luni, 7 mai 2018

domesticirea cainilor

567 24 1
Un nou studiu genetic, finalizat la sfârșitul anului trecut, scoate la iveală adevărata origine a celui mai bun prieten al omului. Aflați, așadar, când și cum s-a apropiat câinele antic de strămoșii noștri, pentru că cel mai probabil animalul a căutat compania umană, și nu invers…
Au ajuns la performanța de a înțelege între 150 și 250 de cuvinte
567 24 2
Cei care dețin sau au deținut vreodată chiar și un singur „membru de familie pe patru picioare” pot spune fără ezitare că patrupedul numai nu vorbește, în rest pricepe tot. Adevărul e că micile „genii” îmblănite au ajuns la performanța de a înțelege între 150 și 250 de cuvinte și sunt capabile să păcălească atât oameni, cât și alți parteneri cu codiță de joacă pentru a obține ceea ce-și doresc. Și, dacă vreți și alte dovezi de inteligență, aflați că cel mai bun prieten al omului este singurul animal de pe Pământ care ne poate citi expresiile faciale, astfel încât își dă seama, după o simplă privire, dacă suntem fericiți, triști sau nervoși. Însă câinele n-a fost dintotdeauna atât de empatic cu oamenii, și asta pentru că, în timpuri de mult apuse, se aflau de fapt în competiție, fiind ambii vânători carnivori. Și atunci cum a avut totuși loc apropierea dintre ei?
A colectat mostre de sânge de la câinii care trăiesc în haite
Un grup de cercetători, condus de postdoctorandul Laura Shannon, și-a petrecut șapte ani călătorind prin lume și colectând mostre de sânge de la câinii care trăiesc în haite pe lângă așezările omenești. Asemenea locuri se numesc „sate de câini” și reprezintă cea mai bună sursă de informații despre strămoșii cățeilor, pentru că nu aparțin niciunei rase canine și sunt cât se poate de sălbatici. Astfel, oamenii de știință au strâns probe ADN de la 549 de astfel de necuvântătoare din nu mai puțin de 38 de țări aflate pe şase continente, munca lor reprezentând cel mai mare studiu canin realizat vreodată. „Există milioane de câini în întreaga lume, și cei mai mulți dintre ei nu aparțin niciunei rase pure”, a declarat cu entuziasm unul dintre cercetători. Așadar, material genetic au avut din plin!
Nu oamenii i-au domesticit pe câini, ci câinii i-au îmblânzit pe oameni
567 24 3După ce au analizat peste 185.000 de mostre genetice, cercetătorii au ajuns la concluzia că primii câini domesticiți au fost în Asia Centrală, undeva pe lângă India sau Nepal, și nu prin Siberia sau China, cum se credea până acum. Mai mult de-atât, dacă se știa, până-n momentul de față, că cel mai bun prieten al omului a fost îmblânzit în urmă cu 10.000 de ani, adică în perioada în care strămoșii noștri au început Revoluția Agriculturii, ei bine, acum se vorbește despre o apropiere între câine și om petrecută acum 32.000 de ani. Se presupune că, pe vremea în care vânătoarea era metoda primară de supraviețuire, homo sapiens a început să ia pe lângă el câte un lup, pentru a-l ajuta la doborârea pradei sau măcar la depistarea ei. La fel de bine e posibilă și supoziția conform căreia nu oamenii i-au domesticit pe câini, ci câinii i-au îmblânzit pe oameni, ceea ce schimbă radical situația.
Agresivitatea a fost înlocuită de loialitate și recunoștință
Pentru a demonstra veridicitatea acestei teorii revoluționare, oamenii de știință au adus argumente care s-o susțină. Evoluția presupune supraviețuirea celui mai puternic, nu-i așa? Ei bine, în cazul câinilor, se poate spune, mai în glumă, mai în serios, că este vorba despre supraviețuirea celui mai prietenos animal. Cel mai probabil, lupii ne-au abordat pe noi în căutarea după rămășițele alimentare, aflate în preajma adăposturilor umane. Cei îndrăzneți și agresivi au fost, în mod cert, omorâți sau alungați de oameni, pe când cei îndrăzneți, dar prietenoși au rămas pe lângă gospodăriile celor care au devenit apoi stăpânii lor. Ipoteza expusă de cercetători nu este deloc lipsită de logică. Dă într-adevăr de pământ cu ideea în care am crezut noi toți dintotdeauna, și anume că omul n-a putut rezista farmecului unor pui de lup și i-a adoptat, însă este perfect viabilă. Acei lupi prietenoși, care s-au apropiat, într-o bună zi, de strămoșii bipezi și n-au mai plecat de-atunci din preajma lor, au fost crescuți de om, ceea ce a făcut ca agresivitatea animalelor sălbatice să se reducă simțitor în timp. Sau, mai realist vorbind, agresivitatea a fost înlocuită de loialitate și recunoștință pentru grija pe care o primeau, caracteristici atât de specifice câinilor.

Primii câini domesticiți au fost în Asia Centrală, undeva pe lângă India sau Nepal, iar apropierea dintre dulăi și oameni s-a petrecut în urmă 32.000 de ani

Cercetătorii au strâns probe ADN de la 549 de câini din 38 de țări aflate pe şase continente, munca lor reprezentând cel mai mare studiu canin realizat vreodată

Moştenirea lupilor
567 24 4Lăsând deoparte dilemele de genul „Cine a făcut oare primul pas: omul sau câinele?”, nu există dubii legate de faptul că trecerea anilor a adus cu ea schimbări majore în ceea ce privește înfățișarea lupilor (rasele canine actuale care au cele mai multe gene moștenite de la lupi sunt Husky Siberian și Câinele de Groenlanda). O altă certitudine este că lupii au cunoscut, în timp, modificări și la nivel comportamental. Nici măcar cele mai apropiate „rude” de-ale noastre, cimpanzeii, nu reușesc să descifreze gesturile umane și starea noastră de spirit precum o pot face câinii. Mai mult de-atât, dulăii reprezintă și-n ziua de azi un ajutor de nădejde la vânătoare. Triburile din Nicaragua depind de câini ca să le depisteze prada, iar în Congo, vânătorii sunt de părere că ar muri pur și simplu de foame dacă n-ar exista credincioșii lor prieteni patrupezi. În concluzie, nu contează cine a căutat primul compania celuilalt, atât timp cât și câinele, și omul sunt, în momentul de față, dependenți unul de altul.
 Alexandra Rotărescu

maestra costumelor

de la Londra, plecand din Romania, chiar a realizat o cariera profesionala internationala de exceptie in creatia de costume de teatru si opera.
Deh....are si o mostenire genetica de exceptie... e din neamul Cantacuzinilor., ruda cu arhitectul Serban Cantacuzino care si el a trait la Londra si a murit recent, la 90 de ani. A fost apreciat si decorat de Regina Angliei.


despre carti si autorii lor

109 de lucruri despre cărți și scriitori:
1. Alexandre Dumas a deschis, în Paris, primul local în care se găteau frigărui. I-a venit  această idee după ce-a călătorit prin Caucaz.
2. Alexandru Odobescu s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de o femeie cu treizeci de ani mai tânără decât el.
3.  Alfabetul cambodgian are 74 de litere.
4. Aproape două milioane de oameni au luat parte la ceremonia de înmormântare a lui Victor Hugo, în 1885.
5. Arthur Conan Doyle, autorul celebrelor povestiri cu Sherlock Holmes, era de profesie oftalmolog. S-a apucat de scris pentru că nu-i ajungeau banii.
6. Jack Kerouac a scris faimoasa sa lucrare "Pe drum",  pe rola continuă, sub influența unui cocktail de substanțe care afectează creierul, printre care alcool, marijuana, benzedrine și amfetamina.
7. Autorul romanului "Robinson Crusoe" și-a schimbat în 1703 numele din Foe în Defoe. În 1896 J.M. Coetzee a scris un roman intitulat Foe în care continua acțiunea din Robinson Crusoe.
8. Autorul trilogiei "Stăpânul inelelor", J. R. R. Tolkien, era un șofer foarte nepriceput, sforăia într-atât de tare încât era nevoit să înnopteze în baie pentru a nu o deranja pe soție și de asemenea, era un francofob înverșunat - ura francezii începând de la Wilhelm Cuceritorul.
9. Balzac considera că ejacularea era un consum de energie artistică, deoarece sperma era percepută drept un lichid cerebral. Odată, discutând cu o amică, scriitorul a exclamat cu amărăciune: Azi dimineață am pierdut un roman!
10. Biblia (în varianta King James) conține 810.697 de cuvinte.
11. Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost atât de îndurerat de moarte fiicei lui, încât s-a îndreptat spre spiritism. Se spune că planul palatului pe care i l-a ridicat mai apoi fiicei, i-ar fi fost dictat în timpul ședințelor de spiritism de către Iulia.
12. Bogdan Petriceicu Hașdeu și-a început cariera literară scriind în limba rusă.
13. Camil Petrescu s-a oferit voluntar să plece pe front și a fost respins în repetate rânduri din cauza constituției sale astenice.
14. Casanova a scris 42 de cărți. Printre acestea se numără o traducere a Iliadei în italiana, câteva cărți de istorie, una de science fiction în care anticipează avionul, televizorul și mașina și 12 volume de memorii.
15. Cea mai scumpă carte vândută vreodată a fost un exemplar din "Canterbury Tales" de Chauser din 1477. Aceasta a fost scoasă la licitație în 1998 și vândută cu peste 4,6 milioane de lire sterline.
16. Cel mai bătrân laureat al Premiului Nobel pentru Literatura a fost Doris Lessing, la 88 de ani.
17. Cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Literatura este Rudyard Kipling, la 42 de ani.
18. Charles Dickens dormea și scria întotdeauna cu fața spre nord.
19. Cu excepția lui William, toți membrii familiei Shakespeare au fost analfabeți.
20. Cum pe vremea aceea nu existau nici mașini de scris și nici calculatoare, soția lui Tolstoi a trebui să copieze de mâna tot romanul "Război și Pace". De 7 ori!
21. Doar doi laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură au refuzat să-l ridice: Boris Pasternak si J.P. Sartre. Primul sub presiunea autorităților sovietice, iar cel din urmă pentru că nu dorea să-i fie asociat numele cu o instituție. Interesant este și fapt că premiul respectiv consta în câteva sute de mii de dolari.
22. Don Quixote este cel mai bine vândut roman din lume. Până în prezent au fost comercializate peste 500 de milioane de exemplare. Al doilea pe listă ar fi "Povestea a două orașe", de Charles Dickens.
23. Dușmanul de moarte al lui Sherlock Holmes este profesorul Moriarity.
24. E.A. Poe s-a căsătorit cu o verișoară de-a sa, care avea doar 13 ani.
25. Emily Dickinson, cea mai mare poetă a Statelor Unite, nu a publicat decât 7 poeme de-a lungul vieții ei. Ieșea arareori din casă, iar majoritatea membrilor familiei sale nu știau că ea scrie.
26. Ernest Hemingway s-a sinucis la 61 de ani. Nu a fost însă singurul din familia sa care a recurs la acest gest. Atât tatăl cât și fratele său și sora sa s-au sinucis.
27. F. Scott Fitzgerald era înnebunit după picioarele femeilor. Deși nu permitea nimănui să-i vadă picioarele, atunci când el le zarea pe cele ale altora se excita imediat.
28. Fantomele apar în patru piese de teatru shakespeariene: Iulius Cezar, Hamlet, Richard al III-lea și Macbeth.
29. "Ferma Animalelor" de George Orwell a fost cenzurată în U.R.S.S. și refuzata inițial în Marea Britanie la sfatul unui ofițer care s-a dovedit mai târziu a fi spion sovietic.
30. Franz Kafka era veșnic nemulțumit de cum arăta, așa că se dezbrăca complet foarte rar - de exemplu, deși credea că spa-urile nudiste îi vor face bine la sănătate, nu își dădea niciodată pantalonii jos.
31. Gabriel Garcia Marquez a refuzat în repetate rânduri că magistralul sau roman "Un veac de singurătate" să fie ecranizat.
32. Hans Christian Andersen, cunoscut pentru basmele sale, era homosexual.
33. Honore de Balzac adora cafeaua - în decursul unei zile el consuma circa 50 de cești de cafea tare, turcească. Dacă nu avea posibilitatea să fiarbă cafeaua, scriitorul sfărâma niște boabe și le mesteca.
34. Ian Fleming, pasionat de ornitologie, și-a numit personajul James Bond după ornitologul american cu același nume.
35. În 1939 scriitorul american Ernest Vincent a scris un roman de peste 51.000 de cuvinte, niciunul conținând litera e.
36. În fiecare an în Statele Unite se publică peste 50.000 de titluri noi.
37. În întreaga sa carieră de pilot, Saint-Exupéry a suferit 15 accidente aviatice.
38. În Mizerabilii, Victor Hugo folosește o frază lungă de 823 de cuvinte.
39. În poemul său "Paradisul Pierdut", John Milton folosește peste 8.000 de cuvinte diferite.
40. În S.U.A. în fiecare secundă sunt cumpărate 57 de cărți.
41. În Spania se publică anual mai multe cărți decât au fost traduse în toate țările arabe în ultimi 500 de ani.
42. În timpurile în care G.G. Marquez abia își începea cariera de scriitor, de multe ori nu avea bani pentru chirie și nu de puține ori a fost nevoit să înnopteze în bordeluri.
43. În ultimii 12 ani din viață, Casanova a lucrat ca bibliotecar.
44. Inițial, Ray Bradbury și-a numit romanul "Farenheit 471", "Pompierul".
45. Iulia Hașdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, a fost un copil-minune care la 11 ani a absolvit Colegiul Național Sfântul Sava și, în paralel, Conservatorul de muzică din București,iar apoi a studiat la Sorbona. La 17 ani a reușit să publice un volum de poezii în franceză.
46. Jack London  este considerat ca fiind primul scriitor care a devenit bogat exclusiv de pe urma cărților sale. Asta după ce a fost refuzat de nu mai puțin de 600 de ori și era să se lase de scris după ce a primit doar 5 dolari pentru prima sa povestire acceptată.
47. James Joyce a suferit de cinofobie, keraunofobie și hidrofobie, adică îi era frică de câini, fulgere și apă.
48. James Joyce era interesat de actul sexual extrem de mult, până la obsesie. Și-a început viața sexuală foarte devreme, alături de o prostituată. Până după căsătoria cu Nora, a continuat să se culce cu prostituate, dezgustat de act, dar convins că experiențele îi vor folosi.
49. James Joyce și-a petrecut șapte ani din viață scriind romanul "Ulisse".
50. John Keats avea doar 1,5 metri înălțime, la fel ca și William Blake.
51. La fiecare două săptămâni o limbă dispare pentru totdeauna.
52. La sfârșitul lunii februarie din 1974, scriitorul de ficțiune și consumator de amfetamina, Philip K. Dick, în timp ce se odihnea în casa lui, a avut o serie de viziuni puternice. Acestea au continuat și pe tot parcursul lunii următoare, o combinație de modele geometrice vii cu imagini ecleziastice, cu scopul de a crea interpretări noi și profunde a istoriei religioase și literare.
53. Lev Tolstoi a suferit de cazuri grave și frecvente de depresie și, în cele din urmă, a devenit un ascet rătăcitor în cursul vieții sale octogenare. Tragic, el a murit după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, plecând în miezul nopții și în mijlocul iernii spre gară.
54. Lev Tolstoi era un Don Juan în timpurile sale. A rămas celebru pentru ceea ce a făcut în noaptea nunții sale cu Sophia Behrs (în vârsta de 18 ani): a obligat-o să-i citească jurnalele întreaga seară pentru a o pregăti cu obiceiurile lui sexuale și a-și mărturisi toate aventurile amoroase pe care le avuse până atunci.
55. Liviu Rebreanu a creat personajul lui Apostol Bologa din "Pădurea Spânzuraților" inspirându-se din viața familiei sale. Personajul principal este, de fapt, o copie destul de fidelă a fratelui sau, Emil, spânzurat la Ghimeș în 1917.
56. Lui Edgar Allan Poe îi era frică de întuneric. Posibil, una din cauzele care a dus la aceasta fobie a fost faptul că în copilărie viitorul scriitor a învățat… în cimitir.
57. Lui Joseph Heller i-au trebuit 8 ani să termine romanul "Catch 22".
58. Manuscrisul original al romanului lui Steinbeck "Despre șoareci și oameni" a fost mâncat de un câine.
59. Marin Preda nu scria niciodată cu pixul, sau creionul. Scria cu un stilou cu penița de aur, care după moartea lui nu a mai funcționat niciodată. Penița era tocită mai mult într-o parte și pentru a scrie cu el trebuia să știi cum să îl ții și în ce poziție să îl apleci, dar nimeni nu a reușit să îl facă să scrie.
60. Mark Twain adora pisicile și ura copiii (a vrut să-i facă o statuie regelui Irod).
61. Marquizul de Sade a avut, fără îndoială, o viață excentrică. Credințele sale culturale stăteau la confluența ideilor revoluționare legate de libertatea sexuală și morală, narate, de altfel, în multe lucrări de ale sale și de unde noi am moștenit termenul de sadism. În 1803, nu mult după încarcerarea sa, el a fost declarat nebun și plasat într-un azil. Dar nici în azilul respectiv, de Sade nu a renunțat la relațiile sale sexuale ilicite, până la moartea sa din 1814.
62. Mircea Eliade, autorul unor capodopere precum "Maitreyi" sau "Romanul adolescentului miop" (o lectură recomandată tuturor adolescenților), a fost, probabil, legionar.
63. Monstrul din romanul "Frankestein" scris Mary Shelly nu are nume, deși scriitoarea obișnuia să-i spună Adam.
64. Numele celor trei muschetari din romanul lui Dumas sunt: Porthos, Athos și Aramis. (Sic!)
65. Până în prezent, s-au scris mai bine de 20.000 de cărți despre șah.
66. Pe vremea lui Shakespeare nu existau femei actori, așa că toate rolurile erau interpretate de bărbați.
67. Prima Biblie în limba eschimoșilor a apărut la Copenhaga în 1744.
68. Prima carte scrisă de L. Frank Baum avea ca subiect creșterea găinilor.
69. Prima povestire polițistă scrisă vreodată i-a aparținut lui E.A. Poe. În "Crimele din Rue Morgue", acesta îl introduce pe detectivul Auguste C. Dupin.
70. Primul dicționar în engleză a fost scris de Noah Webster. I-au trebuit 36 de ani ca să-l termine.
71. Primul roman american din care s-au vândut mai mult de 1 milion de copii a fost "Coliba unchiului Tom" de Harriet Beecher Stowe. Aceasta stătea la o casă depărtare de Mark Twain.
72. Primul scriitor care a terminat (l-a dictat, de fapt) un roman la o mașină de scris a fost Mark Twain.
73. Prizonierii din Brazilia își pot reduce sentința dacă se apucă de citit cărți. Pentru fiecare carte citită li se scad 4 zile din sentință. Din păcate nu li se pot scădea mai mult de 48 de zile într-un an.
74. Romanul Anna Karenina are peste 800 de pagini, dar a fost publicat inițial sub forma unui foileton.
75. Romanul lui Marcel Proust, În căutarea timpului pierdut, conține aproximativ 1,7 milioane de cuvinte.
76. Romanul "Mândrie și prejudecata" de Jane Austen s-a numit inițial "Primele impresii".
77. "Să ucizi o pasăre cântătoare" este singurul roman scris de Harper Lee. Cu toate acestea a câștigat premiul Pulitzer și a stat timp de 88 de săptămâni  pe lista best seller-urilor.
78. Samuel Beckett a jucat crichet pentru Universitatea din Dublin.
79. Scriitorul belgian Georges Simenon este unul dintre cei mai prolifici autori. Timp de mai multe zeci de ani, obișnuia să termine o carte la fiecare 11 zile.  A publicat peste 530 de cărți, majoritatea sub pseudonim.
80. Scriitorul science - fiction și horror, H.P. Lovecraft‚ a avut o stare mintală condiționată atât de influențe interne, cât și externe. El a suferit de tulburări de somn.
81. Scriitorul și omul politic român Ion Ghica a fost guvernator al insulei Samos (unde a trăit Pitagora).
82. Se estimează că 14 cuvinte noi sunt înglobate în limba engleză zilnic.
83. "Și vremea e ca să ucizi", romanul de debut al lui John Grisham, a fost refuzat de 28 de ori înainte de-a fi publicat.
84. Somerset Maugham era bisexual practicant.
85. Toți banii obținuți de James M. Barri de pe urma cărții "Peter Pan" au fost donați unui spital.
86. Vârsta medie a laureaților Premiului Nobel pentru Literatura este de 64 de ani.
87. Vocabularul unei persoane normale este format din 5 - 6.000 de cuvinte.
88. Voltaire leșina ori de câte ori mirosea trandafiri.
89. Walt Whitman, Edgar Allen Poe, Henry David Thoreau, Rudyard Kipling, Mark Twain și Beatrix Potter și-au publicat singuri cărțile.
90. William Faulkner a muncit câțiva ani ca poștaș, până când s-a descoperit că el arunca scrisorile nelivrate în coșul cu gunoi.
91. William Shakespeare a inventat peste 1.700 de cuvinte.
92. William Shakespeare s-a căsătorit la 18 ani cu Anne Hathaway, care avea 26 de ani și era însărcinată în trei luni.
93. Cea mai bine vândută carte din sec. al XV-lea este un roman erotic numit "Povestea a doi iubiți", scris de Papa Pius al II-lea.
94. Poetul englez Byron (1788-1824) era într-atât de îndrăgostit de civilizația elenă încât s-a dus în Grecia să lupte împotriva turcilor în războiul grec pentru independență. Acolo s-a procopsit cu o răceală care i-a fost fatală. Grecii îl consideră un erou național.
95. Monumente ridicate în cinstea poetului ucrainean Taras Shevchenko se găsesc în peste 1.200 de locuri din lume. Majoritatea, bineînțeles, se află în Ucraina.
96. Există o serie de scriitori care obișnuiau să scrie stând în picioare. Printre aceștia se numără: Ernest Hemingway, Thomas Wolfe, Lewis Carroll, Vladimir Nabokov și Philip Roth.
97. Edgar Allan Poe a intrat la Universitatea din Virginia la vârsta de 17 ani. În primul an, însă, și-a pierdut toată bursa la pariuri și a fost dat afară.
98.  Până să ajungă unul dintre cei mai bogați scriitori ai vremii, Jack London a trăit în sărăcie, schimbând mai multe slujbe: fermier, vânzător de ziare, marinar, pirat, căutător de aur ș.a.m.d. Din pricina vagabondajului a ajuns de mai multe ori la închisoare.
99. Fyodor Dostoevsky era un cartofor împătimit și adeseori scria pentru a-și putea plăti datoriile.
100. Gorky înseamnă în rusă "amar".
101. Cel mai mare creier din lume (al unei persoane normale) i-a aparținut scriitorului rus Ivan Turgheniev. Creierul acestuia cântarea aproape două kilograme.
102. Tolstoi avea mai bine de 2 metri înălțime și iubea să joace cărți. Pe bani. Odată, după un joc care-a durat trei zile și două nopți, a reușit să-și piardă casa.
103. Lermontov, celebru pentru poemul său "Demonul" a murit la doar 27 de ani în urma unui duel.
104. La 8 ani după ce-a câștigat National Book Award, scriitorul Jerzy Kosinski și-a retrimis cartea sub un alt nume și titlul mai multor edituri, pentru a testa editorii. Nu mică i-a fost surpriza când a fost refuzat de toți (27 în total), inclusiv de editura care-l publicase în prealabil.
105. Ernest Hemingway suferea de peirafobie - teama patologică de-a vorbi în public.
106. Byron suferea de "nebunie afectivă". În timpul șederii în Veneția se zvonește că ar fi avut în jur de 250 de amante. Într-un an.
107.  Charles Dickens avea ca hobby hipnoza. Nu de puține ori a încercat s-o adoarmă astfel pe soția sa.
108. Oscar Wilde și-a petrecut doi ani în închisoare pentru… sodomie.
109. Lewis Carroll suferea de vreo 20 de boli diferite. Exista printre exegeți suspiciunea că el ar fi fost de fapt Jack Spintecătorul.

de la COCO

COCO CHANEL
Cugetările ei au intrat în istorie
 
“Nu sunt geloasă dacă îmi văd fostul iubit cu altă femeie. Mama m-a învăţat să împart jucăriile vechi copiilor mai puţin norocoşi.”
 
“Natura îţi dă faţa pe care o ai la 20 de ani; depinde numai de tine, faţa pe care o ai la 50 de ani.”
 
“La femeia prost îmbrăcată îţi aminteşti haina. La femeia bine
imbrăcată îţi aminteşti persoana.”
 
“Noi, femeile, avem nevoie de frumuseţe ca să ne iubească bărbaţii şi de prostie ca să-i iubim.”
 
“Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferit.”
 
“Nimeni nu este tânăr după patruzeci de ani, dar poţi fi irezistibil la orice vârstă.”
 
“Parfumul este un accesoriu suprem, nevăzut şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat.”
 
“Iubesc luxul. Şi luxul nu constă în bogăţie şi în împodobiri, ci în absenţa vulgarităţii. Vulgaritatea este cel mai urât cuvânt din limba noastră. Eu rămân în lupta împotriva ei.”
 
“Nu înţeleg cum unele femei ies din casă fără să se aranjeze un pic, fie măcar din politeţe. Nu ştii niciodată când ai întâlnire cu destinul. Trebuie să fii cât mai frumoasă la întâlnirea cu destinul.”
 
“Nu-ţi petrece timpul bătând într-un perete, sperând să-l transformi într-o uşă.”
 
“Cele mai multe femei îşi aleg cămaşa de noapte cu mai multă raţiune decât un bărbat.”
 
“Cea mai mare libertate a omului este aceea de a avea propriile gânduri, cel mai mare curaj este acela de a spune ceea ce gândeşti.”
“O femeie poate fi prea îmbrăcată, dar niciodată prea elegantă.”
 
“Atâta vreme cât ştii că bărbaţii sunt asemenea copiilor, ştii totul.”
 
“Există oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi.”
 
“O femeie fără parfum nu are viitor.”
 
“În ce locuri de pe corp poate fi folosit parfumul?”, m-a întrebat o tânără. “Oriunde îţi doreşti să fii sărutată”, i-am răspuns.
 
“Moda nu este ceva care există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda este legată de idei, de viaţă, de tot ceea ce ne înconjoară.”
 
“Nu-mi pasă ce gândeşti despre mine. Eu nu mă gândesc deloc la tine.”
 
“O fată trebuie să aibă două lucruri: clasă şi să ştie să fie fabuloasă.”
 
“Femeile se gândesc la toate culorile cu excepţia absenţei culorii. Am mai spus că negrul are tot ce-i trebuie. La fel şi albul. Frumuseţea lor este absolută. Este armonia perfectă.”
 
“Moda dispare, însă stilul este etern.”
 
“Am redat libertatea trupului feminin; acesta transpiră în haine de paradă, sub dantele, corsete, lenjerie, căptuşeală.”
 
“Arta de a trăi este arta renunţării corecte. Ea începe cu vorbitul şi se termină cu decolteul.”
 
“O femeie cu pantofi buni nu este niciodată urâtă.”
 
“Poţi fi superbă la 30 de ani, şarmantă la 40… şi irezistibilă tot restul vieţii.”
 

FOTO: AVERTISMENT CIUDAT! Se vând cireșe care trebuie decojite pentru siguranță

FOTO: AVERTISMENT CIUDAT! Se vând cireșe care trebuie decojite pentru siguranță: Cireșele de import au apărut în supermarketuri, însă caserolele au inscripționate niște avertismente care îi uimesc pe clienți. Conform indicațiilor, cireșele ar trebui decojite pentru a fi consumate în siguranță, fiind tratate cu niște substanțe periculoase pentru organism.

Multe medalii obținute de ieșeni la Finalele Campionatului Național de Karate Tradițional

Multe medalii obținute de ieșeni la Finalele Campionatului Național de Karate Tradițional: La sfârșitul săptămânii a avut loc cea de-a XXVII-a ediție a Finalelor Campionatului Național de Karate Tradițional, adresate categoriilor de vârstă cadeți, juniori, tineret și seniori.

Un cineast a fost ucis de o girafă pe platoul de filmare. A fost lovit în cap

Un cineast a fost ucis de o girafă pe platoul de filmare. A fost lovit în cap: Carlos Carvalho, un cineast din Africa de Sud, a fost ucis de o girafă pe un platou de filmare din această ţară. Deşi a fost transportat la un spital cu un elicopter, cineastul nu a supravieţuit din cauza rănilor grave pe care le-a suferit.

Au curățat Ciricul de gunoaie în weekend. Lecție dată de niște tineri minunați!

Au curățat Ciricul de gunoaie în weekend. Lecție dată de niște tineri minunați!: 11 tineri au renunțat la timpul liber pentru a curăța Ciricul de gunoaie. Fără a fi în lumina reflectoarelor. fără a se bate cu pumnii în piept, tinerii au strâns sute de kilograme de gunoaie.

Japanese spiny lobster vs Cat 猫vs伊勢海老


�� КОТЕНОК БАНТИК �� �� ИГРАЕТ В ЗАМКЕ смешные коты и котята 2018 NEW family


Cats VS Balloons ���� Funny Cats Playing With Balloons [Funny Pets]


Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești”  au fost preluate de Primăria Sector 1 pentru a fi reabilitate

Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești”  au fost preluate de Primăria Sector 1 pentru a fi reabilitate: Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au trecut din

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: Vreme în general caldă, în toată țara

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: Vreme în general caldă, în toată țara: Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, conform meteorologilor, în intervalul 7 -20 mai,  vreme va fi în general caldă ...

Vernisajul expoziției Fotogeografica 2018 va avea loc de Ziua Independenței

Vernisajul expoziției Fotogeografica 2018 va avea loc de Ziua Independenței: Miercuri, 9 mai 2018, începând cu ora 18:30, va avea loc vernisajul Salonului Național de Fotografie „Fotogeografica

Video Ora de educație rutieră

Video Ora de educație rutieră

Video Martorii erupției vulcanice

Video Martorii erupției vulcanice

Video Ploi cu grindină

Video Ploi cu grindină

4 mai, Ziua Internațională a Pompierilor și Sfântului Florian, unul dintre primii pompieri comandanți ai unui batalion

4 mai, Ziua Internațională a Pompierilor și Sfântului Florian, unul dintre primii pompieri comandanți ai unui batalion

Să râdem cât mai mult şi să îi facem şi pe alţii să râdă. Pe 6 mai este Ziua Internațională a Râsului

Să râdem cât mai mult şi să îi facem şi pe alţii să râdă. Pe 6 mai este Ziua Internațională a Râsului

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini