duminică, 21 aprilie 2013

filosofice

Bei o cafea cu mine?   Un profesor de filosofie stătea în fata clasei având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacă borcanul este plin si acestia au convenit că era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era. Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stătea treaba iar acestia au răspuns în cor "pliiin"!  Profesorul a scos de sub catedră două cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv. Studentii au râs.. După ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori să întelegeti că acest borcan reprezintă viata voastră. Mingiile de tenis reprezintă lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sănătate, prieteni si pasiunile voastre. Dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viata voastră ar fi tot plină.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacă veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde să puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si în viată, dacă îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordă atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cină, joacă tenis, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijă de mingiile de tenis, ele contează cu adevărat. Stabileste-ti prioritătile, restul e doar nisip.."  Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două căni de cafea. Profesorul a zâmbit:   
"Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că, oricât de plină ar părea viata ta, e loc întotdeauna pentru două căni de cafea, împreună cu un prieten." Împărtăseste acest mesaj  cuiva drag ,..  eu tocmai am făcut-o.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini