Postări

Se afișează postări din mai 4, 2011

numele si soarta

Numele atrage soarta...
Vechii greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui.Onomantia (intalnita si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza numelui.Denumirea deriva din greaca veche, unde "onoma" inseamna nume, iar "manteia" - profetie. Aceasta disciplina era intens practicata in vremurile de demult cu scopul de a descifra destinul omului si, uneori, chiar pentru a-l determina.Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai onomantiei au fost adeptii lui Pitagora.

De la greci, practica a fost preluata mai tarziu de romani, care aveau chiar si un dicton "Nomen omen" care in traducere libera ar insemna "Numele atrage soarta"

Acestia erau atat de convinsi de puterea numelui de a influenta mersul lucrurilor, incat au extins aplicatiile onomantiei inclusiv asupra localitatilor.

Geograful antic Pomponius Mela nota in lucrarea "…

horoscop

Odata deschis acest email, nu mai e cale de intoarcere. Mai jos ai descrierile semnelor zodiacale, realizate abia de cateva ore de catre Octavio Aceves , considerat cel mai bun astrolog din lume. Citeste-ti semnul si, apoi retrimite-l pe loc. E real, incearca sa-l ignori si primul lucru pe care il vei observa e ce zi oribila vei avea maine (Si asta va fi doar inceputul raului).


FECIOARA (Aug 23 - Sept 22) - Cel care asteapta. Dominantul in relatii. Are mereu cine sa-l iubeasca. Mereu vrea sa aiba ultimul cuvant. Dragut. Destept. Zgomotos. Fidel. Inclinat sa vorbeasca. Tot ceea ce ai cautat mereu. Usor de multumit. Primul si unicul. 7 ani de ghinion daca nu trimiti.SCORPION (Oct 23 - Noi 21) - Adept, EXTREM de adorabil. Inteligent. Iubeste sa faca glume. Foarte bun simt al umorului. Energic. Prezice viitorul. F BUN la sarutat.

Mereu reuseste ceea ce vrea. Atractiv. Cu pasul linistit. Iubeste relatiile lungi. Vorbaret. Romantic. Dragut. 4 ani de ghinion daca nu trimiti.BALANTA (Sept…

banc

Cica merge o data un moldovean sa se spovedeasca. Popa il intreba cu ce


a pacatuit.

Moldoveanul ii raspunde:

- Parinte, am f?.t pisica.

Parintele ii spune uimit:

- Nu-i nimic fiule, Dumnezeu iarta, dar ia spune-mi si mie cum a fost?

- Minunat, parinte!

A doua zi se intalneste moldoveanul cu popa care era tot zgariat pe fata.

Intreaba moldoveanul:

- Ce ati patit, parinte?

Popa, rusinat, raspunde:

- Am incercat si io cu pisica sa vad cum e?..

La care moldoveanul uimit ii zice:

- Parinte, da? io n-am zis ca am f?.t matza, ci pi Sica, vecina-mea!