miercuri, 10 aprilie 2019

https://youtu.be/Yta_Eaupqy0

Birocratia sau diferenta dintre tari

Dupa cum stiti o buna prietena are nevoie de un transplant si de multe analize si transfuzii plus tratament. A reusit sa ajunga in Italia. Acolo i s-au pus 2 pungi de sange la transfuzie in timp ce la noi doar una ca asa prevede protocolul. A vrut sa isi cumpere un medicament recomandat dar care la noi nu se gaseste si a descoperit ca boala de care sufera e de multe tipologii si doar dupa identificare i se poaye administra ceva potrivit iar la noi nu au fost in stare sa ii explice asta ba chiar au facut recomandari imprecise.
In ceea ce ma priveste am fost operata pt extragerea a 3 pungi cu puroi din cap de la sinusuri. Concediul medical conform normelor pt acest cod de boala e de 7zile+2spitalizarea probabil 3 pt cei din provincie desi recuperarea efectiva se incheie dupa cca4saptamani in care oricum urmez tratament si merg la proceduri sub control la care exista si restrictii (evitare efort/aplecari/aglomeratii/poluare/raceli/etc)! Deci cum pare?!
La noi degeaba exista programe si carduri caci mereu trebuie vesnica adeverinta de salariat....trebuie anuntat concediul medical desi daca/cand patesti ceva nici tu nu realizezi...concediul dat de la spital de catre un mare profesor trebuie vizat de medicul de familie si apoi de angajator....de parca vreunul e mai calificat...si oricum bolnavul nu ar tb purtat aiurea pe drumuri printre microbi...
Dar cum zicea o celebritate asta e tara in care traim....

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini