luni, 20 februarie 2012

pe mail despre apa

Apa. Partea I


Realitatea ............. acum un an jumatate.

Eram de vreo 10 minute in magazinul Leacul – un magazin, mic, cochet, din buricul Bucurestilor, ce promoveaza din ratiuni mai degraba sentimentale hrana si viata sanatoasa – cind l-am vazut pe acest domn, avind alura unui decan de Stiinte Juridice, parul alb, trasaturi regulate si calculat in fiece gest. Extrem de distins!

Ii prezenta fetei de la casa virtutile unui dressing facut din boabe de soia nemodificate genetic, cu mult mai mult sodiu decit clor – o varianta mai putin nociva decit sarea obisnuita (facut de faimosul Paul Bragg, un naturopat american, pionier intr-ale vindecarii prin hrana alcalinizanta si post negru, de care citisem in cartile lui Robert Morse si mai apoi pe net!).



Era prima persoana intilnita de mine care auzise si vorbea de Paul Bragg! Am devenit, deci, atenta. Nicu Omota este – dupa cum aveam sa aflu mai tirziu – un caz multa vreme considerat fara speranta, rezolvat de Valeriu Popa, si de asemenea fost discipol de-al vindecatorului roman, ceea ce explica interesul si volumul mare de informatii despre sanatate, pe care le vehicula. Eram incintata de companie. In sfirsit gasisem un om cu care vorbeam aceeasi limba! Ma asteptam sa-mi spuna lucruri noi, suprinzatoare, dar nu ma asteptam la socul produs de demonstratia ad-hoc pe care ne-a facut-o pe tejgheaua casei de marcat, cu doua pahare de apa si un TDS-metru.

Nicu Omota a scos cu miscari pedante, din geanta de pinza neagra pe care o tinea pe umar, un flacon de apa, de pe care dezlipise cu grija eticheta. Apoi, cu aerul unui prestidigitator de mare clasa, a pus pe tejghea ceea ce parea la prima vedere o sticla cu apa ca oricare alta si a mai umplut cu grija doua pahare mici, unul cu apa lui si al doilea cu apa mea, pe care se oferise sa mi-o testeze. TDS-metrul e un instrument rapid, ce masoara totalitatea sarurilor dizolvate in apa si care nu se joaca cu nervii nimanui. Asa ca in citeva secunde s-a pronuntat si am aflat grozavia: apa domnlui Omota avea 6 unitati TDS (total saruri dizolvate in apa), in vreme ce a mea avea peste 150…



Sarurile din apa minerala, ne-a spus Omota, sunt anorganice, deci intraductibile la nivel informational de catre organismul uman. Nu, nimeni nu poate sa foloseasca magneziul sau calciul anorganic din apa minerala, dupa cum nimeni nu isi poate reface rezervele de calciu intr-o mina de calcar! Cele care ne fac favorul de a converti mineralele anorganice in organice, sunt plantele. Calciul, fierul si magneziul organic se inghesuie cu bucurie in plantele cu frunze verzi (patrunjel verde, marar, tarhon, conopida, varza, etc), care au de regula si suficienta vitamina C, pentru ca absorbtia fierului sa fie optima. Calciul se insoteste si se fixeaza in oase cu ajutorul vitaminei D, care se sintetizeaza sub actiunea razelor de soare. E bine de stiut. Mult soare, multa clorofila! Multa clorofila, multe minerale organice!

Lectia de sanatate s-a rezumat, deci, la informatia nestiuta si neluata niciodata in calcul ca nu suntem doar ceea ce mincam, ci si ceea ce bem. Iar ceea ce beam eu la ora aia era otrava curata!

Apa minerala, dupa cum spune Paul Bragg, e excelenta sa te imbaiezi in ea. La fel ca sarea din saculet, incalizita si pusa pe ficat sau zona inflamata, o baie intr-un izvor cu apa minerala curata pielea si revigoreaza organismul. Intern, face dezastre! Artrita, monturi, pinteni si cocoase, cu predilectie…

Si acum, pentru ca am promis, iata rezultatele pentru primele 9 ape minerale, testate de mine cu TDS – metrul si insiruite in ordinea testarii. Pentru urmatoarele, mai da-mi un ragaz!…

1. Perenna Premier, apa minerala naturala plata. “De cea mai buna calitate” – 288 TDS

2. Vittel – Eau Minerale Naturelle Bonne Source – 360

3. Bucovina – Apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) – 54

4. Perrena Premier – apa naturala carbogazificata “De cea mai buna calitate” – 270

5. Aqua Carpatica – apa minerala naturala necarbogazoasa (plata); apa oligomnerala – 200

6. Dorna. Izvorul Alb – apa minerala necarbogazoasa (plata) -186

7. Roua muntilor – apa minerala naturala decarbogazeificata integral – 630

8. Roua muntilor – apa minerala naturala carbogazeificata – 575

9. Izvorul minunilor – apa minerala naturala carbogazificata – 78

Iata, deci, informatia! Decizia e a ta!

PS: De la momentul Leacul incoace m-am revazut de nenumarate ori cu domnul Omota si ne-a legat in timp o prietenie calda. Mi-a instalat un filtru de apa cu ajutorul caruia am si eu apa cu 2-4 TDS. Schimbam constant informatii, idei, carti.

Apropo de carti, de la el am si cartea lui Paul Bragg “Un adevar socant. Apa va poate salva viata”, editata in romaneste la editura Gryphon, in doar citeva sute de exemplare, epuizate curind dupa aparitia pe piata. O sa va povestesc despre carte in urmatoarele postari despre apa. Tot aici, la categoria “In gura lupului”, caci sunt constienta ca vorbind franc despre un subiect atit de ocultat de cei cu interese diverse, ma bag singura intr-o zona minata…



Apa. Partea a II-a

Fără să bea apă, omul moare, agonizînd, în 72 de ore. Dar pînă să moară, setea îl aduce la nebunie. De ce oare?

În mijlocul unei întinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Deși are apă din belșug la distanță de un braț, n-o poate bea. Din ce cauză?

Apa are memorie și poate fi înnobilată sau, dimpotrivă, pîngărită de cuvinte. Cînd apa din țesuturile noastre ascultă muzică de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimbă, se vindecă. Care să fie explicația?

Apa sfințită nu devine niciodată stătută și are proprietăți tămăduitoare. Să fie un mit?



Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica în 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apă. Cum e posibil?



Un om poate posti cu apă pură peste 40 de zile sau chiar mai mult, rămînind sănătos sau vindecîndu-se astfel de boli grave, degenerative, în ciuda privațiunii de hrană. Cît adevăr e aici?



Norman Walker, Paul Bragg, Esaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj și alții și-au dedicat zeci de ani din viață ca să raspundă la întrebările de mai devreme, pornind de la cea mai legitimă curiozitate: cît de importantă este apa pentru noi?



Cercetărie oamenilor de știință au pus pe tapet observații spectaculoase … cum că organismul uman e 70% apă, că sîngele are 80% H2O, cartilagiile 90%, plamânii 80 %, inima 79 %, splina 75 %, rinichii 82 %, mușchii 75 %, oasele 22 %, creierul 90%, neurotransmițătorii 90%,tc etc etc… concluzionînd, printre altele, că însetatul nu mai gîndește limpede…

Toate organele au nevoie de apă, deci, acel compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, care numără în alcătuirea sa doar două elemente. În forma aceasta, adică H2O, apa se numește pură sau distilată. Ce e pe lîngă, e în plus! Mai mult de atît, e chiar vătămător… Naufragiatul nu poate deci să-și potolească setea cu o apă atît de impură, ca apa de mare…



Sărurile anorganice din apele minerale sunt tot atît de intraductibile de către organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaște. Nu le folosește. Mineralele anorganice din compoziția acestor ape înfundă arterele, rigidizează țesuturile, uzează rinichii, imobilizează articulațiile. Apa poate să te vindece, cum poate la fel de bine să te îmbolnăvească. Totul depinde de castitatea ei…

Surse de apă pură, benefică sănătății, sunt trei la număr în lumea-ntreagă: prima, din fructe și legume proaspete cultivate organic și sucul lor; a doua, din apa purificată prin distilare; a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată.



Pentru un orășean, ce nu are un aparat de filtrare a apei singura sursă de apă necontaminată cu fluor, clor, bacterii și rugină e cea minerală, îmbuteliată în flacoane de platic, cel mai adesea. După ce criterii alege el cea mai bună apă de băut, din oferta destul de diversă de pe raft? Prețul, cel mai adesea… Reclama făcută, de multe ori… Prea puțini știu să caute pe etichetă informația care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de săruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primești drept răspuns o cifra mai mică de 50 sau pe-aproape, înseamnă ca ai pus mîna pe o sticlă cu apă potabilă.

Am măsurat cu TDS-metrul alte 11 ape populare de pe piață și am, deci, vești noi. Valorile pentru următoarele zece ape minerale, curînd…

1. La Fântâna – apă de izvor extrasă din zona Tălmaciu ( Sibiu ) – 350 TDS

2. Cheile Bicazului (apă de izvor) – apă plată premium – 350 TDS

3. Vălcele (Izvor Elisabeta) – apă minerală medicinală – 2160 TDS

4. Lipova – apă minerală naturală, decarbogazeificată parțial – 670 TDS

5. Bilbor – apă de izvor plată – 55 TDS

6. Borsec – apă minerală naturală, natural carbogazoasă – 146 TDS

7. Perla Harghitei – apă minerală naturală decarbogazeificată parțială – 598 TDS











Multumim pentru articol !

Nici nu ne dam seama cati oameni se otravesc zilnic la servici cu La Fantana si Cumpana !!! Nu este Cumpana pe lista dar sunt convinsa ca e la fel de nociva….

Poate o incluzi pe urmatoarea lista ….



1. Voslauer - Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS

2. Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS

3. Devin – apă naturală necarbogazoasă (plată) de izvor – 38 TDS

4. Perla Harghitei – apă minerală naturală – 745 TDS



--

EEEEEEEEEuri

Etichetele alimentelor


Printaţi-o şi luaţi-o cu voi la cumpărături!

Etichetele alimentelor

E-100 nepericulos E-170 nepericulos E-240 tulburări

E-101 nepericulos E-174 nepericulos E-241 tulburări

E-102 periculos E-175 nepericulos E-250 periculos

E-103 nepericulos E-180 nepericulos E-251 periculos

E-104 nepericulos E-181 nepericulos E-252 periculos

E-105 nepericulos E-200 nepericulos E260...E268 nepericulos

E-110 nepericulos E-201 nepericulos E-300 nepericulos

E-111 nepericulos E-202 nepericulos E301....E309 nepericulos

E-120 periculos E-203 nepericulos E-311 periculos

E-121 nepericulos E-210 cancerigen E-312 periculos

E-122 nepericulos E-211 cancerigen E-320 colesterol

E-123 foarte cancerigen E-212 cancerigen E-321 colesterol

E-124 periculos E-213 cancerigen E-322 nepericulos

E-125 nepericulos E-214 cancerigen E325...E327 nepericulos

E-126 nepericulos E-215 cancerigen E-330 cel mai cancerigen

E-127 nepericulos E-216 cancerigen E331...E337 nepericulos

- te-E-130 nepericulos E-217 cancerigen E338... E341 modificari gastrice

E-131 cancerigen E-220 distruge B12 E400....E404 nepericulos

E-132 nepericulos E-221 modificari gastrice E-406 nepericulos

E-140 nepericulos E-222 modificari gastrice E-407 modificari gastrice

E-141 nepericulos E-223 modificari gastrice E-408 nepericulos

E-142 cancerigen E-224 modificari gastrice E-410 nepericulos

E-150 nepericulos E-226 modificari gastrice E-411 nepericulos

E-151 nepericulos E-230 periculos E-413 nepericulos

E-152 nepericulos E-232 periculos E-414 nepericulos

metoda deparazitare primita pe mail

Programul antiparazitar pentru animalele de companie


Dozele sunt calculate pentru un caine sau o pisica de de 5 kilograme.

Dublati-le daca este vorba despre un animal de 10 kg, si asa mai departe.


1. Apa de patrunjel: fierbeti o legatura mare de patrunjel proaspat in circa un litru de apa, timp de 3 minute. Aruncati patrunjelul. Dupa racire, puteti congela o mare parte din ea in recipiente de circa 200 ml. Aceasta este cantitatea necesara pentru o luna.

Puneti o lingurita de apa de patrunjel in mancarea animalului. Nu este nevoie sa il supraveghiati cum mananca. Orice cantitate ingurgitata este suficienta.

Animalele sunt atat de pline de paraziti, incat trebuie sa aveti mare grija sa nu le deparazitati prea repede. Scopul apei de patrunjel este sa asigure o buna functionare a rinichilor si sa elimine resturile de paraziti morti.

In curand, animalele vor primi foarte bine apa de patrunjel. Probabil simt ca le face bine. Administrati-le aceasta apa de patrunjel cu o sapatmana ininte de a incepe cu tinctura din coaja de nuca neagra.



2. Tinctura din coaja de nuca neagra (concentratie normala): o picatura in mancare. Nu fortati anumalul sa manance. Numarati cu grija. Administrati-o pisicilor de doua ori pe saptamna. Administrati-o zilnic cainilor, de exemplu, un caine de 15 kg primeste 3 picaturi pe zi (dar administrati treptat, marind doza cu o picatura pe zi). Nu folositi tinctura concentrata.

Daca animalul vomita sau are diaree, va puteti astepta sa vedeti viermi. Acestia se pot lua fosrte usor si sunt extrem de periculosi. Nu lasati nicodata copilul sa curete in urma animalului. Incepeti prin a pune sare si iod pe locul respectiv si lasati sa actioneze timp de 5 minute ininte de a sterge. Curatati si murdaria de afara in acelasi fel. In sfarsit, spalati-va mainile cu alcool de cereale diluat (diluati 1 parte alcool cu 4 parti de apa). Alcoolul de cereale este, de fapt, alcoolul etilic obtinut prin fermentarea cerealelor. In unele tari se foloseste trestia de zahar pentru fabricarea alcoolului etilic.

O marca obisnuita in Statele Unite este Evercler. Atentie insa! Recipientele de dimensiuni mici sunt, contaminate cu solventi in urma proceselor de dozare si de umplere. Alegeti sticla de 750 ml sau pe cea de 1 litru care sunt in mod evident imbuteliate altfel. Aveti grija sa pastrati toate tipurile de alcool intr-un loc special la care copii nu pot ajunge. Nu va bazati doar pe disciplina pentru asta. Aveti grija sa nu cumparati alcool izopropilic (alcool pentru frectie) ia acest scop.

Incepeti tratamentul cu pelin dupa o saptamana.



3. Capsulele de pelin: (200-300 mg de pelin/capsula) deschideti capsula si presarati in mancarea uscata a animalului cantitatea cea mai mica pe care o puteti lua intre degete. Faceti acest lucru o data pe saptamna, inainte de a incepe tratamentul cu cuisoare.



4. Cuisoarele: presarati in mancarea uscata a animalului cantitatea cea mai mica pe care o puteti lua intre degete. Contunuati toate aceste tratamente de rutina pentru a nu avea motive sa va temeti ca animalele dumneavoastra de companie va vor contamina. De asemenea, remarcati cat de vioaie si vesele devin.

Aplicati tratamentul in ritm lent, pentru ca animalul sa se obisnuiasca sa manance tot. Prin urmare:

Saptamana 1: apa de patrunjel.

Saptamana 2: apa de patrunjel si coaja de nuca neagra.

Saptamana 3: apa de patrunjel, coaja de nuca neagra si pelin.

Saptamana 4: apa de patrunjel, coaja de nuca neagra, pelin si cuisoare.



Animalele de companie nu trebuie lasate sa se urce pe masa sau pe bufet. Ele trebuie sa manance din bolurile lor, nu din farfuriile dumneavoastra, si nu au voie sa doarma in patul dumneavoastra. Dormitorul trebuie sa fie zona interzisa animelelor de companie. Nu sarutati animalele. Spalati-va mainile dupa ce va jucati cu animalul dumneavoastra. Nu impartiti ABSOLUT NICIODATA mancarea cu animalul dumneavoastra. Nu tineti nisipul pisici in casa instalati o usita pentru pisica. Purtati o masca atunci cand schimbati nisipul. Daca aveti un loc de joaca cu nisip amenajat pentru copii dumneavoastra, cumparati nisip nou de la un depozit si acoperiti-l cand nu e folosit.

Nu mancati intr-un restaurant unde se matura in timp ce luati masa (praful contine oua de paraziti adusi din exterior). Nu lasati nicodata copilul sa mearga de-a busilea pe trotuar sau pe podeaua unei cladiri publice. Spalati mainile copilului ininte de masa. Mancati orice aliment cu furculita, chiar si cele care se mananca de obicei "cu mana". Daca este posibil, lasati incaltamintea la usa.

Solventii sunt la fel de periculosi pentru animalele de companie ca si pentru dumneavoastra. Majoritatea tipurilor de hrana cu adaos de arome sunt contaminate cu solventi cum ar fi tetraclorura de carbon, benzenul, acloolul izopropilic, acloolul metilic etc. Nu cumparati animalelor hrana cu adaos de arome.

Prezenta animalelor de companie este un mare castig pentru viata omului. Scapati de paraziti, nu de animale, cu exceptia cazului in care sunteti bolnav.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini