miercuri, 16 decembrie 2009

oricine poate fi Mos Craciunul cuiva

Buna ziua, eu sunt Lia Stoica, un om obisnuit, cu serviciu, cu casa, cu prieteni. Si cu convingerea ca fiecare dintre noi poate face ceva pentru cei mai putin norocosi. De mai bine 8 luni peste 200 de oameni imi sunt aproape aproape in campania oamenidarnici. S-au adunat atatea hainute, incaltari, jucarii, mancare, carti. Copii si parinti s-au bucurat enorm de daruri. Le-am dus intotdeauna saci, pentru toti. Despre unde si ce s-a mai intamplat pana acum puteti citi pe site.
Unii dintre voi sunteti deja parinti, ba chiar si bunici. Dar cu totii, fara exceptie, suntem inca si copii. Si ne bucuram sa primim. Am observant la copii ca bucuria e de nu stiu cate ori mai mare cand fiecare primeste ceva doar pentru el. Si uite asa mi-a venit ideea: hai sa daruim cate un cadou fiecarui copil! O cutie (eu am adunat vreo 40 de cutii de pantofi acasa, sunt convinsa ca aveti si voi cateva) sau o punguta pentru fiecare dintre ei. Ce sa fie in cutie sau punguta? Nimic scump, dar din suflet, care sa bucure: o pereche de sosete colorate, o pereche de manusi, o caciulita, carticele de colorat si creioane, o ciocolata, o punga de bomboane sau o punga de turta dulce si daca tot e Craciunul, o jucarioara de sezon (un ren, un om de zapada, un Mos, un glob colorat). Cu hainutele voi face o mica pauza, pana prin ianuarie, dar astept mesajele voastre si o sa vin din ianuarie sa le iau de la voi.
Cum puteti voi sa fiti Mosi Craciuni si spiridusi? In primul rand, ganditi-va ce bucurie veti aduce copiilor, apoi vorbiti cu prietenii, cu colegii, cu ai vostridati mesajul mai departe, sa afle cat mai multa lume! Daca fiecare dintre voi cumpara o ciocolata, o pereche de sosete sau de manusi si o jucarie, pentru noi inseamna 10-20 de lei. Adunate de la fiecare inseamna multe cadouri! Vreau tare mult sa le dam copiilor si fructe (mandarine, banane, portocale), dar pentru ca trebuie date proaspete, va rog sa nu cumparati voi, ci daca doriti si puteti, sa-mi dati cate 2-3 lei ca sa cumpar multe deodata, cu o zi inainte sau in ziua in care merg la copii.
Deoarece timpul este foarte scurt si voi avea de ajuns in multe locuri, planul e urmatorul: pana pe 13 decembrie voi cumparati si adunati si de la altii care doresc sa ajute. Apoi, luni 14, marti 15, miercuri 16 decembrie, intre orele 18-19, la Universitate la statui, va intalniti cu mine si adunam la un loc toate lucrusoarele. Acasa in laboratorul oamenidarnici (frumoasa mea sufragerie :D) voi impacheta cu grija fiecare cadou, iar pe 17, 18, 21, 22 poate si 23 decembrie, le voi trimite prin posta si le voi duce la copii. Pentru cei care chiar nu au cum sa ajunga pe 14-16 la Universitate, dati un mail la lia_stica@yahoo.com si vedem cum ne intalnim. Nu-i asa ca nu e greu? Cine sunt copiii:
Centrul Sfanta Macrina - 50 de copii intre 7 si 18 ani.
Asociatia Fratilor Marist - 40 de copii intre 6 si 14 ani.
Caminul de copii Casa Soarelui - 20 de copii intre 10 si 16 ani.
In Chitila, la maicutele Maicii Tereza, unde sunt 20 de baieti cu handicap major, dar si 2 femei care muncesc acolo si au familii numeroase (14 copii in total).
Copiii educatoarei Diana Szasz, din Sacele, Brasov, 30 de copii frumosi, dar din familii sarace.
Copiii familiilor Dumitrascu (copiii si nepotii Ninei), Velichea (Bianca si Viky), Vasilache (3 fete de 10, 12, 14 ani si un baietel de 2), Radu (5 copii intre 3 si 16 ani).
Copiii de la Budimex, de la oncologie, 20-25 fetite si baieti intre 2 si 16 ani.
O sa ziceti ca sunt multi copii. Asa e. Dar si noi suntem multi. Si puternici si frumosi si darnici si cu suflete calde, in ciuda vremurilor. Daca doriti mai multe detalii, va rog scrieti-mi un mai. Eu va astept la Universitate, la statui, pe 14, 15, 16 decembrie intre 18-19, sunt o roscata tunsa scurt cu o masinuta opel corsa gri. Va astept. Cu multe cadouri :) Multumesc!
PS: mai multe informatii gasiti pe blogul meu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini