Postări

Se afișează postări din mai 5, 2012

magazine disparute

Venind ieri pe jos pe Mosilor pe partea cu umbra si cu Mega Image, TCM am constatat :
- desfiintarea (era golit si avea acest anunt in vitrina) magazinului Papillon care avea un fluturas pe mov ca sigla si comercializa haine de la 13 - 26 lei , supravietuind doar casa de amanet din cea de-a doua incapere
- golirea localului Freddy care servea sucuri naturale si vindea fructe, dar si a celorlalte lipite de el (covrigarie/patiserie)
- spatiul Chocolatte langa Pizza Hut era deja de inchiriat fara alt anunt privind o eventuala mutare a localului, doar o reclama pentru site
- disparitia magazinului Reebock, dupa micsorarea initiala a acestuia, spatiul fiind scos pentru inchiriere
- spatiul fost al companiei Emirates ramane gol si el ...

De asemenea, am remarcat si in zona Iancului spre Vatra Luminoasa, inchiderea multor magazine, dar si deschiderea catorva Mega-uri Image variate ca dimensiuni, dar si spre Rosetti (ex. : patiserie Alpha - parasita, librarie devenita magazinas cu "diver…

cetatea Poenari Arges din Vacante la tara

Destinatii cu farmec


Cetatea Poenari, Arges

De la poalele hidrocentralei Vidraru, încep scările care duc la cetatea lui Ţepeş. Turiştii care ajung în această zonă sunt cel mai probabil în drum spre Transfăgărăşan. Şi mânaţi de entuziasmul de a străbate bine-cunoscutele serpentine, trec fără să viziteze fortareaţa lui Ţepeş.

La ieşirea din satul Căpăţâneni, pe drumul Curtea de Argeş – Barajul Vidraru, începe aventura. Cetatea din vârful muntelui se vede de jos, din incinta hidrocentralei Vidraru, însă până la ea sunt 1480 trepte de urcat. Urcatul e anevoios, cu treptele cam prea „în piept” pe anumite porţiuni. Odată ajunşi sus, turiştii sunt întâmpinaţi de către un paznic dornic de taclale, de un morman de pietre si câteva ziduri. Cu toate acestea, nu e loc pentru dezamăgire deoarece împrejurimile Muntelui Cetăţuia, pe care se află cetatea, sunt într-adevăr frumoase. Culmile Munţilor Făgăraşului sunt încântătoare în orice timp al anului.
http://www.vacantelatara.ro/index.php?option=com…

carnavalul clatitelor de la Prejmer din Vacante la tara

Carnavalul clătitelor la Prejmer ediţia a VIII-a 18-19 Februarie 2012


În zilele de 18 şi 19 februarie 2012, s-a desfăşurat la Prejmer Carnavalul Clătitelor- Fasching. Locuitorii comunei păstrează amintirea acestui vechi obicei săsesc, Fasching , care se organizează în preajma Lăsatului Secului după calendarul Bisericii Evanghelice.Momentul marcheaza trecerea de la iarnă la primăvară, semnificând alungarea spiritelor întunericului şi triumful luminii.

În dimineaţa Faschingului cete de flăcăi mascaţi colindă satul călare în lung şi în lat servind localnicii şi turistii cu delicioase clătite care mai de care mai gustoase iar în schimbul lor tinerii primesc făină, zahăr, ouă, vin sau bani. Personajele nelipsite din caravană sunt mirele şi mireasa, preotul, babele. Ele marchează poveştile de viaţă precum sunt nunta ori înmormântarea, care au avut loc şi pe durata îndelungatei călătorii. Ziua se încheie cu parada măştilor şi petrecerea Balului Mascat, care durează până în zori.

http://www.va…

reteta nemuririi care circula prin mail

Reteta nemuririi a fost descoperita!


Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" NE tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea!

•01. Mananca mai multa coaja de Paine. Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.

•02. Fa sport cu greutati. Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!

•03. Liber la ulei de masline si otet. Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.

•04. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.

•05. Bea opt pahare…

recomandare