sâmbătă, 2 martie 2013

Coloritoria: Martisoare utile...pentru doamne si domnisoare!

Coloritoria: Martisoare utile...pentru doamne si domnisoare!: Asa cum va spuneam zilele trecute martisoarele noastre utile le gasiti la vanzare la un stand amplasat pe Calea Dorobanti, la statia de auto...

handmadecorner: COLIER ELEGANT SI FEMININ "Night Moments"

handmadecorner: COLIER ELEGANT SI FEMININ "Night Moments": COLIER DE PURTAT LA BAZA GATULUI,DEOSEBIT DE ELEGANT SI STRALUCITOR. AM FOLOSIT PANGLIGA DANTELATA MATASOASA,CRISTALE...

Trăistuţa cu zale: Cercei "Red Flowers"

Trăistuţa cu zale: Cercei "Red Flowers": Materiale: conector auriu antichizat; briolete howlit vopsit roșu; sârmă aurită inoxidabilă (gilt); zale lucrate manual din sâ...

Modernizarea Postei Romane

Modernizarea Postei Romane

SAVE &SHOP de azi de la Ringstar Pet Hotel de pe Garlei

Dupa participarea la evenimentul similar de luna trecuta (cand am adus dvd-uri), nu-l putem rata nici pe acesta, ba mai mult chiar m-am preocupat si pe langa banuti am sortat si adus si obiecte (martisoare, posete, accesorii birou, gablonturi, cosmetice) spre a fi valorificate in beneficiul "coditelor" aflate sub protectia asociatiilor participante (Robi, APAM, GIA....) iar pentru urmatorul mai pregatim "surprize" (pantofi cu toc, etc). Felicitari pentru initiativa, multumiri participantilor si donatorilor; sper in crearea unei traditii a acestui eveniment precum erau cele de odinioara organizate de Daisy Hope sau GIA-Orasul animalutelor.

Lacul Lebedelor

Patinatorii de la The Imperial Ice Stars i-au fermecat pe bucuresteni cu spectacolul pe gheata „LACUL LEBEDELOR”!
Va atasez recenzia spectacolului ce a avut loc la Sala Palatului, in doua reprezentatii: LACUL LEBEDELOR pe gheata, in interpretarea The Imperial Ice Stars: Patinatorii de la The Imperial Ice Stars i-au fermecat pe bucuresteni cu spectacolul pe gheata „LACUL LEBEDELOR”!

Mesajul secret pe care l-a transmis Michelangelo prin fresca ”Crearea lui Adam”



Dintre toate picturile de pe tavanul Capelei Sixtine, “Crearea lui Adam” este cea mai impresionantă opera a lui Michelangelo. Marii critici de artă au adus numai cuvinte de laudă acestei fresce, Vasari descriindu-l pe Adam doar la superlativ, “Adam, al cărui frumusețe, postură și contururi sunt atât de perfecte încât pare că a fost creat de Supremul Creator însuși și nu de pensula unui muritor de rând“. Efectul vizual este unul senzațional, în partea stângă, Adam, creația pură a lui Dumnezeu, întinde mâna spre cea mai înaltă energie din Univers. În acest fel prinde viață și puritatea emanată ne face să credem că încă nu a căzut în păcat.
La prima vedere fresca este de-o simplitate ieșită din comun, dar trebuie să ne amintim că Michelangelo nu a fost doar un pictor oarecare ci un om complex cu foarte multe cunoștințe pe care a dorit să le transmită umanității. Complexitatea pictorului se observă din mesajul ascuns în creația sa, mesaj care depășește puterea de înțelegere a celor mai mulţi dintre oameni.
Magnifica operă de artă a fost creată între anii 1508-1512 şi a fost comandată chiar de Papa Iulius al II-lea. Michelangelo a pictat-o fără asistență şi fără a ține cont de părerile celor din jurul său. Aceasta este cauza pentru care diverse opinii contradictorii s-au născut în cercurile oamenilor de știință. Scânteia sau fluxul energetic dintre degetul creatorului şi cel al lui Adam se zărește atât de bine încât am putea crede că opera sa este încărcată de o imensă energie pozitivă. La o analiză minuțioasă s-a constatat că sfera în care este pictat creatorul este izbitor de asemănătoare cu creierul uman. Oare ce a vrut să transmită Michelangelo prin acest fapt?
crearea lui adam4 Mesajul secret pe care l a transmis Michelangelo prin frescaCrearea lui Adam
Printr-o comparație simplă a contururilor celor două imagini(forma creierului uman cât şi forma sferei din care provine Dumnezeu) realizăm că spațiul este unul şi același. Dumnezeu provine dintr-un mare creier, identic cu cel uman şi de acolo i-a oferit viață primului om de pe Pământ.
O altă ciudățenie este glanda pituitară, care se observa atât de bine în fresca din Biserica Sixtină şi care este înfățișată de piciorul unui înger. Se pare că Michelangelo a omis voluntar să-i mai picteze degetele pentru a scoate în evidență cât mai bine această componentă importantă a creierului uman.
Glanda pituitară este o structură mică la baza creierului situată în interiorul unei șei osoase protective. Ea este cea mai importantă glandă din sistemul endocrin (hipotalamus, glanda pituitară, glanda pineală, glanda tiroidă şi paratiroidele, pancreasul, suprarenalele, glandele de reproducere – ovarele şi testiculele) . I se mai spune și glanda maestru (conducătoare) pentru că îşi produce proprii hormoni, dar influențează de asemenea secreția hormonală a altor glande. Această glandă controlează intestinele, vezica, uterul, stomacul şi splina.
Şi atunci nu putem să ne întrebăm decât care este mesajul codificat din spatele acestei opere de artă? Oare maestrul Michelangelo a vrut să sugereze că Dumnezeu este o inteligență deosebită, un creier care poate să pună în mișcare întregile legi universale?
 

Murphysme


LEGEA FONDULUI FUNCIAR

Pămîntul e ca lumina: se distribuie, dar nu se împarte.


LEGEA LEGILOR MULTE

O reţea deasă de legi e pentru escroci ca plasa pentru acrobaţi.


IPOTEZA FUNAR

Maghiarul e un român stricat. Noi trebuie să-l reparăm..


TEORIA DISTRIBUIRII SPAŢIULUI

a) Este loc sub soare pentru toată lumea.
b) Inutil, pentru că toată lumea vrea la umbră.


LEGEA CIOCOIRII

Un cap ridicat la putere devine pătrat.


DILEMA TÖKES

Îi dai ungurului dreptul, el vrea şi stîngul !


AXIOMA LIBERALĂ

Tot ce e de stat – stă.


REGULAMENTUL ASTRONOMIC AL LUI ION DINCĂ TELEAGĂ

Orice mişcare de revoluţie care nu ascultă de nişte legi trebuie băgată la zdup.


CONSTANTA PRUTEANU

Toată lumea a tras: armata – în unii, securitatea – în alţii, justiţia – de timp, nomenclatura – foloase, poporul – nădejde.


TEOREMA NOSTALGICĂ

dreaptă nu poate să fie paralelă cu o stîngă.


LEGEA PESIMISTĂ A TRANZIŢIEI

Drumul spre Mai Bine trece prin Foarte Prost şi se înfundă acolo.


LEGEA OPTIMISTĂ A TRANZIŢIEI

Drumul spre Mai Bine trece prin noi. Rămîn cicatricile.


LEGEA CEA MAI OPTIMISTĂ A TRANZIŢIEI (SOLUŢIA FINALĂ)

Drumul spre Mai Bine trece prin noi. Rămîn ei.


LEGEA SIMPLĂ A CASELOR NAŢIONALIZATE

Cui are, nu i se va lua. Cui n-are, nu i se va da.


LEGE ELECTORALĂ

Urna scapă turma.


STRAVECHEA REGULĂ A INFORMATORULUI

Tornatorna, frate!


LEGEA SUPRAPUNERII

PE vremuri, voi. SUB vremuri, noi.


VECHEA LEGE PARLAMENTAR-GUVERNAMENTALĂ A LICHIDELOR, FLUIDELOR, VÎSCOASELOR ŞI LIPICIOASELOR

Dacă nu curge, pică. Cît curge, nu pică.


VARIANTA FOLCLORICĂ (PARDON!)

În legătură cu corupţia, multor factori de decizie li se corupe în 14.


LEGEA CIRCULAŢIEI

Drumul cel mai scurt între două gropi trece întotdeauna printr-o groapă.


LEGEA DE BAZĂ A LUI MURPHY, CU APLICAŢIE LA 1989

Orice începe bine, sfîrşeşte rău. Orice începe rău, sfîrşeşte şi mai rău.


AMENDAMENTUL PRUTEANU LA ENUNŢUL ANTERIOR

Nenorocirea e că pînă să ÎNCEAPĂ ceva, te ia naiba.


CONSTANTA PUTERII sau PRINCIPIUL TITIREZULUI

Ca să rămîi în picioare, trebuie să fii învîrtit.


DECRETUL EMBLEMEI

Emblema vremurilor noi este secera şi ciolanul.


LEGEA LENEI UNIVERSALE

Nimic nu merita să... (CĂSCAT)


LEGEA PRIVATIZĂRII

Dacă din ceva scoţi ceva, te poate prinde; mai bine iei cu totul.


REGULA PARTIDELOR

Unde nu e cap, sunt multe aripi.


PROPORŢIONALITATEA NOSTALGICĂ

Înainte era bine. Înapoi era şi mai bine.


POSTULATUL OPORTUNISTULUI

Izmenirea e indispensabilă.


OBSERVAŢIA OPOZIŢIEI LA LEGEA GRAVITAŢIEI

“Toate lucrurile cad în jos”, dar, din păcate, nu se precizează CAND.


AXIOMA BEZNELOR

Viteza întunericului este riguros egală cu cea a luminii, cînd nu e chiar mai mare.

Lamaia congelata, articol primit prin mail


Multe restaurtante, baruri si braserii utilizează sau consuma lamaia întreaga si nimic nu este pierdut. Cum se poate folosi de lămâia întreaga, fără pierderi?

DAR COAJA AIA NU MAI CONTINE SI ALTCEVA? (de la intretinerea culturii)

 E simplu ... puneti lamaia in congelator. Odată ce lamaia este congelata, utilizati răzătoarea si radeti lamaia intreaga (nu este nevoie să o cojiti) si presarati pe alimente. Presarati-o pe salate, inghetata, supa, taitei, sos de spaghete, orez, sushi, peste, ]n ceai si alte bauturi, etc. Gustul tuturor alimentelor va fi îmbunătătit în mod neasteptat.
Cel mai probabil, va ganditi la lamaie doar pentru continutul  ei de vitamina C. Nu mai mult.
Care sunt avantajele majore ale folosirii lamaii intregi, altele decât pentru a preveni producerea deseurilor si a adăuga un gust nou pentru mancarurile tale? Ei bine, coaja de lamaie contine de 5 până la de 10 ori mai multe vitamine decat sucul de lămâie în sine. Si da, asta este ceea ce ai pierdut. Dar, de acum, în urma acestei proceduri simple de a congela lamaia întreaga si a o rade pe felurile dvs. de mâncare, puteti consuma toate substantele nutritive.
De asemenea, este bine să stiti că coaja de lamaie are proprietati regenerative pentru sănătate, prin eradicarea elementelor toxice din organism.
Deci, puneti lamaia in congelator si apoi dati-o pe razatoare si adaugati in alimente în fiecare zi. Acesta este un element-cheie în a face produsele alimentare mai gustoase si pentru a vă ajuta să trăiti mai sănătos si mai mult!
Acesta este secretul lamaii! Mai bine mai târziu decât niciodată!
Lamaia este un produs miraculos in  distrugerea celulelor canceroase. Este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia.  De ce nu suntem informati de acest lucru?
Pentru că există laboratoare interesate în a face o versiune sintetica care le va aduce profituri uriase.
Puteti ajuta acum un prieten la nevoie, informându-l de faptul că sucul de lamaie si lamaia, sunt benefice in prevenirea si tratarea bolii.
Gustul este placut si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. Câti oameni vor muri în timp ce acest secret este bine păzit astfel încât să nu pună în pericol multimilionarii marilor companii farmaceutice?
După cum stiti, copacul-lamaie este cunoscut pentru varietățile sale de lămâi si lime. El este creditat cu multe virtuti, dar cel mai interesant este efectul pe care îl produce asupra chisturilor si al tumorilor. Aceasta planta este un remediu dovedit împotriva cancerului de toate tipurile.
Unii spun ca este foarte util in toate variantele de cancer.
De asemenea, este considerata avand un spectru anti-microbian împotriva infectiilor bacteriene si ciuperci, eficienta împotriva parazitilor interni si viermilor, regleaza tensiunea arteriala prea ridicata  si este un antidepresiv, combatand stresul si tulburările nervoase.
Sursa acestei informatii este fascinantă: vine de la unul din cei mai mari producatori de medicamente din lume, care spune că, după mai mult de 20 de ani de teste de laborator inca din 1970, s-a dovedit că extractele distrug celulele maligne din 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, san, de prostata, pulmonar si pancreas ... Compusii acestui copac s-au dovedit a fi de 10.000 de ori mai eficienti decât produsul Adriamycin, un medicament chimioterapeutic utilizat în mod normal în lume, pentru a încetini cresterea celulelor canceroase.
Si ceea ce este si mai uimitor: acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afectează celulele sănătoase.

Sa va fie de folos !
-- "Înainte eram mereu nehotărât .... acum nu mai știu exact


P.S. Va reamintesc faptul ca nu pot verifica acuratetea informatiilor primite prin mail si ulterior reproduse, iar daca mail-ul nu precizeaza sursa informatiilor nici eu nu am cum sa o mentionez; cu toate acestea, dand dovada de buna credinta, am postat comentariul de mai jos ... oricum nu aveam de ce sa-l "cenzurez".

ADEVARURILE VIETII



Cele zece adevăruri ale vieţii
 
Un adevarat cunoscator al naturii omenesti, Cherie Carter-Scott poate fi considerata un "guru" al vremurilor contemporane.
Una din cartile care au consacrat-o in literatura motivationala este cartea "If Life Is A Game, These Are The Rules", o lectura extrem de interesanta pentru cei preocupati sa descopere detalii si adevaruri la fel de interesante despre personalitatea si comportamentul uman, despre interactiunea si comunicarea dintre oameni, despre relatiile pe care le stabilim cu ceilalti.
Lecţia nr. 1: Vei primi un corp

 Corpul pe care il primesti la nastere este unic si, indiferent daca iti place sau nu, este al tau pe toata durata vietii.
Fii de acord cu el, accepta-l, primeste-l. Nu vei mai primi un altul de-a lungul acestei existente pe pamant.
Iar ceea ce este cu adevarat important este ceea ce se afla inlauntrul tau, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe.
Lecţia nr. 2:
                                      Ti se vor da lectii
Pentru ca ai fost trimis in viata si ti s-a dat un corp, vei primi in continuare si lectii.
Viata este un sir nesfarsit de lectii din care, indiferent de varsta, sex, viata, timp si perioade temporale, vei avea de invatat de fiecare data.
 Cu fiecare zi care trece, vei avea cate ceva de invatat.
Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienta de viata.
Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de cate ceva. Vei fi nevoit sa inveti, vei vrea sa inveti.
Iar traversarea acestor lectii, acumularea de experienta dau de fapt sens existentei tale.
Lecţia nr. 3: Nu exista niciodata greseli. Doar lectii
Incercarile, reusitele, dar si greselile fac parte din lectiile pe care le ai de invatat.
Victoriile fac parte din lectii. Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii.
 Greselile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge intelepciunea spirituala.
Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora ca facand parte integranta din procesul de invatare.
 Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze - zambindu-ti tie, zambind celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune.
Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.
Lecţia nr. 4: Lectia se repeta pana cand este invatata
Lectiile sunt repetate pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, dar cel mult o lectie.
 Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt.
Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat...
 Eliminarea probemelor inseamna de fapt acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele.
Ca sa inveti o lectie trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei.
Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla.
Fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.
Lectia nr. 5: Nu incetezi niciodata sa inveti
Crezi ca la un moment dat vei termina de acumulat lectii si informatii.
Crezi la un moment dat ca ai invatat tot ce putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. SE POATE.
 Intotdeauna vei avea ceva de invatat.
ALTCEVA.
Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat.
Pentru ca nu exista etapa a vietii tale din care sa nu ai de invatat.
 Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.
Lectia nr. 6: Nu exista un "acolo" mai bun decat "aici"
Nu exista un "acolo" mai bun decat "aici" chiar daca asa pare.
Nu exista un "acolo" mai bun decat "aici" daca vrei sa fii fericit "ACUM".
Ca sa fii fericit in acest moment trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment.
Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM ceea ce este mai bun.
Trebuie sa fii multumit de tine insati, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut fara conditionari.
 "Ceea ce este" aduce mai rapid fericirea decat "ceea ce ar putea sa fie", ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta.
Lectia nr. 7: Cei din jurul tau sunt oglinzi care te reflecta pe tine
Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta.
O faci intr-un mod subiectiv, raportandu-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urasti sau le iubesti la tine insati.
Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti ca sa ii poti accepta pe ceilalti asa cum sunt ei.
Lectia nr. 8: Doar de tine depinde ceea ce ti se intampla in viata
Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine si doar de tine.
Nu este un truism. Alegerea iti apartine.
Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata.
Startul spre fericire se da de la aceeasi linie.
Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.
Lectia nr. 9: Raspunsurile pe care le cauti se gasesc de fapt inlauntrul tau
Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc de fapt inauntrul tau.
Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde.
Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine.
Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.
Lectia nr. 10: Vei uita toate aceste reguli la nastere.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini