luni, 29 ianuarie 2018

ATENTIONARE PRIMITA

CATRE CODUCERILE
 
POLITIEI CAPITALEI si
RATB
 
Stimati Domni ,
Astazi 18.01.2018 la ora 17.00 si cateva minute, pe directia statia Piata Domenii si statia Manastirea Casin, pe linia 282 au aparut 2 persoane ( fdubioase ) purtand vestele " Control " ale RATB au solicitat si luat 200 de lei de la 4 tineri f civilizati provinciali invocand ca acestia nu au taxat cartelele, desi ei au explicat corect pasii cum au achitat taxele de transport fara ca ei sa poata sa vada ce verificare s-a facut in realitate, fara sa se legitimeze si fara a activa ipodurile specifice cunoscute ale controlorilor RATB, dupa care le-au inmanat un soi de carte de vizita care pe o parte avea inscriptionarea in culoare rosie " Suprataxa ", iar pe celalalta parte complet alba fara nici un insemn sau stampila clara de document oficial RATB, unul dintre cei 2 a scris de mana cu pixul cateva randuri fara vreun efect legal. Dupa care au zbughit-o imediat afara din autobuz. Banuiesc ca cei 2, in realitate nu au controlat cartelele, ci au invocat amenzile contand pe tupeul lor, iuteala lor de mana si pe buna credinta a celor 4 tineri care se vedea clar ca folosesc prima data cartele RATB in Bucuresti. Bineinteles ca nici nu i-au legitimat pe cei 4 asa cum obisnuiesc controlorii RATB.

Fata de acestea va rugam, va solicitam, aveti obligatia a considera acest gen nou de actiune si cel putin sa il promovati prin afise in autobuze, impreuna cu metoda de control si amendare legale aplicate de RATB, asa cum aveti si acele afise pe spatele cabinelor soferilor de prevenire a diferitelor metode de furt la domiciliu.

Daca cei 2 au fost salariati ai RATB, desi, repet, nu au avut legitimatiile si nu au legitimat niciun calator asa cum am vazut de ani buni ca fac controlorii legali RATB, atunci conducerea RATB ii poate identifica, pedepsi si preda politiei. Daca insa cei 2 au fost talhari rutieri, atunci se cuvine informarea publicului calator chiar si prin mijloacele media, presa, retele de soclializare si TV.
!! SA NU EXCLUDETI CA, O INTERVENTIE CIVILIZATA DIN PARTEA ORICAREI PERSOANE VIGILENTE FARA APARARE IN AUTOBUZ POATE AVEA CONSECINTA MAI GRAVA, RANIREA SAU CHIAR MAI MULT, A CELUI CARE OBSERVA TALHARIA FARA INSA A AVEA VREUN SPRIJIN IN AUTOBUZ SAU LA COBORARE....... avem nevoie de o reala "siguranta si incredere" !

Desi media prezinta o aglomerare de probleme in cadrul politiei, am speranta si convingerea ca la nivel operativ se vor lua masurile cuvenite pentru rezolvare. Exista insa si sansa de identificare a acestor persoane daca sunt intradevar talhari rutieri. Chiar daca este mai dificila o astfel de actiune, se pot plasa pe cateva trasee politisiti  in civil sau persoane indrituite de RATB tot in civil, pentru a identifica, retine si preda politiei astfel de persoane.
Daca insa problema sezizata nu va fi considerata urgent, va continua acest gen de infractiune si se va extinde periculos.

Cu stima, Valentin Maracinescu
in prezent pensionar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini