duminică, 28 octombrie 2012

targuri la muzee de pe Vacante la tara

targ de "Sfantul Dumitru"  la Muzeul Taranului Roman
31 octombrie – 30 noiembrie 2012, Sala Irina Nicolau
Muzeul Copilariei

Relatia cu lumea mare

A cincea expozitie, a cincea sala
 Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 31 octombrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a cincea expozitii a Muzeului Copilariei, Relatia cu lumea mare, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Multe povesti incep cu un copil de imparat sau de taran, care fuge in lumea mare sa-si caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungati de acasa, sa-si piarda urma sau sa se prapadeasca in aceeasi lume mare. Odata ajunsi in afara lumii mici si familiare a gospodariei, copiii se pot astepta la orice, la intalniri miraculoase cu animale fantastice, monstri sau zane, la comori sau nenorociri.


In povesti... Dar in viata? Oricare dintre noi isi poate aminti de momente in care a vrut sau chiar a si plecat de acasa cu bocceluta in spinare; de sentimentul eroic de libertate si apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci incep copiii sa-si aminteasca zicerile sau gesturile magice de iesire din impas, pe care le-au invatat de la ceilalti. Sa scuipi peste umar daca te intalnesti cu pisica neagra, sa soptesti cainelui fioros din fata ta
lacatul la gura ta, cheile la mana mea si cate si mai cate...

Despre
Ionica fara frica, dar si despre Hensel si Gretel, despre Scufita rosie, Alba ca zapada, dar si despre copiii de ieri si de azi, plecati in aventura cunoasterii – in expozitia Relatia cu lumea mare.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe
30 noiembrie 2012, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.

Co-organizatori: Muzeul National al Taranului Roman, Asociatia Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Roman

Parteneri: Ministerul Culturii si Patrimoniului din Romania, Mercury360

Târg de "Sfântul Dumitru" la Muzeul Satului
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 26 – 28 octombrie 2012 la Târgul de „Sfântul Dumitru”, patronul şi protectorul acestui spaţiu de tradiţie şi spiritualitate românească.
Odinioară numit Sânmedru, sărbătoarea Sfântului Dumitru, marchează al doilea sezon pastoral, iernatul, când natura şi fiinţa se pregătesc de hibernare pentru a renaşte în primăvară.  În opoziţie cu Sângiorzul (Sfântul Gheorghe), care încuie iarna şi înfrunzeşte codrul, Sâmedru încuie vara şi desfrunzeşte codrul.
În cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii se vor putea bucura de prezenţa ansamblurilor folclorice, a tarafurilor şi a soliştilor de muzică populară românească şi ale etniei bulgare, precum şi de muzica de fanfară, muzica religioasă, onorurile militare …în echipament de epocă, teatru, expoziţie de fotografie, parada costumelor de inspiraţie populară şi o şezătoare la mijloc de zi (vineri, 26 octombrie, ora 14.00)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini