Postări

Se afișează postări din octombrie 7, 2012

romance celebre

Pe 20 februarie 1937 Maria Tanase isi face debutul la radio. Milioane de romani, de la Majestatea sa, pana la oamenii din mahalale, raman vrajiti de glasul ei. In afara de compozitorul Rogalsky, niciunul dintre invitatii din studio nu auzise de ea inainte.

Prima femeie comandor al Legiunii de Onoare, membra a Academiei Romane, Franceze si Belgiene. A fost fashion-icon-ul Europei in Belle Epoque, admirata si adorata de Poust, Cocteau, Colette, Rodin, Paul Valery, Gide. Anna de Noailles, nascuta printesa Brancoveanu.


S-a născut lângă Turda, a fost vândută ca sclavă la târgul din Vidin , a scăpat din haremul Paşei. A devenit o lady la curtea Reginei Victoria şi e cunoscută de toată lumea ca una din primele femei-explorator din lume. Florica Sas.


S-a nascut in Romania , intr-o familie boiereasca basarabeana. I-a frant inima lui Ionel Teodoreanu, s-a maritat la 16 ani cu Bazu Cantacuzino, a jucat in " La Dolc…

retete

Un smoothie pentru energie,de mixat bine în blender urmatoarele ingrediente:
- o banană
- iaurt slab

- 1 lingură de cereale de ovăz
- un jumătate de pumn de migdale

Alt smoothie: 1 morcov, o jumătate de grepfruit, puțin ghimbir


Fierbeți într-un litru de apă 2 lămâi feliate, căteva picături de extract de vanilie și rozmarin și bucrați-vă de parfumul care va inunda imediat bucătăria și întreaga casă. Transferați într-un borcan și păstrați câteva zile


Gustare delicioasă intre mese : felii de măr cu ciocolată (neagră!!) și cereale crocante


Alt smoothie:
- jumătate de cană de suc de portocale proaspăt stors
- o cană de cubulețe de mango
- o mână de frunze de spanac sau pătrunjel
- 2 cuburi de gheață
- o lingurință de miere care se mixeaza in blender

Un ajutor de nădejde direct de la noi din bucătărie pentru părul tern și lipsit de strălucire! Această mască naturală îi va reda strălucirea și îl va hidrata.
Pasați un avocado copt și amestecați-l bine cu o lingură de ulei de măsline și o lingu…

top flori rare

In mod sigur, pentru a clasifica primele 10 cele mai rare flori din lume, nu este atât de uşor, din moment ce specialiștii au declarat că există mai mult de 270.000 de specii de flori (care nu includ cele 10 – 15% din florile neclasificate din regiunile îndepărtate ale lumii). Urmează un top 10 nu doar cu cele mai rare flori, ci şi cu unele dintre cele mai interesante poveşti. 10. Campion (Silene tomentosa) Găsindu-se doar în Gibraltar, floarea Campion a fost considerată dispărută de către comunitatea de știință în 1992, când toate urmele de plante dispăruseră. Apoi, în 1994, a fost descoperit un singur exemplar, de către un alpinist, care făcea drumeții pe stâncile înalte ale Gibraltarului.
A fost apoi dusă la Banca de semințe Millenium şi specia creşte acum la Grădina …

harta rutelor

http://www.rome2rio.com/

HARTA RUTELOR ... PENTRU ORIUNDE, PENTRU PRETUTINDENI.  FOARTE UTILA.

Jos palaria pentru cine a facut acest lucru. Acest site este uimitor. Alegeti orasul de plecare si orasul de sosire, apasati Start searching si va va arata ruta, prin toate modurile de transport. Ruta cu harta, catre orice destinatie din lume cu Avion /Autobuz / Tren. Doar faceti click pe link-ul de mai jos si mergeti mai departe.