Postări

Se afișează postări din iulie 16, 2010

despre sanatate

Dr. Paulo Ubiratan, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu TV locale, a fost întrebat despre mai multe sfaturi pe care întotdeauna le-a dat ...


Întrebare: Exercitii cardiovasculare prelungesc viata, nu?

R: inima ta a fost facuta pentru a bate un numãr de ori ... Nu-ti irosi bataile cu exercitii. Totul în cele din urmã se uzeazã. Accelerarea inimii tale nu va va face sa trãiti mai mult: Asta e ca si cum ai spune ca se poate extinde durata vietii masinii dvs. daca o faceti sa mearga mai repede. Vrei sa traiesti mai mult? Ia un pui de somn!

Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume?

R: Tu trebuie sã întelegi logistica eficientei ... . Vaca ce manânca? Iarbã si porumb. Ce sunt alea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic mai mult, este un mecanism eficient de a pune legume în sistemul dumneavoastrã. Vrei sa manânci boabe? Mãnâncã pui.Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?

R: Categoric nu. Vinul se face pe bazã de fructe. Br…

recomandari

inca radem

Spre sfârşitul slujbei de Duminică preotul întrebă:
- Câţi dintre dvs şi-au iertat duşmanii ?80% au ridicat mâna. Preotul insistă cu întrebarea.Toţi răspund de data asta, cu excepţia unei bătrânele.- Doamna Nelly...dvs nu sunteţi dispusă să vă iertaţi duşmanii ?- Eu nu am duşmani, răspunse blând.- Doamnă Nelly, asta este foarte ciudat. Câţi ani aveţi dvs ?- 99, răspunse dansa.Parohia se ridică în picioare şi aplaudă la unison.- Oh, Doamnă Nelly, puteţi veni aici în faţă să ne spuneţi cum se poate ajunge la 99 de ani, fără să ai nici un duşman ?Dulcea Doamnă Nelly vine în faţă, se întoarce cu faţa spre enoriaşi şi spune:- Pentru că deja au murit toţi, nenorociţii dracului!!!

radem

Se intalnesc 2 babe pe ulita:


- Ce faci tzatzo?

- Vin de la posta.

- Ai luat pensia?

- Eee, am luat o p..a.

- Si eu ca proasta am luat pensia!

Doua babe pe bancuta in cimitir:

- Auzi,tu cati ani ai?

- 97!

- Pai si te mai duci acasa?

Doi batranei prin parc:

- Cum te simti mai Vasile acum la 80 de ani ?

- Ai?! Aaa, acum la 80 de ani? Pai cum sa ma simt, ca un nou nascut... ma pis si ma cac pe mine, toata ziua...

Doi mosi stateau pe o banca:

- Auzi , o vezi pe tipa aia? moare dupa mine!

- Da de unde stii?

- Doar n-o sa moara inaintea mea...

In tamvai inghesuiala si un mosulica de pe scaun i se adreseaza unei domnisoare ce statea in picioare:

- Daca doriti puteti sa stati la mine in poala.

Tanara cu tupeu se aseaza. Dupa cateva momente mosul da semne de neliniste si jenat ii spune tinerei:

- Ati vrea, va rog frumos sa va ridicati? Stiti, cred ca totusi nu sunt asa de batran cum credeam...Un mos intra intr-o farmacie si cere un prezervativ. Se uita la el pe toate partile si zice:

- A…

umor

Numele dumneavoastra?


- "Abdallah Hamid".

- "Sex?"

- "De 4 ori be sabtamana..."

- "Nu, domnule, barbat sau femeie?"

- "Barbat, femeie, cateodata si una camila".Un seic arab se plimba in desertul Arabiei Saudite. Cu 50 de metri in fata e sotia acestuia. Se intalneste cu un alt seic, care suparat intreaba:

- "Ce faci Ahmed? E scris in Coran ca femeia e cu 50 de metri in spatele barbatului, nu in fata".

- "Ai dreptate prietene, dar cand era scris Coranul nu existau mine in desert".O femeie nu voia sa-si marite fata cu Abdul. Incercand sa-l faca sa se razgandeasca, ii spune:

- "Daca vrei sa te mariti cu fiica mea, adu-i un Mertzan".

- "Abdul iubeste, Abdul doreste, Abdul aduce Mertzan!"

Aduce Abdul Mertzanul, mama, disperata, incearca din nou:

- "Fata mea nu se marita cu tine decat daca o sa aiba vile la munte si la mare".

- "Abdul iubeste, Abdul doreste, Abdul cumbara vile!"

sanatate

aterosclerozei (incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50% la persoanele ce consumă frecvent fructe şi legume bogate în licopen) şi procesele de îmbătrânire celulară
- În consumul de licopen se pun speranţe mari pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative şi a maladiei Alzheimer- Reduce şi LDL-Colesterolul

Mai există încă 2 coloranţi de culoare roşie extrem de valoroşi pentru sănătatea noastră :- Betanina (betazina) care există în sfecla roşie. Acest anti-oxidant are o forţă echivalentă cu 60% din forţa licopenului, fiind şi un imuno-stimulator de excepţie. Are predilecţie pentru tumorile hormono-dependente determinând moartea celulelor tumorale- Colorantul antocianid (antocianinele) există în toate fructele de pădure, avănd culoarea roşu-(discret)violaceu. Culoarea sa este cel mai bine reprezentată la zmeură. Alte surse : sfecla roşie, struguri, grape-fruit. Reduce frecvenţa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atât prin acţiune directă de distrugere tumo…