetic. Pisica cand simte ca o anumita portiune a corpului omului este incarcata negativ, se duce si se aseaza exact pe locul bolnav, se instaleaza comod si incepe sa se “incarce”. Inainte de a se aseza, unele pisici framanta cu labutele locul, pregatindu-si culcusul, iar acest masaj este si el foarte folositor pentru om.Cand burtica pufoasa si calda a pisicii se lipeste de locul bolnav, omul beneficiaza in egala masura si de termoterapie. Pisica ramane pe locul bolnav pana ce nu mai are ce lua de acolo. Daca energia negativa s-a epuizat sau daca pisica se simte “satula”, ea se ridica si pleaca.

Orice pisica va va normaliza presiunea arteriala, se va lupta cu afectiunile cardio-vasculare, daca nu sunt de origine organica, va vindeca gripa, angina, racelile, contuziile, cefaleea, insomnia, procesele inflamatoare din tesuturi si limfa, va va alina suferintele in crizele de ficat si de stomac. Nu trebuie sa retineti pisica daca ea vrea sa plece. Inseamna ca nu este gata sa “lucreze”, sau ca a facut déjà tot ce era necesar.

Cainii sunt donatori de energie. Ei nu va iau energia negativa dar va suplimenteaza energia pozitiva. Cainii sunt ca niste acumulatori vii care pe masura ce dau din energia lor, se incarca imediat cu alta, noua.

Cateii de culoare neagra nu influenteaza energetica casei pentru ca ei sunt donatori de energie.

Pentru caini viata fara miscare nu este viata. Procesele metabolice decurg foarte rapid in organismul lor, cainii trebuie sa aiba tot timpul o ocupatie, fie si numai alergatul dupa propria coada. Au nevoie, mai mult decat oricare alte animale, sa comunice in permanenta cu oamenii. Un caine lasat singur in apartament mai mult timp, se simte parasit si, daca I s-ar permite, nu s-ar indeparta niciodata de stapan.

Cainele cedeaza bucuros din energia sa, el este gata sa-I dea stapanului sau toate fortele sale, fara sa aiba de suferit din aceasta cauza, fara sa se simta epuizat sau slabit, pentru ca este capabil sa-si restabileasca imediat echilibrul energetic. Iritarea, nervozitatea cainelui Il impiedica sa doneze energie. Cainii nervosi, prost educati de stapanii lor, nu sunt capabili sa ajute, ci mai degraba fac rau. Energia lor vine in fascicole, haotic, procesul raspandirii energiei prin corpul uman are loc la intamplare, unele regiuni fiind suprasaturate, altele, dezavantajate. Rezultatul este varianta cea mai grava a dezechilibrului energetic. Un caine bolnav este ca un om bolnav, nu doneaza ci ia energie sau, in cel mai bun caz, doneaza, dar incomplet. Orice modificare survenita in psihicul unui caine este semnul unei boli.

Daca aveti un tonus scazut, sunteti obosit, somnolent, dar nu sunteti racit, nu aveti dureri si nici vreo inflamatie oarecare, atunci aveti nevoie de caine, nu de pisica.

Daca dupa “tratamentul” pisicii va tiuie urechile, aveti ameteli si sunteti somnolent, chemati cainele.

Pentru un om bolnav, ideal ar fi sa aiba si pisica si catel. Daca pisica este capabila sa anihileze procesele inflamatoare, sa inlature durerea, surescitarea, sa normalizeze presiunea arteriala, cainele il ajuta pe om sa-si refaca puterile si sa-si ridice tonusul vital. Cand in casa exista si caine si pisica, ei ‘lucreaza” impreuna. Pisica isi ofera prima serviciile iar apoi intra in scena si cainele.

Cantitatea cea mai mare de energie o doneaza animalele roscate, in timp ce animalele cu cu blana de culoarea nisipului sau galben-crem, tonifica energetica stapanilor.

Culoarea cenusiu-albastruie linisteste, neutralizand izbucnirile emotionale.

Albul poate fi considerat culoarea ideala.

Animalele si plantele reprezinta ambianta care-I este necesara omului pentru o viata completa. Ele ne sunt cu mult mai necesare decat alimentatia rationala sau efortul fizic, pentru ca doar ele sunt capabile sa asigure distribuirea corecta a energiei intr-un spatiu de locuit.

Casa unde traiesc in armonie oameni, animale si plante, este ocolita de nenorociri, pentru ca aici se creeaza si un intreg sistem energetic benefic, care se autoregleaza in permanenta.

Problema este ca oamenii incearca sa organizeze viata animalelor ca si cum aceastea ar fi tot oameni. Ei nu inteleg necesitatile animalelor de companie si, desi fara rele intentii, le afecteaza negativ viata.

Animalele comunica intre ele cu ajutorul imaginilor. Toate animalele poseda, intr-o masura mai mare sau mai mica acest dar pe care noi il numim telepatie. Copiii sub sapte ani inteleg cel mai bine animalele pentru ca pana la aceasta varsta constientul si subconstientul lor ( in plan energetic – campul astral si campul mental) nu sunt atat de bine separate ca la adulti. Copiii au o gandire imaginativa, de aceea pot lesne prelua imaginile formate in creierul animalelor. In cazul copiilor peste 7ani, constientul si subconstientul lor sunt déjà net separate, ei incep sa gandeasca utilizand categorii abstracte, la fel ca adultii. Ei trebuie sa invete la fel ca oamenii mari sa inteleaga animalele. De asemeni, la varste mai mari de sapte ani incepe sa se manifeste agresivitatea copilului.

Padurea este un mare stabilizator al energeticii noastre. O ora petrecuta in padure echivaleaza, ca grad de eficacitate, cu o luna de fizioterapie la policlinica.



Stramosii nostri stiau sa-si aleaga un loc benefic pentru construirea locuintei. Se considera ca daca pe locul respectiv nu se culca vaca sau cainele, nu era bine sa construiesti pe el. Abundenta cuiburilor de soareci era considerata un semn foarte bun, de asemeni abundenta cuiburilor de pasari.

Mamiferele si pasarile sunt in marea lor majoritate, donatori de energie.

Prezenta serpilor, broastelor, sopirlelor, insectelor era considerata un semn rau. Toti amfibienii si reptilele, gandacii si fluturii sunt vampiri deci se simt bine in locuri cu un camp electromagnetic instabil.

Pestii , de asemeni inghit energie – preluind energia negativa, pestii creeaza un camp energetic benefic.





Casa:

Din ce este compus campul energetic al familiei noastre? Din locul pe care este amplasata casa, care se hraneste cu energia emanata din adancurile pamantului, din energetica materialelor folosite la constructia casei, din energia membrilor familiei si ale animalelor de companie. Pentru ca fiecare dintre noi sa se simta bine in propria casa, trebuie sa aiba suficienta energie vitala, iar aceasta energie sa fie corect distribuita. Animalele de casa mentin energetica locuintei la nivelul care ne este necesar noua, oamenilor.

Fortele necurate sunt atrase de resturile de mancare, in special carnea alterata si, daca ati lasat peste noapte pe masa, in chiuveta sau chiar in cosul de gunoi firimituri, resturi de mancare, sa stiti ca se vor delecta cu ele nu numai mustele si gandacii de bucatarie ci si alte creaturi, din alta lume. De aceea pastrati-va intotdeauna vasele curate, daca nu vreti ca aceste creaturi sa se stabileasca in casa voastra sau, si mai rau, in corpul dumneavoastra, tulburandu-va astfel echilibrul energetic.

Pentru a ne proteja pe noi si casa noastra de invazia entitatilor negative trebuie sa fim mereu curati si sa ne mentinem curata locuinta.

Sfaturi:

Incercati sa va tundeti macar o data pe luna (urmariti fazele lunii) deoarece in varful firelor de par se acumuleaza murdaria energetica, de care nu veti reusi sa scapati doar spalandu-va pe cap. Aruncati imediat parul tuns sau, si mai bine, ardeti-l.

Stergeti des oglinzile din casa, deoarece prin ele iese energia negativa.

Mobilierul dumneavoastra poate sa se comporte ca un vampir, mai ales daca este din lemn masiv. Inainte de a achizitiona o piesa de mobilier, interesati-va din ce lemn este facuta si in nici un caz nu va puneti in dormitor o comoda sau un sifonier din lemn de plop tremurator, ulm, salcie sau stejar! Sau, si mai rau, din lemn de culoare neagra, dupa moda din ultimii ani. Acesti arbori sunt vampiri si in timpul noptii va vor fura toata energia, astfel incat dimineata va veti trezi cu dureri de cap si suparati pe toata lumea.

Mobila din lemn de mesteacan, tei sau fag este foarte potrivita pentru odihna.

Mobila din lemn de pin poate degaja in timp uleiuri eterice, ceea ce nu este benefic pentru unele persoane.

Mobila de culoare neagra absoarbe prea multa energie iar cea alba aminteste de un salon intr-un spital.

Din punct de vedere energetic cea mai potrivita este mobila maro-deschis.

Pot sa absoarba energie si alte obiecte din casa? Da. Cel mai bine fac acest lucru scoicile marine, ramurelele de corali, buchetelele de flori uscate. Pentru ca sunt tesuturi moarte. Si vesela din portelan de proasta calitate, statuetele si bibelourile din os ne sorb energia; de asemeni, coarnele de cerb de pe pereti, blana de urs de pe podea, functioneaza ca aspiratoare de energie.

De asemeni, cartile pe care nu le atinge nimeni cu anii, nici macar pentru a le scutura de praf; lucrurile vechi, depozitate si uitate in cutii sau geamantane sunt si ele vampiri. Sfatul meu este sa faceti macar de doua ori pe an curatenie generala in casa si sa aruncati fara regrete toate vechiturile. Incercati de asemeni sa nu luati de la nimeni nici un fel de lucruri folosite, chiar daca va sunt oferite de oameni cumsecade la prima vedere. Aceste lucruri vor aduce in casa dumneavoastra o energie straina, cel mai adesea negativa.

Cei ce au in casa soba sau semineu vor avea energetica locuintei corecta si stabila, deoarece focul este un foarte bun corector al energiei, flacarile sale mistuind orice energie negativa. Este suficient sa faceti focul chiar si o singura data pe saptamana.

In general, impotriva vampirilor sunt foarte eficiente trei tipuri de purificare : prin foc, apa si lumina solara

Purificarea cu ajutorul apei: este obligatoriu sa faceti zilnic un dus sau o baie in cada in timpul careia sa va cufundati cu totul in apa timp de o secunda. Apa va lua cu sine toata energia negativa.

Lumina soarelui este si ea un minunat donator de energie.

Daca vreti sa umpleti casa de energie solara, aveti grija ca ferestrele sa fie curate, spalati des perdelele deoarece prin ele iese energia malefica din casa si patrunde energia benefica, asa ca dati-i posibilitatea sa circule libera, fara obstacole.

Asa intrebari, asa raspunsuri

. - O broasca fara carapace este fara locuinta sau dezbracata?...


R.- In primul rand e moarta. Pe urma... depinde de orientarea sexuala...



I - Cum gaseste un cioban o oaie la munte?

R - Acceptabila



I -Cum se numesc dacii care gandesc?

R -Gandaci



I - Care este antidotul la Viagra?

R - Cocolino - ca o face moale si pufoasa



I- Ce-i alba si are 30 cm?

R - Nimic, toata lumea stie ca, daca are 30 cm, este neagra !





I - Care a fost primul barbat care a spus: “E nevoie de o femeie in casa!"?

R - Mesterul Manole



Bulisor, tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

- Visez sa fiu miliardar, ca tatal meu.

- Pai ce, tatal tau e miliardar?

- Nu, si el viseaza.





Bulă completează o fişă personală pentru angajare. La data naşterii trece

15 august.

- În ce an? întreabă funcţionara de la oficiul forţelor de muncă.

- În fiecare an!



- Tata, vreau sa ma insor, zice Bula.

- Cu cine?

- Cu Janos.

- Imposibil, Janos e ungur.



Profesorul il intreaba pe Bula:

- Bula, ce este patria?

- Nu stiu!

Il intreaba pe Vasile:

- Vasile ce este patria?

- Patria este mama mea!

Profesorul il intreaba pe Bula din nou:

- Bula ce este patria?

- Patria este mama lui Vasile!

- Nu, Bula, patria este si mama ta! Ia zi, ce ai inteles?

- Ca eu sunt frate cu Vasile



Invatatoarea la scoala ii intreaba pe copii:

- Vasilica, ce-i tatal tau?

- Gunoier.

- Nu se spune gunoier, ci functionar la Salubritate. Petrica, ce-i tatal

tau?

- Gropar.

- Nu se spune gropar,ci functionar la Pompele Funebre. Bula, ce-i tatal

tau?

- Disk-Jokey la Mystic Club.

- Cum adica?

- Clopotarul bisericii.



Vecinii lui Bula au un nou nascut. Din nefericire acesta s-a nascut fara urechi. Cand familia lui Bula este invitata la vecini pt. a vedea copilul, tatal lui Bula il ia de-o parte si-i explica:

- Copilul asta e marea lor bucurie, il doresc de mult! Daca spui ceva despre urechile lui te bat de te rup!

- Am inteles, zice Bula.

Cand ajung in casa vecinilor si dau cu ochii de copil, Bula zice

entuziasmat mamei copilului:

- Vai ce copil frumos! Mama rasufla usurata.

Bula continua:

- Ce manute dragalase, ce picioruse frumoase... si ce ochi frumosi! Ce-a zis doctoru', vede bine?

Mama:

- Da, vede bine, de ce intrebi?

- Pentru ca daca va trebui sa poarte ochelari, a sfeclit-o!





Profesoara le vorbeste copiilor despre SIDA:

- Stiti, sida se poate lua prin contact el-ea, ea-ea, el-el.

In spatele clasei, Bula ridica mana.

- Ce e Bula? intreaba profesoara.

- Voiam sa stiu daca este vreun pericol la contactul EU-EU.



- Bula, am auzit ca ti-a murit soacra. Ia zi ce-a avut?

- Ceva bijuterii, un televizor color, si putine economii....

- Nu asta, vroiam sa intreb ce i-a lipsit?

- Pai masina, o casa sau un apartament proprietate personala...

- Mai Bula! Vroiam sa stiu DE CE a murit.

- Pai a fost la noi in vizita, eu i-am spus sa mearga in pivnita sa aduca

cartofi, sa facem piure si ea a cazut pe scari si si-a rupt gatul.

- Da... Ce ghinion! Si ce-ati facut atunci?

- Macaroane cu branza...



Prima zi: Bula arunca hartii in clasa:

Profesoara: Bula, tu arunci hartii?

Bula: Nu, doamna profesoara... sa moara mama daca eu arunc hartii !

Ajunge Bula acasa, ma-sa moarta.

A doua zi: Bula iar arunca hartii prin clasa.

Profesoara: Bula, chiar nu arunci tu hartii prin clasa?

Bula: Nu, doamna profesoara... sa moara sor-mea daca eu am aruncat hartii!

Acasa, sor-sa moarta.

A treia zi: Bula nu se mai satura sa arunce hartii.

Profesoara: Bula inceteaza cu hartiile....

Bula: N-am aruncat eu doamna profesoara, sa moara tata!

Ajuns acasa il vazu pe tac-su facandu-si bagajele...

Bula: Ce faci tata?

Tac-su: Uite, imi fac bagajele si-ar fi bine sa ti le faci si tu ca ne

mutam de-aci...

Bula: Da' de ce?

Tac-su: Pai ii blestemat blocu' asta: Alaltaieri a murit ma-ta, ieri a

murit sor-ta si azi a murit vecinu' de la 6





La Radio Erevan:



Intrebare: Cum trebuie sa fie o femeie serioasa?

Raspuns: Femeia serioasa trebuie sa aiba sot si amant.



Intrebare: Credeam ca aia e o femeie adultera.

Raspuns: Femeia adultera are sot si mai multi amanti.



Intrebare: Credeam ca aia e o femeie usoara.

Raspuns: Femeia usoara are doar amanti.



Intrebare: Credeam ca aia e o femeie pierduta.

Raspuns: Femeia pierduta n-are nici sot, nici amant.



Intrebare: Credeam ca aia e o femeie singura.



Raspuns: Femeia singura e aia care are numai sot...





Din jurnalul de calatorie al unui turist american...



VENETIA:

Am sosit in oras dupa o ploaie torentiala, cred.

Toate strazile sunt inundate. Nu se circula decat cu barca. Cu toate acestea barcagii sunt foarte veseli si canta niste cantonete numite barcarole. Hotelul este cam vechi si broasca de la usa camerei oracaie ingrozitor.



LONDRA:

La Londra n-am vazut nimic din cauza cetii. In ultima zi, ceata s-a ridicat pentru cateva secunde si am putut vedea un superb turn cu ceas. Ceasul statea, dar eu n-am mai stat.



MADRID:

Orasul este frumos, are strazi largi, cu fantani ecvestre si statui

arteziene. Au si un palat mare, dar cam neprimitor. In schimb locuitorii sunt simpatici, vorbareti, ospitalieri si se numesc români.



PARIS:

Dupa cate imi aduc aminte de la scoala, Parisul este capitala Germaniei. Cu toate acestea, strazile Parisului sunt pline de japonezi. Numarul frumoaselor si renumitelor frantuzoaice s-a redus foarte mult. Ele nu mai pot fi vazute decat sub forma unui tablou expus la Muzeul Luvru si care reprezinta o italianca uratica ce zambeste tamp.



PRAGA:

La Praga am cunoscut o blonda delicioasa, care m-a servit cu o sunca de neuitat...



BUCURESTI:

Ghidul pe care-l am la mine, aparut in New York, imi prezinta Bucurestiul drept capitala Ungariei. Cred ca la mijloc este o greseala. In Gara de Nord se vorbeste mult turceste, ceea ce ma face sa cred ca nu sunt in Bucuresti, ci in Frankfurt pe Main





De ce nu e bine sa faci sex cu femeile peste 40 de ani ?

-Daca sunt dedesupt , nu au aer .

-Daca sunt deasupra , ametesc .

-Daca sunt lateral nu vezi la televizor.





Doi olteni au primit comanda sa construiasca o scara de 20 m.

In timp ce construiau au constatat ca au uitat metru” acasa. Atunci unul din ei zice:

- Hai sa ne suim unul pe celalalt, ne stim masura si facem calculul.

In acel moment trece un moldovean pe linga ei:

- Shi fashiti, ai?

- Masuram scara asta, nu vezi?

- Ai da prosti mai sunteti. Nu puteati sa o puneti pe pamint si sa va lungiti pe langa ea?

- Prost esti tu. Noi masuram inaltimea, nu lungimea.







Accident în lanț: un câine s-a răsturnat peste coteţul de

care era legat.



La ginecolog:

-Unde sa imi pun chiloteii, domnule doctor?

-Langa ai mei.



O blonda draguta intra la farmacie si intreaba:

- Aveti prezervative foarte mari de vanzare?

- Desigur ca avem, vreti sa cumparati?

- Nu, dar va suparati daca am sa astept aici pana intra

cineva sa cumpere?



Secretara catre patron:

- Am doua vesti: una buna, alta rea.

- Incepe cu cea buna.

- Nu esti steril.





Obama l-a sunat pe Colonelul nebun si i-a cerut sa-i scrie

poporului libian un mesaj de ramas bun.

Individul l-a intrebat:

- Dar unde pleaca poporul libian?





Sotia catre sot:

- Am doua vesti pentru tine, una proasta si una buna.

- Spune-le.

- Te parasesc!

- Si vestea proasta?



I: Cum recunosti un iepuras cu aripi?

R: Are un vultur in spate.



In noaptea nuntii, mirele, bine dispus, ii spune unui amic:

- Pariezi pe 5000 de lei ca mireasa e virgina?

Mireasa aude si intervine:

- Nici nu te-ai însurat bine si deja arunci banii pe

fereastra?!





Frizerul il intreaba pe client:

Cum sa va tund ca sa fiti multumit ?

Gratis!





De ce în România nu se face sex în instituțiile publice ?

- Pentru că toți angajații sunt rude.



Se intalnesc 2 foste colege de liceu:

– Buna! Ce faci?

– Buna! Ma duc sa spal Mertanu’ apoi sa mananc la Marriot! Tu?

- Si eu tot curva.



Daca ai impresia ca tara ta nu se intereseaza de tine, incearca macar o data sa nu platesti impozitele



Puradelu' îl întreabă pe Bulibaşa ce este democraţia:

- Atunci când cheltuim ajutorul social în două zile şi apoi mergem şi luăm ce-i al altuia, aia e democraţia.

- Şi ăla nu zice nimic?

- Ba da, dar aia e rasism.




- Bulă, e a cincea oară când întârzii săptămâna asta. Ştii ce înseamnă asta?

- Da, probabil că este vineri!




- Sotia dumitale va fi frumoasa, desteapta si bogata, ii spune ghicitoarea unui barbat.

- Minunat, dar ce fac cu actuala?

LONGEVITATEA SE INVATA


Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant. Se incepe de la varsta de 30-35 de ani.



SANATATE :

1. Ceaiul verde - este o bautura traditionala in China , tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la " Medical College of Ohio " au descoperit in 1997 ca pe langa antioxidantii continuti, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.



2. Adoptati o pisica. Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului". O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace.



3. Descoperiti algele tineretii vesnice. Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. Rezultatul: o cura cu spirulina(capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.



4. Imitati albinele si convertiti-va la miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut ca speranta

de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.



5. Crutati-va partenerul / partenera de viata. 5% din cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.



6. Tineti sub control tensiunea arteriala. Odata cu imbatranirea, tensiunea arteriala afecteaza tot mai mult speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe reguli de viata bine cunoscute: un kenko super mini pe centrul nervului anghinal, exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si, la nevoie, reducerea excesului de greutate.



7. Beti apa cu paharul mare. Cercetatorii Japonezi si Americani au demonstrat ca peste 5 pahare de ApaPi Alcalina Optimizata Hexagonala baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.



8. Atentie la insulina! Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!



9. Supravegheati- va ereditatea. Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca adeseori prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.



10. Spalati-va pe maini. O igiena reprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.



11. Faceti siesta. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz.



12. Evitati medicamentele combinate. Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.



13. Inveliti-va. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.



14. Curatati tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea din Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o

institutie publica.



15. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba uda de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice.



16. Incercati homeopatia. Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul

populatiei de pe glob.



ALIMENTATIE:



17. Ciocniti paharele. Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.



18. Limitati consumul de carne. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.



19.Consumati otet de mere. Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont , dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.



20. Mancati ciocolata. Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca cei care consumau o cantitate mica de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.



21. Nu neglijati usturoiul! Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata.

Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.



22. Consumati Jade Green Zimess (orz verde), nuci, tofu si fasole. Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus timp de o luna in alimentatia lor obisnuita jade green zimess,nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 40%.



23. Nu sariti peste micul dejun! La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.



24. Consumati banane in fiecare zi. O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!



25. Consumati mere in fiecare zi. La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.



26. Consumati salata zilnic. Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, puternici antioxidanti. Luteina pare sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.



27. Savurati desertul "anti-imbatranire".. Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.



PSIHOLOGIE



28. Plangeti! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand.



29. Imbratisati femeile . Conform invataturii taoiste,femeile au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii pozitive. Strangand in brate o femeie , va reincarcati cu energie vitala.



30. Iesiti din cochilie. Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.



31. Priviti partea buna a lucrurilor. Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.

32. Recitati poezii. Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.



33. Studiati. Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile cu bacalaureat sau studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.



34. Bizuiti-va pe inteligenta. De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii.

35. Oferiti-va o planta verde. Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.



36. Mama. Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii "reci" cu mamele lor sunt cu 91% mai la risc de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.



37. Fiti credinciosi. Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza de asemenea digestia si respiratia.



38. Asterneti-va sentimentele pe hartie. Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.



39. Mergeti la cinema .Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!



40. Visati. Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele exprima aspecte neglijate ale personalitatii noastre. in ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.



Top 8 superalimente recomandate de Dr. Oz ca să nu îmbătrâneşti niciodată



Ca să nu te îmbolnăveşti şi să amâni procesul de îmbătrânire, Dr. Oz are câteva arme secrete. Descoperă care sunt cele mai eficiente alimente care nu te lasă să îmbătrâneşti!

Locul 8: Ceaiul verde Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului "rău" şi întăreşte sistemul imunitar

Locul 7; Migdalele şi nucile Sunt foarte bogate în fier, potasiu şi magneziu care cresc rezistenţa organismului la stres. Un nivel scăzut al magneziului poate să-ţi accentueze stările de anxietate şi să-ţi afecteze somnul.

Locul 6: Seminţele de floarea soarelui Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea-soarelului reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant.

Locul 5: Coacăzele negre Au compuşi care au grijă de vederea ta, asigurând astfel sănătatea ochilor, susţine Dr. Oz. Mai mult, coacăzele negre au de 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele, prin urmare întăresc imunitatea şi previn apariţia prematură a semnelor de îmbătrânire.

Locul 4: Ovăzul Conţine fibre solubile care scad colesterolul rău şi au grijă de digestia ta. Astfel, favorizează eliminarea toxinelor din organism, asigurând un tranzit intestinal bun.

Locul 3: Rodiile Conţin acid elagic care previne distrugerea celulelor provocată de radicalii liberi. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul de rodie este acela de a stimula formarea colagenului, important pentru aspectul întinerit al pielii.

Locul 2: Ouăle Conţin fier, biotină, vitamina B12 şi au un rol important pentru sănătate. Datorită nutrienţilor din conţinutul lor, ouăle întăresc rădăcina părului şi combat anemia.

Locul 1: Seminţele de dovleac Au o cantitate mare de vitamina A care îmbunătăţeşte aspectul părului şi al pielii. De asemenea, seminţele de dovleac conţin mult magneziu care scade tensiunea arterială şi reduce riscul de infarct.

Cea mai mare carte cu retete raw-vegane! by Tudor


Bauturi Sucul de dimineata-theCUCCHIAIO Suc mar-kiwi-portocala-Bucataria Vie Lapte de migdale-Bucataria Vie Ceaiuri macerate si sucuri acidulate prin fermentatie naturala- Bun si sanatos Suc de mere verzi si lime-Bun si sanatos Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos Suc acidulat de portocale-Bun si sanatos Proiect Smoothie- Corina Bacalu Vit C tonic super smoothie-Corina Bacalu Suc de afine si catina-Corina [...]

http://thecucchiaio.wordpress.com/cea-mai-mare-carte-cu-retete-raw-vegane/

Planta sufletului: SUNATOAREA

* Cel mai puternic antidot natural pentru tristetea si melancolia care apar odata cu micsorarea luminii, racirea vremii si apropiata venire a iernii *

In urma cu cativa ani, in Germania a avut loc un experiment care avea sa bulverseze comunitatea stiintifica si, totodata, sa dea o raza de speranta pentru milioanele de oameni care sufera de boala secolului XXI: DEPRESIA. Experimentul de care vorbim a cuprins peste 3000 de suferinzi, de la tineri de nici 20 de ani, la varstnici de peste 80 de ani, cu totii luand extract de sunatoare, vreme de patru saptamani. In termenii seci ai statisticilor, experimentul a fost unul reusit - peste 80% dintre participanti au observat imbunatatiri semnificative ale starii psihice, si doar mai putin de 5% s-au confruntat cu efecte adverse, de regula minore, incomparabil mai reduse decat in cazul antidepresivelor de sinteza. Privind insa lucrurile dincolo de statistici si de cifre, extractul din aceasta modesta planta s-a dovedit un adevarat miracol. El a alinat si a dat o nesperata mana de ajutor sutelor de oameni care nu-si mai gaseau un loc in lume pentru ca sufereau de un pesimism si de o tristete devastatoare, bietilor nefericiti care noapte de noapte nu reuseau sa adoarma din cauza suferintei psihice, ori celor care se indreptau spre sinucidere, in urma depresiei. Niciodata, in istoria moderna, nu se inregistrase pana atunci vreun remediu natural, experimentat la o asemenea scara, si care sa dea asemenea rezultate, intr-o afectiune de o mare gravitate si cu o raspandire foarte larga. Mai in gluma, mai in serios, unul dintre cei 633 de medici care au fost angrenati pentru efectuarea acestui experiment a spus ca ceea ce au insemnat antibioticele pentru secolul XX va insemna sunatoarea pentru secolul XXI, cand depresia incepe sa fie mai raspandita decat infectiile. Ar fi insa nedrept sa credem ca eficienta sunatoarei se limiteaza doar la cazul depresiei. Atat intern, cat si extern, ea are virtuti vindecatoare in multe alte afectiuni. Sa vedem in continuare despre ce este vorba, afland mai intai cateva lucruri practice despre administrarea si prepararea ei.

Carte de vizita

Sunatoarea se culege pe soare ...

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta care creste spontan, in toate zonele tarii, din regiunile sub-montane si pana la campie. Este perena (radacina sa intra in hibernare iarna, pentru ca din ea sa rasara primavara o noua tulpina), crescand pana la un metru inaltime, dar cel mai frecvent avand 40-50 de centimetri. Cu florile sale galbene, cu frunzele cu puncte rosietice-ruginii, este incofundabila. Efectele terapeutice cele mai puternice le au varfurile sale inflorite, care contin cateva substante care atunci cand sunt macerate in apa sau in alcool le dau acestora o culoare rosiatica foarte caracteristica.

Preparate pe baza de sunatoare

Extractul de sunatoare


Este genul de remediu pe care persoanele care sunt supuse la un stres psihic intens, care au tulburari de somn sau care au o meteosensibilitate accentuata este bine sa il aiba mereu la indemana.

... si se usuca la umbra

Se obtine din tinctura de parti aeriene de sunatoare, din care se evapora complet alcoolul, ramanand o pulbere brun-rosiatica, extrem de concentrata in principii active, cu un miros specific: extractul de sunatoare. El contine de cateva ori sau zeci de ori mai multe principii active decat simpla pulbere sau decat tinctura. Mai mult, aceste principii active sunt asimilate integral de organism, si nu doar in proportie de 15-25%, ca in cazul simplei pulberi. Ca atare, extractul este "medicamentul" cel mai concentrat care se poate obtine din sunatoare, asa incat nu este de mirare ca toate studiile la care vom face referire in cele ce urmeaza au folosit aceasta forma de administrare. La noi in tara, extractul de sunatoare se gaseste combinat in proportii egale cu pulberea de iarba de sunatoare, sub forma unor capsule, cu o eficienta terapeutica remarcabila. Asocierea la extract a pulberii ajuta pacientul sa beneficieze de proprietatile naturale, originare ale plantei, eficientizand tratamentul. Dozele necesare de capsule cu extract vor fi precizate la fiecare tip de afectiune in parte.


Pulberea de sunatoare

Se macina foarte fin, cu rasnita electrica de cafea, tulpinile uscate de sunatoare, dupa care se cern printr-o sita fina (cum ar fi cea pentru faina alba). Depozitarea pulberii obtinute astfel se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 15 zile (deoarece substantele active se oxideaza relativ repede). De regula, se administreaza de 4 ori pe zi cate o lingurita rasa, pe stomacul gol, la orele 7, 13, 19 si 22.



Infuzia combinata de sunatoare



In jumatate de litru de apa se pun la macerat vreme de 8-10 ore 3-4 linguri de sunatoare maruntita, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata de sunatoare, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi).



Uleiul de sunatoare



In jumatate de litru de ulei de masline, de samburi de struguri sau de susan, se pun 10 linguri de flori de sunatoare uscata si maruntita nu foarte fin. Se lasa amestecul sa macereze la soare, vreme de 2 saptamani, dupa care se filtreaza, iar preparatul obtinut se trage intr-o sticla inchisa la culoare, care se pastreaza in locuri intunecoase si reci.



Tratamente preventive



* Diabetul - ultimele teorii despre aparitia diabetului arata ca de multe ori la baza acestei afectiuni se afla un dezechilibru emotional. Se pare ca oamenii supusi la stres, la emotii de tipul dezamagirii, tristetii, disperarii ajung sa aiba tulburari ale functiei pancreasului, care, repetate in timp, conduc la imbolnavire. Zaharul rafinat si dulciurile concentrate consumate in exces duc, si ele, la diabet, fiind cel mai la indemana drog, pentru a determina eliberarea unor substante (neurotransmitatori) in organism, care sa compenseze pe moment starile psihice negative.

Pulberea se pastreaza in borcane bine inchise

Asadar, daca nu vrem sa devenim diabetici, trebuie sa ne tinem stresul sub control, cu mijloace naturale, iar sunatoarea este, poate, cel mai la indemana. Se administreaza pulberea cate 3 lingurite pe zi, in cure de 2-4 saptamani, in perioadele cu stres ridicat ori in care ne confruntam cu o tensiune emotionala pronuntata.

* Indigestia, dispepsia, sindromul colonului iritabil - persoanele care sunt predispuse la aceste afectiuni ar trebui sa faca, de 2-3 ori pe an, o cura cu infuzie combinata de sunatoare si busuioc (Ocimum basilicum). Se administreaza cate un litru pe zi, in cure de 30 de zile. Acest remediu este un tonic digestiv bland, previne tulburarile gastrice si intestinale datorate stresului, regleaza apetitul.

* Atacurile de panica - mai multe studii de caz arata ca o cura cu extract de sunatoare (cate 800-1200 mg pe zi), facuta vreme de 4 saptamani, ajuta la prevenirea acceselor paroxistice de teama. Extractul din aceasta planta ajuta la tinerea sub control a emotiilor negative, amelioreaza fobiile si induce o stare de tonus psihic si mental care ajuta pacientul sa isi controleze frica.

* Tromboflebita - o clasa de substante active, numite cumarine, continute de sunatoare ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si a migratiei acestora. Ca atare, se recomanda capsulele cu extract de sunatoare, cate 4-6 pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de 15 zile de pauza, pentru a preintampina aparitia acestei afectiuni. Acelasi extract de sunatoare este un foarte bun adjuvant pentru cei care vor sa se lase de fumat, in conditiile in care acest viciu este un factor de risc important pentru tromboflebita.



Tratamente interne



* Meteosensibilitatea - mai multe studii arata ca pacientii care se confrunta cu stari de neliniste, dureri de cap, tulburari de somn si de concentrare, din cauza fenomenelor meteorologice, beneficiaza din plin de pe urma tratamentului cu sunatoare. Cel mai bine raspund la tratament pacientii care sufera din cauza vremii mohorate, cu ceata si lumina redusa, sunatoarea inducand o stare de tonus psihic, vioiciune si optimism. Se administreaza extractul de sunatoare, cate 800-1000 mg pe zi, in cure de maxim 6 saptamani, urmate de 2 saptamani pauza.

* Tulburarile obsesiv-compulsive - se administreaza capsulele cu combinatia de pulbere si extract de sunatoare, cate 4-6 pe zi, in cure de doua luni, urmate de o luna de pauza. Numerosi pacienti care au luat sunatoare pentru a se trata de alte afectiuni au remarcat efectele pozitive ale sunatoarei in cazul acestor tulburari. Studiile oficiale facute pe aceasta tema sunt deocamdata putine si contradictorii, dar pe baza observatiilor practice facute de medici se poate afirma cu siguranta ca in unele cazuri, cu ajutorul sunatoarei, se pot obtine rezultate pozitive pentru eliminarea acestor tulburari sau macar pentru reducerea intensitatii si frecventei lor.



* Anxietatea - este un domeniu in care sunatoarea nu este atat de eficienta ca in cazul depresiei, dar sunt numerosi pacientii care au obtinut rezultate incurajatoare, folosind aceasta planta. Se recomanda alternarea administrarii de sunatoare (cate 4-8 capsule pe zi) cu passiflora (Passiflora incarnata), in cure de cate patru saptamani fiecare.

* Obezitatea si ingrasarea pe fondul dezechilibrelor emotionale - este necesar sa spunem in acest context ca, de fapt, nu exista practic persoana care sa se confrunte cu probleme de greutate si care sa nu aiba o problema afectiva care sa stea la baza acestei tulburari de apetit alimentar. De aceea, multi medici din Germania si din Statele Unite au obtinut rezultate remarcabile, tratand pacientii obezi cu sunatoare. Conferind o stare de tonus psihic si de vigilenta, reducand simtitor suferinta produsa de reducerea cantitatii de hrana, creand dispozitia pentru o viata activa si pentru sport, sunatoarea este o adevarata planta anti-obezitate. Prin tratamentul cu ea nu se urmareste doar pierderea catorva kilograme, care se pun la loc la prima criza afectiva compensata cu mancare din belsug, ci se ajunge mult mai aproape de radacina problemei, care este stilul de viata. Se administreaza extractul de sunatoare, cate 1-1,2 grame pe zi, luate fractionat, in reprize, cu 30-60 de minute inainte de masa.

* Colita de fermentatie - se administreaza pulberea de sunatoare, cate o lingurita rasa, de patru ori pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauza. Sunatoarea se ia pe stomacul gol, inainte de masa, ori la minim doua ore dupa ce am mancat. Principiile active ale plantei reduc numarul de bacterii de fermentatie din intestin, regland astfel flora, refac epiteliile si elimina inflamatia. De asemenea, tratamentul cu sunatoare ajuta la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care conduc la aparitia, agravarea sau la recidiva colitei de fermentatie.

Uleiul de sunatoare se macereaza la soare



* Hepatita virala, cronica si acuta - mai multe studii arata ca unele substante active din sunatoare (hipericina si hiperforina in special) ataca virusii care produc hepatita de tip B si C. Testele de medicina experimentala facute in acest sens sunt promitatoare, insa studiile clinice inca nu au fost terminate. Ceea ce se poate spune insa cu siguranta in momentul de fata este ca sunatoarea, fie si doar ca adjuvant, e de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evolutie a bolii, ajuta la tinerea sub control a tensiunilor emotionale, care sunt foarte periculoase in cazul celor cu probleme hepatice, protejeaza ficatul de procesele destructive. Se recomanda extractul de sunatoare, cate 1 gram pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de alte 3 saptamani de pauza.

* Insomnie - in mai multe studii facute in institute din Canada, din Germania si din Marea Britanie s-a analizat felul in care influenteaza sunatoarea somnul. S-a constatat, astfel, ca sunatoarea nu ne ajuta sa adormim mai repede, in schimb, mareste perioada de somn profund fara vise (faza cea mai odihnitoare a somnului), mareste productia de melatonina (hormonul somnului odihnitor), face trezirea de dimineata mai usoara. Se administreaza extractul de sunatoare, cate 400 mg, de 3 ori pe zi, ultima doza la ora 22. Este un tratament simplu, care va face somnul mai odihnitor si mai regenerant, chiar daca nu va mari semnificativ perioada de timp in care dormim.

* Dependenta de alcool si de nicotina - animalele de experienta tratate cu sunatoare, dupa ce li se indusese dependenta de alcool sau de nicotina, au prezentat mult mai putine simptome negative, odata ce aceste droguri au fost sistate brusc. In practica s-a constatat ca pacientii care au hotarat sa se lase de aceste vicii au sanse mult mai mari de reusita, daca urmeaza un tratament cu sunatoare, care pe de o parte reduce suferinta perioadei de adaptare, iar pe de alta parte ajuta la mobilizarea resurselor psihice, pentru a depasi acest moment. Cu alte cuvinte, desi nu tine locul drogurilor si nici nu este un substitut de vointa, sunatoarea este de un real folos pentru depasirea pragului dependentei. Se administreaza extractul de sunatoare, cate 1,5 grame in prima saptamana de tratament, reducandu-se in urmatoarele saptamani doza, pana la 1 gram pe zi. O cura dureaza 6 saptamani si va fi urmata de alte 3-4 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se reia.

* Sindromul premenstrual - observatiile facute pe paciente, de catre medicii americani Bratman (1997) si Rosenthal (1999), arata ca dispozitia psihica a femeilor cu sindrom premenstrual este mult imbunatatita cu ajutorul sunatoarei. Sunt reduse simptome cum ar fi iritabilitatea psihica, depresia, deficitul de atentie si de concentrare, hiper-excitabilitatea psihica, toate corelate cu perioada de dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiasi medici au remarcat efecte similare ale sunatoarei in cazul tulburarilor de premenopauza. Se administreaza pulberea de sunatoare, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauza.



Aplicatii externe





* Arsuri de gravitate mica si medie - la prima aplicatie se face o spalare cu un tampon de vata foarte bine umezit cu tinctura de sunatoare. Imediat dupa ce se usuca pielea, se aplica ulei de sunatoare din belsug. Zilnic se fac 2-3 asemenea aplicatii, avand grija ca 24 de ore dupa folosirea preparatului cu sunatoare pielea sa nu fie expusa la soare.

* Vanatai - se tine o compresa cu tinctura de sunatoare pe zona afectata. Va fi diminuata senzatia de durere, leziunea se va vindeca mai rapid si va fi mai putin evidenta in diferitele faze ale vindecarii.

* Rani deschise - se face o spalare cu tinctura de sunatoare, dupa care se lasa rana la aer, pentru a se cicatriza rapid. Se fac 2-3 asemenea aplicatii pe zi. Reduc durerea, previn infectia si accelereaza procesul de vindecare si de cicatrizare.

* Dermatita atopica - se fac de trei ori pe zi aplicatii cu ulei de sunatoare, pana la vindecarea completa. Mai multe studii au confirmat actiunea vindecatoare a sunatoarei in aceasta afectiune.



Reactii adverse la tratamentul cu sunatoare



Dat fiind faptul ca deja exista milioane de utilizatori constanti ai sunatoarei, efectele adverse ale acestei plante sunt foarte bine cunoscute. Toate studiile facute pana acum arata ca procentajul celor care au reactii adverse este foarte redus (sub 5% la sunatoare, fata de 31% la medicamentele alopate), iar aceste reactii sunt minore. Cel mai frecvent apare sensibilitatea excesiva a organismului la lumina (fotosensibilitatea), in special la lumina solara, care poate produce arsuri pe piele, disconfort ocular, dureri de cap. De aceea, persoanele care fac tratament cu sunatoare nu se vor expune la soare intre orele 11 si 18. Alte posibile efecte adverse ale tratamentului intern si extern cu sunatoare sunt uscarea gurii, ameteli temporare, eruptii pe piele si mancarimi temporare, foarte rar dificultate in adormire, tulburari gastro-intestinale. In literatura de specialitate sunt mentionate si cateva cazuri izolate (raportate la milioane de ulitizatori) de agravare a tahicardiei, a simptomelor anxietatii, a tulburarilor de concentrare, a depresiei celor care deja luau medicatie chimica pentru aceasta afectiune.



Precautii si contraindicatii la tratamentul cu sunatoare



Prima contraindicatie la aceasta planta este pentru cei care in paralel iau medicamente de sinteza contra depresiei si anxietatii, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infectiei cu HIV.



Exista posibilitatea sa aveti alergie la aceasta planta, motiv pentru care la inceput veti lua sunatoare in doze mici (o zecime din doza normala), marind treptat doza, pana la cea prescrisa. Alergia la sunatoare se manifesta prin eruptii pe piele, dureri sau senzatie de jena gastro-intestinala.

De regula, un tratament dureaza intre una si trei luni, dupa care se face o pauza de 2-4 saptamani, iar apoi tratamentul se poate relua. Respectati cu strictete aceasta recomandare! In caz contrar, pot aparea nevralgii, tulburari de somn, iritatii ale tegumentelor si alte simptome. Sunatoarea nu da dependenta, iar studiile arata ca efectele sale se mentin pe o durata de timp considerabila, dupa incetarea tratamentului.



Extractul de sunatoare si depresia



Studiul pe care l-am mentionat la inceputul articolului si care a fost coordonat de catre profesorul doctor H. Woelk este doar unul dintre zecile care probeaza valoarea extractului de sunatoare in tratamentul depresiei. Multe alte cercetari, de o amploare mai mica sau mai mare, confirma faptul ca sunatoarea este extrem de eficienta in lupta cu diferite forme ale depresiei, precum si cu complicatiile sale psiho-emotionale. Din acest motiv, extractul de sunatoare a ajuns sa fie medicamentul cel mai administrat in Uniunea Europeana, contra acestei afectiuni. Chiar si in refractara America, unde industria chimico-farmaceutica are o influenta covarsitoare, prescriptia acestei plante sub forma de extract a ajuns sa fie prima optiune terapeutica pentru multi psihiatri cu pacienti depresivi. Ce face extractul de sunatoare mai exact? In primul rand, determina scoarta cerebrala sa elibereze anumiti neurotransmitatori, niste substante naturale, care ne induc stari emotionale pozitive: optimism, entuziasm, tonus. Apoi, aceasta planta atenueaza, prin mecanisme neurologice doar partial cunoscute, sentimentele de pesimism, de gol interior, de vinovatie paralizanta. Studiile facute pe pacienti depresivi, care au luat sunatoare, au aratat ca deja dupa doua saptamani de cura, cei mai multi depaseau starea de astenie, capatau incredere in fortele proprii, incepand sa renunte la acea auto-evaluare negativa, care este una dintre caracteristicile principale ale acestei afectiuni. In timpul curei de sunatoare se administreaza extractul asociat, pentru un efect mai bun si pentru evitarea reactiilor adverse, cu pulberea de planta, in proportii egale. Doza zilnica de extract va fi cuprinsa intre 600 si 1200 mg, administrata in trei reprize, pentru o perioada de 4-6 saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care administrarea se poate relua

Poftele si explicatia lor




POFTELE

Fiecare pofta are o cauza

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.

Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din

casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori ca sa-ti

satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.

Ai nevoie de magneziu.Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce..

Ai nevoie de:

- crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui,

ficat de vitel

- carbon pe care il gasesti in fructe proaspete

- fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci,

legume, fulgi

- tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac,

cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita

Ai nevoie de azot.

Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli

Ai nevoie de calciu.

Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai

Ai nevoie de: - fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua,

lactate, nuci, legume, fulgi

- sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi, ceapa

- sare fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,

verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, sau pastile care sa te relaxeze

Ai nevoie de:

- proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe

de mare

- calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,

napi

- potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac, verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata

Ai nevoie de fier.

Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese

negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita

Ai nevoie de carbon.

Pe care il gasesti in fructe proaspete.



Daca ti-e pofta de bauturi acidulate

Ai nevoie de calciu.

Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate

Ai nevoie de cloruri.

Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide

Ai nevoie de magneziu .

Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide

Ai nevoie de apa.

Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide, mai degraba decat lichide

Ai nevoie de apa.

Corpul tau a fost deshidratat pentru o perioada asa lunga de timp incat nu mai

simte nevoie de apa. Trebuie sa bei cat mai multa apaposibil pentru a reveni la

normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci

Ai nevoie de mangan

Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala

Ai nevoie de zinc

Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume

cu frunze

Daca iti este mai mereu foame

Ai nevoie de:

- siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte

- tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,verdeturi

, legume si fructe rosii

- tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac,

cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare

Ai nevoie de:

- vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat

- vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan, porc,

legume, seminte

- cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de tutun

Ai nevoie de:

- siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte

- tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii





APA

Nu esti bolnav, doar ti-e sete

Într-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in

Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa

are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia.

In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste

80% apa, apoi sintem 70% apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin.

Ce se intimpla cind sintem doar 50% apa? Ne ridicam la ceruri (murim)!

De ce nu putem trai fara apa?

Pentru ca ea transforma energia si informatia. Experimentele lui Emoto

demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu- si

structura.

"Eu sunt budist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste

experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania .

Dar, aceleasi experimente demonstr eaza ca apa asculta si muzica, asa cum

reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura

emotionala a imaginilor.

Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui

Beethoven, precum si Lacul Lebedelor al lui Ceaikovschi. "Cind apa din corpul

nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana.

Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , a mai spus Emoto. Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim, atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur, cit mai multe

cuvinte vindecatoare. Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente

au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam.



Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile

corpului fizic dispareau.

Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint

cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite

feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in

90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu

toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90% din ele erau cauzate de deshidratare. Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat,

el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi

bolnavi.

Ce se intimpla in corp cind bem apa?

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corp, incepind cu celulele, sîngele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari.

Creierul are in componenta sa 90% apa, ceea ce explica intr-un fel

capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze

uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). De asemenea,

neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90% apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete.

Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa

incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de

deshidratare) si patologia multor organe.

Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru

ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se

intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de

apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea

purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat,

celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul

declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului! !!! Membrana

se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce

este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de

deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90%

din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce

inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica

intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate

se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la

cancer.

Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza

schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii.

Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital

pentru sanatatea celulara. Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele

vitale.

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o

cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)?

Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei!!

Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar

singele este compus 80% din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de

componente vitale pentru sanatatea sa. Pentru a efectua corect procesul de

digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel,

singele se ingroasa si, de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp.

Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta

"lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima

instanta, sa conduca spre viata intregului organism.

Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce

este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele

nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie,

iar corpul va ramine sanatos.

"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe

care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph

Vornehm."

Cercetarile efectuate arata ca 90% din durerile de stomac sint cauzate de

deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o

proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul

cartilagiilo r, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat,

incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre

durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cau

de deshidratare.

Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem un soc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90% din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp.

Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte ce corpul ne-o

trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea

traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!".





POMELO

Pomelo (grapefruit) se cultiva in Taiwan , India , Malaesia , Indonesia , Noua

Guinee, dar si in zonele mai calde din America .

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un

grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungand uneori pana

la dimensiunile unui pepene urias.

Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea

marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri.

In Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.

In general se consuma fructul pur si simplu.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier,

magneziu si calciu.

Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Coaja poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii.

Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor.

Stimuleaza sistemul imunitar. Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile

aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.

Pomelo are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42

calorii la 100g pulpa. Este un stimulator digestiv ideal.

Multi sustin efectele sale impotriva stresului.

Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe.

Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.



SFATURI!!!

1. Bea multa apa.

2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.

3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai

putin din cea care este manufacturata .

4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.

5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.

6. Canta danseaza si joaca-te mai des.

7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.

8. Aseaza-te, in liniste,cel putin 10 minute in fiecare zi.

9. Dormi cel putin 7 ore.

10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si mergand, surade.



*Personalitate*



11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi

viata lor.

12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla.

Investeste mai degraba energia in momentul prezent.

13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.

14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.

15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.

16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.

17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.

18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand.

19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.

20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insati.

21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.

22. Surade si razi cat mai des posibil.

23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.



*Societate*



24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.

25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.

26. Iarta atat cat este posibil.

27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.

28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.

29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.

30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si

prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.



*Viata*



31. Comporta-te bine !

32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.

33. Natura vindeca totul deci stai cat mai mult in natura.

34. Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…

35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.

36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.

37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.

38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit !



Ultimul si nu cel mai putin important.



39. Transmite acest ghid celor ce-i iubesti.

de ras

Spre sfârşitul slujbei de Duminică preotul întrebă:




- Câţi dintre dvs işi iarta duşmanii ?

- 80% au ridicat mâna. Preotul insistă cu întrebarea.

Toţi răspund de data asta, cu excepţia unei bătrânele.

- Doamna Nelly...dvs nu sunteţi dispusă să vă iertaţi duşmanii ?

- Eu nu am duşmani, răspunse blând.

- Doamnă Nelly, asta este foarte ciudat. Câţi ani aveţi dvs ?

- 99, răspunse dansa.

Parohia se ridică în picioare şi aplaudă la unison.

- Oh, Doamnă Nelly, puteţi veni aici în faţă să ne spuneţi cum se poate ajunge la 99 de ani, fără să ai nici un duşman ?

Dulcea Doamnă Nelly vine în faţă, se întoarce cu faţa spre enoriaşi şi spune:

- Pentru că deja au murit toţi, nenorociţii dracului !!!


Doi studenţi:


-Din ce trăieşti?

-Scriu.

-Ce anume scrii?

-Acasă, să-mi trimită bani!



- Eşti fata visurilor mele! Frumoasă, spirituală, amuzantă...

- Spui toate astea, doar ca să mă culc cu tine!

- Şi incredibil de inteligentă!



- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă ca şi Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00 şi nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie!



ATENŢIE!

Angajaţii care vin la muncă un pic mai târziu sunt rugaţi să meargă pe partea dreaptă a coridorului, ca să nu se ciocnească cu angajaţii care pleacă mai devreme!





O tipa catre un tip :

- Voi scrie deasupra patului meu ca esti un prost ! Sa stie tot orasul .







-Tată pot să mă uit la televizor?

-Da , numai să nu-l deschizi.



Mi-am cumparat cel mai tare caine de paza. De trei zile ma chinui sa intru-n casa...

Doi preoti s-au decis sa mearga la mare in vacanta.

De asemenea, au hotarat sa faca din asta o adevarata vacanta si prin urmare

au convenit sa nu poarte nimic ce le-ar putea trada apartenenta la clasa clericilor......

De indata ce au ajuns acolo, au intrat intr-un magazin si au cumparat niste camasi ultra-colorate, pantaloni scurti, sandale si ochelari de soare.

In dimineata urmatoare, s-au dus la plaja, imbracati in hainele lor turbate.

Pe cand stateau tolaniti in sezlonguri, savurand fiecare bauturica, soarele si peisajul, o blonda mortala, topless si cu mini-bikini venea catre ei leganandu-si ametitor soldurile.

Bietii preoti au ramas cu ochii holbati pe "dotarile" incredibile ale femeii. Cand sa treaca pe langa ei, ea le-a zambit si le-a spus:

- Buna dimineata, Parinte, buna dimineata Parinte, adresandu-se fiecaruia separat. Apoi s-a indepartat.

Cei doi au ramas blocati. Cum oare si-a putut da seama blonda ca ei sunt preoti?

A doua zi, s-au dus din nou la magazin si si-au luat niste haine si mai socante decat cele din ziua precedenta. Atat de tipatoare, incat le puteai auzi inainte de a le vedea. Si astfel, cei doi s-au asezat iarasi pe plaja in sezlonguri, bucurandu-se de atmosfera de vacanta.

Dupa un timp, aceeasi blonda superba, topless, purtand un tanga minuscul, se indreapta catre ei.

Din nou, le zambeste, le adreseaza cate un "buna dimineata, Parinte" si se indeparteaza.

Unul dintre preoti, nu mai poate suporta si striga:

- Doar o clipa, domnisoara.

- Da, raspunde aceasta.

- Uite, noi chiar suntem preoti, si suntem fericiti cu asta, dar,

pentru numele Domnului, spune-ne, cum ai putut stii ca suntem preoti fiind imbracati asa?

- Parinte raspunde ea, sunt eu, maica Aglae!







Soţul vine acasă foarte agitat:

- Curvo! Ştiu tot, absolut tot!

Calmă, soţia îi zice:

- Oare? Te lauzi ca de obicei... În ce an a avut loc bătălia de la Călugareni?

- .......





Doctorul intreaba pe o viitoare mama tanara:

- Tatal copilului va fi prezent la nastere?

- Nu cred.

- De ce?

- Pai, nu se prea intelege cu sotul meu.





Draga mea, n-am sa uit niciodata noaptea in care sotul meu mi-a descoperit dragostea! se confeseaza o prietena alteia.

- A fost romantic?

- Aiurea ! A fost groaznic ! M-a snopit in batai si pe mine si pe dragostea mea !







Ion, la gară, cere un bilet şi o întreabă pe doamna de la casa de bilete:

- Doamnă, pot să iau cu mine în tren 120 kg de dulceaţă?

- Cum să luaţi 120 kg de dulceaţă? Ăsta nu-i marfar, nu vă putem lăsa să faceţi asta!

Ion se intoarce vesel, către nevastă-sa şi îi spune:

- Îmi pare rău, dulceaţa mea, ai auzit ce a spus doamna cu biletele… Tu rămâi acasă!





Bula, acum, ca stii ca prietena ta iese cu altul, de ce nu-l „spargi” pe ala, cum te laudai?

- Pentru ca eu sunt un om calm...astept.

- Astepti.....ce??

- Astept sa iasa cu unu' mai maruntel.





- Am fost oarbă şi surdă când te-am luat! strigă soţia furioasă.

- Vezi,draga mea, răspunde soţul calm, de câte boli te-am vindecat?

Doi ţigani revin acasă cu un sac plin de bancnote după ce au jefuit o bancă.

- Luca, hai să numărăm banii!

- Las-o baltă, Flăcărică, oricum aflăm suma de la ştiri...



Finala Campionatului European de fotbal. Toate locurile sint ocupate, in afara de unul. Apare un tip si-l intreaba pe cel care statea linga:

- E liber?

- Da, raspunde tipul.

- Nu pot sa cred... cit de nebun trebuie sa fii ca sa ai un asemenea loc si sa nu vii la meci?!

... - Adevarul e ca si locul asta e al meu, spune cel de alaturi. Trebuia sa vin cu sotia mea, am fost la toate campionatele incepind din 1982, de cind sintem casatoriti. Din pacate, ea a murit.

- Si nu ati gasit pe nimeni sa va insoteasca, un prieten, un vecin?

- Nu, sint toti la inmormintare...



- Tata, tu te-ai insurat la biserica ori la starea civila?

- La betie, dragul meu, la betie.



Undeva la tara ... Bate cineva in geam noaptea pe la ora trei si intreaba:

- Hei, n-ai vazut o turma de boi?

- De ce? Ai ramas in urma?

De unde vine denumirea de Yeti pentru Omul zapezilor ?

Din Moldova ! O fetita de moldovean l-a vazut prima data si i-a zis lu’ maica-sa : – Ieti , mama!



Un tip se duce la o vrăjitoare vestită pentru puterea sa de a dezlega blesteme. Când îl vede aşa amărât, vrăjitoarea îi spune:

- Ei, acum, ca să te pot dezlega de blestem, trebuie să-mi spui exact cuvintele care te-au legat.

- "Vă declar soţ şi soţie.



Sotia catre sot:

-Ce cuplu frumos sunt noii nostri vecini! El o iubeste, ii aduce flori, ii spune lucruri frumoase. Tu de ce nu faci asa?

-Draga, nici macar n-o cunosc!



Vând BMW, în stare excepţională, an de fabricaţie 2010. L-aş păstra pentru mine, dar soţia a luat astăzi carnetul după a şaptea încercare!



Ion vede pe Gheo ducând un cal de căpăstru.

- Mă Gheo, da' unde duci calu' ?

- La veterinar.

- Au ce are, mă ? Nu mâncă ?

- Ba mâncă.

- Dară nu-i şchiop ?

- Nu-i şchiop.

- O fi beteag ?

- Ba nu-i beteag.

- Apăi atunci de ce-l duci la veterinar ?

- Apăi dacă-i al lui...



Intr-o biserica un betivan stand intr un colt al bisericii, observa in

departare o silueta intr o rochie lunga...

Se apropie incet si intreaba soptind :

- Madamme, dansati ?

- Nu ! raspunse...

La care betivul :

- Si de ce nu ?

- Din 3 motive :

1. Suntem intr o biserica.

2. Nu stiu sa dansez pe Sfanta Evanghelie.

3. Madamme e ma-ta... eu sunt popa !



Un tip întreaba o domnisoara:

- Domnisoara, sunteti amatoare de placeri sexuale?

- Amatoare-i ma-ta, eu sunt profesionista!



- As mai vrea sa plec la Vancouver !

- Ai mai fost?

- Nu, dar am mai vrut!



Se aude soneria. Proprietarul deschide usa, în prag - oaspeti:

- Ar fi fost OK sa ma anuntati - le spune ofensat.

- Da, dar am dorit sa va gasim acasa ...



Mama isi surprinde fiica de 35 de ani jucandu-se cu un vibrator.

- Ce faci? o intreaba mama.

- Mama, am 35 de ani, sunt urata, nu o sa ma pot marita niciodata, asa ca de acum incolo, asta va fi sotu meu.

A doua zi, tatal, auzind in camera fetei zgomote ciudate, intra si primeste aceeasi explicatie.

A treia zi, intorcandu-se acasa sotia, isi gaseste sotul cu o sticla de bere intr-o mana si cu vibratorul in cealalta.

Socata, il intreaba:

- Barbate, ai innebunit? Ce faci?

La care sotul raspunde:

- Nu vezi? Stau si eu la o bere cu ginerele meu.=)))))))))))





-Cum s-a terminat cearta de ieri cu sotia?

-A venit in genunchi la mine.

-Si ce a spus?

-Iesi de sub pat, fricosule!





Intrebare: De ce ambalajul prezervativului se desface asa de greu?

Raspuns: Ca sa mai ai timp sa te razgandesti.





Intr-o parcare, doi barbati se bat pe viata si pe moarte. Langa ei, un copil striga:

- Tata! Tata!

Vine un politist si-l intreaba pe copil:

- Care dintre ei e tatal tau?

- Nu stiu, ca d-aia se bat.





2 prieteni se intalnesc:

- Bravo ma, felicitari! Am vazut ca te-ai impacat cu nevasta-ta!

- Ba nu ne-am impacat, ce-ti veni?

- Dar v-am vazut ieri impreuna, spargeati lemne in curte!



- Pe dracu, imparteam mobila!


Mai multi emigranti, la angajare, in America .


Printr-un translator, patronul intreaba :

- Face cineva finisari ?

Romanul : - Fac io !

- Face cineva confectii metalice ?

Romanul: - Fac io !!!

- Face cineva faiantari ?

Romanul: - Fac io !!!

Patronul ii spune translatorului:

- Spune-i romanului ca-l angajez , dar daca ma mai injura o data , pleaca

....In fata portii Raiului, statea un popa si un sofer de autobuz.

Vine Sfantu' Petru si zice :

- Tu, soferule, poti sa treci, iar tu, parinte, mai asteapta .

Popa, indigat:

- Cum asa? Sfinte Petre eu care mi-am inchinat toata viata bisericii?

- Ei, si?...La tine in biserica, toata lumea dormea, iar la el in

autobuz, toata lumea se ruga . . .

O fetiţă vine acasă şi îi spune mamei:

- Un băiat de la mine din clasă mi-a zis azi să ne jucăm de-a doctorul...

- Vai de mine! Şi ce-aţi făcut?

- M-a lăsat să aştept o jumătate de oră pe culoar şi apoi m-a trimis

acasă când n-am avut să-i dau şpagă.

Tatal este chemat la scoala:

- Fiul dumneavoastra a desenat pe banca o musca, foarte reala, si

mi-am zdrobit pumnul incercand sa o omor.

-Ha! Sa ma fi vazut pe mine, cand am intrat in baie si vazand in cada

un crocodil pictat, de frica, am iesit printr-o usa pictata ...

Sotia isi suna sotul:

-Dragul meu, ai o problema...

-Ce s-a intamplat?

-Am intrat cu masina intr-un Maybach, i-am propus proprietarului sa-i

achit "in natura" si el a fost de acord.

-Si care e problema mea?

-Proprietarul este gay!

-Marie, uită-te pe geam, e un cal în curtea noastră!

- Nu e cal Ioane, e vacă!

- Pe geam, Marie, nu în oglindă!

Un tip cam beat, impreuna cu doi prieteni se misca cu o viteza nebuna

pe strazile orasului. Prietenii nu mai puteau rezista si l-au rugat sa

opreasca:

- Opreste, coboram. Soferul se opri si cand ei au iesit, le striga din urma:

- Lasilor! Ingerii mei pazitori nu-mi vor da voie sa fac accident! -

si o porni din nou din loc.

Peste cateva minute, cineva din spate il lovi usor pe umar si spune:

- Suntem ingerii tai pazitori. Opreste . . . si noi dorim sa coboram.


Ganduri pentru anul 2013:


OPTIMISTII:- Vom ajunge cu totii sa cersim!

PESIMISTII:- De la cine?



În faţa Palatului unui super bogat şeic arab opreşte un autocar plin

de femei în vârstă. Acesta, plictisit, îşi întreabă servitorii:

- Cine sunt? Iar turişti?

- Nu stăpâne, sunt soacrele Dumneavoastră!



Aţi auzit de cutremurul acela care a fost la bulgari?

Cică trebuia să fie la noi, dar s-a dus la ei că e mai ieftin...



Realitate romaneasca:

Cand a venit la mine amantul, a vazut tot blocul. Dar cand au intrat hotii, toti dormeau!




Oftalmologul catre pacient:

- Citeste aceste litere!

- Nu pot.

- Dragul meu, esti miop!

- Sa-mi bag piciorul! N-a fost destul ca-s analfabet, acuma mai sunt si miop!




Cezar organizeaza o lupta între crestini si lei. În ziua cea mare, în mijlocul arenei - crestinii. Slabi, batrâni, urâti, prapaditi, tremurând din toate încheieturile, vai de capul lor. Intra leii hamesiti, începe lupta, urlete, sânge, praf pâna la cer. Când se aseaza praful, în mijlocul arenei crestinii, teferi si scuipând alene câte un os de leu. Romanii, impresionati de forta credintei crestinilor, îi întreaba:



- Voi ce fel de crestini sunteti?



- Noi? Crestini-democrati!






Ora de religie în scoala. Profesoara:



- Si copii amintiti-va permanent: cei care vor învata pentru note de 9 si 10 vor nimeri în rai, cei care vor învata pentru 4 si 5 vor nimeri în iad, ...întelegeti ?



Bula:



-Doamna profesoara, sa înteleg ca nimeni nu va termina scoala asta viu?!




La o scoala de calugarite, acestora li se tine o prelegere despre desertaciunea desfrânarii:



- Deci, dragi fete, înainte de a calca strâmb, trebuie sa va puneti întrebarea: "Merita o ora de placere pentru o viata plina de rusine?"



O fata din fundul clasei ridica mâna si întreaba:



- Puteti sa-mi spuneti si mie cum ati facut sa dureze o ora?Si daca a fost o ora continu?Si daca da, se mai poate repeta?




Bula se lauda lui Strula:



- Dupa ani de zile, am reusit sa gasesc punctul G al sotiei mele.



- Si unde era?



- La sora-sa!







Un restaurant foarte elegant. Unul din clienţi şi-a legat şerveţelul la gât. Şeful de sală cheamă ospătarul şi îi spune:



- Atrage-i, te rog, politicos, atenţia, că aici nu se obişnuieşte aşa ceva!



Ospătarul se duce la client şi-l întreabă prietenos:



- Ce doriţi, ras sau tuns?





În spital este adus un tip cu o fractură craniană. Asistenta completează fişa şi întreabă:



- Căsătorit?



- Ah, nu, am avut un accident de maşina!





Vorbesc două prietene:



- Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?



- A fost tragicomedie!



- Cum adică?



- Ne-am întâlnit cu soțul meu acolo… și el tot cu amanta!




Anunţ in WC-ul unui bar:



- “Tipul care scoate mucurile de ţigară din pişoar mai are şi sarcina de a pune gheaţă în paharele dumneavoastră!”





Vreau să le doresc producătorilor din televiziuni ca în timpul sexului, în momentul cel mai interesant, femeia să se ridice din pat şi să spună:



“Iar acum,… reclame!”




Bula intra in biroul sefei lui o plesneste peste fund si ii zice

- Ce faci, papusa, mai merge una mica?

Sefa, indignata:

- Domnu' Bula, dar cum va permiteti ?

- Ete, asa vorbesc eu cu tipele cu care am dormit impreuna!

- Da cand am dormit noi doi impreuna, domnu' Bula ?..replica indignata sefa.

- Ieri, la sedinta de analiza a rezultatelor departamentului nostru..


1. Cu dra­gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea.




2. Răzbunarea e dulce şi nu are calorii.



3. Dacă n-ai ce face, fă-o în altă parte.



4.Când bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.



5. În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.





7. Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.



8. M-au ur­mă­rit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.



9. Întâmplarea e ine­vi­ta­bi­lul apărut din senin.



10. Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.



11. În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată.



12. Nu-i greu să te laşi de băut, greu e să înţelegi de ce trebuie să te laşi de băut.



13. Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.



14. Şi în casa de nebuni există vecini.



15. Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.





17. Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi.



18. Când iubeşti cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.



19. Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.



20. Dacă nu ai griji şi duşmani, e po­sibil să nu te fi născut.



21. Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.



22. Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.




23. Sărăcia nu se vindecă. A dove­dit-o medicina fără plată.



24. Dacă într-un cuvânt de cinci litere ai comis şase greşeli, una e de prisos.



25. Un adult e omul care nu mai creşte în înălţime şi începe să crească în lăţime şi grosime.



26. Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.



27. Nu-ţi băga în cap toate fleacurile, fiindcă nu-ţi mai rămâne loc pentru prostie.



28. Un optimist este un om in­su­ficient informat.



29. Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri şi drame.



30. Uneori, când începi să frânezi, nu te mai poţi opri din frânat.



31. Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.



32. A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.



33. Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini