marți, 1 octombrie 2013

despre SPAM

   La ora actuală SPAM-ul ( adică trimiterea de mesaje electronice nesolicitate ) reprezintă o problemă majoră cu care se confruntă organizaţiile din orice colţ al lumii. S-a încercat şi se încearcă reglementarea juridică a acestei probleme şi, cu toate că există sancţiuni severe ( în state precum SUA dar şi în UE ) atât pe latura penală cât şi pe latura civilă pentru cei care fac SPAM în INTERNET, rezultatele se lăsă încă aşteptate. În ceea ce ne priveşte, problema este că un utilizator din ADRB-I poate deveni “sursă” de SPAM fără să intenţioneze acest lucru (!) dacă nu respectă nişte reguli minimale referitoare la prevenirea SPAM-ului. Aceste reguli minimale sunt următoarele :
  1. NU deschideţi din Inbox mesajele primite de la persoane NECUNOSCUTE ! ;
  1. NU folosiţi opţiunea de retrimitere a mesajelor (FORWARD / REPLAY sau REDIRECŢIONARE / RĂSPUNS) către un alt utilizator FĂRĂ A ŞTERGE  lista de e-mail-uri ataşată ( selectaţi lista cu mous-ul apoi apăsaţi tastă Blank=Spaţiu ) ! În cazul în care doriţi trimiterea mesajului şi către alţi utilizatori folosiţi opţiunea Bcc a clientului de e-mail ;
  2. NU deschideţi link-urile CIUDATE, NECUNOSCUTE, primite pe e-mail, chiar dacă au drept expeditor persoane cunoscute Dvs. ! ;
  3. NU utilizaţi adresa DE E-MAIL de serviciu pentru înscrierea pe site-uri de comerţ electronic, forumuri de discuţii, pe site-uri folosite la transferul de fişiere, pe site-uri care vă propun descărcarea de produse software freeware ( de regulă antiviruşi , antispyware, registry cleaner etc ),  pentru log-area pe site-urile reţelelor de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn etc), sau ca adresă alternativă pe site-uri folosite pentru crearea unei adrese private. Folosiţi adresa de e-mail DOAR pentru corespondenţa cu beneficiarii serviciului dvs, cu instituţiile colaboratoare şi cu colegii de serviciu !   
  4. Marcaţi cA SPAM un mesaj nedorit folosind bara antispam a aplicaţiei antivirus instalată în computerul Dvs. ( clic pe masajul SPAM şi apoi clic pe butonul “Este Spam” din bară )
  5. Sesizaţi telefonic sau în scris  orice problemă legată de apariţia unui număr mare de mesaje de tip SPAM sau a mesajelor ( multe la număr ) trimise de către Mail Delivery Sistem cu titlul Mail Delivery failed : returning message to sender primite în Inbox de la server !
    Nerespectarea regulilor minimale expuse mai sus poate duce la : periclitarea securităţii sistemului informatic  prin crearea unor breşe de securitate, la pierderea datelor sau “furtul” de informaţii din computer, la ingreunarea traficului de date în reţeaua internă şi cea externă precum şi la pierderea de către utilizator a unui timp preţios pentru curăţarea Inbox-ului. În plus, adresa Dvs. de e-mail poate intra pe o listă neagră (blacklist) din INTERNET şi, în ultimă instanţă, NU O VEŢI MAI PUTEA FOLOSI ( de aici toate consecinţele neplăcute legate de cearea unei adrese noi ! ). Reţineţi că, în cazurile extreme, există riscul ca întregul domeniu  să fie suspectat de SPAM şi să intre la rândul său pe o listă neagră cu consecinţe DEZASTRUOASE asupra traficului de date prin conturile de e-mail !!!
  Aşadar, vă rog să conştientizaţi faptul că SUNTEŢI PE DEPLIN RĂSPUNZĂTORI privitor la acţiunile ( activităţile ) Dvs. de natură informatică ! NErespectarea regulilor minimale legate de securitatea sistemului informatic la locul Dvs. de muncă poate avea repercusiuni asupra ÎNTREGULUI SISTEM INFORMATIC  !  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini