miercuri, 30 decembrie 2015

beneficiul animalutelor si relatiile lor cu copilasii

http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/why-it-is-important-to-raise-kids-around-animals/
http://www.boredpanda.com/children-and-animals-cuddle-in-adorable-photoshoots-by-elena-karneeva/
http://bestfriends.org/resources/kids-and-pets
http://kids.nationalgeographic.com/animals/
 http://brightside.me/article/25-photos-which-show-why-every-child-should-have-a-pet-5205/?image=204005
http://www.dresajprinjoaca.ro/dresaj/copil.php
 http://amanicolae.ro/video-pentru-copii-pisica/

"Cainele si puiul de om"
Fragment preluat din revista Cainele Meu
De cand lumea, intre copii si caini a existat o relatie speciala, privilegiata. Poate ca primii pasi in domesticirea cainelui s-au realizat si datorita apropierii instinctive intre puii de om si puii de caine. Aproape orice copil, cand vede pentru prima data un caine, este fascinat si isi doreste sa se apropie de animal. In acelasi timp, aproape orice puiandru de caine se apropie bucuros de copilul care-i adreseaza o vorba sau un gest prietenos.
Pentru ca relatia aceasta minunata sa se pastreze, cei mari trebuie, totusi, sa "gestioneze" cu atentie parteneriatul, sa impuna si copilului si cainelui repere ierarhice precum si regulile si limitele jocului si sa vegheze la securitatea celor doi.
Nu exista o legatura mai frumoasa si mai trainica decat aceea care se leaga intre un copil si un caine - o relatie simbiotica in care cei doi impartasesc cam aceleasi moduri de comunicare: atitudini, gesturi, semnale, fara a avea nevoie de cuvinte, caci ei se afla pe aceeasi lungime de unda. Este unul dintre aspectele relatiei om-caine in care omul este principalul beneficiar, deoarece prietenia cainelui este una dintre cele mai benefice experiente in dezvoltarea psihicului, a sufletului puiului de om. Copilul invata de la caine sa iubeasca si sa comunice, chiar si sa fie mai ordonat, invata ce inseamna sa fii responsabil de viata altcuiva. Dar aceasta relatie privilegiata trebuie sa fie dirijata si modulata de catre parinti, in nici un caz, animalul nu trebuie sa devina sclavul capriciilor copilului care sa aiba drepturi depline asupra cainelui.
Micul om trebuie sa invete, inainte de toate, ca si cainele este o fiinta care are drepturile ei, sensibilitatea ei si sentimentele ei care, toate, trebuie respectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini