sâmbătă, 11 mai 2013

de la Zelist campanie pt salvarea unui tata

Candva ai spus "tata" prima oara...
Si candva, din pacate, va fi ultima oara cand ii vei spune fata in fata, tata.
Salut,
Sunt Catalin Tenita, unul dintre oamenii de la Zelist (cu bunele si cu relele aferente).
Astazi as vrea sa te rog ceva. Si da, stiu ca mesajul e trimis la mii de oameni, si ca rugamintile nu se fac asa, insa, cu toate astea, poate merita sa citesti cateva minute.
Acum vreo luna, prin natura muncii, am avut ocazia sa ma vad cu trei oameni misto: Stefan, Andrei si Ionut de la Incandescent. Cu Stefan ma mai vazusem inainte, cu Andrei si Ionut nu. Ieri, aruncand o privire pe Facebook, am vazut la Stefan un post care m-a miscat.
Tatal lui Andrei este bolnav de leucemie. Si Andrei ar face orice pentru a-l salva. Asa cum fiecare dintre noi am face pentru tatii nostri.
Cu Andrei nu am stat de vorba decat de doua ori, maxim o ora in total. Dar iti dai seama ca e un tip foarte ok. Are 25 de ani, se pricepe la marketing, isi da doctoratul si e practic unul din oamenii aia decenti cu care ai ce vorbi si in interes de munca, si for fun.
Si sunt convins ca in mare parte e asa si datorita tatalui sau.
Vrem sa il ajutam. Stiu, sunt cazuri mult mai tragice in lumea asta. Stiu, sunt oameni care mor mult mai tineri. Si din nefericire stiu si reversul medaliei, cand tatal isi vede fiul mort. Stiu toate astea.
Si totusi, cand ma gandesc la tatal meu care a apucat sa isi vada nepotii, care se bucura de ei, care uita de dureri de spate si alte asemenea si ii ia in brate de parca ar avea 30 de ani, nu 60, ma gandesc ca si tatal lui Andrei merita sa traiasca aceste bucurii.
Sunt spitalele pline de oameni bolnavi, poate veti spune. Stiu si asta. Stiu ca pana la urma asa merg lucrurile in lumea asta, vorba lui Vonnegut. Si totusi, pentru tatal meu si pentru tatii colegilor mei de la Zelist (unii dintre ei deja plecati) si pentru tatii vostri, pentru momentele in care eram copii si ne jucam cu ei, mi-as dori sa il ajutam pe tatal lui Andrei.

Ce puteti face?

1. Donatii. Pana la urma, din pacate salvarea unei vieti este mai probabila cand exista bani. Si pic cu pic se face strop.
Puteti dona atat prin intermediul Paypal, cat si in conturile deschise la Banca Transilvania. Detalii privind conturile disponibile gasiti aici.

2. Participati la licitatia organizata de prietenii lui Andrei, in data de 16 mai, incepand cu ora 19.00, in club Modern (Str. Mihai Eminescu 127).
Electric Brother pune muzica, trupa Freeze improvizeaza iar colegii, prietenii lui Andrei si prietenii prietenilor lor isi liciteaza abilitatile.
O sa vedeti psihoterapeuti celebri care vor sa gateasca, contabili care brodeaza, PR-iste care sustin grupuri de suport pentru mame imperfecte, activisti care crosetează fulare, manageri de proiect care vor tine cursuri de limba maghiara pentru doritori, jurnalisti celebri care va spala masina sau redactori care fac prajituri geniale.
3. Raspanditi mesajul (scris de voi, acesta sau textele de pe blogul creat de Andrei) pentru ca poate astfel si alte persoane (alti fii si fiice ce au si ei un tata la randul lor) vor putea sa ajute cu ceva.
Cam asta e tot. Si multe scuze daca mesajul v-a deranjat.
Multumesc mult,
Catalin
PS Si beti o bere/ceai/limonada cu tatii vostri. Sunt momente de care ne vom aminti toata viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini