marți, 24 noiembrie 2009

Premiile Revistei de Drept Privat aferente anului 2008, articol primit prin mail

Revista Romana de Drept Privat a decernat Premiile pentru anul 2008 in cadrul unei festivitati ce a avut loc, vineri, 20 noiembrie 2009, ora 17.00, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, Sala "Constantin Stoicescu".
Premiul "Matei Barbu Cantacuzino" a fost acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania d-lui Ion Bacanu, pentru intreaga activitate in domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.
Au elogiat activitatea profesionala a dlui. Bacanu d-na Brandusa Stefanescu si dl. Viorel Mihai Ciobanu, care au evocat aportul fundamental la constituirea bazelor juridice ale organizarii si functionarii camerelor de comert si industrie din Romania.
Premiul "Traian Ionascu" a fost acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, d-lui Ovidiu Ungureanu si d-nei Cornelia Munteanu pentru lucrarea Tratat de drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale (Editura Hamangiu, Bucuresti, 2008).
Premiul a fost inmanat de dl. Marius Crafcenco - presedintele UNEJ - si s-a bucurat de aprecierile d-lui prof. Liviu Pop.
Premiul "Henri Capitant" a fost acordat impreuna cu Asociatia Henri Capitant - Romania si in colaborare Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania d-lui Ion Deleanu pentru lucrarea Drepturile fundamentale ale partilor in procesul civil. Norme nationale, norme conventionale si norme comunitare (Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2008).
Momentul a fost marcat de o prelegere a d-lui prof. Ioan Les pe margine lucrarii premiate.
Asa cum am anuntat inca din nr. 1/2008 al Revistei romane de drept privat, in cadrul decernarii Premiilor RRDP anual se va decerna Premiul "Octavian Capatina" pentru cel mai original si valoros studiu publicat in paginile revistei. Astfel, in acest an, Premiul "Octavian Capatina" a fost decernat d-lui Radu Rizoiu pentru articolul Aplicabilitatea Conventiei Europene a Drepturilor Omului in materia garantiilor reale mobiliare, publicat in Revista romana de drept privat nr. 5/2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini