Doctorul OU
Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii. El contine aproape
toate vitaminele si microelementele necesare pentru intarirea
sanatatii. Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament
Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita, precum ca ouale
contin colesterol daunator. Ultimele cercetari medicale arata ca in
componenta lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun". Ficatul
nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii
biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si
dizolva depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina
este foarte importanta pentru imbunatatirea memoriei si eliminarea
toxinelor din ficat.
Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina,
biotina si acid folic. Dupa cantitatea de vitamina D, de care ducem
lipsa aproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In
ou se afla combinatia optima de microelemente: fosfor, fier, cupru,
mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste
fermenti cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.
Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa incepem ziua cu
omleta, ou fiert sau ochiuri,
ca sa nu epuizam pancreasul si tractul digestiv,
care inca nu "s-au trezit".
Nutritionistii recomanda:
* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul asimileaza mai bine
nutrientii din ou, mai ales in perioada septembrie-iunie, cand
organismul are nevoie crescuta de vitamine.
* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine
si microelemente se prepara bucate in care ouale se combina cu
zarzavat, legume si frunze verzi de papadie, trifoi, podbal, tei,
artar dulce si urzica.
* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou, iar la
varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.
* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale
de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta
sau oua fierte).
* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care
respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De
aceea, se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si inainte de
fierbere, ca sa preveniti salmoneloza.
Vindecatorii recomanda:
Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru
vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.
1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau doua
albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca. Cu acest amestec
se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.
2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica se amesteca bine doua
oua crude, doua capatani de usturoi pisate si 100 g de osanza topita..
Se frectioneaza cu alifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in
continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.
3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind un
"aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura miere de albine,
1/2 lingurita de sare si putina faina. Se obtine un amestec asemanator
cu argila umeda. Se modeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si
se tine pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din ou.
4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o alifie
preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile din 5 oua si se
prajesc in 100 g de unt topit sau untura, pana se obtine o masa
omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile
bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la
frigider, in sticluta de culoare inchisa.
5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de
ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1
lingura crema de corp pentru copii, 1 lingura miere de albine si un
albus de ou. Toate componentele se bat 20 minute cu furculita sau se
amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid, care se va
pastra in borcane inchise etans, in frigider. Locurile afectate se
freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In
primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se curata
repede. Pe locul afectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea
naturala, dar cu timpul pata dispare.
6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se prepara un
amestec din doua linguri de sare si un ou. Ingredientele se bat bine,
se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac
si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce pansamentul se
usuca, se mai aplica din amestec, de 3-4 ori.
7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si rezolve
problema cu un amestec din doua albusuri de ou crude, 1,5 linguri
miere de albine si 15 g de unt.. Amestecul incalzit pe baie de aburi
se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai
sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe partea
stanga. Regimul dureaza 6 luni.
8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe degete,
batranii folosesc si acum o metoda straveche. Se sparge un ou crud, se
desprinde de coaja pielita alba si se infasoara taietura cu ea (pe
partea umeda). Se panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste
strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie si
favorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea problemei,
se lasa pe deget 7-10 zile.
Leacuri cu coaja de ou
Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca
numai rahitism la copii si osteoporoza la batrani. Cercetarile
medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul
cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate,
scadere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar
crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de
crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de
metabolism, este indispensabil in activitatea corecta a sistemului
nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui
si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura PH-ul
corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o
stare de sanatate buna.
Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot
felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul
de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de
calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In natura
exista doua feluri de asemenea calciu - in corali si in coaja de ou.
Atata timp cat in Romania nu exista corali, ramane sa ne indreptam
atentia asupra cojilor de ou, care contin aproape 90% din
elementul-minune calciu.
Preparate din coaja de ou
* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul
calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja
pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In
varianta asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu
provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau
depuneri in articulatii si in vasele sangvine.
Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele
19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este
bine ca toti oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de
premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de
calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales
pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.
* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine
spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni,
adolescentilor si neaparat femeilor insarcinate.. O cura dureaza o
luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.
* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului
locomotor, cardio-vascular, astm bronsic, parodontoza, exfolierea
unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si
insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai bine
cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de
lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.
>
Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la
racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o
lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se
strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa
nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de
calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de
albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute
inainte de masa sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste
cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a
calusului osos.
Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa
fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa
fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc
oua de prepelita, care au o componenta mai bogata de microelemente.
ATENTIE:
OUALE DE RATA< GISCA SAU DE LA PASARILE SALBATICE, NU SE FOLOSESC
PENTRU TRATAMENTE.
marți, 10 aprilie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
(DE/EN) Dragi prieteni Animal Life, Iata ca incet incet ne apropiem de visul nostru, acela de a avea un locusor linistit pentru cateii ...
-
SUNT UN PACATOS, PARINTE de Ion Minulescu La parintele Vintila Vine-Arvinte, cam sfios Si se roaga: Fie-ti mi...
ADOPTA 1 CUT!
a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu