MSG - Drogul din alimente
Te-ai intrebat
vreodata.
De ce alimentele
cumparate sunt mai gustoase decat cele de
casa ?
De ce mancarea de acasa
n-o egaleaza niciodata la gust pe cea de la
fast-food
De ce sunt atat de
gustoase mezelurile, desi sunt facute doar din
cateva resturi de
carne?
De ce sunt atat de
"bune" unele alimente, incat atunci cand le
manaci, pur si simplu NU te mai poti
opri ?
Raspunsul este
simplu:
Producatorii
mezelurilor/cipsurilor/supelor la
plic/condimente-lor si alimentelor de la
fast-foodadauga intentionat
un "E" care sa ne
pacaleasca papilele gustative si
creierul.
Despre ce "E" este vorba
?
Monoglutamatul de Sodiu (MSG) sau E621
Monoglutamatul de
Sodiu(E621) face ca un salam,
obtinut din fie ce resturi de
carne pe care oricine le-ar arunca la
gunoi, sa fie un aliment atat de gustos incat sa
nu pe mai poti opri din mancat. Ti se pare ca
acel aliment este irezistibil de
bun.
Mai mult decat atat, te
face sa iti doresti sa mananci acel aliment si
maine si poimaine si apoi in fiecare zi
- ITI DA
DEPENDENTA.
Aroma din MSG se numeste
"Umami" sau "Al cincilea gust". Odata ce
papilele tale gustative simt acest gust,
transmit creierului o sensatie de placere si
euforie, motiv pentru care incepi sa mananci din
ce in ce mai mult si simti ca nu te mai
poti opri.
Oamenii care consuma
regulat alimente care au MSG adaugat, ajung sa
dezvolte o asa mare dependenta de alimente,
incat mancatul devine pentru ei principala
satisfactie in viata.
Paradoxul este ca acesti
oameni sunt nevinovati pentru starea lor. Ei
sunt doar victimele unei manipulari la
nivel biochimic, care are printre scopuri
imbogatirea
producatorilor si indobitocirea
consumatorilor.
Partea si mai proasta
este ca acest "E" nu numai ca
da dependenta, ci este
si extrem de DAUNATOR
pentru organismul
uman.
Vorbim despre efectele
daunatoare dupa ce vizionezi reportajul de mai
jos, ca sa intelegi mai bine cum stau
lucrurile:
Stiintific vorbind
MSG-ul este un aditiv alimentar ("potentiator de
gust") format din 79% Acid
Glutamic si 21%
Sodiu.
Daca sodiul
NU reprezinta un pericol pentru sanatate,
acidul
glutamic sintetic este, asa cum
spune Dr Russell Blaylock, "o
otrava mai rea decat nicotina si
alcoolul, dar care se gaseste din
abundenta in bucatariile fiecaruia dintre noi"
.
Acidul glutamic e un
aminoacid necesar omului care se gaseste in mod
NATURAL in organism: in sange, in creier sau in
laptele mamar, dar si in unele alimente: in oua,
rosii, soia, in seminte, ciuperci, in branza, in
peste etc.
Pana aici nicio
problema, INSA cand acidul glutamic
este SINTETIC - obtinut de
oameni prin procese chimice - el
devine otrava curata pentru
organism, dar in
special pentru creier. E de inteles
ca in MSG se gaseste 79% Acid Glutamic
SINTETIC (deci daunator).
Ce boli provoaca ?
Desi se fac eforturi
imense pentru a
ascunde si a
minimaliza efectele daunatoare ale
MSG-ului, studiile arata CLAR ca aceasta
substanta este una deosebit de daunatoare pentru
sanatate.
Conform oamenilor de
stiinta, Monoglutamatul de Sodiu poate provoca o
multime de boli:
* Creierul - principalul organ afectat
"Ne prajeste
neuronii"
MSG - ul e clasificat
ca excitotoxina sauneurotoxina,
deoarece excita neuronii atat de tare
incat ii distruge - si de aici deriva
o serie de boli si dezechilibre ale
creierului:
- Bolile Alzheimer si
Parkinson
- Hiperactivitatea si
deficitul de atentie la
copii(ADHD)
- Autismul
si Epilepsia
- Atacurile de panica si
Migrene
- Oboseala
cronica, si nu in ultimul
rand.
- Depresia si
tuburarile de comportament: Dr. Blaylock a
demostrat in cartea "Exitotoxinele: Gustul care
ucide" ca MSG-ul, nu numai ca provoaca o
gramada de boli de creier, dar are si un efect
devastator in comportamentul de zi cu zi al
oamenilor, din cauza ca creeaza dezechilibre
puternice in hipotalamus.
Asadar, ai toate sansele
sa devii o persoana
deprima-ta, iritata, stresata si obosita
cronic, daca in dieta ta zilnica se gaseste
MSG(si se gaseste garantat daca mananci la
fast-food si consumi alimente procesate)
.
* In ce alte moduri te afecteaza MSG-ul?
-
Afecteaza Glanda
Pitulara - care este
responsabila pentru buna functionare a
celorlalte glande din organism. Astfel ca,
MSG-ul deregleaza intreg echilibrul hormonal al
organismului: si de aici - o reactie in lant
care va afecta sanatatea intregului
organism.
- Duce
la OBEZITATE: din doua
motive:
1. Strica echilibrul
hormonal al organismului - deoarece afecteaza
glanda pitulara.
2. Creste cu
40%-50% apetitul - cel putin asa
arata studiile. Pofta de mancare creste deoarece
se dezechilibreaza mecanismele naturale care ne
dau pofta de mancare. Astfel ca, MSG-ul te
va face sa-ti doresti sa mananci din ce in ce
mai mult, chiar daca nu ai
nevoie.
- Afecteaza
vederea: studiile arata ca un
consum excesiv de MSG duce in timp la scaderea
vederii la distanta - Miopia
- Provoaca hipertensiune - deoarece are un
efect vasoconstricor asupra sistemului cirulator
(ingusteaza vasele de sange).
Mai mult decat
atat.
Pe langa ca este foarte
periculos pentru sanatate si provoaca atatea
boli, MSG-ul da si DEPENDENTA. - Acesta este si unul
din principalele motive pentru care producatorii
il introduc in alimente.
Cum ne ferim?
Probabil acum te
intrebi, cum ai putea sa te feresti de efectele
daunatoare ale
acestui E621 ?
Foarte
simplu:
Citiţi eticheta!!!
Daca obisnuiesti sa nu
citesti eticheta, este timpul sa-ti faci un
obicei nou cand mergi la
cumparaturi.
Pentru a te feri de
efectele daunatoare ale MSG-ului si a nu deveni
dependent de alimentele procesate,este ESENTIAL
sa citesti eticheta alimentelor pe care le
cumperi.
Partea proasta este
ca.
producatorii de alimente nu sunt
prosti. Ei nu au niciun
interes ca TU sa stii ca alimntele pe care
le cumperi sunt injectate cu
un "E" care pe langa ca te
imbolnaveste, iti da sidependenta. Din
acest motiv producatorii folosesc denumiri
alternative pentru MSG prin care
incearcasa ne ascunda faptul ca alimentele care
ei le vand contin acest aditiv.
Partea buna e
ca poti
afla mai jos denumirile
care mascheaza faptul ca un aliment contine
MSG:
Alimentele care au
inscrise pe etichete urmatoarele ingrediente
contin INTOTDEAUNA MSG:
- Glutamat
- Glutamat de
sodiu
- Aroma de fum
- Potentiator de
aroma
- Gelatina
- Extract de
drojdie
- Acid Glutamic
- Potentiator de
gust
- Glutamat Monosodic
- Proteina vegetala
hidrolizata
- Cazeinat de Sodiu
- Arome
naturale
- Cazeinat de calciu
-Proteine
texturate
- E621
- Aroma naturala de
pui, vaca sau porc
Si eu ce mai mananc ?
1. Cea mai buna alegere o reprezinta intotdeauna HRANA VIE.
2. Alege intotdeauna alimentele de casa in locul celor din comert!
3. Citeste eticheta si alege alimentele fara "E-uri" si cu termen de valabilitate scurt.
4. Consuma cat mai putine alimente procesate: dulciuri, supe la plic, cipsuri, mezeluri, sosuri cumparate, condimente procesate si sucurile racoritoare.
5. Renunta pentru totdeauna la Junk-Food:
Mancarea de tip
Fast-Food are de obicei un continut ENORM de
MSG, de aceea este si atat de buna incat iti
da dependenta !




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu