joi, 24 mai 2012

finala fotbal

- de ce spaniolii au fost civilizati cand au venit la finala tot pe National Arena, iar suporterii romani nu pot fi niciodata?! ieri in jurul orei 18.00 : un grup mare de suporteri pedestrii, larma infernala, bubuieli, scandari ... pe stradute dinspre Obor-Avrig si pana la stadion, deci cateva statii RATB ..., vreo 8 ambulante in mare larma se grabeau si ele probabil spre stadion, traversand intersectia dinspre liceul Iulia Hasdeu, cateii comunitari fugeau inspaimatati de zgomotul pocnitoarelor "mancand pamantul", tot cartierul vuia, parca tuna, iar pe stadion - la TV - nici nu se auzeau in microfon apelurile la fair-play facute de jucatori (Marius Niculae) ...

- am asistat la un proces la judecatoria sector 2 pentru anularea unui proces verbal al jandarmeriei - un fan, 1 martor si o avocata; de la jandarmerie nu s-a prezentat nimeni; martorul castigase la randul lui fondul si se pare ca jandarmeria nu facuse recurs; pe scurt: erau prezentabili, au declarat ca jandarmeria a evacuat dezordonat/eronat sectoarele peluzei, amestecand suporterii, deoarece unii de dupa vreo 2 sectoare aruncasera cu niste torte, iar la iesire au fost legitimati si asigurati ca nevinovatii fara antecedente nu vor pati nimic, cu toate acestea dupa vreo saptamana au primit prin posta amenzile - tare, nu?!, desi fusesera perchezitionati la intrarea pe stadion, deci erau in imposibilitatea savarsirii contraventiei - logic- cu ce?!
HAI ROMANIA!

pila la nori

ajunge cu ploaia, piei deprimanta vreme! putem gasi vreo pila la nori sa se mute unde chiar agricultura are nevoie?! au spalat destul orasele si au "dusulit" lumea ... canalele inexistente, sinele mustesc, orasele nu mai fac fata ... e prea cald si incomod pentru cizmele de cauciuc, ne trebuie botine/ghete ... migrenele ne omoara, golim farmaciile ... mai vine oare vara? zici ca-i toamna ...

covrigii Luca

ati incercat covrigii Luca de vis-a-vis de Cocor pe langa dm ?!
la 2 lei cu mar/ciocolata in "cocoasa", ori traditionali, etc
proaspeti si savurosi
recomand

noutati pe Mosilor

- au disparut Raffaeli cu incaltaminte, ca si Reebok
- se renoveaza spatiul fostului Freddy
- promotii la MeliMelo pana duminica, inclusiv colectia de vara
- oferte la TCM - inclusiv cel de la Universitate-Sutu (bluze reduse la 20 lei, autocolante pereti/mobila 19 lei 2 folii mari cu roci/bolovani, 14 lei cu fructe si legume/tip tablou fereastra, 40 lei pantaloni redusi de la vreo 80 lei, articole Disney, etc)
- a disparut magazinul de instrumente muzicale recent deschis; aceeasi soarta a avut-o si libraria Teora

primit pe mail, provenienta evz

La IASI, Fabrica de "E"-uri ZEELANDIA

Consumati E-uri cu incredere.. Treaba stiintifica, verificata. Nu sint periculoase, doar putin cancerigene, iar unele iti fac pielea galbena... Oricum, "foamea in lume" face de neoprit aceasta tehnologie; a luat avint si nu cred ca o mai poate stopa ceva. E simpla, rapida, mai ieftina, universala (iese orice din aceeasi materie prima), iar cind o pui in gura, place si mai cere... "Inapoi la natura" e tot mai greu, nu ajunge la toata lumea, nu arata la fel de bine, productia e aleatorie (merele naturale, de exemplu, au marimi inegale, negi si pete; cele "lucrate" sint perfecte, gata la termen si ceva mai ieftine). Nu mai stati pe ginduri; oricum nu scapati de ele; consumati E-uri, luati si pentru acasa si mai ales dati cu incredere copiilor. Treptat, ei vor deveni mutanti, si noua hrana o sa le faca chiar bine; cea naturala, care ne-a nascut cindva, va disparea in viitor, asa ca vom fi altii, si poate mai buni. Exemplu: viata s-a lungit cind medicamentele farmaciei verzi au fost inlocuite cu cele de sinteza, evident superioare ca efect. V-ati mai intoarce cu totul la ceaiuri si prafuri, ca in farmacia de la 1800 (darmite inainte...)? ... Mincati cu incredere E-uri; viitorul sta in sacii de pe rafturile din Zeelandia. "FABRICA DE E-URI". Am intrat în Aria 51 a industriei alimentare din România
Autor: Ionel Iloae http://www.evz.ro/de-acelasi-autor/autor/ionel-iloae.html
Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi, tot ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este nici ciment, nici vopsea lavabilă. Totul se transformă în hrană, ajunge în farfuriile dv. şi apoi în stomac. Aşa funcţionează industria alimentară.
E o curățenie perfectă în fabrica Zeelandia. Structura modulară nu conține bare și traverse pentru a nu se depune praful prev http://www.evz.ro/
O sută de ieşeni fac zilnic mâncarea praf. E cea mai mare fabrică de E-uri din România, locul în care pe o poartă intră compuşii chimici şi extractele din plante, iar pe cealaltă ies saci sau bidoane cu prafuri ce reprezintă baza tuturor cremelor şi foietajelor din industria românească de panificaţie şi patiserie. E fabrica Zeelandia, investiţia olandeză de la marginea Iaşiului, iar o echipă EVZ şi 7EST a pătruns în locul în care se naşte aproape tot ce mâncăm.

Fericirea brutarilor
E o hală discretă ce se confundândă cu decorul cenuşiu de pe marginea drumului european 583. Dar ce se produce aici e suficient pentru a umple farfuriile câtorva ţări din estul Europei, fiind gândită ca un avanpost. "Producţia a fost mutată de la Bucureşti la Iaşi pentru că s-a găsit mână de lucru calificată", a explicat Ovidiu Bocăniciu, directorul fabricii. Aici se produc creme şi umpluturi de cofetărie precum şi mixuri de panificaţie. Sună pompos - da fapt sunt nişte saci cu prafuri care se amestecă, în brutării, cu apă, drojdie şi puţină făină şi iese ce vrei: pâine crocantă, plăcinte, pră­­­­­­jituri. Le dai orice gust, orice formă şi orice culoare. Sacul deşărtat în malaxor înlocuieşte aproape orice ingredient din natură.

Consumaţi moderat E-uri
Totul e secret în Zeelandia, am putut intra doar pentru că directorul Bocăniciu s-a gândit că aşa mai poate tempera isteria cu E-urile. În fabrica aceasta se vorbeşte codificat - E282, E300, E170 sunt nişte saci stivuiţi într-o ordine perfectă şi reprezintă tot un fel de mâncare. "Toate E-urile folosite sunt aprobate de UE. Oamenii trebuie să ştie câte E-uri pot consuma, care e limita maximă. Şi mierea e bună, dar în exces ţi se face rău", îşi susţine cauza Ovidiu Bocăniciu. "Consumând separat E-uri de la mai multe produse, cantităţile se însumează şi se ajunge la depăşirea pragului admis. E un atac lent", spune, în replică, dr. Cornelia Stancu, şefa Biroului de Siguranţă a alimentelor de la DSV Iaşi.

Pentru Iaşi, E-urile sunt bune
Naturale sau artificiale, toate E-urile de la Zeelandia se obţin în laborator. E160 e beta-caroten dar nu e obţinut din morcov ci prin sinteză. "Există un extract natural, dar cantitatea este înmulţită prin sinteză chimică", explică dr. Stancu. Pentru economia Iaşiului aceste E-uri sunt bune, pentru că Zeelandia a băgat în afacere şi Institutul "Petru Poni". "Consumatorii sunt neinformaţi. Pe etichete ar trebui trecută şi doza maxim admisă. Oamenii ar şti cât pot consuma fără să fie afectaţi", e ultimul cuvânt al directorului.

În croissantul Zeelandia, găsit pe scară largă în comerţ, se pun 500 de grame de Korent Europe la 10 kg de făină. Nimeni nu-ţi spune ce se ascunde sub această denumire. Rămâne micul secret al fabricantului.

Ca valoare, Zeelandia este a treia investiție străină în județul Iași, după Delphi și Mittal
Cele mai rele E-uri - Sorbitolul e considerat un E periculos: balonează sugarii şi îi face să scadă în greutate. Aspartamul e un edulcator intens, dar foarte hulit pentru ameţelile pe care le produce. Mai sunt coloranţii interzişi copiilor sub 10 ani.

"Avem peste 1.000 de parteneri la nivel naţional. Iau produsele de la noi, le prelucrează şi le vând în retail."

OVIDIU BOCĂNICIU, director Zeelandia

Magie: praful universal devine pâine, frişcă sau gogoşi calde

PÂINE SEMIFABRICATĂ. Zeelandia te poate face brutar fără să ai habar cum se coace o pâine. Îţi cumperi un malaxor, un cuptor electric şi e suficient un contract cu Zeelandia, care îţi furnizează "mixurile de pâine". Premixurile au reţetele gata făcute, nu mai trebuie modificate. "Rotunda românească, cu cele patru variante de pe piaţă, este un mix produs la noi. E natural, fără conservanţi", spune Bocăniciu. Pâinea iese mai pufoasă sau mai crocantă, cu seminţe sau neagră, ea vine semipreparată ca într-un număr de magie.

ÎNLOCUITOR DE FRIŞ­­CĂ. Crema Rosette e un alt produs universal valabil produs de Zeelandia. Are şapte E-uri (E472b, E472e, E322, E460, E466, E340 şi E160a) şi e un înlocuitor de frişcă folosit aproape fără excepţie în toate laboratoarele de patiserie din România.

GOGOŞILE BERLINEZE. Zeelandia extrage esenţe şi din fructe naturale, importând vişine, de exemplu. Din fabrică, rulourile pleacă preambalate, numai bune de pus la cuptor. Totul e gândit la scară industrială: cofetarii obţin produsele mult mai uşor din premixuri. "Avem 1.000 de parteneri la nivel naţional. Preiau baza de la noi, o prelucrează şi vând prăjiturile în retail", explică mecanismul directorul Zeelandia. Un exemplu, sigur nu ştiaţi: gogoşile berlineze pleacă "prefabricate" din această fabrică din coasta Iaşiului.

PASCA DIN PREMI­XURI. De Paşte aţi mâncat probabil pască Korent Classic Panettone sau Zela Creme ori Cheesekrem. Toate sunt prafuri din Zeelandia. Se adaugă făină, apă, câteva stafide şi, eventual, 5-6% brânză, cât scrie mic pe etichetă. Dar la unele rulade nici nu mai e nevoie să adaugi nimic. Trebuie doar să-l "tratezi termic" şi din prafuri iese aproape orice produse de panificaţie vrei.

8,5 milioane de euro,cifra de afaceri a Zeelandia Iaşi în 2010, cu un profit de 250.000 de euro. Investiţia iniţială: 4 milioane de euro
CEI MAI AFECTAŢI: COPIII

Cele mai periculoase E-uri
Unul dintre cei mai periculoşi aditivi este E 420, sorbitolul. "Este un îndulcitor, hipocaloric, interzis copiilor şi sugarilor. Poate duce la dureri de stomac, la flatulenţă şi la balonare", a explicat dr. Cornelia Stancu. Sorbitolul este folosit pe post de conservant şi este interzis în preparatele pentru copii si sugari din cauză că poate provoca diaree şi pierdere în greutate. În plus, este interzis şi celor cu intoleranţă la fructoză.

Un alt aditiv posibil periculos este E 951 sau aspartamul. Acesta este unul dintre cei mai contestaţi aditivi alimentari, raportându-se de-a lungul timpului efecte adverse precum oboseala, ameţeli, iritabilitate, dureri de cap. Din aceste motive nu se recomandă consumul frecvent şi nici depăşirea dozei zilnice admise de 40 mg/kg corp. "Aspartamul este restricţionat în unele produse de cofetărie, fiind un edulcorant intens şi potenţiator de aromă", a adăugat dr. Cornelia Stancu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi.

E 300, acidul ascorbic, are proprietăţi antioxidante şi este cunoscut sub numele comun de vitamina C. "Nu este permis în alimentele pe bază de cereale pentru copii", a spus Cornelia Stancu. Chiar dacă doza zilnică admisă în industria alimentara este nelimitată, acidul ascorbic are acţiune laxativă. Galbenul Sunset (E 110), galbenul de chinolină (E 104) şi ponceau (E 124) trebuie evitate la copiii de până la 10 ani.

MICROFAUNĂ
Principalele specii de aditivi din farfurie
Coloranţi:· E 110 - Galben Sunset (sunset yellow) FCF/galben portocaliu S

· E 150 - Caramel. Termenul caramel se referă la produse de o culoare brună mai mult sau mai puţin intensă, care sunt destinate utilizării ca şi coloranţi. Termenul nu corespunde produsului zaharos aromat obţinut prin încălzirea zaharurilor şi care este folosit pentru aromatizarea alimentelor.

· E 160c - Extract de ardei roşu, capsantină, capsorubină

· E 175 - Aur

Îndulcitori:· E 420 - Sorbitoli

· E 421 - Manitol

· E 950 - Acesulfam-K

· E 951 - Aspartam

· E 952 - Ciclamaţi

Alţi aditivi· E 249 - Nitrit de potasiu

· E 250 - Nitrit de sodiu

· E 251 - Nitrat de sodiu

· E 252 - Nitrat de potasiu

· E 260 - Acid acetic

· E 330 - Acid citric

· E 943a - Butan

· E 943b - Izobutan

· E 944 - Propan

· E 948 - Oxigen

· E 949 - Hidrogen

recomandari

http://www.eva.ro/maia/

http://www.blogger.com/profile/06327653720965629172

http://www.garbo.ro/articol/Animalutze/11102/dewey-pisoiul-vicki-myron/pagina-2.html



Columb

Columb nu ar fi descoperit niciodată America daca ar fi fost căsătorit, din cauza următoarelor întrebări:


Unde te duci ?

Cu cine ?

De ce ?

Cu ce ?

Ca să descoperi ce ?

De ce tu ?

şi eu ce fac dacă tu pleci ?

Pot să vin cu tine ?

Când te întorci ?

Ce îmi aduci ?

Se pare că ai un adevărat plan, nu ???

De ce ? Nu mă minţi! De ce iţi faci asemenea planuri ?

Vad că sunt din ce în ce mai multe în ultimul timp. De ce ?

Te părăsesc. şi nu mă mai întorc niciodată. De ce nu mă opreşti ?

Nu înţeleg de ce e atât de importanta chestia asta cu descoperirea. şi de ce nenorocita aia de regina iţi dă toate vasele alea pe gratis ?

De ce? E mai frumoasă decât mine ?

De ce te gândeşti atât de mult şi nu răspunzi ?

Întotdeauna călătoreşti şi iar călătoreşti...nu pot sa înţeleg de ce naiba ........

Ce naiba vrei să descoperi ???

radiofrecvente, de pe mail

Radiofrecventele pe care le folosesc:


Digi (3G) - 2100Mhz



Vodafone ( GSM + 3G ) --- 900Mhz + 2100Mhz



Orange ( GSM + 3G ) --- 900Mhz + 2100Mhz



Cosmote ( GSM ) --- 1800Mhz



Zapp ( CMDA + 3G ) --- 450Mhz / 800Mhz + 2100Mhz



Retelele Wifi folosesc banda de la 2401Mhz la 2480Mghz

---standard

802.11b/g - Romania .



Magnetonul din cuptorul cu microunde functioneaza la

frecventa 2450Mhz.


Concluzia... ?


REGULI MINIME DE UTILIZARE A MOBILULUI



- NU VA FI FOLOSIT DREPT CEAS DESTEPTATOR;



- VA FI TINUT LA CEL PUTIN 2 M DE CAP IN

TIMPUL ZILEI SI AL NOPTII ( IN LIMITA POSIBILULUI) .



LUCRURILE AFISATE MAI JOS SUNT CUNOSCUTE DE MULT DE NEUROLOGI.



În ultima saptamana din octombrie 2010 a fost

sustinuta o teza de doctorat in Romania , la Clinica de Medicina

Muncii din Cluj, iar concluziile au fost inspaimantatoare !



Studiul s-a facut utilizand tehnica de varf la nivel

mondial, cea a determinarii chemoluminiscentei si a lipoperoxizilor.



S-au studiat astfel efectele campurilor

electromagnetice (CEM) asupra corpului uman, in special cele produse

de telefonia mobila, cuptoare cu microunde, antene de telefonie

mobila,

retele de inalta tensiune.



TOATE PRODUC cancer, imbatranire precoce, sterilitate

la ambele sexe, nevroze, tulburari de somn, decalcifieri osoase,

cresterea coagularii, cataracta, tulburari endocrine etc.



ATENTIE !!! Convorbirile pe telefonul mobil - cu cat

mai lungi, cu atat mai nocive, mai ales la start, cand testez apelul,

"bipul" cu telefonul la ureche.



S-a aratat cum vibratiile respective, cu telefonul la

ureche, produc, la trecerea prin medii cu densitati diferite,

concentrari si reflexii in anumite zone, mai ales craniene.

Calota craniana functioneaza ca o antena parabolica cu

concavitatea in jos, concentrand undele spre baza creierului, afectand

hipofiza si tiroida si cristalinul (risc de cataracta).



Autorii studiului propun interzicerea pe orice

cale a utilizarii telefoniei mobile sub varsta de 14 ani !


De asemenea, dispozitivele tip hands-free reduc

semnificativ impactul CEM asupra creierului, intrucat

telefonul mobil e tinut mult mai departe de calota craniana.


Cea mai periculoasa retea este Cosmote, care genereaza

impulsurile cele mai puternice, 75% din ele genereaza Zapp-ul, 33%

genereaza Vodafone si Orange , iar cel mai jos e Digimobil-ul. *


Informati-va rudele si prietenii !

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini