marți, 18 decembrie 2012

Diploma Mosului de la EV.Z.http://www.evz.ro/detalii/stiri/diploma-de-copil-cuminte-afla-cum-o-poate-obtine-si-copilul-tau-956281.html

am fost si eu Sambata la Cafeneaua cu pisici

a fost dragut; am baut si o ciocolata calda cu portocale, minunata; pe una dintre fete o cunoscusem la Romexpo la Expo Felina; am facut atat donatie in bani, cat si in obiecte, dar am si cumparat calendar, bijuterii si alte decoratiuni donate de creatori ...

iata raportul

http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=296016100432634&mid=7380ee8G5af31bdfb9b7G7a1f098Ge5&bcode=1.1355682235.Abnv6dUY8k7yhEqq&n_m=liliana.deac%40gmail.com


A doua ediție a Cafenelei cu pisici, desfășurată pe 15 decembrie 2012, a fost cu adevărat impresionantă. Prietenii noștri au venit în număr mare ca se ne arate susținerea, au adus cadouri pentru pisici și au cumpărat calendare și obiecte handmade donate de ceatorii care n-au rămas indiferenți la apelul nostru. Ne-am bucurat să îi reîntâlnim sau cunoaștem pe cei care fac posibilă activitatea Camerei cu Pisici și am petrecut o zi minunată alături de ei. Le mulțumim și gazdelor noastre generoase, în Culise Teatru Pub. Suntem bucuroși să vă spunem că adoptatorii n-au lipsit nici ei, fiind o zi fericită pentru 4 dintre pisicile din grija Camerei: Artur, Râmeț, Lana și Veverița, care au plecat la familiile lor. Nu știm exact câți ne-ați trecut pragul, dar vă mulțumim fiecăruia dintre voi și vă dorim cele mai minunate Sărbători, în ton cu sufletul vostru.

colindehttp://www.crestinortodox.ro/a103-colinde-audio

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-de-craciun

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-romanesti

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-traditionale

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-corale

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-populare

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-artisti

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-psaltice

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-copii

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-in-engleza

http://www.crestinortodox.ro/colinde/colinde-in-greaca

GALA PREMIILOR « DREPTURILE COPILULUI » 2012 - La Lettre


Pentru al doilea an consecutiv, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a acordat Premiile « Drepturile Copilului » unor persoane care au militat pentru Drepturile Copilului, care au luptat pentru respectarea acestora si au contribuit la schimbarea vietii copiilor.


Evenimentul face parte din proiectul Festivalul Drepturilor Copilului « Pentru cucerirea drepturilor noastre ! », editia a treia, implementat de FONPC impreuna cu partenerii proiectului.

Castigatorii editiei 2012 au fost :


- trofeul si premiul « Drepturile Copilului » la categoria « profesionist din cadrul institutiilor / autoritatilor publice » : dl. Stefanica-Ionel Armeanu, Directorul DGASPC Vaslui ;- trofeul si premiul « Drepturile Copilului » la categoria « profesionist din cadrul ONG » : dna Carmen Anghelescu, psiholog ;- trofeul si premiul « Drepturile Copilului » la categoria « tanar debutant din cadrul ONG », « Premiul Dr. Alexandra Zugravescu » : dl. Aron Carneala, tanar beneficiar al Centrului de plasament « Gulliver » din Sibiu ;- trofeul premiul « Drepturile Copilului » la categoria « jurnalist » : dna. Ioana Raduca, Sef Sectie Social in cadrul Departamentului de Stiri Antena 1 si Antena 3 ;- premiul « Drepturile Copilului » la categoria « VIP » : dna. Amalia Enache, prezentatoare stiri PRO TV ;- premiul de excelenta al FONPC: dl. prof. univ. dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei.Dl. Benoit Rutten, Delegatul Valonia-Bruxelles la Bucuresti, prezent la eveniment in calitate de partener, a insistat in interventia sa asupra cuvantului copil, « cuvant care trebuie sa fie in centrul atentiei noastre ». A subliniat, de asemenea, faptul ca premiile acordate au fost meritorii pentru ca cei care le-au primit au schimbat destine, implicandu-se concret pe teren, in actiuni care au ameliorat viata copiilor.


Mai multe informatii si imagini de la eveniment : www.fonpc.roPentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro si 021 314 06 65.


LE GALA DES PRIX « DROITS DES ENFANTS » 2012


Pour la deuxième année consécutive, la Fédération des Organisations Non gouvernementales pour l’Enfance (FONPC) a attribué les Prix « Droits de l’Enfant » à des personnes qui ont milité pour les Droits de l’Enfant, qui ont lutté pour le respect de ceux-ci et ont apporté leur soutien au changement de la vie des enfants.


L’événement fait partie du projet Le Festival des Droits de l’Enfant « A la conquête de nos droits ! », 3ème édition, mis en œuvre par la FONPC avec les partenaires du projet.


Les gagnants de l’édition 2012 ont été :- le trophée et le prix « Droits de l’Enfant » catégorie « professionnel dans le cadre des institutions / autorités publiques » : M. Stefanica-Ionel Armeanu, le Directeur de la DGASPC Vaslui ;- le trophée et le prix « Droits de l’Enfant » catégorie « professionnel d’une ONG » : Mme Carmen Anghelescu, psychologue ;- le trophée et le prix « Droits de l’Enfant » catégorie « jeune débutant du milieu des ONG », « Prix Dr. Alexandra Zugravescu » : M. Aron Carneala, jeune bénéficiaire du Centre de placement « Gulliver » de Sibiu ;- le trophée et le prix « Droits de l’Enfant » catégorie « journaliste » : Mme Ioana Raduca, Chef de la Section Social du Journal de Antena 1 et Antena 3 ;- prix « Droits de l’Enfant » catégorie « VIP » : Mme Amalia Enache, présentatrice du Journal de PRO TV ;- prix d’excellence de FONPC : prof. univ. dr. Sorin Oprescu, le Maire Général de Bucarest.


M. Benoit Rutten, le Délégué Wallonie-Bruxelles, présent à l’événement en tant que partenaire du projet, a insisté dans son intervention sur le mot enfant, « mot qui doit être au centre de notre attention ». Il a également souligné le fait que les prix attribués ce soir-là sont importants car ceux qui les ont reçus ont changé des destins, par leur implication concrète sur le terrain, dans des actions qui ont amélioré la vie des enfants.

Plus d’informations et images : www.foncpc.ro


Plus d’information : Gabriela Dobre, Délégation Wallonie-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro, tél.: +40 21 314 06 65.

articol primit prin mail

Acum aproape optzeci de ani National Geographic Magazine, SUA, dedica doua numere “Romaniei vrajite”, o perla a Europei de Est si o tara plina de culori, obiceiuri strabune, ospitalitate rar intalnita si un Bucuresti ce “aduce un pic si cu New York”. Descrieri ce trezesc melancolie, zambet, dar si o oarecare tristete, fotografii “de colectie” ce infioara.


Doua numere National Geographic de peste 120 de pagini, pline de fotografii preponderent alb-negru, publicitate la vechi masini Plymouth, frigidere General Electric sau predecesorii “conversilor”, Keds, au ca main story Romania.   O Romanie cu Basarabia lipita de “patria muma”, o Romanie pitoreasca plina de folclor si oameni ospitalieri dar si de nelipsitii tigani mai mult sau mai putin nomazi ce erau deja pripasiti pe meleagurile natale. Se pare ca in acea perioada National Geographic scria articole mult mai ample decat in prezent, cu (si) mai multe fotografii, acoperind atat partile importante din istoria unui popor cat si geografia sa, observatii la nivel personal dar si obiectiv despre oameni, cladiri si obiceiuri.

In 1934, o echipa National Geographic incearca sa ajunga, intr-o masina ce acum este considerata in mod clar “de epoca”, in orasul Sibiu. Era dimineata, praful de sub roti se ridica inalt in timp ce, alene, taranii romani isi manau vitele la pascut. Nu a durat insa mult pana cand masina temerarilor americani s-a impotmolit intr-una din gropile ce inca ne fac faimosi in Europa si in prezent.

Chiar si cu ajutorul mai multor trecatori nu au putut despotmoli masina asa ca au trebuit sa inopteze in ea, sub ochii curiosi ai trecatorilor si ai cainilor ce nu pareau prea incantati de prezenta straina. A doua zi insa, cu ajutorul unei duzini de oameni si a unei pereche de cai, au reusit sa scoata autovehiculul din sant si sa porneasca la drum, nu inainte de a fi “omeniti” de romani cu cateva felii de paine si miere, “mana cereasca” pentru ei.   Asa incepe articolul de peste 50 de pagini dedicat Romaniei, in anul 1934. Un inceput care, probabil, s-ar potrivi si in prezent, daca ai incerca sa treci prin anumite catune pierdute de lume, de printre dealuri, unde strazile nu au auzit de pavaj si unde taranul roman inca mana caruta cu boi pe poteci de padure.

Echipa National Geographic avea sa petreaca mai multe luni in Romania, pentru a observa cat mai multe lucruri relevante despre tara.

Autorii articolului remarca inca din prima pagina influentele culturale ale tuturor cotropitorilor ce au invadat, cu sau fara succes, tara noastra de-a lungul secolelor – romanii, hunii, tatarii, turcii – toti si-au lasat marca asupra poporului.

Bucurestiul acelor vremuri era parca rupt complet de restul tarii, remarca autorii articolului. “Desi Paris poate reprezenta Franta, Bucurestiul nu prea se potriveste cu restul Romaniei. Aceasta capitala nu are aproape nimic in comun cu restul tarii. Este un oras vesel, cosmopolit, deseori numit «Micul Paris» din Balcani”. Arcul de Triumf era deja inaltat, construit cu ocazia incoronarii Regelui Ferdinand si a Reginei Maria.   Strazile orasului sunt aglomerate cu femei frumoase si imbracate cu gust, ofiterii de politie stralucesc in uniformele lor iar strainii contrasteaza uneori cu tiganii jerpeliti si taranii romani imbracati in portul lor traditional. Restaurantele si cafenelele, aproape tot timpul pline, rasuna pana in strada de dialoguri politice si barfe”, noteaza National Geographic 1934.

La fel ca schimbarea garzii din Paris, care are loc si in prezent, aveau loc si in Bucurestiul acelei vremi parade militare regale, deschiderea Parlamentului de catre rege si o defilare demna de orice basm de Petre Ispirescu – caleasca regala, cu sase cai albi, strabateau strazile orasului sub privirile uimite ale trecatorilor.

“Iarna ni s-a parut amuzant sa inchiriem o sanie cu zurgalai manata de cai si condusa de un birjar cu o caciula mare de blana si mantie de catifea. Inca mai sunt cativa birjari ce traiesc in Bucuresti si care se numesc Scopiti, acum aproape pe cale de disparitie. Barbatilor li se permite sa se casatoreasca dar la nasterea primului lor copil, acesta este sterilizat”.

In acele vremuri George Enescu incanta inca Romania cu rapsodiile sale (el a decedat in 1955 – n.r.) si era asteptat “cu casa inchisa” si la Bucuresti. Per total, muzica buna strabatea strazile Capitalei tarii. “Am ascultat un dans fascinant al tiganilor, compus de un muzician roman foarte popular si care poate rivaliza cu oricare din lume. Il cheama Enescu, compozitor si violonist ce este asteptat in multe orase din Europa si America, dar nu cu mai multa iubire decat in tara natala. El ii incanta pe bucuresteni cu concertele sale in fiecare an”, noteaza National Geographic.

Pe malul Dambovitei se intindea in perioada interbelica o piata mare unde comerciantii, ambulanti sau ce inchiriau magazine, insurau marfurile. Pentru ca multi nu stiau sa citeasca, multe magazine aveau atarnate placi cu produsele ce puteau fi gasite si cumparate inauntru.

In jurul Bucurestiului, terenurile semanau cu cele din Kansas, de unde venea echipa National Geographic. Romania era una dintre putinele tari din Europa unde taranii purtau in mod curent haine populare. “Taranii romani sunt intotdeauna extrem de placuti. Tot timpul politicosi, veseli, muncesc mult desi deseori ineficient. Muncesc mult in padure si pe campii, pe ogoare, dar intr-o maniera primitiva, folosind uneltele stramosilor lor”, noteaza National Geographic, editia SUA din 1934.

“In Predeal, unde am stat la o mica vila, am fost impresionati de modul de a spala al romanilor. Aruncau hainele intr-un cazan mare unde duceau apa aproape de clocot apoi le scoteau si le frecau de lemne speciale. Desi foarte rudimentar, hainele au iesit cum nu se poate de albe si curate. Apoi, cu un fier incalzit cu carbuni, le-au calcat si au iesit mai bine chiar decat cu aparatele electrice de care gospodinele din America sunt atat de dependente”.

Din punct de vedere politic, dupa Primul Razboi Mondial, Romania a ales precum majoritatea tarilor din regiunea “partea de Est”.

Marii proprietari au fost expropriati si hectare intregi au fost date taranilor pe bani putini. Rezultatul a fost ca acestora din urma le-a fost data mai multa putere ca niciodata. Marilor proprietari le-au fost oferite obligatiuni in schimbul terenurilor insa dupa 1926 moneda nationala s-a depreciat puternic asa ca acestea nu mai valorau aproape nimic la acea data.

In acele vremuri, tiganii inaltau multe tabere in Delta Dunarii. “De departe, tiganii pot parea un popor nomad romantic, placut. De aproape insa, cand ii vezi mizerabili si imbracati in carpe rupte, realizezi cat de departe este realitatea de mistic. Insa muzica lor este minunata. La aproape orice colt de strada poti intalni cate unul care este gata sa iti cante melodii din vioara pentru cativa lei”.

“Iarna mi-era mila de copiii tigani care, pe jumatate goi, cerseau la un colt de strada. M-am lecuit insa repede dupa ce i-am vazut pe doi dintre ei razand fericiti si zdranganind buzunarele pline de bani”. Unele lucruri, se pare, nu se schimba nici cu trecerea deceniilor.

Constanta, cel mai mare port al tarii, pastra inca urme ale ocupatiei turce, mai ales in hainele unora dintre muncitorii de acolo. “Romania este una dintre tarile cu cea mai ridicata productie de petrol din lume, fiind intrecuta in 1932 doar de SUA, Uniunea Sovietica si Venezuela. Mii de barili de petrol sunt incarcati si trimisi spre export din Constanta, Galati si Braila”, nota National Geographic. Din pacate, in 1934. Principalele piete de desfacere pentru petrol erau Turcia, Egipt, porturile Mediteraneene dar si din Europa de Vest. Din Constanta se livrau si cantitai mari de grane.

Inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, Balcic facea parte, de asemenea, din Romania. Acolo Regina Maria “a construit un superb palat de vara ale carei gradini sunt minunea coastei de est. Ne-a placut si Eforia, o statiune relativ primitiva dar unde am putut face baie in Marea Neagra, uitandu-ne la infinit la culorile in schimbare ale apei”.

La Valcov, autorii National Geographic au fost incantati sa descopere “un pamant mai rusesc decat in Rusia”.

“Valcov este ca o mica Venetie, canale de apa strabatand orasul pe toata lungimea lui. Pescarii pleaca la rasarit si se intorc la apus cu barcile pline de pesti. Pe sezon sunt prinse circa 18.000 de kilograme de peste, dintre care circa 5.000 kg sunt sturioni care ofera caviar, valoros. La New York, pretul pentru micile oua negre este foarte ridicat. Acesta era locul cel mai bogat in caviar din Rusia pana cand Basarabia a devenit parte componenta din Romania in 1918”, subliniaza autorii articolului.

“Odata ce am intrat in cateva orase din Transilvania, diferentele au devenit clare deoarece aceasta provincie, candva parte din Ungaria, a decis sa devina parte din Romania dupa razboi. Se pot vedea costume unguresti si saxone purtate de barbati inalti cu trasaturi maghiare. Deseori arhitectura este diferita de restul Romaniei, casele avand o alura germanica. Peste tot, semnele sunt in trei limbi – romana, germana si ungureste”.

Autorii articolului descriu, in cuvinte de lauda, Brasovul si a sa “Biserica Neagra” plina de carpete turcesti rare, dar si Sibiul (Hermannstadt) cu cladiri frumoase, muzee si biblioteci care atrag multi oameni de cultura si Sighisoara, “adevarata bijuterie, fortareata medievala pastrata aproape intacta de-a lungul timpului”.

“Ar fi un pacat sa mergi in Romania cu trenul. Daca mergi cu automobilul, desi s-ar putea sa ai probleme cu strazile si indicatoarele, te poti bucura de privelisti minunate si, de asemenea, de ospitalitatea oamenilor. Deseori este bine sa mananci feluri traditionale, cum ar fi asa-zisele «sarmale» cu «mamaliga». Aceasta din urma este considerata mancarea saracilor in Romania”.

Mergand cu masina prin Transilvania, autorii National Geographic au gasit reminiscente (intre timp disparute) ale tribului Turanian, trib invaluit in mister. Se presupune ca acestia ar fi facut parte din armatele cotropitorului Attila, ale carui hoarde se retrageau in est.”Casele acestora sunt construite din busteni si portile din lemn aduc in mod clar aminte de civilizatiile asiatice. Ne-a fost greu sa ne descurcam in aceasta zona pentru ca multi nu vorbeau nici romana nici engleza”.     In calatoria lor spre Moldova, echipa National Geographic a nimerit intr-un catun “de patru-cinci case” unde se sarbatorea o nunta.

“Erau atat de curati, fericiti, fara nicio grija, incat problemele financiare si Marea Depresiune (terminata in 1933 – n.r.) pare sa fie la milioane de mile distanta. Erau aratosi in hainele lor de sarbatoare, cele mai frumoase pe care le-am vazut in Romania”.

Autorii remarca si croiala hainelor, a broderiilor si subliniaza ca “intreaga lume” cunoaste maiestria romanilor in cusatura, croiala sau pictura populara. In acea vreme, haine croite in lungile ierni se vindeau la preturi mari peste tot in lume. “Olaritul este la fel de primitiv dar si minunat ca cel al nativilor indieni din America”.

Moldova si minunile sale (inca) ascunse Europei

Segmentul din articolul publicat in 1934 privitor la regiunea de nord-est a Romaniei se potriveste foarte bine si in 2012. O serie de intrebari retorice ar trebui, probabil, sa dea de gandi Ministerului Turismului.

“Dar ce stie lumea despre bogatia bogatiilor arhitecturale si artistice din Romania – manastirile medievale, fortificate? De ce nu vin turistii aici sa se bucure de frumusetile monumentelor bizantine, asa cum se duc sa vada moscheile din Istanbul, de exemplu? De ce atat de putini oameni au vizitat si au povestit despre manastirile ce inglobeaza atata istorie si legenda? Simt ca insusi poporul roman este putin constient de valorile pe care le are in Moldova, de manastirile ce salasuiesc acolo”.

Autorii articolului au facut atunci, poate cea mai buna reclama posibila Romaniei descriind, in termeni aproape poetici, senzatiile traite la vederea minunatiilor vazute in Bucovina si Moldova. Manastirile inaltate de Stefan cel Mare, unicul albastru de Voronet si picturile de o minutiozitate remarcabila sunt considerate “remarcabile si aproape de incredibil”. Mai mult, locul in care domnitorii de alta data le inaltau era “linistit, departe de orase”, astfel incat linistea era ca dintr-un templu. Legenda sagetii lui Stefan cel Mare si a copacului unde s-a inaltat ulterior Putna este descrisa exact cum o citeam cand eram copii.

La Sucevita traia pe atunci un preot care, considera autorii, era probabil “oaia neagra” a tagmei sale. El avea o pisica neagra pe care o striga “Satana”. Venea si pleca atunci cand ii spunea preotul, asa cum sta bine oricarui animal de casa.

Din alte regiuni, autorii descriu in aceiasi termeni si Manastirile Neamtu si Cozia, precum si bibliile rare pe care le gazduiau. Descrierea preotului care, cu piosenie, batea in clopot cu regularitate, impresioneaza.

Autorii incheie articolul, in cea mai mare parte pozitiv, pe un ton elogiator care, probabil, nu ar strica nici in prezent.

“Si astfel, in vaile adanci pline de fagi si stejari si pe crestele inalte ale Carpatilor, se afla aceste rare comori de o frumusete incomparabila, invaluite intr-o atmosfera de romanta legendar-medievala ce abia asteapta sa incante pe cel ce are curiozitatea sa le caute”.

recomandari sanatate, arta, calatorii, articolehttp://anatolbasarab.me/2012/12/10/proprietatile-vindecatoare-ale-rodiei/
Coiful de aur de la Poiana Cotofenesti - clisee istorice

Reconstituirea bataliei de la Przemysl din 1915

Roma - Fantani si cismele

Crestinismul s-a nascut la Roma

Scurta istorie a Berlinului

Beraria Gambrinus

Monumente din Oltenia 2

Biserica din Urşani-Valcea

Monumente din Oltenia 1

Muzeul cu dinozauri din Berlin

Blocul - han de pe strada Blanari din Bucuresti

Palatul Stirbey in grea suferinta

Banca Chrissoveloni - Lipscani 8

Hanul Rosu si Podul Caii Rahovei

Mormantul roman hypogeu de la Tomis

Reconstituiri militare - Reenactment

Masacrul de la Bartholomeu-Brasov din 1916

Castelul Bethlen din Boiu Ţopa

Bucureştioara şi Preziosi

Statuia lui Mihai Viteazul din Bucureşti

Istoria Halelor din Bucureşti

Biserica cetate din Drăuşeni

Castelul de la Sânmiclăuş

Bucureştii la 1873

Planul Borroczyn - 1847

Tezaurul Sfatului Imperiu de la Viena

Vulcanul de la Racoş - jud. Braşov

Castelul de la Brâncoveneşti - jud. Mureş

Ansamblul rupestru de la Murfatlar (Basarabi)

Fotografii din Războiul de Întregire 1916-1918

Castelul cu inorogi de la Mănăstirea-jud. Cluj

Cele mai vechi panorame fotografice ale Bucureştilor

Castelul Haller din Coplean - jud.Cluj

Castelul din Ozd

Vechi case cu pridvor din Bucureşti

Biserica şi cetatea săsescă din Saschiz

Biserica fortificatădin Cloaşterf

1 decembrie 1918 la Bucuresti

Podul de la Cernavoda

Catalogul pictorilor celebri si operele lor (splendid!)


Cel mai complet catalog de arta din lume, cu 5000 de pictori celebri si 100000 de tablouri valoroase din tezaurul picturii universale...VIZIONARE PLACUTA !

LES PLUS BEAUX PEINTURES DU MONDE !Cel mai complex muzeu virtual.CLICK PE :

http://www.mystudios.com/artgallery

Pentru nume care nu apar in lista initiala, puteti da cautare, de exemplu Grigorescu
comic

-zeu a creat in primul rind barbatul, dupa aia a creat femeia, si cand a vazut ce a facut, a creat alcoolul...


-----

Pentru a păstra liniştea şi pacea în familie, aveţi nevoie de răbdare, dragoste, înţelegere şi de cel puţin două televizoare.

===

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.

Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

------

Anunt: Preot, caut slujba.

Draga mea, hai sa mergem la circ. -Pentru ce? -Sa privim relatia noastra din alt unghi de vedere!

=========

Nu trezi animalul din mine! Ea: -Nu mi-e frica de magari!

============

SMS sotiei: Draga mea, vreau sa ma intorc la tine si la copii. Deschide usa de la balcon, am inghetat aici!

========

Toata viata femeile asteapta printul pe cal alb, insa vine mereu regele: beat, dezbracat si cu autobuzul !

==============

Misule, ce-i cu tine, de ce nu mai vii la crasma? – Cumpar vin si sifon si beau acasa cu nevasta-mea. – Si face fata? – Daaa. Bem juma-juma! Eu vinul si ea sifonul.

======

O fetiţă de şase sau şapte ani intră, împreună cu mama sa, într-un magazin. Se uită fix la o angajată care era mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată şi, cu o nevinovăţie de copil, o întreabă:

-Tu mai ai şi acum haine de când erai mică?

Intra seful pompierilor in vestiar , cu mainile in buzunare si fara griji, el spune incet: - Baieti , pregatiti-va incetisor , fara sa va grabiti , arde cladirea Guvernului!

========

Sotul si sotia prin parc: - Scumpo, incearca sa arati ca esti fericita. - De ce? - Doamna care vine spre noi, este prima mea sotie.

Intrebare: Cine a introdus acupunctura în ţara noastră ?

Raspuns: Vlad Ţepeş!

Femeia are suflet bun, poate ierta barbatului orice, chiar daca el n-are nicio vina...

Nu-i atat de dificil sa gasesti femeia visurilor tale. Dificil e s-o ascunzi de sotie!

Un tip beat critza,suna la interfonul unui bloc:

-E acasa sotul?

-Da! la celalalt capat al firului.

Suna la alt nr:

-E acasa sotul ?

...-Da!

Tot asa, pana una zice ca nu-i acasa. La care betivul: Coboara atunci sa vezi daca-s io!

.

Noapte, frig, ploua cu galeata. Suna cineva la usa. Iese tipul si o vede pe soacra-sa uda leoarca in fata usii.

– Da ce mama soacra, de ce stai in ploaie, vrei sa racesti? Du-te repede acasa. שגיאה! לא צוין שם קובץ.

Sotia:

- Iar ai baut?

Sotul:

- Lasa-ma in pace, e destula pedeapsa ca te vad dublu.

Ca sà impresionezi o femeie, fà-i complimente, fà-i curte, sàrut-o, fii

grijuliu, imbrtiseaz-o, dràgàleste-o, protejeaz-o, invit-o la o cinà,

ia-i cadouri, ascult-o, respect-o, sustine-o, mergi pànà la capătul

pàmàntului pentru ea.

Ca sà impresionezi un bàrbat............. vino goalà si cu o bere...

Astazi am pus punct unei relatii de lungà duratà.

Nu pot sà zic ca m-a afectat prea tare pentru ca nu era relatia mea....

Mi-am dat seama cat de ger e afarà, atunci cand in loc sa calc in

rahatul cainelui, m-am impiedicat de el…ATENŢIE!

Angajaţii care vin la muncă un pic mai târziu sunt rugaţi să meargă pe partea dreaptă a coridorului, ca să nu se ciocnească cu angajaţii care pleacă mai devreme!Pe lume îţi e sortită cu ade­vă­rat numai o femeie, iar dacă n-o în­tâlneşti eşti salvat.

Mai dulce decât orice femeie e prietena sa.

Nu faptul că bărbaţii se gândesc tot timpul la sex le supără pe femei,

ci faptul că gânditul nu e dovedit tot timpul de fapte.Nu-i foarte greu să-i iei femeia altuia, mult mai greu e să i-o dai înapoi.Un cizmar fără ghete nu-i totuna cu o croitoreasă fără fustă.Statistica divorţurilor arată că pă­rinţii care fug de acasă sunt mult mai mulţi decât copiii .

Femeia care găteşte bine îl va găsi întotdeauna pe bărbatul care mănâncă mult.Când soţia tace mult timp înseamnă că are foarte multe de spus.

Soţul şi soţia se ceartă.

Soţul:

- Marie, te rog mult, ajunge, hai să divorţăm!

Soţia:

- Nu, Ioane, văduvă m-ai luat, văduvă să mă lasi! ..

Anunţ într-o grădiniţă de copii:

"Dragi părinţi! Nu credeţi, vă rugăm, tot ceea ce spun copiii dumneavoastră despre grădiniţă. La rândul nostru, vă promitem să nu credem tot ceea ce spun ei despre dumneavoastră!"Clientul reuseste sa-l prinda de maneca pe chelner si-i spune in fuga:

- Te rog mult, daca intre timp iesi la pensie, spune-i succesorului dumitale c-am comandat o friptura, doi mici si o sticla de Jidvei!

O tipa ii spune indignata prietenei sale:

-Draga, de trei ore sotul tau flirteaza cu blonda aia, fara rusine, si tu nu zici nimic??!!!

- Sssstt, taci din gura, ca vreau sa vad cat poate sa mai stea cu burta supta!Mamă, la usă sunt doi oameni care cântă.

- Dă-le câte 10 lei şi spune-le să plece.

- Bine, dar nu ştiu dacă o să plece, unul dintre ei e tata.O blondă intervievată...

- Câţi soţi ai avut?

- Doar ai mei ? Sau aşa...în general !!!

Dupa ce a născut nevasta-mea, am întrebat-o pe doctoriţă:

- Şi acum, peste cât timp credeţi că vom putea face sex? -

În 20 de minute ies din gardă, aşteptaţi-mă în parcare.- Domnule doctor, cred că e bolnav. Deşi mănâncă bine, a pierdut 300g în ultima săptămână.

- Nici-o grijă, rezolvăm, zice doctorul. Suge de la piept sau îi daţi lapte praf? - De la piept, domnule doctor.

- Aha, atunci vă rog să vă dezbrăcaţi ca să vă examinez.

Tipa îşi dă bluza jos, aruncă şi sutienul. Doctorul îi palpează sânii, o mulge, examinează îndeaproape sfârcurile şi, în cele din urmă, nedumerit, pune gura şi s*ge de la ambii sâni. Apoi, radios, pune diagnosticul:

- Bineînţeles că slăbeşte copilul, dumneavoastră nu aveţi lapte, doamnă!

- Normal , zice tipa. Eu sunt mătuşa lui, dar oricum, îmi pare bine că am venit cu el azi!.

- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Dumnezeu ştie de ce, căci eu am o căsnicie fericită, o slujbă sigură, mulţi prieteni, n-am griji…

- Hm, spuse psihiatrul, luându-şi carnetul de notiţe. Şi de când ai senzaţia asta?Barbatii sunt ca fierul de calcat.

Te aburesc pana te ard!

Am fost foarte supărat zilele astea.

Nevasta-mea m-a amenințat ca ma părăseste...

Nici măcar asta nu m-a înveselit.Noaptea, pe la 3, ea ii deschide usa si ii spune:

- Iar ai intarziat! Gata, pana aici! Drept pedeapsa ai sa stai o saptamana fara sex!!

- Ei, as! Raspunde el. Nu stau eu in casa o săptămână...


Prima zi de scoala in Franta...
1 septembrie... diriginta striga catalogul.

-"Mustapha El Ekhzeri"

-"Prezent"

-"Achmed El Cabul"

-"Prezent"

-"Kadir Sel Ohlmi"

-"Prezent"

-"Mohammed Endahrha"

-"Prezent"

-"Chanhira Amarttayaku"

-"Prezent"

-"Ala In Ben Oit"

Liniste....

-"Ala In Ben Oit"

Clasa ramine in liniste totala...,

- Pentru ultima data: "Ala In Ben Oit".

Dintr-o data se ridica un elev din ultima banca si ii spune dirigintei:

- Eu sunt, doar ca se pronunta "Alain Benoit".

-excelent !!!-

La psihiatru: - Am venit pentru nevastă-mea. Are o idee fixă: cineva vrea să-i fure rochiile. - Cum aşa? - Păi, a angajat un individ să-i păzească hainele. L-am găsit ieri în şifonier -Ce se întâmplă când un psiholog şi o prostituată petrec noaptea împreună?

- Dimineaţa amândoi zic: 100 de euro, te rog.La ora de Religie:

- Câte porunci există, Vasile?

- Zece pentru bărbaţi şi nouă pentru femei, părinte.

- Şi de ce mă rog doar nouă pentru femei?

- Păi, “să nu râvneşti la femeia altuia” nu este valabilă.Întrebare la Radio Erevan: - Care este cea mai placută despărţire? - Despărţirea cracilor…Două prietene şi vecine :

− Vai dragă, dar ai avut azi noapte multe orgasme, te-am invidiat. Ce metodă ai folosit ?

− Vai tu, a venit Mirciulică al meu, cu o nouă metodă, este mortală.

− Spune-mi repede şi mie, cum e ?

− M-a pus pe masa din bucătărie şi el în piciore, eu fiind cu cracii după umărul lui . Este perfect, nemaipomenit.

− Am să încerc şi eu.

A doua zi, a doua o întreabă pe prima vecină.

− Cum nu a fost bine? Am auzit urletele lui Gicu al tău.

− Ba da dragă…. a fost foarte bine…. până când Gicu şi-a prins coa*ele în sertarul de la masă.De ce este creţ părul pubian ? - Să nu-ţi înţepe ochii !O blondă îşi arată tatuajul, o scoică, pe partea interioară a piciorului… Prietenul ei o întreabă de ce şi-a făcut tatuajul tocmai acolo. Ea îi răspunde:

- Dacă-ţi lipeşti urechea de tatuaj o să simţi… mirosul mării. “

” O frumoasă blondă vine la ginecolog. Dupa ce o întinde pe masă, cu picioarele larg desfăcute, ginecologul începe să o consulte cu atenţie, apoi zice:

- Fantastic, fantaastic, fantaaastiiic!

- Orice aţi fi văzut, era suficient să ziceţi o singură data fantastic!

- Pai eu o dată am zis, restul a fost ecoul…

În autobuz, două prietene stau de vorbă:

- Ce ai, dragă, că nu arăţi prea bine?

- Păi, aseara am facut 39 cu 1.

- Curios, eu am făcut 69 cu 2 şi mă simt minunat !

Judecatorul;


-În regulă. Procesul de custodie începe. Doamna Maria, de ce credeţi că ar trebui să vă revină custodia?

- Domnule judecător, argumentul meu final este că acest copil a ieşit din mine, aşa că este al meu!

- Domnule Ion, care este argumentul dumneavoastră? - Domnule judecător, eu vreau să vă întreb doar atât: dacă puneţi o monedă într-un aparat de cafea, cafeaua care iese este a dumneavoastră sau a aparatului?

Mi-am plătit cinstit toate taxele si impozitele, iar acum dorm liniştit.....pe o bancă, în parc.


Dacă bărbatul tău nu vorbeşte urât, nu bea, nu se enervează, nu stă în faţa calculatorului, nu merge cu prietenii la pescuit,… încearcă să-l împungi cu un ac. S-ar putea să fie mort demult!


Nu pot sa cred ce tare a batut vantul aseara...

Am iesit sa cumpar niste lapte pentru nevasta-mea, insa deodata a venit o rafala si m-a catapultat direct in carciuma.


O blonda ii spune unei prietene:

- Ieri am fost la oftalmolog.

- Si ce ti-a spus?

- Mi-a spus sa învat alfabetul!- Fiule, a venit vremea să vorbim despre filmele deocheate pe internet.

- Ok, tată, spune-mi.

- Cum fac să şterg istoricul, să nu vadă mă-ta că m-am uitat la ele?

DACĂ ar trebui să alegi dintre nevastă-ta ș i premiul cel mare la loto, ce masină ti-ai cumpăra?Mama ii spune fiicei:

-Acest nou admirator al tau imi este atat de antipatic incat voi deveni cu cea mai mare placere soacra lui!

Cu adanca durere în suflet anunţăm dispariţia, dintre noi, a celui ce a fost şi nu mai e... Doru D. Muncă!

Claustrofobia reprezinta teama de spatiile inchise.

De exemplu: Merg la magazinul unde se vand bauturi alcoolice si ma tem sa nu fie inchis. Nu o mai las pe nevastă-mea la volan...

Conduce atât de prost, încât astăzi GPS-ul a început să spună "Tatăl nostru".     Sa va conformati pe cat posibil....

PROGRAMUL SARBATORILOR DE IARNA- 20 decembrie 2012 – pregătirea pentru sfârșitul lumii

- 21 decembrie 2012 – începutul sfârșitului lumii

- 22 decembrie 2012 – sărbătorirea oficială a sfârșitului lumii

- 23 decembrie 2012 – sfârșitul oficial al sfârșitului lumii

- 24 decembrie 2012 – Mahmureala de după sfârșitul lumii

- 25, 26 decembrie - Crăciunul

- 31 Decembrie 2012 – pregătirea pentru anul nou Brad.. Șampanie..Cadouri …etc…

- 1 ianuarie – începutul noului an…

- 2, 3 ianuarie – mahmureala după anul nou

- 4 ianuarie – pregătirea pentru sfârșitul lumii… pe stil vechi…SA AVETI UN SFARSIT AL LUMII FERICIT !

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini