sâmbătă, 5 mai 2012

carnavalul clatitelor de la Prejmer din Vacante la tara

Carnavalul clătitelor la Prejmer ediţia a VIII-a 18-19 Februarie 2012


În zilele de 18 şi 19 februarie 2012, s-a desfăşurat la Prejmer Carnavalul Clătitelor- Fasching. Locuitorii comunei păstrează amintirea acestui vechi obicei săsesc, Fasching , care se organizează în preajma Lăsatului Secului după calendarul Bisericii Evanghelice.Momentul marcheaza trecerea de la iarnă la primăvară, semnificând alungarea spiritelor întunericului şi triumful luminii.

În dimineaţa Faschingului cete de flăcăi mascaţi colindă satul călare în lung şi în lat servind localnicii şi turistii cu delicioase clătite care mai de care mai gustoase iar în schimbul lor tinerii primesc făină, zahăr, ouă, vin sau bani. Personajele nelipsite din caravană sunt mirele şi mireasa, preotul, babele. Ele marchează poveştile de viaţă precum sunt nunta ori înmormântarea, care au avut loc şi pe durata îndelungatei călătorii. Ziua se încheie cu parada măştilor şi petrecerea Balului Mascat, care durează până în zori.

http://www.vacantelatara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1011:carnavalul-cltitelor-la-prejmer-ediia-a-viii-a-18-19-februarie-2012&catid=62:festivaluri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini