marți, 10 aprilie 2012

despre ou

Doctorul OU



Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii. El contine aproape

toate vitaminele si microelementele necesare pentru intarirea

sanatatii. Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament

Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita, precum ca ouale

contin colesterol daunator. Ultimele cercetari medicale arata ca in

componenta lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun". Ficatul

nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii

biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si

dizolva depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina

este foarte importanta pentru imbunatatirea memoriei si eliminarea

toxinelor din ficat.

Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina,

biotina si acid folic. Dupa cantitatea de vitamina D, de care ducem

lipsa aproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In

ou se afla combinatia optima de microelemente: fosfor, fier, cupru,

mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste

fermenti cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.

Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa incepem ziua cu

omleta, ou fiert sau ochiuri,

ca sa nu epuizam pancreasul si tractul digestiv,

care inca nu "s-au trezit".



Nutritionistii recomanda:



* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul asimileaza mai bine

nutrientii din ou, mai ales in perioada septembrie-iunie, cand

organismul are nevoie crescuta de vitamine.

* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine

si microelemente se prepara bucate in care ouale se combina cu

zarzavat, legume si frunze verzi de papadie, trifoi, podbal, tei,

artar dulce si urzica.

* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou, iar la

varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.

* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale

de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta

sau oua fierte).

* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care

respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De

aceea, se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si inainte de

fierbere, ca sa preveniti salmoneloza.



Vindecatorii recomanda:



Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru

vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.

1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau doua

albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca. Cu acest amestec

se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.

2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica se amesteca bine doua

oua crude, doua capatani de usturoi pisate si 100 g de osanza topita..

Se frectioneaza cu alifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in

continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.

3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind un

"aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura miere de albine,

1/2 lingurita de sare si putina faina. Se obtine un amestec asemanator

cu argila umeda. Se modeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si

se tine pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din ou.

4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o alifie

preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile din 5 oua si se

prajesc in 100 g de unt topit sau untura, pana se obtine o masa

omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile

bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la

frigider, in sticluta de culoare inchisa.

5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de

ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1

lingura crema de corp pentru copii, 1 lingura miere de albine si un

albus de ou. Toate componentele se bat 20 minute cu furculita sau se

amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid, care se va

pastra in borcane inchise etans, in frigider. Locurile afectate se

freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In

primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se curata

repede. Pe locul afectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea

naturala, dar cu timpul pata dispare.

6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se prepara un

amestec din doua linguri de sare si un ou. Ingredientele se bat bine,

se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac

si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce pansamentul se

usuca, se mai aplica din amestec, de 3-4 ori.

7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si rezolve

problema cu un amestec din doua albusuri de ou crude, 1,5 linguri

miere de albine si 15 g de unt.. Amestecul incalzit pe baie de aburi

se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai

sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe partea

stanga. Regimul dureaza 6 luni.

8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe degete,

batranii folosesc si acum o metoda straveche. Se sparge un ou crud, se

desprinde de coaja pielita alba si se infasoara taietura cu ea (pe

partea umeda). Se panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste

strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie si

favorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea problemei,

se lasa pe deget 7-10 zile.



Leacuri cu coaja de ou

Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca

numai rahitism la copii si osteoporoza la batrani. Cercetarile

medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul

cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate,

scadere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar

crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de

crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de

metabolism, este indispensabil in activitatea corecta a sistemului

nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui

si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura PH-ul

corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o

stare de sanatate buna.

Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot

felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul

de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de

calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In natura

exista doua feluri de asemenea calciu - in corali si in coaja de ou.

Atata timp cat in Romania nu exista corali, ramane sa ne indreptam

atentia asupra cojilor de ou, care contin aproape 90% din

elementul-minune calciu.



Preparate din coaja de ou



* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul

calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja

pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In

varianta asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu

provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau

depuneri in articulatii si in vasele sangvine.

Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele

19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este

bine ca toti oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de

premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de

calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales

pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.

* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine

spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni,

adolescentilor si neaparat femeilor insarcinate.. O cura dureaza o

luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.

* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului

locomotor, cardio-vascular, astm bronsic, parodontoza, exfolierea

unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si

insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai bine

cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de

lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.



>

Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la

racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o

lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se

strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa

nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de

calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de

albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute

inainte de masa sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste

cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a

calusului osos.

Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa

fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa

fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc

oua de prepelita, care au o componenta mai bogata de microelemente.



ATENTIE:

OUALE DE RATA< GISCA SAU DE LA PASARILE SALBATICE, NU SE FOLOSESC

PENTRU TRATAMENTE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini