duminică, 6 octombrie 2013

de ziua internationala a animalutelor 4 OCTOMBRIE

http://www.vier-pfoten.ro/proiecte/animale-fara-stapan/romania-2/compasiune-i-umanitate-de-ziua-internaional-a-animalelor-/

Dacă tot sărbătorim  Ziua Internaţională a Animalelor, măcar să ştim de ce o facem: data a fost proclamată oficial de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228. "Internaţională" a devenit abia după cel de-al doilea război mondial.
Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate abia în secolul al XVIII-lea. Prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit "Martin's Act" şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.
Şi pentru că soarta nu se dezminte cu ironiile sale, într-o lume încrâncenată pe subiectul protecţiei animalelor tot azi se marchează şi Ziua Mondială ca Zâmbetului (World Smile Day), ca să nu uităm să fim oameni (cică suntem singura specie care zâmbeşte). Aniversată în prima zi de vineri a lunii octombrie, ziua a fost iniţiată de către americanul Harvey Ball, creatorul imaginii "smiley face - faţa zâmbitoare" în 1963. Imaginea creată de Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe planetă, pentru stările de bunăvoinţă şi voie bună. Ball a ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului, tradiţia fiind iniţiată în anul 1999, în oraşul natal al lui Smiley din Worcester, ea a continuat să fie aniversată şi în anii următori, devenind cunoscută în întreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini