luni, 20 februarie 2012

metoda deparazitare primita pe mail

Programul antiparazitar pentru animalele de companie


Dozele sunt calculate pentru un caine sau o pisica de de 5 kilograme.

Dublati-le daca este vorba despre un animal de 10 kg, si asa mai departe.


1. Apa de patrunjel: fierbeti o legatura mare de patrunjel proaspat in circa un litru de apa, timp de 3 minute. Aruncati patrunjelul. Dupa racire, puteti congela o mare parte din ea in recipiente de circa 200 ml. Aceasta este cantitatea necesara pentru o luna.

Puneti o lingurita de apa de patrunjel in mancarea animalului. Nu este nevoie sa il supraveghiati cum mananca. Orice cantitate ingurgitata este suficienta.

Animalele sunt atat de pline de paraziti, incat trebuie sa aveti mare grija sa nu le deparazitati prea repede. Scopul apei de patrunjel este sa asigure o buna functionare a rinichilor si sa elimine resturile de paraziti morti.

In curand, animalele vor primi foarte bine apa de patrunjel. Probabil simt ca le face bine. Administrati-le aceasta apa de patrunjel cu o sapatmana ininte de a incepe cu tinctura din coaja de nuca neagra.



2. Tinctura din coaja de nuca neagra (concentratie normala): o picatura in mancare. Nu fortati anumalul sa manance. Numarati cu grija. Administrati-o pisicilor de doua ori pe saptamna. Administrati-o zilnic cainilor, de exemplu, un caine de 15 kg primeste 3 picaturi pe zi (dar administrati treptat, marind doza cu o picatura pe zi). Nu folositi tinctura concentrata.

Daca animalul vomita sau are diaree, va puteti astepta sa vedeti viermi. Acestia se pot lua fosrte usor si sunt extrem de periculosi. Nu lasati nicodata copilul sa curete in urma animalului. Incepeti prin a pune sare si iod pe locul respectiv si lasati sa actioneze timp de 5 minute ininte de a sterge. Curatati si murdaria de afara in acelasi fel. In sfarsit, spalati-va mainile cu alcool de cereale diluat (diluati 1 parte alcool cu 4 parti de apa). Alcoolul de cereale este, de fapt, alcoolul etilic obtinut prin fermentarea cerealelor. In unele tari se foloseste trestia de zahar pentru fabricarea alcoolului etilic.

O marca obisnuita in Statele Unite este Evercler. Atentie insa! Recipientele de dimensiuni mici sunt, contaminate cu solventi in urma proceselor de dozare si de umplere. Alegeti sticla de 750 ml sau pe cea de 1 litru care sunt in mod evident imbuteliate altfel. Aveti grija sa pastrati toate tipurile de alcool intr-un loc special la care copii nu pot ajunge. Nu va bazati doar pe disciplina pentru asta. Aveti grija sa nu cumparati alcool izopropilic (alcool pentru frectie) ia acest scop.

Incepeti tratamentul cu pelin dupa o saptamana.



3. Capsulele de pelin: (200-300 mg de pelin/capsula) deschideti capsula si presarati in mancarea uscata a animalului cantitatea cea mai mica pe care o puteti lua intre degete. Faceti acest lucru o data pe saptamna, inainte de a incepe tratamentul cu cuisoare.



4. Cuisoarele: presarati in mancarea uscata a animalului cantitatea cea mai mica pe care o puteti lua intre degete. Contunuati toate aceste tratamente de rutina pentru a nu avea motive sa va temeti ca animalele dumneavoastra de companie va vor contamina. De asemenea, remarcati cat de vioaie si vesele devin.

Aplicati tratamentul in ritm lent, pentru ca animalul sa se obisnuiasca sa manance tot. Prin urmare:

Saptamana 1: apa de patrunjel.

Saptamana 2: apa de patrunjel si coaja de nuca neagra.

Saptamana 3: apa de patrunjel, coaja de nuca neagra si pelin.

Saptamana 4: apa de patrunjel, coaja de nuca neagra, pelin si cuisoare.



Animalele de companie nu trebuie lasate sa se urce pe masa sau pe bufet. Ele trebuie sa manance din bolurile lor, nu din farfuriile dumneavoastra, si nu au voie sa doarma in patul dumneavoastra. Dormitorul trebuie sa fie zona interzisa animelelor de companie. Nu sarutati animalele. Spalati-va mainile dupa ce va jucati cu animalul dumneavoastra. Nu impartiti ABSOLUT NICIODATA mancarea cu animalul dumneavoastra. Nu tineti nisipul pisici in casa instalati o usita pentru pisica. Purtati o masca atunci cand schimbati nisipul. Daca aveti un loc de joaca cu nisip amenajat pentru copii dumneavoastra, cumparati nisip nou de la un depozit si acoperiti-l cand nu e folosit.

Nu mancati intr-un restaurant unde se matura in timp ce luati masa (praful contine oua de paraziti adusi din exterior). Nu lasati nicodata copilul sa mearga de-a busilea pe trotuar sau pe podeaua unei cladiri publice. Spalati mainile copilului ininte de masa. Mancati orice aliment cu furculita, chiar si cele care se mananca de obicei "cu mana". Daca este posibil, lasati incaltamintea la usa.

Solventii sunt la fel de periculosi pentru animalele de companie ca si pentru dumneavoastra. Majoritatea tipurilor de hrana cu adaos de arome sunt contaminate cu solventi cum ar fi tetraclorura de carbon, benzenul, acloolul izopropilic, acloolul metilic etc. Nu cumparati animalelor hrana cu adaos de arome.

Prezenta animalelor de companie este un mare castig pentru viata omului. Scapati de paraziti, nu de animale, cu exceptia cazului in care sunteti bolnav.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini