joi, 4 iunie 2009

zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza

Lege nr. 202/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii - Zile libere - Zile de sarbatoare legala, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 728 din 28.10.2008 cu Articol unic conform caruia
Alineatul (1) al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 134. - (1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora."
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, in conditiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Asadar au fost declarate zile nelucratoare 15 august, precum si prima si a doua zi de Rusalii (Pogorirea Sfintului Duh). Astfel, in anul 2009, romanii stau acasa pe 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Paste, de 1 Mai (Ziua Internationala a Muncii), prima si a doua zi de Rusalii, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului (Sfinta Maria Mare), pe 1 Decembrie (Ziua Nationala), prima si a doua zi de Craciun. Adormirea Maicii Domnului este o zi libera in alte zece tari din Uniunea Europeana : Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia si Spania. Rusaliile se vor sarbatori in 7 si 8 iunie (duminica si luni), iar ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului (Sfinta Maria), este simbata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini